miley_cyrus2202 18.12.11, 17:50 Macie jakiś dobry sprawdzony sposób na naukę matematyki? Jak zazwyczaj wy się jej uczycie? I czy nauka przychodzi wam łatwo czy nie? Proszę o odpowiedzi to ważne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessy96 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 18.12.11, 17:59 ja się jej nie ucze (tylko czasem wzorów itp) tylko to po prostu rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
mysterious69 hmm.? 18.12.11, 18:01 nie ucze sie wgl , zapamiętuje z lekcji te najpotrzebniejsze rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
impossible_baby Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 18.12.11, 18:01 Ja zazwyczaj przed kartkówką albo sprawdzianem po prostu otwieram zeszyt, książkę.. Czytam definicje i robię wszystkie zadania jakie robiliśmy na lekcji. Potem robię te inne, z książki, sprawdzam odpowiedzi... I zazwyczaj umiem. ; ) Nauka matmy przychodzi mi dość łatwo i nie mam z nią problemów. Po prostu muszę zrobić zadania, poćwiczyć. I jest okej. Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 21.12.11, 19:12 Nie uczę się w ogóle tylko na klasówki robię jakieś zadania z książki.Mam straszne problemy z matmą chodzę na zajęcia dodatkowe,ale nie za wiele pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 21.12.11, 19:13 *tzn takie zajęcia dodatkowe w szkole zajęcia wyrównawcze... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiuniaxpp Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 24.12.11, 22:08 matematyki nie da się nauczyć , musisz to zrozumieć . Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 24.12.11, 22:09 tak szczerze mówiąc to się nie uczę. Tylko to co zapamiętam z lekcji, bo w podręczniku praktycznie nie ma nic oprócz przykładów, a nie ma mi kto wytłumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 25.12.11, 01:15 uwierz, że ja nie potrafię się uczyć matematyki ale chodzę na korepetycje Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 25.12.11, 09:43 Raczej nie muszę uczyć się na matematykę, jakoś wszystko łapię na lekcji. Chociaż czasem zdarza się, że nie rozumiem tematu to wtedy otwieram zeszyt i podręcznik i krok po kroku próbuję zrozumieć rozwiązanie .. Odpowiedz Link Zgłoś
cesautres nie uczę się c; 25.12.11, 09:58 według mnie matematyki nie da się nauczyć , trzeba ją zrozumieć . Przez każdym sprawdzianem nic sobie nie powtarzam i zwykle dostaje 4/5 c; Odpowiedz Link Zgłoś
splash Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 25.12.11, 15:10 Ja czytam wszystkie regułki i staram się je zrozumieć. I jeszcze ćwiczę wykonywanie różnych działań. Np. jak mam spr. z ułamków to ćwiczę takie działania jak skracanie, dodawanie, odejmowanie itp. Rozwiązuj i analizuj zadania które miałaś na lekcji i z którymi miałaś problem. Mam nadzieję, że pomogłam. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 25.12.11, 18:20 Matematyka to przedmiot najlepiej wpajający mi się do głowy . ; o <zdziwienie> Ja sprawdziany nie muszę się praktycznie uczyć bo zapamiętuję z lekcji. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Nie uczę się . 26.12.11, 14:07 Kto umie matmę to mu nauka nie potrzebna na lekcji się uczy i umie . Ja nie umiem matmy i się nie uczę a próbowałam się uczyć i nie pomagało nawet na korki chodziłam z matmy . Odpowiedz Link Zgłoś
monia12xd Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 26.12.11, 17:46 jak narazie nie ma co isę uczyć bo to wszystko powtórka z psp Odpowiedz Link Zgłoś
laura.pl Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 07.01.12, 22:35 Matematyki nie da się uczyć, ją trzeba zrozumieć. W moim przypadku to niestety niemożliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
kim817 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 07.01.12, 22:39 wkuwam teorię na pamięć, a później rozwiązuje zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
rockowa941 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 07.01.12, 22:50 staram sie myslec i uczyc na lekcjach w domu robie cw czasem Odpowiedz Link Zgłoś
kitty1996 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 07.01.12, 23:16 Ja się nie uczę,rozumie. Ale mogę ci podpowiedzieć żebyś robiła więcej zadań. Chociaż ja miałam problemy z matmy i starsi mi wzieli korki od 5 - 2 gim i już nie potrzebuję bo po 4 latach już umie to co powinnam Na szczęście mamy sme powtórki :p Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 13.01.12, 00:04 Po każdym dziale z tyłu książki mam zadania powtórkowe, robię je oraz jeszcze raz z książką i zeszytem analizuję zadania, które robiliśmy na lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 13.01.12, 20:37 zapamiętuje z lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 13.01.12, 21:42 Hmm... Chyba tego nie da się nauczyć. Matematykę należy rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
saphirka Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 13.01.12, 21:46 odrabiam prace domową... robię zadania.. Odpowiedz Link Zgłoś
johankaka Re: W jaki sposób uczycie się na Matematykę? 14.01.12, 19:10 Ja po prostu ją na lekcji jak pani tłumaczy to rozumiem a tak to się jej nie ucze tylko wzorów Odpowiedz Link Zgłoś