inna_odinnych Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 12.01.12, 14:31 W tym roku do mnie nie dotarł. Mieszkam na samej górze w bloku i ministranci na 'odwal się' zadzwonili dzwoneczkami na półpiętrze. Mama nie otworzyła, bo sąsiad, do którego kolęda najpierw przychodzi zawsze ją przyjmuje, a sąsiad nie otworzył, bo z wizjera nie widzi półpiętra, a sam myślał, że oni dzwonią piętro niżej. Z resztą i tak ministranci często bawią się tymi dzwoneczkami, więc nie wiadomo czy dzwonią czy się bawią, czy co... i tak czekaliśmy i czekaliśmy i okazało się, że ksiądz już sobie dawno poszedł i w tym (a w zasadzie w zeszłym, kolędę miałam mieć przed świętami) ostatecznie kolędy nie miałam;] Odpowiedz Link Zgłoś
catherine26 . 12.01.12, 17:23 Nie był i nie wiem kiedy będzie. Moim zdaniem ta "kolęda" to jedna wielka szopka i wyzyskiwanie kasy od ludzi. Nie lubię kiedy ksiądz do nas przychodzi. Jestem wtedy cała spięta i się boje , że sie bedzie czepiał , że do kościoła nie chodzę. No ale wpuścić musze żeby dowiedzieć się o spotkaniach do bierzmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
niemampomyslu Re: . 12.01.12, 18:12 był. 5 minut i po kolędzie. w sumie to cieszę się z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 20.01.12, 20:32 był już daawno. chwalił mnie coś tam że " nawróciłam się " czy coś tam Odpowiedz Link Zgłoś
blacky3241 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 12.01.12, 18:26 Dzisiaj będzie . Znowu przyjdzie o 24.00 ;P i jeszcze pewno zasnie na fotelu hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
metallicowa Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 12.01.12, 18:52 Jestem ateistką, więc ani ja ani moja rodzina nie przymujemy księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 12.01.12, 19:28 Ja tam nie lubię kolędy. Zawsze staram się wybyć z domu, nie wiem dlaczego tak mam.. U mnie jeszcze w tym roku księdza nie było.. Przyjdzie 01.02. : / Odpowiedz Link Zgłoś
szalona12345 Re: Był już u Was ksiądz ''po kolędzie '' ? 12.01.12, 22:19 U mnie jeszcze nie był , będzie dokładnie za tydzień . Odpowiedz Link Zgłoś
ami78 kolęda 13.01.12, 09:46 U nas ksiądz przyszedł w sylwestra i dobrze że przyszedł mój ulubiony ksiądz ksiądz wampirek według mojej siostry Odpowiedz Link Zgłoś
plotkarka002 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 13.01.12, 21:58 Tak. Nie ma żadnych szczególnych kolęd, ale ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarka1998 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 14.01.12, 17:34 Ksiądz był, kolenda nudna, nie lubię naszego księdza jakiś dziwny jest. W tamtym roku był fajniejszy to nie miałam nic przeciwko kolędy a teraz chciałam się zmyć...... Odpowiedz Link Zgłoś
dulcecita Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 14.01.12, 18:08 U mnie już był kilka dni temu. Było ok . Ja nawet lubię gdy ksiądz chodzi "po kolędzie". Odpowiedz Link Zgłoś
vanesiak Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 15.01.12, 15:13 tak, 28 grudnia u mnie był XD Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladovaaxd Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 15.01.12, 15:35 Pamiętam pewną "kolędę" ;D A więc tego dnia gdy ksiądz zapytał co za niedługo będzie to ja odpowiedziałam że sylwester ale chodziło o komunię świętą.Potem przyszedł mój tata z pracy (nie wiedząc,że ksiądz jeszcze jest) zapytał głośno już poszli? Nigdy tego nie zapomne.. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 15.01.12, 19:01 do mnie ksiądz zawsze przychodzi pozno chociaz dosyc blisko mieszkam plebanii pamietam jak kiedy ksiądz spadl u mnie ze schodow Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 20.01.12, 21:47 nie lubimy, wybywamy z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 21.01.12, 14:56 Był. Ksiądz zapytał mnie czy jestem przekonana do swojego koloru włosów, z dosyć krzywą miną patrząc na moją fryzurę no i dostałam cukierka, hahahhahahahahahahahahh. martynella.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Phi. 21.01.12, 17:25 U mnie w domu od dawna nie przyjmowano księdza. Bardzo dobrze. Nie wiem z czego ta bzdura się bierze. To żebranie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.kerr kasa dla księdza 24.01.12, 16:07 Ja to po co? żeby poświęcić dom A ile dajecie księdzu po kolędzie? Tutaj są niezłe kwoty podane finanse.wp.pl/kat,98674,title,Na-koledzie-ksiedzu-dajemy,wid,14192696,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
domciakowaxd Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 24.01.12, 16:10 Nie, będzie dopiero w sbt . Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 24.01.12, 20:15 Taaa. Moi rodzice niestety przyjmują. Olałam to i schowałam się do swojego pokoju, nawet sie nie przywitałam. Odpowiedz Link Zgłoś
karlinka98 Re: buhahaha 29.01.12, 12:31 A moi rodzice nie są katolikami i nasz ksiądz o tym wie i nawet nie próbuję przychodzić i dobrze bo nie poznałam jeszcze nikogo kto by lubił kolędy (te z księdzem oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś