Dodaj do ulubionych

jak Wam idą języki obce?

20.04.12, 13:33
jak Wam idzie nauka? macie problemy jakies?
Obserwuj wątek
    • mella0808 Re: jak Wam idą języki obce? 22.04.12, 11:26
      Ja bardzo lubię języki, jestem w 3. gimnazjum i angielskiego uczę się 10. rok, a niemieckiego 3. smile
      • pat1111 Re: jak Wam idą języki obce? 23.04.12, 16:05
        i jak ci idzie ang i niem? ja sie uczę ang i francuskiego, a z angielskiego jestem masterem w klasie big_grin
        • answer answer 23.04.12, 16:44
          Dobrze mi idą, nawet bardzo. Angielskiego uczę się od 11 lat, chociaż pierwsze 3 to była taka zabawa big_grin Mam teraz 15 lat, prawie 16, znam płynnie 2 języki obce : angielski i hiszpański. Dość dobrze znam francuski, a uczę się < w gim > niemieckiego. Może zapiszę się na lekcje włoskiego, ale nie wiem, chyba wolę "prywatny" kurs z płyty xd
          • pat1111 jak Wam idą języki obce? 25.04.12, 13:14
            a jak uczycie się języków? bo ja to głównie w domu i na kompie big_grin dzięki fajnemu programowi high five, naprawdę jest dobry, mam same piątki smile
        • jonas_lover Re: jak Wam idą języki obce? 13.06.12, 16:47
          Angielski naprawdę dobrze i to nie tylko w ocenach, bo byłam za granicą i dogadywałam się normalnie. xD
          Francuski tak normalnie... poprawiam się na 5, ale bym się dogadała w takich zwykłych codziennych sprawach.
    • xadax xx 24.04.12, 21:14
      Angielski jest dla mnie prosty, natomiast z niemieckim jest u mnie fatalnie sad
      • magic1504 Re: xx 24.04.12, 21:58
        Nawet mi idą. Angielski-spoko,niemiecki-trochę gorzej,ale jest ok. Lubię się uczyć języków.Chciałabym jeszcze uczyć się hiszpańskiego smile
    • bieberek jak Wam idą języki obce? 25.04.12, 10:01
      Problem mam z niemieckim,ale to jest spowodowane tym,że po prostu tego języka nie lubię.
      Angielski idzie mi naprawdę świetnie ! smile

Pozdrawiam,bieberek kiss
    • julka_18 Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 16:35
      bardzo dobrze. znaczy z obcych uczę się angielskiego i francuskiego, ale do francuskiego mnie nie ciągnie, więc umiem angielski smile
      • kololova Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 16:39
        Na razie uczę się tylko języka angielskiego ale mam bardzo wymagającą nauczycielkę. Moja klasa ogólnie ba dość duży problem z tym językiem przez nauczycielkę ponieważ zrobiła się bardzo ostra w tym roku. Ale tak ogólnie to mam czwórki.
        • noemi660 Re: jak Wam idą języki obce? 17.07.12, 19:07
          Na razie uczę się tylko angielskiego , ale w domu też włoskiego no i trochę hiszpańskiego. angielski i wloski łatwo mi wchodzą do głowy za to hiszpański trudniej ;P
    • synthia. Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 16:45
      Ja na szczęście, szybko się uczę obcych języków big_grin
    • blondzia Nic nie umiem z języków obcych . 26.04.12, 16:46
      Angielski - lubię go jako język i słucham piosenek itd ale nie jestem najlepsza z tego przedmiotu gramatyki to kompletnie nie umiem ,dogadać się z kimś w tym języku też nie potrafię po prostu umiem tylko poszczególne słówka np zawsze,ogórek, ciasto itd
      Bardzo bym chciała nauczyć się tego języka uwielbiam go jako język nie jako przedmiot serce

Rosyjski - uczę się go trzeci rok i nic nie umiem jest gorzej niż z angielskim litery mniej więcej znam bardziej drukowane ale i tak nie mogę się nic nauczyć nawet słówek zawsze pominę jakąś literę lub źle ją napiszę itd i z tego przedmiotu ściągam i mam pozytywne oceny z angielskiego też nawet mam pozytywne oceny nie mam 1 i 2 jak na razie ściągi łatwią wiele słówek z angola to się uczę ale jak coś trudniejszego jest to do szkoły nie przychodzę,żeby 1 czy 2 nie dostać zwłaszcza teraz jak jestem w 3 kl gim .
    • loveyouariana Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 17:04
      ja plynnie mowie po angielsku, po polsku troche mniej
    • dariija Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 17:42
      uczę się angielskiego już kilkanaście lat, i idzie mi napraawdę dobrze, jestem na wysokim poziomie. wink uwielbiam ten język! polecam : )
    • rihannanavy Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 17:43
      Jak na razie nauka języków obcych idzie mi doskonale. Nie mam żadnych problemów i oby tak dalej wink
    • kika. Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 18:29
      nigdy nie skarżyłam się na angielski. w klasach 0-3 szło mi całkiem nieźle. nawet raz miałam 6 na koniec roku ; o nawet nie wiem dlaczego xD 4-6 były o wiele gorsze.. pamiętam 2 z kartkówki. popłakałam się xD potem w gim zaczęłam często wyjeżdżać za granicę z rodziną <nawet kilka razy w roku!> i od początku gim znowu jest ok. 4 jak nic będzie na koniec gim ^^ może nawet sobie strzelę 5 ? ;>
      nauka wgl nie sprawia mi problemu. nie uczę się zbyt wiele i nie wkuwam słówek.. co prawda mam zestaw fiszek do nauki ale takie coś szubko mnie nudzi. zaczęłam kiedyś czytać Alicje w krainie czarów po ang. ale też szybko to porzuciłam. nie mówię, że znam wszystkie słówka z materiału który przerobiliśmy, ale większość a szczególnie z poziomu podstawowego kojarzę i pamiętam smile
      do nauki języka trzeba mieć motywację! ja uczę się j.ang bo wiem, że kiedyś wyjadę za granicę pracować. ale nawet w podróży gdzieś na wakacjach za granicą ang to podstawa! przyda się w życiu..

z niemieckim jest o wiele, wiele gorzej! 3 lata nauki.. najniższa ocena to chyba 3. reszta to same 4 i czasami 5. na półrocza i koniec roku szkolnego nigdy nie miałam 3! ale gdyby mnie wysłali do Niemiec miałabym problemy z przedstawieniem się! nie wspominając o zapytanie o godzinę czy najbliższy sklep spożywczy! słówka są trudne ale do zapamiętania. tyle że potem wylatują mi głowy! nie pamiętam 95% słówek jakie pojawiały się w tekście.. jedyne co jest spoko to nauczyciel z którym da się pośmiać i gdy żartujesz podniesie ci ocenę smile tak dostałam 3 z odp. chociaż nie umiałam praktycznie niczego! ^^
    • queen12xd Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 18:42
      ja lubię języki obce więc nie mam problemów z nauką zarówno angielskiego i niemieckiego ale ang. bardziej lubię ;D uważam że niem. raczej nie przyda mi sie w życiu więc nie przepadam za nim smile
      • easy_me Re: jak Wam idą języki obce? 27.04.12, 15:35
        jak dla mnie angielski jest super, mogę się go uczyć na okrągło...
        zaś niemiecki to dla mnie koszmar.... może dla tego , że jest jego mniej godzin w tygodniu.
        No i beznadziejna książka....
        ale poza tym te języki są przydatne;]] ;**
    • dres Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 18:52
      Od 2 klasy szkoły podstawowej mam niemiecki i wcześniej mi szło,ale teraz mam zaawansowany niemiecki w gimnazjum i już nie jest tak kolorowo.
      Od gimnazjum mam podstawowy angielski i idzie mi o wiele lepiej niż niemiecki.
    • riri48 Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 18:59
      Angielski całkiem całkiem nie narzekam
    • wilkolak Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 19:06
      łatwo wchodzą
    • pusiooooo Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 19:07
      Jestem zdolna językowo big_grin
      Niemieckiego uczę się niecałe 2 lata (mam najlepsze oceny w klasie nie chwaląc się), a angielskiego z 10 lat i spokojnie się dogadam smile
    • kotkaevita15 Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 19:32
      Niemiecki mi idzie źle, lepiej angielski. smile
    • xx_gosia_xx12 Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 19:59
      Angielski idzie mi bardzo ale to bardzo dobrze big_grin a o Rosyjskim wolę nie mówić , minął prawie rok a ja jeszcze nie ogarnęłam alfabetu , o gramatyce i innych to już nie wspomnę .
      • miley654 Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 20:12
        Deutsch ist am besten! ;p Może dlatego, że uczę się już tego języka 8 lat... ale lubię też hiszpański wink ==> z tymi językami nie mam problemu smile
    • slodkaa Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 20:42
      angielski - spoko ale za to niemiecki ;/ jestem noga i nic nie kumam.
    • truskaffkax3 Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 22:13
      w szkole uczę się angielskiego i niemieckiego.Z ang nie mam problemów bo uczę się go od 6 roku życia.Natomiast moja klasa to masakra jakaś,ale mniejsza z tym. Niemieckiego nienawidzę i nie umiem. Angielski dla mnie jest naprawdę prosty, w podstawówce był bardzo niski poziom, bo mieliśmy dużą klasę i tzw. pajaców, więc bardzo mało się uczyliśmy, a w gim poziom jest wysoki i moja klasa nie daje sobie rady ...
    • mweezy . 26.04.12, 22:29
      Nie potrafię ładnie mówić po francusku, angielski idzie mi za to dobrze.
    • stefffcia Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 23:00
      Uczę się języka angielskiego w rozszerzeniu i idzie mi bardzo dobrze.<br />
      Mam podstawy niemieckiego ale jakoś mi idzie słabo...<br />
      Ogólnie uważam, że angielski jest nieporównywalnie lepszy od niemieckiego, ale to może kwestia tego, że angielskiego uczę się dłużej i chętniej.
    • rose_alie Re: jak Wam idą języki obce? 26.04.12, 23:47
      Ubóstwiam język angielski, szczerze to bym nie umiała bez niego żyć... Muszę codziennie słuchać piosenek angielskich, albo się po angielsku komunikować, albo coś przeczytać.... Jednak w mojej szkole nauczycielka która mnie uczy tego języka jest do kitu, uczę się dodatkowo na levelu. Jako drugi język mam francuski, szczerze nic z niego nie umiem, uczę się go w szkole niby trzeci rok, a wiem tylko jak jest dzień dobry, do widzenia, umiem liczyć do dziesięciu i wiem jak jest po francusku ryba... XDD Ale ten język również bardzo mi się podoba codziennie słucham także piosenek w tym języku....
      • sysiek4444 Re: jak Wam idą języki obce? 27.04.12, 08:30
        angielski idzie mi dobrze. rosyjski, przez trzy lata nauki tego języka umiem tylko się przywitać, pożegnać, przedstawić etc. także.. ;3
        • pat1111 Re: jak Wam idą języki obce? 27.04.12, 14:01
          a dlaczego tak różnie Ci idzie sysiek ta nauka? rosyjski chyba nie jest trudniejszy od anglika
    • vanilia1620 Re: jak Wam idą języki obce? 27.04.12, 19:32
      Szczerze to średnio. Uważam że żeby się dogadać nie trzeba znać aż tak dobrze gramatyki. Wiem na własnym przykładzie bo dogadałam się beż zasad gramatycznych, ba dogadałam się prowadziłam normalną rozmowę (a mam ledwo 4 z anglika z półrocza (teraz gorzej xD))! Jak dla mnie w szkole powinna być raz-dwa razy w miesiącu lekcja gdzie sobie rozmawiamy w języku obcym
    • kokosh_ Re: jak Wam idą języki obce? 27.04.12, 19:57
      dobrze idą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka