Dodaj do ulubionych

Proosze wejdżcie na chwile. Włoosy.

21.08.11, 17:48
Jakie znacie kosmetyki, ktore pomagają włosom szybciej rosnąć ??
Jeśli używaliście jakichś dobrych kosmetykow do włosów ktore wam pomogły, to napiszcie nazwe tg kosmetyka. Bardzo bym was prosiła to dla mnie strasznie ważne. crying
Obserwuj wątek
    • jagoda1602 Re: Proosze wejdżcie na chwile. Włoosy. 21.08.11, 17:52
      Ach, te kosmetyki... Tylko to znacie? Na porost włosów, to ja odpowiednią "dietę" polecam.
    • nastyangel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.08.11, 18:33
      Ja sama mam bzika na punkcie włosów. I znowu je zapuszczam, więc mogę ci poradzić co nie co. Przepis na zdrowe i piękne włosy:
      Po pierwsze bardzo ważne jest podcinanie włosów średnio co dwa miesiące. Co najmniej. Czasem by zrobić krok na przód, trzeba zrobić kilka do tyłu. Za każdym razem gdy zapuszczam włosy muszę obcinać kilka centymetrów, aby pozbyć się zniszczonych końcówek. Ale to dobrze, bo gdy się o to nie zadba, to później będzie trzeba ściąć znacznie więcej! Także, podcinanie włosów to podstawa!
      Po drugie, jak wspomniała koleżanka wyżej, odpowiednia dieta! Pomaga awokado, orzechy, oliwa z oliwek, ogólnie 'dobre' tłuszcze. Podobno tuńczyk działa też dobrze na włosy. W ogóle jedz dużo ryb!
      Po trzecie - staraj się jak najmniej stresować! Gdy jesteś zestresowana twoje włosy cierpią! Wypadają i tracą blask etc.
      Po czwarte - najlepsze są domowe maseczki np. z żółtka (poszukaj w internecie)
      I dzięki jednej dziewczynie o cudownych długich, zdrowych włosach (także bardzo dobra rekomendacja) poznałam jedną, co prawda obrzydliwą, ale skuteczną sztuczkę!
      'Spień' majonez na włosach, Zużyj najlepiej cały słoik.Dosłownie 'wetrzyj' wszystko! Owiń głowę w folię, albo w reklamówkę (jednorazówkę) i zostaw na godzinę. I następnie wymyj/wypłucz wszystko dokładnie. Może nawet parę razy.

Mleko.
      Pod prysznicem zmocz włosy i polej je kubkiem mleka. Odczekaj z 10 minut i umyj włosy.

używaj odżywek!, szampon zmieniaj co miesiąc!
      I właśnie, co to tych marek... Najlepiej poradź się fryzjerki, albo kogoś, kto się na tym zna, aby poradził ci i dobrał odpowiedni kosmetyk dla twoich włosów.
      Kiedyś na jakimś forum przeczytałam o produkcie wax. Ale nie miałam okazji przetestować. Zapytaj w aptece. Chyba jest to produkt dla osób po chemioterapii. Ponoć działa fantastycznie!

Poza tym polecam olejek rycynowy. Przy okazji jest również dobry na paznokcie.

Gdy masz potrzebę umycia włosów, ale nie są jeszcze aż tak zabrudzone... Nałóż szampon tylko u nasady, płucząc włosy, spływający szampon umyje również końcówki. A włosy nie będą miały do czynienia z tak dużą ilością chemikali.
      Zawsze nakładaj szampon dłonią, dzięki temu będzie kontrolowała jego ilość.
      Masaż głowy - masuj głowę podczas mycia OPUSZKAMI palców kolistymi ruchami, przyciśnij trochę mocniej. Pobudzisz cebulki.
      NIGDY nie traktuj włosów gorącą wodą! Ani nawet ciepłą! Najlepiej spłukuj je zimną wodą, bo to zamyka łuski i sprawia, że włosy są błyszczące. Jeżeli jednak nie potrafisz znieść niskiej temperatury, to na początek spróbuj bardzo letnią wodą. Byle nie ciepłą!
      Zaplataj na noc włosy w warkocz, ale nie za mocno. I tu uwaga! Nigdy nie 'duś' włosów gumką lub zbyt ciasnym warkoczem, uczesaniem!
      I co jeszcze? Hm. Pewnie jeszcze trochę tego jest, ale mam nadzieję, że to, co napisałam to chociaż trochę ci pomoże.
      Włosy rosną średnio 1 cm/mies zatem bądź cierpliwa.
      Raz jeszcze powiem, nie zapominaj o regularnym podcinaniu końcówek, maseczki domowe są najbardziej efektowne! Poszukaj jeszcze przepisów, bo jest ich wiele.

Mam nadzieję, że pomogłam! ; )
    • katsuumi_17 Olejek rycynowy- recepta na piękne włosy :) 21.08.11, 19:08
    • hitoshi. Re: Proosze wejdżcie na chwile. Włoosy. 21.08.11, 19:10
      Moja kuzynka parzy sobie pokrzywę, a potem myje w tym włosy z dodatkiem szamponu pokrzywowego.
      • klaudia_25 . 21.08.11, 19:16
        Gugle pomoże o.O
    • collage Re: Proosze wejdżcie na chwile. Włoosy. 21.08.11, 19:33
      Żadne z powyżej wymienionych przepisów nie są prawidłowe prócz olejka rycynowego oraz ziół z pokrzywy. Szampony, zwykłe sieciówki nie mają nic do zaoferowania prócz dobrej reklamówki w telewizji.
      1. Olejek rycynowy+żółtko z jajka. Trzymać przez 30 minut, lub pozostawić na noc przykrywając czepkiem/reklamówką. Olejek trochę skleja włosy dlatego niezbędne będzie dwukrotne umycie włosów. Jeżeli masz jasne włosy to dodaj sok z cytryny, ponieważ olejek przyciemnia włosy. Znam jeszcze takie przypadki, gdzie daje się na włosy naftę kosmetyczną i olejek rycynowy na całą noc.
      2. Henna treatment wax. Wpisz na allegro, jest bardzo popularna i kosztuje 10 zł. Stosują to NAWET, ale nie TYLKO osoby po chemioterapii, ponieważ przyspiesza porost włosów. Rzadko się zdarza, ale są takie przypadki, że kupisz ją w aptece, ale pamiętaj nie kupuj naszej polskiej, ponieważ są dwie wersje!
      3. Kosmetyki Radical, a mianowicie ampułki na porost włosów. Nic nie trzeba dodawać, stosuje się je przez miesiąc, a efekty? Powalające, włosy wgl nie wypadają i pojawia się dużo nowych co jest podstawą dla długich, zdrowych włosów.
      4. Podcinaj końcówki, ponieważ zniszczone się kruszą i Twoje starania pójdą na marne.

Możesz też przeczytać coś na temat włosów na moim blogu. Zapraszam i mam nadzieję, że pomogłam.
      Wszystkie te rady zostały sprawdzone przeze mnie c:
      • collage @nastyangel 21.08.11, 19:36
        Nie chce podważać Twojej rady, bo są w porządku, ale widać, że rada wzięta rodem z internetu. Włosów nie wolno spłukiwać ZIMNĄ wodą, bo ma to swoje konsekwencje gdzieś czytałam, że wywołuje mocne migreny i źle wpływa na krążenie. Można LETNIĄ, ale nigdy zimną/lodowatą.
        • nastyangel Re: @nastyangel 31.08.11, 18:13
          Nie lodowatą, ale zimną. I nie twierdzę, że ktoś ma trzymać głowę pod wodą nie wiadomo ile, wystarczy chociaż polać je zimną wodą. I powiedziałam, że jeżeli ktoś nie jest w stanie znieść niskiej temperatury, może to robić letnią wodą. Ja nie miewam migren, a poza tym od kiedy zimna woda źle wpływa na krążenie?
          I jeszcze muszę dodać, że stosuję również rady dziewczyn o pięknych, uwierz mi, naprawdę pięknych, długich i zdrowych włosach.
    • lonellygirl Re: Proosze wejdżcie na chwile. Włoosy. 09.09.11, 16:36
      hmm... myślę ,że nie ma żadnej odżywki i maseczki , dzięki której włosy rosną jak szalone. po pierwsze musisz o nie dbać , obcinać końcówki , aby nie były zniszczone. ja sama używam maseczki ''Henna treatment wax''. wink to nie jest henna. big_grin tak się tylko nazywa. big_grin ale ją serdecznie polecam ! po paru użyciach włosy są piękne ! <3
    • estera102 Re: Proosze wejdżcie na chwile. Włoosy. 09.09.11, 17:02
      -może to ochydne ale pij rozcieńczone drożdże więcej tu : anwena.blogspot.com/2011/08/akcja-wosomaniaczek-wosy-rosna-jak-na.html
      -ja także dołączam się do pozytywnych opinii na temat odżywki wax z tym że kosztuje ona 18 zł/ 240 g. a nie dziesięć (apteka ) mówię o tej zagranicznej nie o polskiej .
      -olejek rycynowy dobrze działa na włosy ale ja osobiście nienawidzę go stosować i mogę polecić ci także inny olejek - kokosowy
      - co do zimnej wody . przed użyciem odżywki używaj ciepłej wody ponieważ otworzy łuski i odżywka lepiej zadziała . a jeśli chcesz mieć lśniące włosy to spłucz ODŻYWKĘ zimną wodą , ale nie lodowatą.
      -co jeszcze ... wystrzegaj się sylikonów które nie spłukują się pod wpływem wody i sodium lauryl sulfate (SLES) . w szamponach częściej zawarty jest Sodium laureth sulfate i jeśli nie podrażnia on skóry twojej głowy to nie musisz się go tak wystrzegać jak tego pierwszego . ale najlepiej kup szampon pokrzywowy firmy barwa i tam nie znajdziesz ani sles ani sls ani sylikonów. więcej na ten temat na wizazu smile
    • spoongie Re: Proosze wejdżcie na chwile. Włoosy. 10.09.11, 21:05
      Słyszałam od koleżanki ,że pomaga nafta(kupisz w aptece, kosmetycznym) i jajko ,ale jak coś to wygoogluj to sobie. wink
    • kropeczka23 Re: Proosze wejdżcie na chwile. Włoosy. 11.09.11, 12:57
      ej.. ostatnio czytałam o jakimś preparacie na czyimś blogu ale nie nie pamietam na czyim.. ;o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka