Dodaj do ulubionych

Do gimnazjalistek.. i nie tylko!

• selcia9 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.06.12, 21:38
      Mi się wydaje że najlepiej jest w gimnazjum. Właśnie kończę pierwszą klasę i była bardzo fajna a coś mi się wydaje że te wakacje będą najlepsze w życiu. Pozdrawiam Cię kiss
      • miley654 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.06.12, 21:53
        Najlepsza jest szkola srednia wink nie koniecznie liceum ale tak ogolnie ;p Ludzie dorosleja i staja sie normalni dopiero w szkole sredniej bo gimnazjum to cos strasznego uncertain i nie chodzi mi tutaj o nauke tylko o ten wiek i tych ludzi...
    • vampirefreak Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.06.12, 21:49
      zdecydowanie gimnazjum smile
    • quadesha Re: Gimnazujm...LO? 21.06.12, 21:56
      Właśnię kończę gimnazujm... I uważam, że gim jest 100 razy lepsze od podstawówki ! Teraz bd szła do LO i się hm... lekko boje?

Zresztą teraz za bardzo nie mam czasu żeby się rozpisać, ale dodam jutro o tym notlke na blogu, którą napisałam wczoraj nie mogąc zasnąć "_
    • rose_alie Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.06.12, 22:41
      Powiem tak, za tydzień wychodzę z gimnazjum i było zajebiścieee!! Nie chcę odchodzić i wiem, ze będę płakać, podstawówka była bez żadnych rewelacji, nawet cieszyłam się, że ją kończę... Pierwsza klasa gimnazjum była dla mnie ciężka, pamiętam, ze nie potrafiłam się zaaklimatyzować, dokuczały mi pewne dziewczyny... jednak od drugiej polubiłam swoją klasę, nauczycieli, ulubione miejsca, opanować reguły "jak ujść bez przypałów" itp... W trzeciej, czułam się jakoś inaczej, czas leciał szybko jak z bicza strzelił... Przygotowywanie do bierzmowania i samo przeżycie bierzmowania było boskie, chciałbym jeszcze raz!!! Te inne lekcje od czerwca, przyjaźnie z pewnymi osobami, a także nauczycielkami i zarąbisty komers...
      Będę tęsknić do gimnazjum i powiem szczerze, że sięsmilewinkbig_grinkisssuspicioussercebrawo boję jak cholera tego liceum, lecz na pewno będzie fajnie, zobaczy się...
    • i.love.usa Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.06.12, 23:04
      Dla mnie i podstawówka i gimnazjum to było coś wspaniałego i każdy z tych etapów był na swój sposób lepszy. Zawsze trafiałam do świetnych klas z dobrymi nauczycielami. nigdy nie miałam w klasie kogoś kogo nie lubiłam. Teraz jestem w 3 gimnazjum we wrześniu idę do liceum i szczerze boje się tego cholernie. Tego ile nauki tam na mnie czeka, że mogę nie trafić na fajne osoby, że mnie nie zaakceptują. Wiem że będę tęsknić za tymi osobami co poznałam w gimnazjum. Pokochałam ich i wiem że nawet jak się czasami będziemy spotykać to to już nie będzie to samo. Tak jak płakałam w podstawówce na koniec roku opuszczając szkołę tak wiem że tu będzie to samo. Boje się kolejnego etapu w moim życiu ale wiem że on i tak będzie musiał nadejść i nie mam na to wpływu więc mam nadzieje że będzie on tak wspaniały jak podstawówka i gimnazjum <3
    • music.girl Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 21.06.12, 23:25
      Dla mnie podstawówka była najlepsza. <3
      Bardzo chciałabym znowu przeżyć te czasy ;*
    • cynamonowaaa gimnazjum 22.06.12, 06:39
      Jestem w twoim wieku autorki posta,boję się trochę pójścia do Gimnazjum nie wiem z jakiego powodu.Może dlatego że to gimnazjum w Niemczech...
    • leyla Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 08:51
      gimnazjumserce
      najlepszy okres mojego życia
      teraz jest lo tongue_out
    • wiola02 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 09:12
      Powinnaś napsać jeszcze przedszkole.To był rajbrawo
      • kingura117 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 11:11
        Podstawówka to najgorszy okres w moim życiu. Ja wybieram gimnazjum !!
      • olewka111 Re: 22.06.12, 13:22
        zdecydowanie gimnazjum, a szczególnie trzecia klasa, sama zobaczyszbig_grinbig_grin
    • pauli... Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 11:36
      Dla mnie najlepsze było przedszkole bo za podstawówką to nie przepadałam, a szczególnie już za gimnazjum. smirk confused
    • the_vampire Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 13:57
      Jak chodziłam do podstawówki, to uważałam, że jest do kitu, a gimnazjum i liceum są lepsze, ale teraz chyba zmieniłam zdanie... w pierwszych latach szkoły podstawowej można się cieszyc dzieciństwem, a w liceum uczniowie zaczynają myślec o przyszłości, studiach itd. Gimnazjum to okres, u wielu ludzi takiej no... głupawki.
    • debby.ryan Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 14:47
      Najlepszym? Z liceum nie mam doświadczenia, ale od podstawówki wolę gimnazjum brawo smile
      To całkowicie inny świat big_grin
    • agaa_ Gimnazjum! 22.06.12, 14:48
      Zdecydowanie dla mnie najlepsze było gimnazjum.. <3
      • justa68 gimnazjum <3 22.06.12, 14:53
        kocham gimnazjum i nie moge uwierzyć że już się roztajemy. kocham moją klasę... uważam że to najpiękniejszy etap w życiu !!!!!!!!!!!!!!! serce serce serce serce
        • magic1504 Re: Dobry czas 22.06.12, 15:35
          Ja też idę do gimnazjum we wrześniu,więc nic nie mogę powiedzieć o tym. W podstawówce było fajnie,mam super klasę i jest miło. smile Były zloty i upadki,ale jest fajnie. smile
    • peace_rocks Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 15:19
      Zależy do jakiej szkoły idziesz i jakiej trafisz klasy wink. Jak zaczynałam gimnazjum, to bardzo chciałam wrócić do podstawówki i teraz też bym to zrobiła. Ale szybko Ci gimnazjum przeminie ;p
    • mileycyrus33 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 15:23
      Przedszkole !!!!!!!!!!!!!!piwocool
    • selenka1996 tu. 22.06.12, 15:35
      do LO pójdę dopiero we wrześniu, jeśli się dostanę.
      obecnie uważam, że GIMNAZJUM! zdecydowanie!
      • limka Re: tu. 22.06.12, 15:48
        Podstawówka i gimnazjum. Tęsknię za nimi. Nie lubię swojego LO.
    • klinka91 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 16:07
      Przeszłam wszystkie etapy: podstawówka, gimnazjum i liceum. Powiem wam, że szkoły nienawidziłam zawsze big_grin bez względu na to gdzie byłam. Szkoła wiąże się z nauką, zadaniami domowymi itd ale jednak jakbym miała wybrać okres do, którego bym chciała wrócić to na pewno będą czasy podstawówki. Wtedy nie było takiej presji jak egzamin gimnazjalny lub matura, które co jest jasne jak słońce otwierają nam drzwi do przyszłości. Mówi się, że liceum jest najlepsze bo jest się dorosłym...musicie jednak uważać bo wtedy człowiek najbardziej się zmienia. Poznajesz różnych ludzi i zaczynasz kształtować swoją osobowość. Papierosy, alkohol i narkotyki to norma w każdym liceum. Rada dla wszystkich od starszej koleżanki NIE STARAJCIE SIĘ UPODABNIAĆ DO INNYCH, Róbcie to co uważacie za słuszne a nie stoczycie się kiss
    • ola_229 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 20:12
      trudno powiedzieć wink ale z podstawówką i gimnazjum mam świetne wspomnienia , teraz kończę 1 klasę technikum i też mam świetnych ludzi w klasie i jest naprawdę super smile
    • lily_roza Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 21:36
      ja jak na razie skonczyńcze gim, więc moima zdaniem najlepsze czasy (do tej pory) to gim; 2 i 3 klasa, kiedy znasz 'tych nowych ludzu' choc trochę
    • angelka986 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 21:40
      W podstawówce miałam fajną klasę i "przyjaciółkę". Podobał mi się ten okres w życiu dopóki się nie dowiedziałam, że moja "przyjaźń" z nią była fałszywauncertain. Ta dziewczyna obgadywała mnie na każdym krokuangry, o czym powiedziała mi koleżanka z klasy w gimnazjum. Bałam się idąc do gimnazjum, że:będę miała dziwną klasę, że nie znajdę przyjaciółki itp. Ale jak się okazało Gimnazjum jest lepsze od Szkoły podstawowej. smile
    • wampire13 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 22.06.12, 21:50
      Jak na razie to ani podstawówka ani gimnazjum...choć szczerze przez okres gimka wiele się u mnie zmieniło...wink Teraz czekam na to, co będzie w liceum.
      • pigwa123 Peace 24.06.12, 08:24
        Powiem tak:Mieszkam na wsi i podstawówka z gimnazjum są połączone ... Więc razem wytrwaliśmy jak na razie 7 lat (teraz będzie 8 ) *.* . I szczerze ? jakoś dla mnie lepiej było w gimnazjum :3
    • tosia0001 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 24.06.12, 18:42
      no to tak.. ja po podstawówce też się gubiłam ale teraz mogę przyznać, że pierwsza klasa gimnazjum którą mam już prawie za sobą była 1000% lepsza od podstawówki . wszystko się zmienia chociaż możesz zauważyć to dopiero w połowie albo nawet na mkoniec . szczerze przez to wszystko wolałabym jeszcze chwilę zostać w 1 klasie gimnazjum smile smilesmilesmilebrawo
    • maja147 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 25.06.12, 21:41
      Ja także bałam się gimnazjum, gdyż nikt z mojej byłej klasy nie szedł tam ze mną, ale jest nawet spoko i już zapomniałam o podstawówce. Chyba nie chciałabym być znowu w podstawówce, bo to już przeszłośćsmile
    • chelsea662 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 26.06.12, 21:51
      Jestem w 2 gimnazjum i uważam że jest o wiele lepiej niż w podstawowce. mam o wiele lepsza klase, nawet lepszych nauczycieli i oglolnie czuje sie tam lepiej smile
    • pudding Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 28.06.12, 09:06
      przedszkole\
      a tak serio gimn nie jest zle , lecz jest wiecej nauki od podstawówkitongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka