Dodaj do ulubionych

Do gimnazjalistek.. i nie tylko!

• slodziaszna Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 29.06.12, 14:58
      Ja właśnie skończyłam pierwszy rok nauki w gimnazjum i czuję się tu zdecydowanie lepiej niż w podstawówce. Nie musisz się niczego bać. Ja też miałam stracha przed pierwszym dniem a okazało się, że nie potrzebnie bo tam wcale nie jest tak źle jak mówią smile
    • olyss Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 30.06.12, 15:10
      gimnazjum to najgorsze co może być . przynajmniej dla mnie . w sumie tak poznaje sie nowych ludzi niby sie dorasta . ale wszyscy sie tak zmieniaja . dla niektorych wtedy liczy się tylko szpan , szczegolnie dla dziewczyn . alkohol , fajki , wagary , nawet czasami sex . dlatego nalezy sie pilnowac . mialam kilka przypadkow u siebie ze laska w pierwszej gimnazjum byla w ciazy , a ludzie na lekcje przychodzili zbakani , pijani i rzygali po kątach
    • klaudynka1200 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 04.07.12, 19:14
      Podstawówka. W gimnazjum u mnie palą i piją. W klasie jestem jedną z nielicznych, którzy nie tknęli tego świństwa.
    • magdusiaa Liceum jest najlepsze! 06.07.12, 10:05
      Powiem tak- gimnazjum było najgorszym okresem w moim życiu. Dobrze się uczę, więc ludzie się ze mnie wyśmiewali, szykanowali, robili różne świństwa. Często w tamtym okresie płakałam, miałam nawet myśli samobójcze... sad postanowiłam nie dopuścić do tego, żeby taka sytuacja powtórzyła się w liceum. Nie wybrałam więc liceum miejscowego, do którego szła większość z moich dręczycieli, ze względu na bardzo niski poziom, więc mogli się tam dostać i jeszcze przez trzy lata bawić się i nie zastanawiać nad swoją przyszłością... wybrałam jedno z najlepszych liceów w Małopolsce, dojeżdżam do niego 23 kilometry, ale nie żałuję. W nim jestem szczęśliwa.
      Może Ty nie będziesz miała takich nieprzyjemnych doświadczeń z gimnazjum, jak ja, ale jak dla mnie kolejność jest taka- najszczęśliwsza byłam w przedszkolu big_grin, potem w liceum (po wakacjach idę do drugiej klasy), potem w podstawówce, w której było całkiem nieźle i na końcu mojen listy plasuje się gimnazjum, bo to było zupełne dno uncertain...
    • blender Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 07.07.12, 00:17
      gimbaza jest jak na razie najlepsza, ale może dlatego, że dopiero poznam smak liceum.
      • answer answer 07.07.12, 10:09
        Wydaje mi się, że gimnazjum ma super atmosferę, a liceum ... no też, tylko bardziej specyficzną. Tam są już jednak dorośli ludzie, albo prawie dorośli, nie ?
        Trochę się boję, bo od I liceum matura już coraz bliżej...
        Ale cieszę się, bo dostałam się do dobrego, prywatnego liceum, jest dobry poziom, ale nie jest to szkoła dla snobów, uff big_grin
        Mam nadzieję, że liceum nie okaże się trudniejsze, niż mi się wydaje, a poza tym, że poznam mnóstwo fajnych ludzi, bo do nowej szkoły "zabieram" moją najlepszą przyjaciółkę, 3 koleżanki i ... 2 kolegów xd Noi mój chłopak też jest w tym liceum brawoserce
    • karolcika2205 oczywiście, że gimbaza ! <3 07.07.12, 19:27
    • kamiliosa Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 14:28
      Najlepszy okres to studia.
    • andzia1313 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 15:01
      w gimnazjum jest najlepiej big_grinsmirk
    • emo_laska Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 16:17
      Gimnazjum. wink
      Nie martw się, nie jest tak źle wink
    • cintiaa Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 19:37
      Szczerze Ci powiem moja droga, że w podstawówce wszyscy lepiej się uczyli i bardziej byli z sobą zżyci. Osobiście tęsknie za podstawówką ale w gimnazjum o wiele lepiej było pomimo tego iż były grupy ale było spoko, każdy w sumie z każdym potrafił się śmiać i swej klasy bronić smile
      Otóż co do liceum to się niedługo dowiem ale mam nadzieję, że będzie jeszcze fajniej i lepiej z resztą wszyscy mi mówią, że w liceum i na studiach panują najfajniejsze klimaty hehe ; )

Pozdrawiam Cintiaa
    • morigan ;d 08.07.12, 23:07
      zdecydowanie GIMNAZJUM !!!♥,♥
    • dulcecita Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 23:40
      Najlepsze było gimnazjum. W ogóle tęsknię za dzieciństwem...
    • mkonodybas Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 09.07.12, 02:59
      Ja chodziłam... 8 klas / 4 klasy / 5 lat wink To było fajne! Teraz system jest wg mnie gorszy! Pozdrawiam
      • lilii_95 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 15.07.12, 22:31
        każdy okres był zły
        bo żyją jeszcze ludzie którzy pamiętają moje głupie wypowiedzi,
        których nie chciałam przecież powiedzieć, ja tylko się pomyliłam.

ogółem z ulgą odeszłam z gimnazjum, pewnie tak samo będzie z liceum.
        za dużo czasu z tymi samymi ludźmi.
    • anulka Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 14.06.13, 08:49
      odświeżam. Gimnazjalistkom się przyda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka