patkaa14 23.07.11, 18:40 hej kociaki , jakie polecilibyście książki na wakacujną nudę ??? piszę ten wątek jeszcze raz ponieważ nie mogę znaleść wczorajszego !!! proszę nie usuwać tylko podawać propazycje ciekawych książek !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexis69 Re: ciekawe książki na wakacyjną nudę 23.07.11, 18:48 co? wakacyjna nuda? Boże.. wakacje nie są po to, żeby się nudzić, ani siedzieć cały czas w domu. ogarnijcie sie i cieszcie sie wakacjami. w roku szkolnym się naczytacie Odpowiedz Link Zgłoś
platyna Re: alexis 27.07.11, 15:31 Ludzie różnie postrzegają relaks i zabawę. Niektórym starcza herbata, książka i cisza. To, że Ty wolisz się wygłupiać i pić piwo w parku to nie oznacza, że każdy... Odpowiedz Link Zgłoś
cotton.caandyy. Re: platyna 27.07.11, 16:18 platyna, masz rcje. ja np. nie wyobrażam sobie wakacji bez moich książek < 3 ale do tematu Blask Księżyca Pełnia księżyca Nów księżyca Cień księżyca Szeptem Crescendo Miasto Kości MIasto Popiołów MIasto Szkła Miasto Upadłych Aniołów Cienie Polowanie Gorączka dziewczyny z Hex Hall Dziewczyny z Hex Hall Diable szkło Bale Maturalne z Piekła Wakacje z piekła Randki z piekła Pocałunki z piekła Błękitnokrwiści Maskarada Objawienie Dziedzictwo Klucze do repozytorium Zbłąkany anioł+Krawe walentynki to chyba tyle miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: platyna 27.07.11, 16:28 Dodam do tego jeszcze " Miasto Upadłych Aniołów" proquel Miasta Kości. Odpowiedz Link Zgłoś
demka1 Re: ciekawe książki na wakacyjną nudę 23.07.11, 19:03 Ja uwielbiam fantasy: Seria dom docy, piękne istoty, upadli. Jest tego naprawdę dużo Odpowiedz Link Zgłoś
angelisia92 Re: ciekawe książki na wakacyjną nudę 26.07.11, 23:57 wszystko co Coelho albo Murakami'ego Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaswan Re: ciekawe książki na wakacyjną nudę 27.07.11, 15:27 Tych tematów było tysiące. Wystarczy poszukać. A swoją drogą polecam: Córeczkę, Zdążyć przed Panem Bogiem, Dziennik bulimiczki, Zapiski niewidomego taty, Zhańbionę i Oszpeconą, Małą Wierę, książki Nowak, Siesickiej, Coelho oraz Sparksa. Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina @angelisia92 27.07.11, 16:35 podpisuję się, coelho i murakami. polecam też stephena kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
angelisia92 Re: ciekawe książki na wakacyjną nudę 28.07.11, 14:47 Niektórzy w wieku 15-stu lat są bardziej "dorośli" na jego książki niż niektórzy którzy mają po 20... Odpowiedz Link Zgłoś
landrynkowa_97 Re: ciekawe książki na wakacyjną nudę 27.07.11, 15:26 Chyba mogę Ci coś polecić: Autor: Eoin Colfer Tytuł: "Benny i Omar" O czym: To historia chłopca, Irlandczyka, który musi wyjechać z kraju (z powodu pracy taty) w najbardziej nieodpowiednim dla niego momencie (jego szkoła po raz pierwszy dostała się tak wysoko w jego ulubionym sporcie - hokeju na trawie, i niebawem mają się odbyć mecz). Chłopak (Benny) wyjeżdża, poznaje nową szkołę, nowe środowisko i nowego przyjaciela Omara, z którym niestety ciężko jest mu się dogadać, z powodu braku znajomości języka. Opis napisałam sama, więc z góry przepraszam za wszelkie błędy w tym językowe. Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sammy Re: ciekawe książki na wakacyjną nudę 27.07.11, 15:38 Aktualnie czytam książkę 'Tunele' Rodericka Gordona i Briana Williamsa. Super książka 500 str, ale przeczytałam w dwa dni bez żadnego problemu. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
noruwei angelisia92 27.07.11, 16:26 wszystkie książki Murakamiego polecasz piętnastolatce? no chyba sobie żartujesz. ile jego książek przeczytałaś? plus chyba nie sądzisz, że jego książki można polecić tak młodej osobie, no chyba że Przygoda z owcą, to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: angelisia92 27.07.11, 20:58 tak się składa, że ja mam piętnaście lat i uwielbiam jego książki. wiesz, każda osoba jest inna i to, czy dojrzała na pewnego rodzaju lektury nie ocenia się po wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
plombrng_mary Re: ciekawe książki na wakacyjną nudę 28.07.11, 20:40 Seria Niefortunnych Zdarzeń kocham <33 alexis69 ja postrzegam relaks i zabawę jak to określiła platyna siedzę na łóżku z książką , z radia leci jedna z moich płyt a moje kochane zeberki wesoło bawią się na huśtawce achh!!! I jak tu się nie zrelaksować dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś