magda_black Re: Jak oceniacie Snape'a ? 10.08.11, 21:47 Snape to jedna z najbardziej tragicznych postaci w serii o Harrym Pottarze w życiu nie domyśliłabym się kim on tak naprawdę był. Tępił Harrego bo uważał, że to przez niego zgineła Lily, jego jedyna i prawdziwa miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
kimberley Re: Jak oceniacie Snape'a ? 11.08.11, 07:39 Snape był takim podwójnym agentem jak nie potrójnym. On był dobry, Dumbledor o tym wiedział i był jego szpiegiem, jak już to wyszło w końcu na jaw. A biorąc pod uwagę, że dzięki swoim wspomnieniom w ostatnim filmie odkupił swoje grzechy, nawet go lubię, a może na pewno go lubię. Skoro Dumbledor kazał go zabić to proszę bardzo. Dla mnie to był jeden wielki plan na zrobienie w balona Voldemorta i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
abbey_girl Pomimo... 11.08.11, 08:35 ..tego, że był dobry itd. co tam napisałaś, nadal za nim nie przepadam, nie wiem czemu. Tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
sims Re: Jak oceniacie Snape'a ? 12.08.11, 15:12 biorac pod uwagę ostatnią część on nie był zły - tylko nieszczęśliwy . w miłości także mu się nie układało i dlatego mógł być zgorzkniały . Odpowiedz Link Zgłoś
ice_tea Re: Jak oceniacie Snape'a ? 12.08.11, 23:02 Ja tam zawsze lubiłam Snape'a, w każdej części. teraz to ja go kocham. o! Odpowiedz Link Zgłoś
mohito_ Re: Jak oceniacie Snape'a ? 12.08.11, 23:16 Zawsze uwielbiałam Snape'a. A co do filmiku - gdy widzę go płaczącego, mnie samej lecą łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kociara24 Re: Jak oceniacie Snape'a ? 12.08.11, 23:16 Jedna z dwóch ulubionych postaci Druga to Draco Odpowiedz Link Zgłoś
harrypotterxd Re: Jak oceniacie Snape'a ? 12.08.11, 23:38 Strasznie żal mi go było Odpowiedz Link Zgłoś
redhead Re: Jak oceniacie Snape'a ? 12.08.11, 23:39 Zawsze byłam po ciemnej stronie mocy. Uwielbiałam Bellatrix i Voldemorta, ale Snape był na dalszej pozycji. Teraz go uwielbiam. Jego wspomnienia są najlepszym momentem filmu. Alan Rickman idealnie sprawdził się do tej roli. Nikt inny by tego tak dobrze nie zagrał. W moim rankingu aktorów wyprzedził nawet Helenę Boham Carter (Bellatrix) i Ralpha Fiennsa (Vold). Odpowiedz Link Zgłoś
cukierek_ Re: Jak oceniacie Snape'a ? 13.08.11, 19:21 Uwielbiam Sanpe'a. Jego wygląd, uszczypliwe komentarze i całe zachowanie. Gdy pierwszy raz czytałam sagę, nie podobał mi się jego stosunek do Harry'ego. Ale jak się dowiedziałam, że wszystko było maskaradą, ukartowane wspólnie z Dumbledorem od razu przypadł mi do gustu. I tak pozostało. Najlepsza postać. Odpowiedz Link Zgłoś