slodziaszna Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 29.06.12, 14:58 Ja właśnie skończyłam pierwszy rok nauki w gimnazjum i czuję się tu zdecydowanie lepiej niż w podstawówce. Nie musisz się niczego bać. Ja też miałam stracha przed pierwszym dniem a okazało się, że nie potrzebnie bo tam wcale nie jest tak źle jak mówią Odpowiedz Link Zgłoś
olyss Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 30.06.12, 15:10 gimnazjum to najgorsze co może być . przynajmniej dla mnie . w sumie tak poznaje sie nowych ludzi niby sie dorasta . ale wszyscy sie tak zmieniaja . dla niektorych wtedy liczy się tylko szpan , szczegolnie dla dziewczyn . alkohol , fajki , wagary , nawet czasami sex . dlatego nalezy sie pilnowac . mialam kilka przypadkow u siebie ze laska w pierwszej gimnazjum byla w ciazy , a ludzie na lekcje przychodzili zbakani , pijani i rzygali po kątach Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka1200 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 04.07.12, 19:14 Podstawówka. W gimnazjum u mnie palą i piją. W klasie jestem jedną z nielicznych, którzy nie tknęli tego świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusiaa Liceum jest najlepsze! 06.07.12, 10:05 Powiem tak- gimnazjum było najgorszym okresem w moim życiu. Dobrze się uczę, więc ludzie się ze mnie wyśmiewali, szykanowali, robili różne świństwa. Często w tamtym okresie płakałam, miałam nawet myśli samobójcze... postanowiłam nie dopuścić do tego, żeby taka sytuacja powtórzyła się w liceum. Nie wybrałam więc liceum miejscowego, do którego szła większość z moich dręczycieli, ze względu na bardzo niski poziom, więc mogli się tam dostać i jeszcze przez trzy lata bawić się i nie zastanawiać nad swoją przyszłością... wybrałam jedno z najlepszych liceów w Małopolsce, dojeżdżam do niego 23 kilometry, ale nie żałuję. W nim jestem szczęśliwa. Może Ty nie będziesz miała takich nieprzyjemnych doświadczeń z gimnazjum, jak ja, ale jak dla mnie kolejność jest taka- najszczęśliwsza byłam w przedszkolu , potem w liceum (po wakacjach idę do drugiej klasy), potem w podstawówce, w której było całkiem nieźle i na końcu mojen listy plasuje się gimnazjum, bo to było zupełne dno ... Odpowiedz Link Zgłoś
blender Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 07.07.12, 00:17 gimbaza jest jak na razie najlepsza, ale może dlatego, że dopiero poznam smak liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
answer answer 07.07.12, 10:09 Wydaje mi się, że gimnazjum ma super atmosferę, a liceum ... no też, tylko bardziej specyficzną. Tam są już jednak dorośli ludzie, albo prawie dorośli, nie ? Trochę się boję, bo od I liceum matura już coraz bliżej... Ale cieszę się, bo dostałam się do dobrego, prywatnego liceum, jest dobry poziom, ale nie jest to szkoła dla snobów, uff Mam nadzieję, że liceum nie okaże się trudniejsze, niż mi się wydaje, a poza tym, że poznam mnóstwo fajnych ludzi, bo do nowej szkoły "zabieram" moją najlepszą przyjaciółkę, 3 koleżanki i ... 2 kolegów xd Noi mój chłopak też jest w tym liceum Odpowiedz Link Zgłoś
kamiliosa Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 14:28 Najlepszy okres to studia. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia1313 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 15:01 w gimnazjum jest najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
emo_laska Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 16:17 Gimnazjum. Nie martw się, nie jest tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
cintiaa Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 19:37 Szczerze Ci powiem moja droga, że w podstawówce wszyscy lepiej się uczyli i bardziej byli z sobą zżyci. Osobiście tęsknie za podstawówką ale w gimnazjum o wiele lepiej było pomimo tego iż były grupy ale było spoko, każdy w sumie z każdym potrafił się śmiać i swej klasy bronić Otóż co do liceum to się niedługo dowiem ale mam nadzieję, że będzie jeszcze fajniej i lepiej z resztą wszyscy mi mówią, że w liceum i na studiach panują najfajniejsze klimaty hehe ; ) Pozdrawiam Cintiaa Odpowiedz Link Zgłoś
dulcecita Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 08.07.12, 23:40 Najlepsze było gimnazjum. W ogóle tęsknię za dzieciństwem... Odpowiedz Link Zgłoś
mkonodybas Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 09.07.12, 02:59 Ja chodziłam... 8 klas / 4 klasy / 5 lat To było fajne! Teraz system jest wg mnie gorszy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 15.07.12, 22:31 każdy okres był zły bo żyją jeszcze ludzie którzy pamiętają moje głupie wypowiedzi, których nie chciałam przecież powiedzieć, ja tylko się pomyliłam. ogółem z ulgą odeszłam z gimnazjum, pewnie tak samo będzie z liceum. za dużo czasu z tymi samymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: Do gimnazjalistek.. i nie tylko! 14.06.13, 08:49 odświeżam. Gimnazjalistkom się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś