Dodaj do ulubionych

Subkultury w Waszych szkołach

18.01.12, 12:38
Na wstępie napiszę, że nie wiedziałam, gdzie założyć wątek, więc daje tu smile<br />
Jak w temacie. Przedstawiciele jakich subkultur chodzą do Waszych szkół? Ostatnio emmm..."modne" jest należenie do jakiejś subkultury, więc pytam. U nas jest kilku metali, ze 3 dresy, kilka plastików i skejci, niestety też "pseudo skejci". Nie ma emo, punków, gotów - a przyznam, szkoda...no chyba, że mnie ktoś zaliczy do emo-metala, no ale sama bym się tak chyba nie opsiała...no więc jak?
Obserwuj wątek
    • inbloom *______* 18.01.12, 12:48
      U mnie jest trochę pokemonów , plastików i niektórzy myślą że są rasta w sumie większość . A mnie zaliczają do satanistek bo przyszłam raz do szkoły w koszulce z My Chemical Romance .
      • xnamex Re: *______* 18.01.12, 13:07
        hahah no co ty. Ja co dwa dni chodzę w koszulkach My Chem i zalymi dniami o nich nawijam, to się przyzwyczaili. Tylko babka od religii krzywo patrzy, ale to ona ma problem xD
        • inbloom Re: *______* 18.01.12, 13:14
          Ja też chodzę co dwa dni i do tego jeszcze koszulki z Nirvaną i codziennie słyszę ''ave szatan zjedz kota'' a ksiądz to się nie czepia , nic nie ma do takiej muzyki xD
          • limka Re: *______* 18.01.12, 13:38
            Większość do plastiki, sporadycznie zdarzają się emo czy skejci.
    • charlotte__ Re: Subkultury w Waszych szkołach 18.01.12, 14:22
      Plastiki uważające się za punków i rastamanów. Oprócz tego kilku pseudo metali i emo. Ogólnie w mojej szkole panuje dziwna mania bycia na siłę jak najbardziej mrocznym, albo wręcz przeciwnie plastikową lalą..
    • trinkeety06 Re: Subkultury w Waszych szkołach 18.01.12, 14:27
      U mnie 70 % plastikowych dziewczyn.Ja nie jestem plastikiem razem z koleżankami.Wśród chłopców są pseudo skeyci i dresy.Jedna dziewczyna to pseudo-emo. smile
    • blizniaczkii Re: Subkultury w Waszych szkołach 18.01.12, 14:35
      emo/goci nie wiem nie odrozniam ich smile
      hipisi - nie wiem czy faktycznie są hipisami, ale tak wyglądają
      plastik tez jest, dziewczyna z mojego rocznika...tongue_out
      cóż moja szkoła jest mała i praktycznie wszyscy znają się z widzenia....
      • lilii_95 podobno kiedyś 18.01.12, 18:29
        było ich dużo. teraz na palcach zliczyć można. są hipsterzy, metale w glanach i tap madl.

różnorodność umarła.
        • xnamex Re: podobno kiedyś 18.01.12, 18:43
          A szkoda. Uważam, że ludzie, a szczególnie nastolatkowie powinni być różnorodni. Brakuje mi, choć jej broń Boże nie pamiętam, ale chciałabymm, żeby było jak w latach 80-90....hipisi, punkowie, metale, pierwsi emo, prawie, że brak plastików i pseudo skejtów...<br />
          PS a właśnie, zauważyłam, że w Waszych odpowiedziach jest dużo "pseudo.....". Mi chodziło o to, że wielu chłopaków/dziewczyn u mnie w szkole mówi, że są skejtami, a nawet deski nie mają lub ledwo na niej stoją...no niestety
    • mausercap Re: Subkultury w Waszych szkołach 19.04.12, 21:55
      Osobiście jestem jedynym prawdziwym metalem w mojej szkole. Przez słowo "prawdziwym" mam na myśli to, że teraz jest na to moda i "mhroczne" nastolatki chcą być "kul". Znają jedynie najpopularniejsze zespoły i się obnoszą, że to największe fanki. Oczywiście w mojej szkole przeważa liczba dresów, a także "słitaśnych" panienek.
    • rememberina Re: Subkultury w Waszych szkołach 19.04.12, 22:52
      Cóż, mamy plastiki, "skejtów", kilku skaterów, dresiarzy, metalowców, rastafarianów, chyba nawet klika a'la emo i pary beatlesów.
      • marsjanka115 x__x 20.04.12, 09:58
        jedna pseudo metalówa ale dla mnie to emo , drugie i trzecie emo [ a kiedyś byłam jedyna +.+ " ]ze trzech skejtów z 30 jak to ktoś nazwał tap madl kilka plastików pseudo rastman nooo i ja ^^ sama nie wiem jak siebie określić.
    • mandy_jonas Re: Subkultury w Waszych szkołach 21.04.12, 15:59
      plastiki, blachary, bleeeeee
      • znam_ten_stan Re: Subkultury w Waszych szkołach 25.04.12, 11:46
        U mnie szkoła jest mała, ale wyróżniamy :
        * jednego skejta (nie nazwę pseudo, bo jeździ na BMX'sie i coś tam robi)
        * kilkanaście plastikowych laluń (czyli dekolty do pępka, pół tony gładzi szpachlowej na twarzy, a w głowie beton)
        * kilka tap madl (komentują inne dziewczyny, a same zgrywają nie wiadomo kogo)
        No to tyle. Raczej punków, gothów, blachar nie ma.
    • lara12 :D 25.04.12, 13:20
      trochę plastików, kilka skejciar, ale przede wszystkim dresy.... co zrobisz, osiedle ^^
      znalazłoby się parę lanserów, wiecie, modne, drogie ciuchy itd... z jedna metalówa big_grin
      na mnie mówili emo/szatan, ale już im przeszło big_grin (zwłaszcza, ze nie byłam nigdy ani emo ani metalem^^)
      • roxy11 Re: :D 29.04.12, 21:16
        dresy i skejci. niestety.
    • riri48 Re: Subkultury w Waszych szkołach 29.04.12, 22:06
      Parę plastików, dresy i cała banda chamów
      • noicomipowiesz Re: Subkultury w Waszych szkołach 04.05.12, 12:08
        nie ma żadnych subkultur.
    • nutellla Re: Subkultury w Waszych szkołach 08.05.12, 02:09
      ahahahahahaahaah, no nie wiem za bardzo jak to jest. otóż moja koleżanka jest takim typowym plastikiem a gada że jest gothem . o_o wpadłam w śmiech wtedy, a ona taki tekst odwaliła '' idź lepiej jeść koty satanistko ! + le zadumany foch ( myślała że jej cięta riposta wyszła ) . XD sama nie wiem czemu mnie tak nazwała, chodzę w bluzkach z Nirvaną , My Chemical Romance, Bring Me The Horizon, Green Day.
      ah, zapomniałabym o bezcennej minie księdza na religii gdy miałam akurat z BMTH. ;D
    • josephine_ j. 19.05.12, 16:16
      Punki .
      Dresy .
      Plastiki .
    • scarrlet Re: Subkultury w Waszych szkołach 23.05.12, 00:04
      u mnie najwiecej jest dresów smile skejtów, znajdzie się tez kila skonów a no i metali sporo. W sumie to w mojej szkole jest różnorodność na maksa, najmniej to chyba rasta

https://wizaz.pl/akcje/perfecta/peelingi-viral/img/dax_baner2.png
      • meredith. Re: Subkultury w Waszych szkołach 24.05.12, 19:16
        metale, dresy, skejciki, plastiki, hipsterzy *.*
        • koloorowa. Re: Subkultury w Waszych szkołach 02.07.12, 23:03
          dresy, skejci, lalusie
    • ann_rock dużooo 08.06.12, 20:23
      Nie wiem czy wszyscy zaliczają się do 'subkultur'
      *dresy
      *plastiki
      *metale
      *emo
      *goci
      *skejci
      *sportowcy
      itd
    • jestemgimbusem_ Re: Subkultury w Waszych szkołach 09.06.12, 12:19
      u mnie najwięcej się szerzy tego hipsteryzjącego szajsu.
    • martynka5008 Re: Subkultury w Waszych szkołach 13.06.12, 17:17
      U mnie raczej nie ma (podstawówka), ale jest jeden chłopak z równoległej klasy to "skejt", który nie umie jeździć na desce i tylko szpanuje w szkole i skateparku.
      • niemampomyslu Re: Subkultury w Waszych szkołach 01.07.12, 16:52
        Głównie hipsterzy, tap madl i 'kojarzędwiepiosenkinirvanyalenazywamsięwielkąfankąrockabotakjestterazmodnie'.
        • lilii_95 Re: Subkultury w Waszych szkołach 02.07.12, 14:47
          nazwa długa i skomplikowana, jak Heksakosjoiheksekontaheksafobia.
          niestety zjawisko powszechne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka