Dodaj do ulubionych

Jak oceniacie Snape'a ?

28.07.11, 10:16
Severus Snape ... Przez prawie wszystkie części nie lubiłam go . Wydawał mi się taki złośliwy , podły , po prostu ZŁY ! A tu wielki zaskok w ostatniej części . Okazuje się ,że był jednak dobry ... Bo czy można nazwać go złym Śmierciożercą jeżeli kochał Lily ... KOCHAŁ a przecież dla sługusów Voldemorta nie ma miłości !

Mimo ,że przez kilka części strasznie denerwował Harry'ego ( i mnie przy okazji ) to lubię Snape'a . Jest ciekawą postacią ... Najbardziej lubię ten moment gdy Harry ogląda wspomnienia Snape'a . Wtedy wszystko wychodzi na jaw . I ten moment w którym Snape mówi do Harry'ego " Popatrz na mnie " , bo chciał zobaczyć jego oczy ... oczy Lily . Dla mnie to jest cudne .

A jak wy oceniacie tą postać ? Podoba wam się czy nie ?

Ps. Macie tutaj wspomnienia Snape'a . Były w filmie . To takie wzruszające , że aż się popłakałam crying !
www.youtube.com/watch?v=gVlUmq-Utsw&feature=related
Obserwuj wątek
    • pyska. Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 10:20
      odświeżam ;d
    • listen .... 28.07.11, 10:44
      też nie lubiłam Snapa. Teraz nie lubię tego dyrektora ... chociaż, lubię go, ale nie aż tak jak Snapa.;D

dla mnie też to "popatrz na mnie" jest cudne serce
      hah big_grin
      • klaudia_25 ??? 28.07.11, 10:57
        A co to wgl. jest?!
        • ice_tea Re: ??? 12.08.11, 23:06
          jajco
    • mileylovato Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 11:28
      Nie mogę mu wybaczyć tego, że zabił Dumbeldore'a! sad A jeszcze ostatniej części nie oglądałam, więc może jeszcze zmienię o nim zdanie.
      • stranger17 @mileylovato 28.07.11, 12:21
        Dumbeldore i tak by zginął, a że on [Dumbeldore] był właścicielem Czarnej Różdżki to lepiej było, żeby to Snape był jego następcą a nie Draco

A ja od początku lubiłam Snape'a < 3
        A te wspomnienie, jak Severus znalazł martwą Lily .. Wreszcie pokazali, że Snape'a miał uczucia i serce ; ]]
      • ilona3 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 14:50
        A on zabił Dumbledora bo on i Dumbledor to razem uknuli i Dumbledore kazał mu siebie zabić. Wszystko jest w książce ( w filmie chyba też)
    • itsjustmee Hm. 28.07.11, 11:53
      Snape'a uwielbiam, nie znoszę Dumbledore'a! Strasznie mnie zraził do siebie po ostatniej części, okazał się być zupełną świnią, Harry go tak naprawdę nie obchodził.
      • ilona3 Re: Hm. 28.07.11, 14:52
        Nie wiem czy to wiecie ale Dumbledore był... Gejem!!!
        sam rowling to powiedziała w programie telewizyjnym o niej (kiedyś na jakimś programie.

NIEZŁY SZOK NIE???!!!
        • wampire13 Re: Hm. 28.07.11, 20:23
          Ha ha może się w Snapie i Harrym zabujał big_grin Ogolnie jako postać to był spoko.
          • zukolover Re: Hm. 29.07.11, 11:17
            Dumbledore był zakochany w Grindelwaldzie. wink
        • yvonne15 Re: Hm. 08.08.11, 21:52
          No i co z tego, że był gejem? Orientacji seksualnej się nie wybiera...
    • wampire13 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 12:09
      Mam to same zdanie o nim co ty tongue_out Wspomnienia Snapea były cudowne....smile
      • ilolita Mhm ... 28.07.11, 13:17
        Też go na początku nienawidziłam ale po obejrzeniu ostatniej częsci go uwielbiam, szkoda, że umarł : c
    • trufla Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 13:41
      Kocham Snape'a. Mimo iż przez wszystkie części był nieczułą świnią. Mimo iż na początku myślał tylko o sobie. Mimo iż był podły i wredny dla wszystkich bez wyjątku. Ale zawsze go lubiłam. Książkowy fragment (insygnia śmierci oczywiście) mnie wzruszył. Sprawił, że jeszcze bardziej go uwielbiałam. Po filmowym fragmencie byłam bliska łez (wielkie brawa dla Alana Rickmana, który zrobił z tej roli prawdziwe mistrzostwo świata). Kocham Snape'a. Naprawdę...
      • kara33441 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 14:21
        Przez wszystkie części z wyjątkiem insygni wprost go nienawidziłam był taki zimny,nieczuły, lecz gdy przeczytałam ostatnią cześć zaskoczyło to wszystko mnie, jak się poświęcał, jak kochał tak mocno Lily i jak tak naprawdę był dobry...teraz naprawę b.lubię tą postać...
    • rememberina Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 14:39
      jedna z moich ulubionych postaci.
      • winia Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 14:47
        Uwielbiam go od samego początku. Po przeczytaniu 7 części jeszcze więcej zyskał w moich oczach.
    • ilona3 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 14:49
      Tak naprawde on nie był sługusem Voldemorda. On był ukrytym szpiegiem (wszystko jest w książce)

Polecam przeczytać
      Pozdrawiam
      ilona3
    • trzykropki kocham, kocham, kocham <3 28.07.11, 15:28
      Uwielbiam go! on w tej ostatniej części był genialny, a te wspomnienia... cuuudo. smile
    • arbuzowa. Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 15:29
      uwielbiam go ! ma taki wredny, mroczny charakter ! big_grin ale okazał się dobrym człowiekiem, poświęcił się dla Harry'ego. ... płakałam gdy umierał, i gdy widziałam jego wspomnienia z dzieciństwa...
    • dagetto..22 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 15:59
      Ja tam go od zawsze lubiłam. Dla mnie był ciekawą postacią. W kinie prawie się popłakałam na tym momencie w którym Snape mówi do Harry'ego " Popatrz na mnie " .
    • jonas_lover mam podobne odczucia do Twoich.. + pytanie. 28.07.11, 20:30
      przez wszystkie części myślałam, że jest zły, a na końcu.. też o mało się nie rozpłakałam.
      nie zaczaiłam do końca, czy on tym sługą Voldka był dlatego, żeby tam szpiegować i on cały czas był dobry, czy jakoś inaczej? weź odpowiedz, bo nie rozumiem, a książki czytałam tylko 3 części. xD
      • wampire13 Re: mam podobne odczucia do Twoich.. + pytanie. 29.07.11, 10:55
        Snape był sługą Voldemorta na polecenie Dumbledorea. Szpiegował dla niego i cały czas był bo dobrej stroniesmile
        P.S. przeczytaj pozostałe części. Są świetne i wciągającebig_grin
    • martynka5008 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 28.07.11, 20:37
      Zaczełam go lubić po przeczytaniu 3 częścismile
    • sammy Re: Jak oceniacie Snape'a ? 29.07.11, 11:18
      Snape Snape Severus Snape to moja ulubiona postać z całej serii książek o Harrym Potterze. Gdy przeczytałam rozdział Opowieść księcia nie mogłam w nocy zasnąć, bo byłam w wielkim szoku. Chciałabym się dowiedzieć o nim czegoś więcej np. jakieś wydarzenia ze szkoły, w jaki sposób został śmierciożercą, wspólne chwile spędzone z Lily itp. ale raczej się już nic nie dowiem, no chyba, że Rowling coś opublikuje.
    • zukolover Re: Jak oceniacie Snape'a ? 29.07.11, 11:28
      Z waszych wypowiedzi wnioskuję, że nie przeczytałyście książki. Radzę wam, byście to zrobiły, bo tam jest o wiele więcej szczegółów, wszystko jest lepiej wyjaśnione. I wspomnienia Snape'a są dłuższe, jest więcej zdarzeń big_grin
      Snape był wspaniały, podziwiam go, naprawdę. Ogromnie bym chciała mieć chłopaka, który będzie mnie kochał, tak jak Snape kochał Lily.
    • nnaattaallaa Re: Jak oceniacie Snape'a ? 07.08.11, 14:21
      Snape to taka dziwna postać, ale wychodzi na to, że baaaardzo pozytywna. Czytałam książki, więc wiedziałam, że on jest tak na prawdę po stronie Harry'ego, no ale jakoś za nim nie przepadałam, dopiero w ostatniej części go polubiłam i te wspomnienia jego. ryczałam na nich jak bóbr. tak samo przy tym jak umierał. podwójny agent, ale wiedział dobrze, jak ma postępować. zyskał u mnie wielki szacunek.
    • polamaniec Re: Jak oceniacie Snape'a ? 07.08.11, 18:55
      Snape serce Ja rówenież go nienawidziłam,za to,jak zwracał się do Harry'ego i w ogóle jaki był podły,a tu co się okazuje...? Zyskał u mnie sympatię po przeczytanie siódmego tomu! Na jego śmierci płakałam :c
      • izabellaswan Re: Jak oceniacie Snape'a ? 08.08.11, 21:01
        Ach, temat idealny dla mn ;3
        Wielbię go, po prostu wielbię <3 Od bodajże trzeciego tomu zapałałam do niego tym ciągle nie gasnącym uczuciem xD A to za sprawę pewnego opowiadania, którego otworzyło mi oczy, ale mniejsza o to. Co do postaci wykreowanej przez Rowling, wszystko byłoby cacy, gdyby nie ostatni tom, którego nie uznaję i zd zmienić nie zamierzam.
    • afera101 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 08.08.11, 21:46
      Mam tak samo , nie lubiłam , nie lubiłam i się wzruszyłam smile
      - Tak samo jak Harry walczył z Voldemortem , wiedziałam że wygra a i tak się martwiłam smile .... Lubię postać Voldemorta smile
    • rozzi Poryczałam się! 09.08.11, 10:08
      Scena jego zgonu była dla mnie smutna.
      Poryczałam się w kinie jak głupia.
      Już od kilku części go uwielbiałam.
      Voldemort nie miał po co go zabijać... i tak Czarna Różdżka go nie słuchała.

No cóż... autorka zrobiła swoje.
    • wiktusss Re: Jak oceniacie Snape'a ? 09.08.11, 11:54
      B. mi podobał się ten moment , ale lepszy był w książce. Więcej trochę było tam opisanych rzeczy . Ale jak dla mnie to zawsze lubiłam go , bo wiedziałam , że on jest jednak po stronie Harry'ego .
    • reigai Re: Jak oceniacie Snape'a ? 09.08.11, 20:24
      Nie cierpię tej postaci. Rozumiem, że tak bardzo kochał Lily, że ochraniał Pottera, żeby jej śmierć nie poszła na marne, że był taki och i ach, ale to nie zmienia faktu, że był chamem. Jestem w stanie sobie wyobrazić, co czuł do Harry'ego i usprawiedliwić jego nienawiść, ale to, jak się odnosił do reszty Gryfonów (a zapewne do innych uczniów, poza Ślizgonami, również) jest karygodne. Wiem, że nie mógł im wszystkim kupować lizaków i głaskać po główkach, ale trochę zwykłego szacunku i obiektywizmu by się przydało. Koleś został u mnie przekreślony po wielokrotnym mieszaniu Neville'a z błotem i nie zrehabilitował się zbytnio w ostatniej części, chociaż Rowling nadała temu wszystkiemu jakiś sens
    • crazygirl24 I love Snapee .. ! <33 09.08.11, 20:46
      serceserceserce kisskiss
    • emmaj660 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 09.08.11, 20:50
      Według mnie grał niedobrego cały czas i dlatego oceniałam go jako postać negatywną. Ale dopiero w ostatniej części gdy się wszystko wyjaśniło stwierdziłam, że tylko grał złego i był niedobry dla Harrego ale w gruncie rzeczy cały czas pomagał Harremu chociaż tego nie pokazując. Więc dla mnie jest postacią pozytywną czyli dobrą. smilesmile
    • kotek.bieberka Re: Jak oceniacie Snape'a ? 09.08.11, 21:04
      a ja właśnie lubiłam Snape'a. ♥
      I to przez wszystkie części. : D
      Ale nigdy bym sie nie spodziewała tego, że On chciał być z mamą Harrego.xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka