Dodaj do ulubionych

Był już u Was ksiądz "po kolędzie"?

• inna_odinnych Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 12.01.12, 14:31
      W tym roku do mnie nie dotarł. Mieszkam na samej górze w bloku i ministranci na 'odwal się' zadzwonili dzwoneczkami na półpiętrze. Mama nie otworzyła, bo sąsiad, do którego kolęda najpierw przychodzi zawsze ją przyjmuje, a sąsiad nie otworzył, bo z wizjera nie widzi półpiętra, a sam myślał, że oni dzwonią piętro niżej. Z resztą i tak ministranci często bawią się tymi dzwoneczkami, więc nie wiadomo czy dzwonią czy się bawią, czy co... i tak czekaliśmy i czekaliśmy i okazało się, że ksiądz już sobie dawno poszedł i w tym (a w zasadzie w zeszłym, kolędę miałam mieć przed świętami) ostatecznie kolędy nie miałam;]
      • catherine26 . 12.01.12, 17:23
        Nie był i nie wiem kiedy będzie. Moim zdaniem ta "kolęda" to jedna wielka szopka i wyzyskiwanie kasy od ludzi. Nie lubię kiedy ksiądz do nas przychodzi. Jestem wtedy cała spięta i się boje , że sie bedzie czepiał , że do kościoła nie chodzę. No ale wpuścić musze żeby dowiedzieć się o spotkaniach do bierzmowania. angry
        • niemampomyslu Re: . 12.01.12, 18:12
          był. 5 minut i po kolędzie. w sumie to cieszę się z tego.
          • marsjanka115 x__x 20.01.12, 20:32
            był już daawno.
            chwalił mnie coś tam że " nawróciłam się " czy coś tam sciana
    • blacky3241 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 12.01.12, 18:26
      Dzisiaj będzie . Znowu przyjdzie o 24.00 ;P i jeszcze pewno zasnie na fotelu hahaha.
    • metallicowa Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 12.01.12, 18:52
      Jestem ateistką, więc ani ja ani moja rodzina nie przymujemy księdza.
    • kropeczka23 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 12.01.12, 19:28
      Ja tam nie lubię kolędy. Zawsze staram się wybyć z domu, nie wiem dlaczego tak mam..
      U mnie jeszcze w tym roku księdza nie było.. Przyjdzie 01.02. : /
    • najli. Ja mam 17 stycznia. 12.01.12, 22:12
      i się boję xd
      • szalona12345 Re: Był już u Was ksiądz ''po kolędzie '' ? 12.01.12, 22:19
        U mnie jeszcze nie był , będzie dokładnie za tydzień . smile
    • ami78 kolęda 13.01.12, 09:46
      U nas ksiądz przyszedł w sylwestrauncertain i dobrze że przyszedł mój ulubiony ksiądz smile ksiądz wampirek według mojej siostry
    • plotkarka002 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 13.01.12, 21:58
      Tak. Nie ma żadnych szczególnych kolęd, ale ok. smile
    • dagmarka1998 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 14.01.12, 17:34
      Ksiądz był, kolenda nudna, nie lubię naszego księdza jakiś dziwny jest. W tamtym roku był fajniejszy to nie miałam nic przeciwko kolędy a teraz chciałam się zmyć......
    • dulcecita Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 14.01.12, 18:08
      U mnie już był kilka dni temu. Było ok wink. Ja nawet lubię gdy ksiądz chodzi "po kolędzie".
    • vanesiak Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 15.01.12, 15:13
      tak, 28 grudnia u mnie był XD
    • czekoladovaaxd Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 15.01.12, 15:35
      Pamiętam pewną "kolędę" ;D
      A więc tego dnia gdy ksiądz zapytał co za niedługo będzie to ja odpowiedziałam że
      sylwester ale chodziło o komunię świętą.Potem przyszedł mój tata z pracy (nie wiedząc,że ksiądz jeszcze jest) zapytał głośno już poszli?
      Nigdy tego nie zapomne..smile
    • aleksandra25 Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 15.01.12, 19:01
      do mnie ksiądz zawsze przychodzi pozno chociaz dosyc blisko mieszkam plebaniiwink

pamietam jak kiedy ksiądz spadl u mnie ze schodow big_grin
    • rememberina Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 20.01.12, 21:47
      nie lubimy, wybywamy z domu.
    • mweezy . 21.01.12, 14:56
      Był. Ksiądz zapytał mnie czy jestem przekonana do swojego koloru włosów, z dosyć krzywą miną patrząc na moją fryzurę no i dostałam cukierka, hahahhahahahahahahahahh.

martynella.blogspot.com
    • yourbadream Phi. 21.01.12, 17:25
      U mnie w domu od dawna nie przyjmowano księdza. Bardzo dobrze. Nie wiem z czego ta bzdura się bierze. To żebranie pieniędzy.
    • alex.kerr kasa dla księdza 24.01.12, 16:07
      Ja to po co? żeby poświęcić dom smile A ile dajecie księdzu po kolędzie?
      Tutaj są niezłe kwoty podane smile finanse.wp.pl/kat,98674,title,Na-koledzie-ksiedzu-dajemy,wid,14192696,wiadomosc.html
    • domciakowaxd Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 24.01.12, 16:10
      Nie, będzie dopiero w sbt . big_grin
    • yorkie Re: Był już u Was ksiądz "po kolędzie"? 24.01.12, 20:15
      Taaa.
      Moi rodzice niestety przyjmują.
      Olałam to i schowałam się do swojego pokoju, nawet sie nie przywitałam.
    • karlinka98 Re: buhahaha 29.01.12, 12:31
      A moi rodzice nie są katolikami i nasz ksiądz o tym wie i nawet nie próbuję przychodzić big_grin i dobrze bo nie poznałam jeszcze nikogo kto by lubił kolędy (te z księdzem oczywiście).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka