mandy_jonas Re: Popieracie aborcje?? 11.11.11, 14:46 o ile w przypadku innych tematów, można dyskutować, jeśli chodzi o aborcje, jestem absolutnie na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: jebie mnie to 11.11.11, 17:55 Nie będzie Cię to tak 'jebac' jak zajdziesz w niechcianą ciążę -.- Odpowiedz Link Zgłoś
miley112 Popieracie aborcje?? 11.11.11, 18:58 Jestem przeciwko aborcji , ale kiedy chodzi o gwałt na 10-latce czy 12-latce jestem za aborcją. Dlaczego ... moim zdaniem takie dzieci nie miałyby życia . A jeżeli chodzi o życie matki , w niektórych forach czy gazetach czytałam że większości kobiet wolałaby umrzeć za własne dziecko niż żyć z myślą , "dlaczego żyje ona a nie jej syn czy córka , więc na ten temat nie mam zdania . Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Popieracie aborcje?? 12.11.11, 17:47 popieram legalizację aborcji w początkach ciąży. zaciążysz - chcesz wychować - ok. nie chcesz, chcesz usunąć - twoja moralność, twoja decyzja. przecież każdy odpowiada za swoje błędy, każdy pisze własny scenariusz, a dla mnie brak legalizacji aborcji - czy uważamy ją za zło czy nie - jest pewnym ograniczeniem. nawet jeśli stanie się tak, że w polsce będzie możliwa aborcja, nikt przeciwnika do niej nie zmusi. i tyle. ps. zwracam uwagę na słowo "legalizacja", zwykle kojarzone z marihuaną, ale myślę że i tutaj się nada - ja nie popieram samego aktu, ja popieram wybór dokonania wyboru. *masło maślane, ale sens oddaje*. Odpowiedz Link Zgłoś
fillen Re: Popieracie aborcje?? 12.11.11, 18:09 W Polsce aborcja jest legalna do iluś tam tygodni płodu i i tylko w określonych przypadkach. Ale procedury trwają tak długo, że polki, które się decydują na aborcje najczęściej przeprowadzają ją nielegalnie w sąsiednich krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: Popieracie aborcje?? 14.11.11, 15:16 nigdy bym nie zabila czlowieka, tak, tak płod to też jest człowiek, który jeszcze się nie narodził wogóle bym nigdy nie zabiła żadnej istoty Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkaxdxdxd Re: Popieracie aborcje?? 21.11.11, 18:05 Ja tego nie toleruję!!!Jak można odbierać komuś życie?No chyba,że jest to konieczność i nie ma innego wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
mia. Re: Popieracie aborcje?? 21.11.11, 20:30 jeśli zagrożone jest życie matki, albo i matki i dziecka, to tak. poza tym, są różne sytuacje. gwałty itp. oczywiście, dziecko niczemu nie jest winne, ale matka takiego dziecka może go odrzucić przez sam fakt, że jest owocem gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
bieberek NIE 21.11.11, 21:12 Popieram Twoje zdanie. W ogóle tego nie rozumiem jak można coś takiego robić !. Przecież to się zabija ŻYWĄ istotę.człowieka..małe dziecko!. Jestem tego zdecydowanie przeciwna i też czegoś takiego bym nie zrobiła. bardzo ciekawy wątek. Pozdrawiam,bieberek Odpowiedz Link Zgłoś
teqiulla nie! 25.11.11, 16:57 według mnie to jest nieludzkie, rozumiem, że są sytuacje, że matka z różnych przyczyn nie może wychować dziecka - choćby z powodu młodego wieku, ale przecież są domy dziecka, różne instytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8528 Re: Popieracie aborcje?? 06.12.11, 14:34 Gdyby dziecko było przyczyną gwałtu to popieram. Ale jeśli tego dziecka nie chce a specjalnie się z facetem pie*rzyła to nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
lollyana Re: Popieracie aborcje?? 23.02.12, 14:51 Popieram. W każdym przypadku. Uważam, że kobieta powinna sama decydować o swoim ciele, swoim zarodku i o tym, co chcę z nim robić. Chociaż wątpie, czy sama kiedykolwiek bym się odważyła, żeby dokonać aborcji, ale dalej uważam, że to INDYWIDUALNA sprawa każdej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
mausercap Re: Popieracie aborcje?? 02.03.12, 22:00 Tak, w końcu każdy ma prawo decydować czy chcę mieć dziecko czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kusy505 Re: Popieracie aborcje?? 03.03.12, 14:36 Oczywiście, że nie. Ale są w życiu takie sytuacje, gdzie ciąża zagraża życiu przyszłej matki, albo są powikłania z dzieckiem, w takich sytuacjach aborcja to jedyne możliwe wyjście. Ja osobiście nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła. Nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
inbloom *______* 04.03.12, 16:48 z jednej strony to morderstwo jakby , no ale z drugiej kobiety mają chyba prawo do swojego brzucha , nie wiem . Nie zastanawiam się nad tym . Odpowiedz Link Zgłoś
corellka Skrajny przypadek. 10.03.12, 18:47 Niby jest to uważane, za morderstwo, ale ja sądzę ze powinno być dozwolone. Jeżeli matka nie planowała dziecka moze stać sie coś w przypadku małej Madzi (matce odbije i sama pozbędzie sie dziecka), albo nie ma warunków i dziecko nie będzie mogło normalnie życ. Odpowiedz Link Zgłoś
pauluskaaa Re: Popieracie aborcje?? 17.03.12, 08:49 Nie. To jest bestialskie zabierać takiemu małemu,niewinnemu stworzeniu życie.Jeśli to była wpadka,trudno - co się stanie,to się nie odstanie.Ale nikt nie powiedział,że będzie trzeba to dziecko wychować.Może znajdzie szczęście u ludzi,którzy będą mogli stworzyć mu prawdziwy,bezpieczny dom. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Popieracie aborcje?? 17.03.12, 22:51 Jest to jeden z najbardziej stałych i nienaruszalnych poglądów w moim życiu: aborcja to okrutne morderstwo. Nieważne czym ludzie będą argumentować popieranie tego - jasne, kobieta to nie worek na płód. Ma prawo do decydowania o własnym ciele. Ale przecież w jej ciele jest teraz inne ciało, i ona nie może go tak po prostu zgładzić! Niektórzy mówią, że po co dziecku życie, jeśli będzie ciężko chore. A kto dał nam prawo do osądzania kto ma żyć, a kto nie? Rozrywanie na kawałki i miażdżenie głowy istoty, która przecież czuje, jest dla mnie czynem, którego po prostu nie umiem opisać słowami. Odpowiedz Link Zgłoś