Dodaj do ulubionych

W jaki sposób uczycie się na Matematykę?

18.12.11, 17:50
Macie jakiś dobry sprawdzony sposób na naukę matematyki? Jak zazwyczaj wy się jej uczycie? I czy nauka przychodzi wam łatwo czy nie? Proszę o odpowiedzi to ważne!kiss
Obserwuj wątek
    • nessy96 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 18.12.11, 17:59
      ja się jej nie ucze (tylko czasem wzorów itp) tylko to po prostu rozumiem tongue_out
    • mysterious69 hmm.? 18.12.11, 18:01
      nie ucze sie wgl , zapamiętuje z lekcji te najpotrzebniejsze rzeczy
    • impossible_baby Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 18.12.11, 18:01
      Ja zazwyczaj przed kartkówką albo sprawdzianem po prostu otwieram zeszyt, książkę.. Czytam definicje i robię wszystkie zadania jakie robiliśmy na lekcji. Potem robię te inne, z książki, sprawdzam odpowiedzi... I zazwyczaj umiem. ; )
      Nauka matmy przychodzi mi dość łatwo i nie mam z nią problemów. Po prostu muszę zrobić zadania, poćwiczyć. I jest okej. big_grin
      • smileyy776 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 21.12.11, 19:12
        Nie uczę się w ogóle tylko na klasówki robię jakieś zadania z książki.Mam straszne problemy z matmą chodzę na zajęcia dodatkowe,ale nie za wiele pomaga...
        • smileyy776 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 21.12.11, 19:13
          *tzn takie zajęcia dodatkowe w szkole zajęcia wyrównawcze...
    • mysiuniaxpp Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 24.12.11, 22:08
      matematyki nie da się nauczyć , musisz to zrozumieć .
    • pauliska1212 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 24.12.11, 22:09
      tak szczerze mówiąc to się nie uczę. Tylko to co zapamiętam z lekcji, bo w podręczniku praktycznie nie ma nic oprócz przykładów, a nie ma mi kto wytłumaczyc.
    • karolcika2205 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 25.12.11, 01:15
      uwierz, że ja nie potrafię się uczyć matematyki big_grin ale chodzę na korepetycje smile
    • charlotte__ Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 25.12.11, 09:43
      Raczej nie muszę uczyć się na matematykę, jakoś wszystko łapię na lekcji. Chociaż czasem zdarza się, że nie rozumiem tematu to wtedy otwieram zeszyt i podręcznik i krok po kroku próbuję zrozumieć rozwiązanie ..
    • cesautres nie uczę się c; 25.12.11, 09:58
      według mnie matematyki nie da się nauczyć , trzeba ją zrozumieć . Przez każdym sprawdzianem nic sobie nie powtarzam i zwykle dostaje 4/5 c;
    • splash Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 25.12.11, 15:10
      Ja czytam wszystkie regułki i staram się je zrozumieć. I jeszcze ćwiczę wykonywanie różnych działań. Np. jak mam spr. z ułamków to ćwiczę takie działania jak skracanie, dodawanie, odejmowanie itp. Rozwiązuj i analizuj zadania które miałaś na lekcji i z którymi miałaś problem. Mam nadzieję, że pomogłam. Powodzenia.
    • kropeczka23 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 25.12.11, 18:20
      Matematyka to przedmiot najlepiej wpajający mi się do głowy . ; o <zdziwienie>
      Ja sprawdziany nie muszę się praktycznie uczyć bo zapamiętuję z lekcji. : )
    • blondzia Nie uczę się . 26.12.11, 14:07
      Kto umie matmę to mu nauka nie potrzebna na lekcji się uczy i umie .
      Ja nie umiem matmy i się nie uczę a próbowałam się uczyć i nie pomagało uncertain nawet na korki chodziłam z matmy .
    • monia12xd Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 26.12.11, 17:46
      jak narazie nie ma co isę uczyć bo to wszystko powtórka z psp smile
    • joasiiaa Nie uczę się, pamiętam z lekcji i dobrze jest.. 30.12.11, 16:19
    • laura.pl Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 07.01.12, 22:35
      Matematyki nie da się uczyć, ją trzeba zrozumieć. W moim przypadku to niestety niemożliwe... uncertain
    • kim817 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 07.01.12, 22:39
      wkuwam teorię na pamięć, a później rozwiązuje zadania.
      • rockowa941 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 07.01.12, 22:50
        staram sie myslec i uczyc na lekcjach w domu robie cw czasem
    • kitty1996 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 07.01.12, 23:16
      Ja się nie uczę,rozumie.
      Ale mogę ci podpowiedzieć żebyś robiła więcej zadań.
      Chociaż ja miałam problemy z matmy i starsi mi wzieli korki od 5 - 2 gim i już nie potrzebuję bo po 4 latach już umie to co powinnam smile
      Na szczęście mamy sme powtórki :p
      • norrmalna Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 13.01.12, 00:04
        Po każdym dziale z tyłu książki mam zadania powtórkowe, robię je oraz jeszcze raz z książką i zeszytem analizuję zadania, które robiliśmy na lekcji.
    • kropeczka23 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 13.01.12, 20:37
      zapamiętuje z lekcji. surprised
    • your_nightmare Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 13.01.12, 21:42
      Hmm... Chyba tego nie da się nauczyć.
      Matematykę należy rozumieć. wink
    • saphirka Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 13.01.12, 21:46
      odrabiam prace domową... robię zadania..
    • martucha.12 Nie muszę się uczyć na matmę. 13.01.12, 21:55
    • johankaka Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 14.01.12, 19:10
      Ja po prostu ją na lekcji jak pani tłumaczy to rozumiem a tak to się jej nie ucze tylko wzorów wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka