Dodaj do ulubionych

Kultura na Kotku

12.02.12, 18:48
[i]Cześć i Czołem smile

Zniknęłam z Kotka na jakiś czas, po czym ostatnio zaczełam znowu przeglądać forum. Sama nawet założyłam wątek. Jestem przerażona. Na Kotku jest różnorodność co do wieku użytkowniczek. Starsze, jak zauważyłam, są nie miłe, a z ich odpowiedzi bije agresywność. Dlaczego tak jest? Czy ktoś to zauważył?

P[/i]ozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • weekendgirl Re: Kultura na Kotku 12.02.12, 18:52
      Zgadzam się z tobą.Jestem nowa , ale zdążyłam co nieco obejrzeć i masakra...
    • frydka Re: Kultura na Kotku 12.02.12, 19:27
      a tak na narginesie, zauważyłam, że wszystkie mądrujące się starsze użytkowniczki, nie mają podanego swojego wieku w profilach, przez co traca na wiarygodności..
      • lilii_95 Re: Kultura na Kotku 12.02.12, 19:59
        istnieją gorsze fora internetowe.

choć wiesz, niektórzy szanujący swoich rodziców... no fakt, zbytnio się unoszą [czytałam twój temat o problemach z rodzicami i to niestety taką tendencję zauważyłam]. a można taką kwestię delikatnie wytłumaczyć prawda? i bez bluzg. niektórym to nie sprawiło problemu.
        to samo z tematami o używkach wśród młodzieży.
      • shut_up Re: Kultura na Kotku 12.02.12, 20:04
        Ja osobiście to już nawet rzadko na kota wchodzę, nie mam co tutaj czytać. Po pierwsze, słucham totalnie innej muzyki, absurdem jest dla mnie pisanie tylko o gwiazdeczkach, żadnych nowości na temat innej muzyki, przecież każda kotkowiczka ma inne upodobania. Można by było nawet założyć taką rubrykę, która będzie opierała się na listach kotkowiczek, które będą wysyłały np. nowości na temat ich ulubionej muzyki, kategorii filmów etc. Po drugie, masz rację, dziewczyny są straszne -.- Kotek w porównania do kota 2, 3 lata temu (miałam poprzednie konto jakieś 3 lata temu, ale je porzuciłam) jest nie do porównania.
        Próbujesz zadać normalne pytanie, to od razu Cię zjadą. Takie tam, realia polskich nastolatków :3 Pamiętaj, że nie zawsze wiek świadczy o dojrzałości smile
        • vampiroska Re: Kultura na Kotku 13.02.12, 15:33
          Po części się z tobą zgadzam.
    • jane_ Re: Kultura na Kotku 12.02.12, 20:26
      ile razy staram się wyłożyć coś na spokojnie, racjonalnie i kulturalnie, to dopiero jest to uważane za ironię i brak kultury. więc po co sobie nią głowę zawracać, czyż nie?
    • kropeczka23 Re: Kultura na Kotku 12.02.12, 23:43
      Nie koniecznie.. ;c Jest tu kilka takich użytkowniczek, ale większość wydaje się być sympatyczna.. smile Na kotku jestem często, i wiem.
    • mweezy . 13.02.12, 13:34
      Nie przesadzaj. Co prawda nie ma tu zbyt wiele kultury już, ale nazywanie tego agresją jest raczej przesadą.
    • itmustbecherry Re: Kultura na Kotku 13.02.12, 13:49
      Ja olewam rude & angry people. Ale nie wiem ile lat waszym zdaniem mają te starsze użytkowniczki.. ;p
    • jonasofanka Chodzi o to, ze przeklinam : D? 13.02.12, 14:02
      Przepraszam, Skarbeńka, ale czasem mnie nosi, a u mnie przeklinanie nie jest do opanowania, huehuehue . Wybaczcie : *
    • karkersik Re: Kultura na Kotku 13.02.12, 14:21
      Też mnie to zastanawia.!
      Przekleństwa i niemiłe wypowiedzi wobec siebie .uncertain
      Faktycznie coś jest chyba nie tak. sad
      Przecież każdy ma wolność słowa, ale po co to krytykować .??! confused
    • flo. Re: Kultura na Kotku 13.02.12, 14:42
      nie klnę i nie grożę pięścią, czyli jest dobrze.
    • trzpiotka Re: Kultura na Kotku 13.02.12, 17:35
      Starsze, jak zauważyłam, są nie miłe, a z ich odpowie
      > dzi bije agresywność.

to zależy od punktu widzenia, heh. Czasem przykładowa ala napisze komentarz, z którym ola się nie zgodzi i z punktu oli ten oto komentarz jest agresywny i niekulturalny, choć według osoby patrzącej na wszytko z boku, jest tylko wyrażeniem własnych przekonań ani to niesamowicie kulturalnie, ani rażąco agresywnie - po prostu normalnie. Ja tam nie zauważyłam aż takich strasznie niewychowanych użytkowniczek. Jeżeli nieprzyjemny komentarz się trafi, to może być i od młodszej i od starszej - przedziału wiekowego w kategorii "najagrsywniejsza" nie zauważyłam. Ale może jakaś dziwna jestem, albo za mało spostrzegawcza.

PS Czyżby jakaś starsza użytkowniczka napisała w twoim wątku komentarz nie po twojej myśli? Nie musisz odpowiadać.

pozdrawiam
      • estrellaa Re: Kultura na Kotku 13.02.12, 18:08
        taak, zauważyłam to chociaż przyznam się , że samej czasem zdarza mi się rzucić jakimś tekstem czy przekleństwem ale tylko wtedy gdy wątek mnie całkowicie rozwali .
      • frydka odp. @trzpiotka 13.02.12, 18:33
        > PS Czyżby jakaś starsza użytkowniczka napisała w twoim wątku komentarz nie po t
        > wojej myśli? Nie musisz odpowiadać.

chcę odpowiadać. Nie, odpowiedż mnie nie ruszyła, ale poprostu sposób w jaki niektóre dziewczyny odniosły się co do mnie. A tak w ogóle w innych wątkach tez czytam dużo takich postów. Przykro mi. Ale jak już tutaj było wspomniane, zależy to takż eod charakteru.
    • paulinusia4 Re: Kultura na Kotku 13.02.12, 18:18
      Czy ja wiem? Jestem na kotku już jakiś czas (nie, nie miesiąc - troszeczkę dłużej) i jeśli chodzi o te wypowiedzi, to owszem, zdarzają się. Myślę, że takie osoby po prostu mają taki charakter i nic się na to nie poradzi. No cóż, chwilę nie dawałam tutaj oznak życia, ale ciągle coś czytałam. Jeśli chodzi o to, to mogę cię zapewnić, że dawniej było tu nie lepiej, choć i tak panowała chyba milsza atmosfera i niestety mi jej brakuje i do tego się nie wróci, nawet te kłótnie sprzed moich początków wydają mi się niesamowite i wywołują uśmiech. Jak dla mnie ta strona i ci ludzie pomogły w kształtowaniu mojego charakteru. I wiem, że to nie jest odpowiednie chwila ani miejsce, ale ogarnęła mnie fala wzruszenia i po prostu powiedzenia DZIĘKUJĘ WAM ZA WSZYSTKO, tym, którzy mnie pamiętają, chociaż z kotka odeszli kwiat
    • zakochanie Re: Kultura na Kotku 13.02.12, 18:23
      pragnę Cię poinformować, że kultura na tym forum nie istnieje. miałam tu napisać pseudo rozprawkę na ten temat, ale doszłam do wniosku, że świata się nie zmieni i szkoda tylko mojego czasu. poza tym, prawda jest taka, że mnie to nie obchodzi, a co do wieku to znajdą się i te młodsze, równie wyszczekane. faktem jest również to, że coraz mniej jest wątków na poziomie, a coraz więcej dennych, bezsensownych słit w kit temacików. niektórych może to denerwować, niektórzy zachowają to dla siebie, inni lubią się wdać w pyskówkę. to ich sprawa, wolny kraj. poza tym, w internecie to każdy może być nie wiadomo jaki mocny w gębie, a na żywo, w realu to już tak niekoniecznie. i tym optymistycznym akcentem kończę ów wypowiedź, pozdrawiam.
    • smileyy776 Re: Kultura na Kotku 17.02.12, 15:43
      no właśnie zapytałam się na forum czy próbowały kiedyś whisky,a te już na mnie naskoczyły co ja chcę im udowodnić , jaka ja nie dorosła LOL nie spodziewałam się takich reakcji . dlatego trochę porzuciłam kotka i na twittera przeszłam,uwierzcie tam są bardziej KULTURALNI ludzie niż Wy,bo Wy to tylko krytykować potraficie (nie wszystkie,ale większość)
    • pinkponk Re: Kultura na Kotku 17.02.12, 19:32
      Powiem tak. Na Kotku są tzw. 'cwaniary', bo nie podają swojego prawdziwego wieku, a potem czepiają się innych i mądrują. Sama kiedyś miałam taka sytuację. Kłóciłam się z jedną laską, która miała podane, że ma 18 lat, a tak na prawdę miała 11... ;D
      Zdarzają się też takie, które chwalą się jak by nie wiadomo, co posiadały.
      Pozdro wink
      PS. Jestem na Kotku już 2 lata, to konto jest nowe.
    • ann_rock hm.. 17.02.12, 19:44
      może dlatego, że niektórzy tak się wymądrzają i szpanują sobą że aż człowieka ponosi..?
    • koralina94 Re: Kultura na Kotku 21.02.12, 22:53
      Nie tylko te starsze, ale młodsze także. Internet daje tę otoczkę bezpieczeństwa, że można powiedzieć, co się chce. Pewnie nie tylko to jest powodem chamskiego zachowania, ale myślę, że też ma znaczenie.
      Pomimo tego, że kulturę powinno zachowywać się zawsze, to czasami ludzie piszą takie głupoty, że nie da się zareagować w normalny sposób. Niektórzy chcą też po prostu pokazać, jacy to nie są fajni. Najlepiej jest się nie przejmować takimi chamskimi wypowiedziami.
    • roksanaroxana oesu 23.02.12, 21:41
      mam 17 lat, prawie że 18, ale to nie oznacza że jestem jakaś chamska w stosunku do innych, młodszych. ale po prostu gdy widzę jakieś post ociekające głupotą, które nie mają najmniejszego sensu wolę posługiwać się sarkazmem. za to, jak odbierają to inni nie odpowiadam... owszem, zdarza mi się być wredną, ale trudno, i'm who i've gotta be.
    • lollyana Re: Kultura na Kotku 24.02.12, 15:10
      Wybacz, ale chyba każdego ponosi, jak widzi jakiś ociekający totalną głupotą i tępotą post. Odpowiadając na coś takiego, wolę posłużyć się ironią, sarkazmem albo czasem nawet chamstwem. Myślenie nie boli, a niektóre użytkowniczki mogłyby w końcu nauczyć się używać mózgu.
    • lollyana Re: Kultura na Kotku 24.02.12, 15:11
      Sorry, ale jak się widzi jakiś post ociekający wręcz totalną głupotą piszącego to wolę posłuzyć się sarkazmem, ironią lub nawet chamstwem. Myślenie naprawdę nie boli, a niektóre użytkowniczki mogłyby zacząć używać tego urządzenia zwanego ,,mózg"
    • kardolina :O 01.03.12, 21:51
      Kiedy ja tu ostatnim razem byłam? Ale moja reakcja taka sama. Weszłam, przeczytałam, przeraziłam się. Forum się stoczyło i to typowo.
    • anulka Re: Kultura na Kotku 02.03.12, 17:18
      niestety to prawda
      • ashleyjestcool Re: Kultura na Kotku 04.03.12, 12:43
        Tak jest, bo my nastolatki w ich oczach jesteśmy małolatami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka