pattrysia 18.11.11, 10:10 hey kociaki mam takie pytanko macie koleżanki które są w ciąży ? u mnie w szkole są dwie ! jedna ma 13 a druga 14 co o takich dziewczynach myślicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmarzona_evka Re: ciążą w szkole 18.11.11, 12:25 "Żałosne" to o nich mało powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
kawaiikimie && 18.11.11, 16:35 U mnie w szkole były takie, było ich ok. 10. Teraz już nie ma żadnej, jedna była w ciąży i nadal jest, ale skończyła już szkołę. Co o nich sądzę? Nic. Tak na prawdę to jest mi ich trochę żal, same się w to wkopały ale przecież każdy popełnia błędy, często osoby, które zachodzą w ciąże robią to 1. raz i przypadkowo. Oglądam Licealne ciąże, Nastoletnie matki i to na prawdę przykre, bo te dziewczyny mają zrujnowane życie. Tracą młodość. I podziwiam też dziewczyny które chcą urodzić, i rodzą, opiekują się dzieckiem i chodzą do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
cyrus_miley Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:14 U mnie jedna albo wogule.... Ja uważam ,że nie sznują siebie są przecież zabezpieczenia... Dobra niech się bzykają ale z jakimś poczuciem bo seks to nie zabawa, no chyba ,że zostały zgwałcone to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
lavenda12 Re: ciążą w szkole 24.11.11, 16:32 Okropne co muszę one przerzywać.13 lat to ja za rok bede w ciaży.Rodzice mnie w tedy ukatrupili.PS spulczucie Odpowiedz Link Zgłoś
xxstokrotkaxx Re: ciążą w szkole 25.11.11, 12:29 naszczęście u nas takich nie ma. Jak by były, to raczej nie byłabym tolerancyjna. Nie wiem czy one mają za grosz rozumu i normalności że już się puszczają z chłopakami bo to ich niby "wielka miłość" bez przesady. Takie to bym wyśmiała. panie dorosłe bo do gim weszły -.- Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: ciążą w szkole 18.11.11, 12:28 U mnie w szkole 2 (prawdopodobnie 3) dziewczyny zaciążyły. Każda już urodziła. Każda wyszła ze szkoły. Każda sobie radzi. Nic nie myślę o takich dziewczynach. Odpowiedz Link Zgłoś
myszqa13 myszqa13 18.11.11, 13:00 u mnie w szkole całe szczęście nie ma takich przypadków ale w szkole moich koleżanek podobno już jest 6 czy 7 dziewczyn w ciąży...i też są to 13 i 14 latki...co o takich sądze??głupie bachory które nie myślą o konsekwencjach...niedojrzałe i wogóle...no bo sory...jak to wygląda...13-latka z brzuchem...ja już kompletnie nie wiem co się dzieje z dzisiejszą mlodzieżą...ja mam 15 lat i soiebie nie wyobrażam w takim stanie...wogóle jak słysze że ktoś robił to przed ślubem to odrazu zniechęcam się do tej osoby...bo moim zdaniem współżycie jest to coś co powinno się robić tylko z tą jedną jedyną osobą i to po ślubie...no bo sory...dziewictwa nie odzyskasz a sam kościół mówi że mamy przed ślubem być czyści(chyba każdy rozumie o co chodzi nie?)...ja czekam do ślubu i dopiero wtedy chce zajść w ciąże jeśli już...no ale wracając do tych dziewczyn:gdybym była dyrektorem tej skzoły natychmiastowo bym je wydaliła z tej szkoły bo to nie jest normalne że takie smarkule będa łaziły po korytarzach z wielkim brzuchem...debilki...tyle mogę powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
ulunia11 :p 24.11.11, 16:08 podziwiam cie masz 15 lat i dałaś fajny komentarz ja mam 14 a moja np powiedziała że do slubu nie będzie dziewicą ja mam zamiar być bo tera jest durna młodzież Odpowiedz Link Zgłoś
monia555 Hmm 24.11.11, 16:58 Masz rację, że takie dziewczyny to istne gó...ary. Ale nie mieszaj w to wszystko kościoła, w ogóle nie rozumiem czemu te pajace wtrącają się w każdą dziedzinę życia. A poza tym, seks nie od razu oznacza ciążę i nie jest to żaden jej synonim. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyaga13 Re: No wlasnie!! 24.11.11, 17:38 Zgadzam sie z toba. Seks to nie jest odrazu ciaza! A czekanie do slubu wydaje mi sie bezsensowne. Jezeli dwie osoby nie pasuja do siebie w lozku to nie bedzie im latwo. Lepiej sprobowac i zobaczyc jak to jest a potem wychodzic za maz. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anek1996 Re: myszqa13 24.11.11, 19:00 myszqa13 napisał(a): > u mnie w szkole całe szczęście nie ma takich przypadków ale w szkole moich kole > żanek podobno już jest 6 czy 7 dziewczyn w ciąży...i też są to 13 i 14 latki... > co o takich sądze??głupie bachory które nie myślą o konsekwencjach...niedojrzał > e i wogóle...no bo sory...jak to wygląda...13-latka z brzuchem...ja już komplet > nie nie wiem co się dzieje z dzisiejszą mlodzieżą...ja mam 15 lat i soiebie nie > wyobrażam w takim stanie...wogóle jak słysze że ktoś robił to przed ślubem to > odrazu zniechęcam się do tej osoby...bo moim zdaniem współżycie jest to coś co > powinno się robić tylko z tą jedną jedyną osobą i to po ślubie...no bo sory...d > ziewictwa nie odzyskasz a sam kościół mówi że mamy przed ślubem być czyści(chyb > a każdy rozumie o co chodzi nie?)...ja czekam do ślubu i dopiero wtedy chce zaj > ść w ciąże jeśli już...no ale wracając do tych dziewczyn:gdybym była dyrektorem > tej skzoły natychmiastowo bym je wydaliła z tej szkoły bo to nie jest normalne > że takie smarkule będa łaziły po korytarzach z wielkim brzuchem...debilki...ty > le mogę powiedzieć Wydaje mi się, że nie masz racji. A jeśli ktoś nie wieży w Boga, to jak ma podchodzić do tego, że kościół mówi, że trzeba być czystym aż do ślubu? Ja osobiście nie wieżę w Boga i wydaje mi się dziwne zostać dziewicą, aż do ślubu. A jeśli wyjdziesz za mąż w wieku 30 lat? Ale jak chcesz, to jest Twoja prywatna sprawa. Co to tego, że dyrektorzy mają wydalać ciężarne ze szkoły, też się nie zgadzam. Po co karać je jeszcze wyrzuceniem? I tak mają przesrane. Starzy są najprawdopodobniej źli, ona sama jest przerażona i jeszcze najczęściej ojciec dziecka się na nią wypiął i do tego wydalili ją ze szkoły... Nie, to jest bezsensu. Nauka powinna być dla każdego, nawet dla kogoś kto popełnia błędy. A co do tematu, to nie, u mnie nie ma żadnych dziewczyn w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
dres Re: ciążą w szkole 24.11.11, 18:41 Ja się nie orientuję,ale na razie u nas żadna. Po Sylwestrze pewnie któraś może się pochwali. Ja wolę przemilczeć takie dziewczyny,bo trochę mi ich szkoda,ale znowu jak tak można. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia036 Re: ciążą w szkole 18.11.11, 14:04 U mnie nie ma takich dziewczyn.Dziewczyny które są w ciąży w wieku 13,14 lat są głupie i nie odpowiedzialne... bo czego mozna się spodziewać w tym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
van50 była 18.11.11, 14:05 u mnie była taka... ale nie wiem kto to. <br /> Moja stara wych. mówiła że po lekcjach musi iść na indywidualne bo tamta jest w ciąży. Ale to głupie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caath Re: Nic nie sądzę. 24.11.11, 16:20 Tak na prawdę nie znacie przyczyny większości takich przypadków. 80% nastoletnich ciąż wynika z gwałtów. I co wtedy taka dziewczyna ma poradzić? Usunąć? Myślicie, że to takie łatwe? Jeśli już wpadły dajmy w wieku 14 lat to trudno się mówi i żyje się dalej. Ich błąd, ich życie, ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dreamer21 Re: Nic nie sądzę. 25.11.11, 18:13 Co za GŁUPOTA ! ! ! Jakie gwałty? Czy Ty masz pojęcie o czym piszesz? Weź się lepiej dokształć zamiast udawać mądrzejszą niż w rzeczywistości jesteś. Ps. Nie twierdzę, ze gwałtów nie ma, ale w jeśli by były w takiej skali z domu by żadna z Was ze strachu nie wyszła. One same tego chcą, a później jest płacz i zgrzytanie zębów. Dzieci rodzą dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelka Re: ciążą w szkole 18.11.11, 15:29 U mnie w klasie była jedna. Już urodziła - chłopczyk. Co myślę ? W większości przypadków , to gwałt. Więc bardzo im współczuje. Ale ta moja koleżanka ,, sama tego chciała'' , nikt jej nie zmuszał. Wręcz przeciwnie , sama pchała się nawet do kolegów z klasy ! Tylko , szkoda mi tego dziecka. Taka matka ( A co mnie obchodzi ten bachor ? - jej słowa) , a rodzina wcale nie lepsza , niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mitsuyo Re: ciążą w szkole 18.11.11, 15:40 U mnie w szkole nie ma takich przypadków. Zgadzam się z graczem michaelka, że najczęściej jest to gwałt, ale czasem, zdarzają się i inne opcje. Dziewczyny, które popełniły błąd, teraz muszą płacić. są to lekkomyślne dziewczęta oraz chłopcy. Uważają, że są już dorośli i mogą odbyć stosunek, nie myśląc o konsekwencjach... Odpowiedz Link Zgłoś
xxjustynaxx Re: ciążą w szkole 18.11.11, 15:47 jakaś myszka czy jakieś coś... piszesz, że ,masz niechęć do osób, które już współżyły, nie sądzisz, że to dziwne? Tylko teraz mówisz, że nie będziesz współżyć przed ślubem..... Odpowiedz Link Zgłoś
martenka Re: ciążą w szkole 24.11.11, 21:34 ,,po ślubie'' jasne bo w to uwierze. Każdka tak mówi. A gdy przychodzi taki jeden 'książe z bajki' to dziurki zaraz swedzą i szybko dajecie. taka 13 -14 latka to tak.. oczywiscie mowi zawsze ze po ślubie seks, przychodzi co do czego w wieku 16 lat nie jest dziewica. ( o i gdzie ten ślub? o.O ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
plotkarka002 Re: ciążą w szkole 18.11.11, 15:48 u mnie nikogo takiego nie ma, a przynajmniej nie znam. Nie mam zdanie o takich dziewczynach. Odpowiedz Link Zgłoś
sakura134 ... 18.11.11, 15:56 U mnie w szkole nie ma takich. Co o nich myślę? Większość zachowuje się jak dziwki. Ale nie chciałabym być w takiej sytuacji (mam nadzieję, nigdy się w niej niej nie znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanisiaa Re: ciążą w szkole 18.11.11, 16:03 To jest chore! Jakim cudem takie za przeproszeniem małolaty mogą robić to z mężczyzną?! I takie skutki.. ciąża. No i urodzi dziecko i co dalej? Może nie skończyć szkoły, studi i będzie głodować siebie i kilkuletnie dziecko?! H O RROR! Odpowiedz Link Zgłoś
stayaway *______* 18.11.11, 16:05 nie , ale kiedyś była miała 13 lat teraz ma 19 i pięcioletnią córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: ciążą w szkole 18.11.11, 16:51 Nie ma u mnie takich.Myślę,że te dziewczyny są naiwne i są nieodpowiedzialne.Ja nie rozumiem jak można być w ciąży w wieku 13 lat(pomijając gwałt)takie dziewczyny powinny skupić się na nauce,a nie na chłopakach i imprezach to się w głowie nie mieści co te nastolatki wyprawiają... Odpowiedz Link Zgłoś
parachute Re: ciążą w szkole 18.11.11, 19:06 Nie, nie ma żadnej dziewczyny . Hmmm... przecież 13 czy 14 lat to nie jest odpowiedni wiek aby stać się matką Pewnie takie dziewczyny muszą mieć ciężko .... Odpowiedz Link Zgłoś
lonellygirl Re: ciążą w szkole 18.11.11, 19:14 13 i 14 ?! : O o boże. nie, u mnie w szkole nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikax3 Re: ciążą w szkole 18.11.11, 19:16 u mnie w technikum są, no ale one mają po 17, 18 lat choć uważam że to i tak jeszcze za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika525 Re: ciążą w szkole 18.11.11, 19:55 Na szczęście nie. Moje dziewczyny z szkoły napewno coś takiego by nie zrobiły. Osoby, które zachodzą w ciążę w szkole to są naprawdę bardzo niedojrzałe ludzie. Sami są dziećmi, a już czekają "mini siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: ciążą w szkole 19.11.11, 14:59 u mnie jedna z 2 gim w tamtym roku zaszła, ale o tym wszscy dowiedzieli się maju a po za tym ona była bardzo chuda i nie było jej widac tego brzucha xd oczywiście szok, bo to pierwsza ciąża w naszej szkole ale tydzień było szumu i potem każdy zaczął olewac. a ta dziewczyna z i jej brat który chodził do tej samej kl mienili szkołę nie wiem czemu xd Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: ciążą w szkole 19.11.11, 20:23 moja szkoła jest wyjątkowo 'obdarowana' przez dziewczyny w ciąży. co chwilę widzę jakąś. w mojej klasie [1tech] już dziewczyna ma dziecko. urodziła w czerwcu. co sądzę o takich dziewczynach? a co mam sądzić? bywa i już. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: ciążą w szkole 20.11.11, 09:56 Jak ja sobie teraz wyobrażam moje koleżanki z 1 i 2 gim. że sa w ciązy, to mam wrażenie że snię. -,- Jak 13 / 14 -latka może być w ciąży ?! No pomijając gwałt...Przecież one same są dziecmi, i jeszcze dziecmi które będą miały dzieci .. : o To przecież jakiś horror ! Ja niedługo skończę 13 lat i nie wyobrażam w tym wieku wychowywać dziecka, swojego dziecka i jednocześnie się edukować... <ściana> Odpowiedz Link Zgłoś
finesse ♥ 20.11.11, 18:09 A u nas minął czas na gimnazjalne ciążę. Moja koleżanka wpadła w wieku 17 lat (trzecia klasa gimnazjum, nie zdała kilkakrotnie) - dziewczyna była głupia, to fakt, ale w gruncie rzeczy ją lubię. Jakoś sobie radzi, a dziecko jest przesłodkie ♥ Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: ciążą w szkole 22.11.11, 21:36 U mnie była w zeszłym roku, usunęła. 14 lat. Co myślę? Dupodajki, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kawaiikimie Re: ciążą w szkole 24.11.11, 18:49 Od razu głupie szmaty? Bez przesady, wiele dziewczyn jest puszczalskich, ale zazwyczaj gdy zajdą w ciąże zanim ktoś się o tym dowie to usuną. A dziewczyny które zaszły w ciąże mając 13 lat to na prawdę dziwna sprawa, ale założę się, że takie dziewczyny (mające 13-14lat) pochodzą z patologicznej rodziny,/rodzice są po rozwodzie, /nie interesują się dzieckiem. A 16-17 letnie dziewczyny często uprawiają seks z miłości z jednym chłopakiem i nie nam oceniać czy są szmatami czy nie. Bo znam dziewczynę, która jest teraz w ciąży i jest w maturalnej klasie uprawiała seks ze swoim chłopakiem z którym jest 3 lata. A to kiedy będzie się uprawiać seks należy do decyzji prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
angel1117 no najlepiej napisać głupie szmaty... 22.11.11, 22:28 no najlepiej napisać głupie szmaty... u mnie takich nie ma i wg. mnie temat bez sensu bo nie nam jest oceniać takie dziewczyny ich życie ich sprawaa... nie nam to oceniać. szczerze szkoda mi ich troszkę bo zrujnują swoją młodość. A tak na prawdę w większości te co zachodzą to po 1szym razie a takie co na lewo i prawo się oddają bardzo rzadko ...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
monia12xd Re: ciążą w szkole 23.11.11, 18:26 u mnie jest 1, ale nie chodzi do szkoły . kurde a chciałam brzuch zobaczyć, pewnie już jej się termin zbliża albo urodziła. Nie jest mi takich latawic szkoda. jakby ich ktoś zgwałcił to co innego. Ale jak same chciały to zrobić to mają. niech sb wychowują dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś