Dodaj do ulubionych

Popieracie aborcje??

• mandy_jonas Re: Popieracie aborcje?? 11.11.11, 14:46
      o ile w przypadku innych tematów, można dyskutować, jeśli chodzi o aborcje, jestem absolutnie na nie.
    • monia12xd Re: Popieracie aborcje?? 11.11.11, 16:46
      obojętne mi to
    • kotek.bieberka jebie mnie to 11.11.11, 17:33
      • yorkie Re: jebie mnie to 11.11.11, 17:55
        Nie będzie Cię to tak 'jebac' jak zajdziesz w niechcianą ciążę -.-
    • miley112 Popieracie aborcje?? 11.11.11, 18:58
      Jestem przeciwko aborcji , ale kiedy chodzi o gwałt na 10-latce czy 12-latce jestem za aborcją. Dlaczego ... moim zdaniem takie dzieci nie miałyby życia . A jeżeli chodzi o życie matki , w niektórych forach czy gazetach czytałam że większości kobiet wolałaby umrzeć za własne dziecko niż żyć z myślą , "dlaczego żyje ona a nie jej syn czy córka , więc na ten temat nie mam zdania .
    • jane_ Re: Popieracie aborcje?? 12.11.11, 17:47
      popieram legalizację aborcji w początkach ciąży. zaciążysz - chcesz wychować - ok. nie chcesz, chcesz usunąć - twoja moralność, twoja decyzja.

przecież każdy odpowiada za swoje błędy, każdy pisze własny scenariusz, a dla mnie brak legalizacji aborcji - czy uważamy ją za zło czy nie - jest pewnym ograniczeniem. nawet jeśli stanie się tak, że w polsce będzie możliwa aborcja, nikt przeciwnika do niej nie zmusi. i tyle.

ps. zwracam uwagę na słowo "legalizacja", zwykle kojarzone z marihuaną, ale myślę że i tutaj się nada - ja nie popieram samego aktu, ja popieram wybór dokonania wyboru. *masło maślane, ale sens oddaje*.
      • fillen Re: Popieracie aborcje?? 12.11.11, 18:09
        W Polsce aborcja jest legalna do iluś tam tygodni płodu i i tylko w określonych przypadkach. Ale procedury trwają tak długo, że polki, które się decydują na aborcje najczęściej przeprowadzają ją nielegalnie w sąsiednich krajach.
    • aleksandra25 Re: Popieracie aborcje?? 14.11.11, 15:16
      nigdy bym nie zabila czlowieka, tak, tak płod to też jest człowiek, który jeszcze się nie narodził

wogóle bym nigdy nie zabiła żadnej istoty
    • truskawkaxdxdxd Re: Popieracie aborcje?? 21.11.11, 18:05
      Ja tego nie toleruję!!!Jak można odbierać komuś życie?No chyba,że jest to konieczność i nie ma innego wyjścia
    • mia. Re: Popieracie aborcje?? 21.11.11, 20:30
      jeśli zagrożone jest życie matki, albo i matki i dziecka, to tak.
      poza tym, są różne sytuacje. gwałty itp. oczywiście, dziecko niczemu nie jest winne, ale matka takiego dziecka może go odrzucić przez sam fakt, że jest owocem gwałtu.
    • bieberek NIE 21.11.11, 21:12
      Popieram Twoje zdanie.
      W ogóle tego nie rozumiem jak można coś takiego robić !.
      Przecież to się zabija ŻYWĄ istotę.człowieka..małe dziecko!.
      Jestem tego zdecydowanie przeciwna i też czegoś takiego bym nie zrobiła.

bardzo ciekawy wątek.

Pozdrawiam,bieberek kiss
    • miss_mimi094 NIE !! 24.11.11, 17:03
    • teqiulla nie! 25.11.11, 16:57
      według mnie to jest nieludzkie, rozumiem, że są sytuacje, że matka z różnych przyczyn nie może wychować dziecka - choćby z powodu młodego wieku, ale przecież są domy dziecka, różne instytucje.
    • pauliska1212 Re: Popieracie aborcje?? 28.11.11, 22:35
      tylko w razie gwałtu.
    • kasia8528 Re: Popieracie aborcje?? 06.12.11, 14:34
      Gdyby dziecko było przyczyną gwałtu to popieram. Ale jeśli tego dziecka nie chce a specjalnie się z facetem pie*rzyła to nie popieram.
      • noicomipowiesz Re: Popieracie aborcje?? 23.02.12, 11:35
        nie.
      • lollyana Re: Popieracie aborcje?? 23.02.12, 14:51
        Popieram. W każdym przypadku. Uważam, że kobieta powinna sama decydować o swoim ciele, swoim zarodku i o tym, co chcę z nim robić. Chociaż wątpie, czy sama kiedykolwiek bym się odważyła, żeby dokonać aborcji, ale dalej uważam, że to INDYWIDUALNA sprawa każdej kobiety.
    • mausercap Re: Popieracie aborcje?? 02.03.12, 22:00
      Tak, w końcu każdy ma prawo decydować czy chcę mieć dziecko czy nie.
    • kusy505 Re: Popieracie aborcje?? 03.03.12, 14:36
      Oczywiście, że nie.
      Ale są w życiu takie sytuacje, gdzie ciąża zagraża życiu przyszłej matki, albo są powikłania z dzieckiem, w takich sytuacjach aborcja to jedyne możliwe wyjście. Ja osobiście nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła. Nigdy
    • inbloom *______* 04.03.12, 16:48
      z jednej strony to morderstwo jakby , no ale z drugiej kobiety mają chyba prawo do swojego brzucha , nie wiem . Nie zastanawiam się nad tym .
      • corellka Skrajny przypadek. 10.03.12, 18:47
        Niby jest to uważane, za morderstwo, ale ja sądzę ze powinno być dozwolone. Jeżeli matka nie planowała dziecka moze stać sie coś w przypadku małej Madzi (matce odbije i sama pozbędzie sie dziecka), albo nie ma warunków i dziecko nie będzie mogło normalnie życ.
    • pauluskaaa Re: Popieracie aborcje?? 17.03.12, 08:49
      Nie.
      To jest bestialskie zabierać takiemu małemu,niewinnemu stworzeniu życie.Jeśli to była wpadka,trudno - co się stanie,to się nie odstanie.Ale nikt nie powiedział,że będzie trzeba to dziecko wychować.Może znajdzie szczęście u ludzi,którzy będą mogli stworzyć mu prawdziwy,bezpieczny dom.
    • slodkiporanek Re: Popieracie aborcje?? 17.03.12, 22:51
      Jest to jeden z najbardziej stałych i nienaruszalnych poglądów w moim życiu: aborcja to okrutne morderstwo.

Nieważne czym ludzie będą argumentować popieranie tego - jasne, kobieta to nie worek na płód. Ma prawo do decydowania o własnym ciele. Ale przecież w jej ciele jest teraz inne ciało, i ona nie może go tak po prostu zgładzić!

Niektórzy mówią, że po co dziecku życie, jeśli będzie ciężko chore. A kto dał nam prawo do osądzania kto ma żyć, a kto nie?

Rozrywanie na kawałki i miażdżenie głowy istoty, która przecież czuje, jest dla mnie czynem, którego po prostu nie umiem opisać słowami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka