Dodaj do ulubionych

Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\

28.08.11, 20:57
Już niestety w czwartek trzeba powrócić do szkoły a ja mam pewien problem kiedy myślę o szkole to chcę mi się płakać crying ponieważ chłopacy z klasy mi dokuczają crying każdego dnia się czegoś mnie czepiają wyśmiewają się ,że jestem za chuda to nie moja wina po prostu nie mam tendencji do tycia miałam robione badania itp wszystko wyszło OK . Nie wyglądam jak anoreksja czy coś po prostu jestem szczupła.
A nauczycielom to nie przeszkadza jak oni się śmieją ze mnie tylko nauczyciele śmieją się razem z nimi a to jest bardzo przykre crying tacie o tym nie będę mówić bo jak bym powiedziała to by powiedział ,że chłopacy mają rację ,że mi tak dokuczają ;\ a mamie jak o tym mówię to nie wszystko tylko mówię,że wyśmiewają się ,że jestem za chuda to mama mówi ,że z nich debile no a po co ma do szkoły przychodzić jak nauczycielom wyśmiewanie się ze mnie sprawia przyjemność shock więc to by pogorszyło sprawę .
Najczęściej się wyśmiewają z tego ,że jestem za chuda ale także ,że jestem nieśmiała albo ,że nie umiem czegoś dobrze zrobić jeśli nauczyciel mnie o coś poprosi to oni krzyczą : Nie ona sobie nie poradzi , ja to zrobię ! albo : Niech idzie Sylwia ! <czyli moja koleżanka >

Mówią,że mam anoreksję albo wyzywają mnie od wieszaków mówią też ,że nie mam siły czegoś przynieść albo powiedzieć, czepiają się też ,że z matmy jestem kiepska .
Najbardziej mi dokuczają chyba mnie nienawidzą uncertain u mnie w klasie jest ruda koleżanka która jest też szczupła bo waży kilka kg więcej niż ja są też osoby z nadwagą i też im nie dokuczają jak mi .

Niektórzy mi mówią,że naprawdę jestem niesamowita ,że już 3 rok to znoszę ale dla mnie jest to naprawdę trudne i strasznie przykre no i nauczycielów to cieszy .

Próbuję się odgryzać im ale wtedy oni jeszcze gorzej reagują i wtedy wszyscy chłopacy mi mówią złośliwe rzeczy na mój temat !?

Niektórzy nawet próbowali mnie uderzyć crying

Mówią też ,że jestem taka chuda ,żeby mnie złamali na pół uncertain nawet ci spokojni chłopacy mi tak mówią na przerwie ;\

Boję się wrócić do szkoły nie dość,że problemy z nauką to jeszcze oni będą dokuczać .
boję się,że mi coś zabiorą albo mnie w końcu pobiją ;\ i tak nauczycielka z matmy mnie ośmiesza przed klasą a wszystkim to sprawia przyjemność np kiedyś szłam do tablicy z matmy i taki jeden chłopak czepnął się mojego wyglądu to ja mu odpowiedziałam: Wypchaj się sianem ! a nauczycielka z matmy nic mu nie zwróciła uwagi tylko do mnie powiedziała z takim oburzeniem skąd znam takie teksty ;\ i takie różne historie się zdarzają każdego dnia ;\ a mój tata też mi dokucza często mówi ,że nic nie umiem i że do niczego się nie na daję ;\

Jak myślicie czemu oni mi tak dokuczają ? Co ja mam zrobić ? Jestem wesoła i uśmiechnięta lubię żartować i się wygłupia bywam nieśmiała jak jest jakiś nauczyciel wredny i się go boję to wtedy a nieraz potrafię powiedzieć coś niemiłego nauczycielowi .

A w klasie nie jestem najbrzydsza z dziewczyn niektóre wyglądają jak chłopaki normalnie nie jestem też jakaś emo czy różowa plastik lala taka normalna . niektórzy mówią,że jestem ładna ale wydaję mi się ,że jednak jestem przeciętna no ale każdy ma inny gust . sorry za rozpisanie rozumiem tych co nie lubią czytać ja tam akurat lubię .
Obserwuj wątek
    • czekooladowaaa. Re: Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\ 28.08.11, 21:15
      Najlepiej jak Ty byś im też troszke podokuczła. Jeśli oni mogą , to dlaczego Ty nie ?!
      A jeśli nauczyciel bedzię sie razem z nimi z Ciebie śmiał to im odszczekaj i tyle. A co ? Tobie już nie wolno ? ! Wolno , więc bądź twarda i nie daj im za wygraną.
      Spójrz na nich , dopatrz sie jakiejś ich wady w urodzie i im to wypominaj.
      • twilightowa2226 Re: Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\ 28.08.11, 21:26
        Mam taka sprawdzoną metodę. Jak ktoś będzie się z Ciebie śmiać lub dokuczał np. " Jesteś chuda " to Ty na to odpowiedz " Wiem o tym ". W moim przypadku chłopacy nie mieli już takiej satysfakcji z dokuczania jak kiedyś. Po prostu im szczena opadła.
        Jeżeli nadal będą Ci dokuczać to możesz im się uważnie przyjrzeć i znaleźć ich słaby punkt np powiedz " Ja przynajmniej jestem chuda, ale Ty wyglądasz jak kloc. " lub " I co z tego, że jestem chuda? Ty masz brzydki sweterek. " Po prostu musisz znaleźć ich słaby punkt. To nie jest trudne tylko trzeba trochę poobserwować.

Jeszcze ważną rzeczą jest to, żebyś znała swoja wartość i nie przejmowała się tymi gadkami.

No to już koniec. Mam nadzieję, że pomogłam smile

Powodzenia w szkole ;***
    • olcissia_1998 Re: Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\ 28.08.11, 21:20
      Chłopcy w tym wieku, to małe dzieciaki, które chichrają się jak głupki ze wszystkiego. Możesz porozmawiać o tym z psychologiem, wygadać się im, skoro nie możesz rodzicom. Możesz też powiedzieć im przykrą dla nich prawdę, że są kompletnymi idiotami bez mózgów, którym w głowach tylko jedno.

Trzymam kciuki! smile
      • olcissia_1998 Poprawka 28.08.11, 21:21
        po "słowach wygadać się" nie powinno być "im", sorka za pomyłkę wink
    • msthic Re: Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\ 28.08.11, 21:31
      Powiedz im, że tobie jest dobrze w twojej skórze, a oni niech lepiej patrzą na siebie [swoje zachowanie]. Oni po prostu chcą podnieść swoją reputację, ośmieszając ciebie, a to szczyt dziecinady. Nie pokazuj im, że się tym przejmujesz i nie zniżaj się do ich poziomu.
    • pamietnik Re: Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\ 28.08.11, 21:53
      Zapytaj się ich: "dlaczego mi dokuczacie?", " tobie też by było miło, jakby tobie dokuczali?" i powiedz to takim wściekłym głosem.To może ich zaszokuje.

Albo możesz walczyć.Np. "Zmień taśmę ,bo to już się robi nudne", labo " babcia ci pisała takie teksty?" albo" i kto to mówi?", "Ja przynajmniej się nie ślinię, jak coś mówię"
      • ewellin Re: Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\ 29.08.11, 20:22
        > Albo możesz walczyć.Np. "Zmień taśmę ,bo to już się robi nudne", labo " babcia
        > ci pisała takie teksty?" albo" i kto to mówi?", "Ja przynajmniej się nie ślini
        > ę, jak coś mówię"

zgadzam się z tym co wyżej^. Nie wiem jakie u ciebie chłopaki w klasie ale jak do mnie się czepiali to ich ignorowałam. Ciężko wiem, ale przynajmniej odemnie się odczepili, bo się im znudziło tongue_out
    • morelka11 Dziękuję za rady i świetne teksty ;* 29.08.11, 07:40
      Na pewno się przydadzą kiss
      • noicomipowiesz Re: Dziękuję za rady i świetne teksty ;* 30.08.11, 13:36
        Możesz popatrzeć na nich z taką pogardą, lekceważeniem i zapytać " Skończyłeś już ? To świetnie bo zrobiłeś się nuuudny jak flaki z olejem . " Albo pójść do szkolnego pedagoga i powiedzieć o wszystkim i poprosić czy pani / pan pedagog mógłby ich wziąść na 'słówko' i im powiedzieć żeby tak nie robili. Pozdrawiamkiss
        • melody_soul Re: Dziękuję za rady i świetne teksty ;* 30.08.11, 13:59
          po pierwsze; wiem, że to trudne, ale nie przejmuj się. jeśli już naprawdę nie dasz rady ich ignorować, to odszczekaj im. też ich wyśmiej i wgl, albo daj im z liścia. ^^

powodzenia! ;3
    • evanescence24 nie daj z siebie zrobić ofiary. 30.08.11, 14:07
      nie ważne co mówią i myślą oni, najważniejsze, co myślisz ty. nie reaguj na zaczepki, nie pokazuj po sobie, że to cię w ogóle rusza. z czasem przestanie, jeśli będziesz pewna siebie.

tylko za nic w świecie nie próbuj się dopasować. nie podlizuj się, nie udawaj kogoś, kim nie jesteś. nie warto.
    • nickiminaj Re: Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\ 30.08.11, 14:10
      tak to jest, jak ktoś ma kompleksy i chce się wyżyć na kimś innym, często lepszym od siebie. jak dla mnie, to ci chłopacy mają jakieś problemy i muszą swoją złość wyładować na tobie. dla mnie to żałosne, bo przeważnie takie osoby tylko w grupie są odważne, a gdy są same, to słowem się nie odezwą. wiem, że to może być dla ciebie ciężkie i trudne, ale olewaj ich, udawaj, że to cię nie rani, może wtedy uświadomią sobie, że nie ma sensu ci dalej dokuczać, bo jeśli ty się na nich złościsz, to oni mają satysfakcję, że ci ubliżyli.
    • aaasia Re: Chłopacy z klasy mi dokuczają ! ;\ 31.08.11, 13:13
      Bardzo Tb współczuję z takiej szkoły.. Ja na twoim miejscu przepisałabym się do innego gimnazjum.. Nie wiem czy jesteś mocna psychicznie, ale to rujnuje całą radość z życia (tak wnioskuje z tego co piszesz). A masz może osobę która z Tb przebywa? Jeśli tak to spróbuj poradzić się jej o pomoc, np. gdy najdzie znowu taka sytuacja, że będą się wyśmiewali to niech stanie w twojej obronie.. zobaczą oni wtedy, że masz kogoś za sobą... po drugie nie okazuj, że się ich w ogóle boisz, gdyż lęk jest najgorszy ( wykorzystują to).. jeśli będą Tb dokuczać ignoruj to lub powiedz im, że to co on o tobie mówią "to tylko ich zdanie".... A teraz sprawa nauczycieli, z nimi gorzej będzie, bo niestety z nauczycielem nigdy nie wygrasz, musisz im pokazać (ale nie mową) że dasz sobie ze wszystkim radę, zacznij pilniej przykładać się do nauki.. od początku roku zacznij się uczyć.. bo może to też sprawia problem.. nie wiem jak tam się uczysz no, ale to tak na marginesie jak co.. życzę powodzenia w szkole, trzymaj się tam jakoś... wiem co przeżywasz.. jak co to napisz do mnie
    • liwcia14 Co za debile! 31.08.11, 17:12
      Nie rozumiem o co im chodzi?!Często jest tak, że dzieci się wyżywają, ale one zawsze znajdą problem.Moim zdaniem bycie szczupłym jest wielkim atutemsmileJa na twoim miejscu, zebrałabym dziewczyny (twoje koleżanki)i robiły im to co oni Tobie.Udawaj, że jesteś bardziej pewna siebie, ja mam ten sam problem, jestem nieśmiała.Zawsze nastaje taki czas, że akurat przezywają Ciebie.Jestem pewna, że w tym roku znajdą sobie kogoś innego do przezywaniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka