Dodaj do ulubionych

malowanie się...

• Gość: lolaaa Re: malowanie się... IP: *.bialystok.vectranet.pl 20.03.09, 19:43
      W czerwcu kończę 16 lat. Maluje się tylko na wyjątkowe okazje. Impreza, wyjście do miasta czy jakieś ważne
      spotkanie - podkład, tusz i czasem kredka do oczu oczywiście. Jednak na co dzień...hmm... jestem zbyt leniwa by
      się malować. Niektóre moje koleżanki nie wychodzą z domu bez pełnego makijażu. Mnie osobiście nie specjalnie się
      podoba. Jak będe po 20stce to wtedy się będę malować. Teraz stwaiam na naturalność. Jeśli ktoś ma problemy z
      cerą, krosty, pryszcze itd to oczywiście, warto czasem coś ukryć, ale jeśli twoja cera jest gładziudka jak pupcia
      niemowlaka to po co psuć to makijażem?
    • caribbean malowanie się... 20.03.09, 19:44
      Ja mam 15 lat i na co dzień używam korektora i podkładu. Na jakieś wyjścia
      dorzucam jeszcze tusz. Czasem brązową kredkę ( ale rzadko ). Zdarzało mi się
      użyć cienia, ale wyłącznie na dyskoteki. I to też nie zawsze.

Moim zdaniem jeśli nie masz ogromnej potrzeby, żeby się malować to nie rób
      tego. Jeśli masz ładną cerę, to nie trzeba jej sobie na siłę niszczyć... No i
      zastanów się, jak zostaniesz przyjęta w swoim środowisku. Różnie bywa...tongue_out
    • Gość: Tak Re: malowanie się... IP: *.tvk.torun.pl 20.03.09, 19:44
      Jestem starsza od ciebie ale znam parę trików, które nie potrzebują godzin
      siedzenia przed lustrem ani nie ma efektu +20 lat, więc jak dla ciebie byłoby to
      odpowiednie...
      1. Weź puder taki który ma kolor zbliżony do ciebie...Połóż na twarz i trochę na
      szyję by nie było maski, ale pamiętaj byś nałożyła go bardzo niewiele...Weź
      brązową kredkę pod oczy i zrób nimi sobie obwódkę wokół oczu, następnie weź
      malinowy lub jakiś jasny kolor błyszczyka i umaluj sobie nim lekko usta i tak
      masz szałowy pasujący do wszystkiego makijaż...trwa on jakieś 5-8min...
      2. Weź puder taki który ma kolor zbliżony do ciebie...Połóż na twarz i trochę na
      szyję by nie było maski, ale pamiętaj byś nałożyła go bardzo niewiele...Nałóż na
      powiekę perłowy cień do oczu i ale nałóż go tylko tak jak jest gałka
      oczna...teraz zrób dzióbek z ust i w głębieniu jakie ci się na policzkach zrobi
      leciutka warstewkę nałóż różu jasnego A usta potraktuj bezbarwnym
      błyszczykiem...pasuje na każdą okazję
      3. Ostatnie sposób taki bardziej szkolny...Zrób kredką jasno brązową kreskę pod
      okiem...Na policzki jak wcześniej u góry napisałam nałóż małą warstwę różu teraz
      na usta nałóż bezbarwny błyszczyk i koniec smile

Sądzę że te sposoby rozwiążą twój problem i naprawdę wystarczy lekki neutralny
      makijaż by wyglądać wystrzałowo...
    • neska16 Re: malowanie się... 20.03.09, 19:45
      Maluj się tylko nie za mocno smile Wystarczy chyba błyszczyk i może troszkę cienia wink
    • Gość: Pampucha Re: malowanie się... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.09, 19:53
      Ogólnie cera ci się nie zniszczy jesli będziesz ise malować, Malować z umiarem. masz 12 lat więc wystarczy tusz do
      rzęs i błyszczyk. Pudry, fluidy i cienie i róże i inne kupy zostaw na póxnijje ^^
      pozdrawiam
      PS mam 16 lat więc wiem co mówię ^_^ ja sama uzywam tylko tuszu do rzęs czasami kredki ^_^
      PEACE serce
      <www.coverse.blog.onet.pl>
    • asiulek123 Re: malowanie się... 20.03.09, 19:53
      Można tylko musisz miec jakieś ludzkie kosmetyki i nie za bardzo wymowne
      zrezygnuj z za ciemnych kolorów na przykład na powieki lekki róż i błyszczykiem
      usta nie zaszkodzą i nie będziesz wyglądała ja z tapetą na twarzy i jeszcze
      musisz powiedzieć jakie masz oczy bo to zależy od koloru oczu jaki kolor możesz
      mieć na powiekach

kiss smile smirk
    • stilldoll Re: malowanie się... 20.03.09, 19:55
      Hahahah! xD Nie no, dobre >DDD
    • mamakupikredki dobra rada. 20.03.09, 20:00
      jeżeli masz 12 lat. to jestes chyba jeszcze w podstawówce prawda? a z tego co wiem to nie powinno się
      przychodzic pomalowanym do szkoły w Twoim wieku. jak pójdziesz do gimnazjum to mogłabyś zacząć kombinowac z
      delikatnym make up'em. bo powiem Ci szczerze że mnie odrzucają takie małolate wymalowane, jeszcze z
      papierosem to już wogóle masakra. a teraz jest taka głupia moda na wymalowane oczy na czarno.fuj. niektórym to
      naprawdę nie pasuje. wygladają poprostu jak zdziry które się puszczają.
      • sweet_cherry Re: dobra rada. 20.03.09, 22:22
        Ja mam 14 lat i maluje się tuszem i lekko pudrem. Myśle że może jak jesteś
        jeszcze w podstawówce.. to może troche za wcześnie wink chyba że jakiś taki
        delikatny makijaż.
        Ale jak chcesz zacząć się malować to... pamiętaj tylko nie za mocno wink By
        nauczyciele się nie przyczepili... i byś nie wyglądała "odrzucająco" . A jeśli
        chcesz coś ukryć to korektor, napewno wystarczy wink
    • moniczkins Za wcześnie . 20.03.09, 20:04
      Ja mam 12 lat i sie wcale nie maluję smile nawet błyszczyka nie używam. U mie w
      szkole nie można sie malować bo zaraz dostanie sie uwage .uncertain I nikt w naszej
      szkole sie nie maluje . Moim zdaniem to trochę za wcześnie .. poczekaj aż
      będziesz miała 14 lat to możesz zaczynać powoli sie malować . big_grin
      • pooky. Re: Za wcześnie . 20.03.09, 21:02
        Święta racja.
        Mam tak samo, tyle że mam 15 lat, nie 12.
        Po prostu nie czuję potrzeby malowania się. wink
    • Gość: Nicole Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:04
      J a tak samo jak marza1316 ;]] i to mi w zupełności wystarcza bo zakrywam tylko niedoskonałości i okolice by nie
      było plam ;]] ale jak patrze na te młodsze ode mnie to aż żaaal patrzeć wymalowane jak dzi*** dosłowniee i to
      straasznie widać ;// teraz akurat wszystko sie zaczyna wcześniej chłopaki i wogóle ...ale bez przesadyy przecież
      one wogóle sie nie mają dla kogo malować i stroić sa za małe wg mnie ;]] devilwinkscianasuspicious
      • Gość: maju-chan Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:06
        Ja zaczelam malowac sie w pierwszej klasie gimnazjum i wtedy tylko lekko rzesy. Stopniowo zaczelam sie malowac
        mocniej, ale jeszcze nigdy nie mialam na twarzy podkladu, pudru czy innych takich. Teraz mam 16 lat, uzywam
        kredki na gorna powieke, maskary i jasnego cienia do powiek i jest w porzadku. Nigdy zaden nauczyciel sie do mnie
        nie przyczepil i nikt mi nie mowil ze wygladam jak ulicznica smirk
    • Gość: Sandruś Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:09
      Ja Też Mam 12 Lat big_grin
      Ja Do Szkoły Się Nie Maluję.. indifferent
      Ale Tak To Kredką Zawsze.. smirk

Pozdrawiam piwo
      • Gość: Kyoko Re: malowanie się... IP: *.eimg.pl 20.03.09, 20:11
        Też mam 12 lat tongue_out
        I maluję się codziennie, nawet do szkoły, pomimo zakazu.
        Podkład, tusz, cienie, kredka, szminka..
        Podstawa!!
        piwo
        • ann_95 Re: malowanie się... 21.03.09, 13:00
          Gość portalu: Kyoko napisał(a):

> Też mam 12 lat tongue_out
          > I maluję się codziennie, nawet do szkoły, pomimo zakazu.
          > Podkład, tusz, cienie, kredka, szminka..
          > Podstawa!!
          > piwo

Przginasz młodauncertain
    • Gość: Kasia :):) Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:14
      Jak chcesz to się maluj.ale jak jesteś ładna nawet bez malowania to nie radze
      tyko sobie zepsujesz cerę.Ja mam 13 lat i wszyscy mi mówią że nie muszę się
      malować bo i tak jestem ładna.smile
    • majson Re: malowanie się... 20.03.09, 20:15
      też mam 12 lat(chodzę do 6 klasy) i maluje się ale tylko np. tuszem i cieniem do
      powiek jak np. idę na urodziny czy na sklepy i w domu niekiedy kredką na dole
      żeby se foty zrobić uważam że na puder i podkłady jest za wcześnie choć mam
      pryszcze itd. ale nie używam korektorów bo niszczą cerę jedynie kremy za 20zł
      czyli dobrej jakości
    • kitty16 Re: malowanie się... 20.03.09, 20:17
      ja w twoim wieku malowałam sie tylko na dyskoteki szkolne i inne zabawy wink
    • Gość: Jucia Re: malowanie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:20
      Moim zdaniem to zdecydowanie za wczesnie dla Ciebie.Im później zaczniesz tym lepiej,naprawde.Potem tak sie
      uzaleznisz od makijazu, że bedziesz musiała sie malowac jak bedziesz wynosic śmieci!uncertain
      • ardnaskela Re: malowanie się... 20.03.09, 20:28
        Dokładnie, im później tym lepiej. Makijaż uzależnia! Gdziekolwiek będziesz wychodzić, poczujesz że musisz go
        zrobić. Mam 16 (3 gimnazjum), od 1 gim. używam podkład i korektor, mam to na sobie codziennie, bo jakoś głupio
        mi już wyjść bez tego. Do szkoły używam wcześniej wymienione rzeczy i czasem błyszczyk. Rzęsy poza szkołą.
        Kiedy wracam do domu i wiem, że już nigdzie nie będę wychodzić, zmywam z siebie podkład i pozwalam skórze
        oddychać, nakładam krem. Nie mam wielkich problemów ze skórą, czasami wyskoczy jakiś pryszcz, a rano świeci mi
        się twarz, ale wszystko załatwia dobry żel do twarzy i tonik. smile
    • koffana malowanie się... 20.03.09, 20:22
      ja mam 13 lat nie maluje sie tylko błyszczyk razdilabym ci sie nie malowac tak jak niektorzy mowiął tusz ale on
      strasznie rozjasnia rzesy kisskisskiss
    • niepowtarzalna Re: malowanie się... 20.03.09, 20:23
      ja mam 15 lat, ale zazlam sie malowa rok tem.kiedys moj makijaz o byl tuz i
      blyszyk, teaz wysazy mi lekki podklad i bardzo delikanie kredka . odradam
      makijaz w podstawowce.
    • Gość: Doll Re: malowanie się... IP: *.elartnet.pl 20.03.09, 20:26
      Hm, w twoim wieku, czyli mając 12 lat nie malowałam się. O ile sobie dobrze
      przypominam, zaczęłam w wieku 14-15 lat, i to tylko delikatny makijaż - trochę
      różu, tusz do rzęs i błyszczyk. Większe malowanie było na imprezy :p Obecnie mam
      18 lat i robię pełny make up, ale muszę przyznać, że mam niezła cerę, więc jakoś
      bardzo mi to nie szkodzismile
    • Gość: trzynastolatka ;D Re: malowanie się... IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.09, 20:31
      ja zaczęłam się malować w wieku 12 lat -tuszem do rzęs i błyszczykiem ;] i do
      teraz to się nie zmieniło, nie chcę wyglądać staro smile
    • Gość: v Re: malowanie się... IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:34
      Wiesz co, uważam, że możesz się malować, ale lekko. Mocniej na imprezy, wyjścia itd. Ja mam 15 lat i wierz mi, że
      jak byłam w twoim wieku to się mało malowalam. Mialam tylko pasemka i tyle. Teraz mma różoweshock
    • emciaaa Re: malowanie się... 20.03.09, 20:35
      ja mam 13 lat...i do szkoly maluje sie zawsze jasnym fluidem i czasem rzęsy tuszem..ale nie mocmo..tylko troche
      zeby byly dluzsze..smile smile
    • Gość: Kasiulka Re: malowanie się... IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:37
      Ja tesh mam 12 i używam na co dzień tylko jasnych błyszczyków i bezbarwnej
      odżywki do rzęs z miss sporty. Jest świetna! Ładnie rozdziela rzęsy a niektóre
      koleżanki myślały nawet, że to tuszsmirk
      i czasem jak mi sie skora swieci to podład z nivea visage youngtongue_out ale to
      baaaaaardo rzadkobrawo

PzDrserce
    • lily_95 Re: malowanie się... 20.03.09, 20:37
      ja mam 14 lat xD i sie nie maluje no jedynie usta błyszczykiem wink
    • luspea Re: malowanie się... 20.03.09, 20:45
      12 lat? Ja tam radzę ci się jeszcze nie malować-ewentualnie tusz do rzęs, czy
      błyszczyk...
      możesz spróbować wcześniej w domu tak przed lustrem, nie wychodząc z tym
      później, żeby zobaczyć jak będziesz wyglądać.
      Mi akurat nie pasuje makijaż, chyba że bardzo delikatny (właśnie tusz, błyszczyk
      lub pomadka o matowym odcieniu i ewentualnie brązowy cień do powiek, bo w innych
      kolorach mi brzydko)
      Mam 15 lat, ale na co dzień się właściwie nie maluje. Mam bardzo delikatną urodę
      i w makijażu mi po prostu nie do twarzy^^
    • Gość: ALice Re: malowanie się... IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:45
      wydaje mi się ze lekki makijarz podkreśli urodę każdej z nas .. ja zawsze urzywam brązowej kredki do oczu ,
      błyszczyka i kremu na dzien i lekkiego podkładu ( takiego nivea ) .. efekt jest super .. jeżeli jednak masz 12 lat
      wytuszuj delikadnie rzęsy i użyj błyszczyka a bd wyglądała jak gwiazda !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka