Gość: anusia IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.09, 18:05 hej! poradźcie mi jakich kremów czy zabiegów używacie na trądzik... bo mi za bardzo nic nie pomaga! może macie jakieś sprawdzone kosmetyki itp. bardzo proszę pomózcie! czekam!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stokrotka Re: Co na trądzik?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 18:28 Hmm ja używam żelu do buzi wash off z nivea visage young i mi pomaga ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: Co na trądzik?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 14:34 ja uzywam zelów i toników z serji ander 20 polecam mi pomaga a jak mi cos niechcianego wyskauje to korektuje korektorem Odpowiedz Link Zgłoś
aleks768 Re: Co na trądzik?? 31.05.09, 14:34 można też przemywać zimną wodą i nakładać plastry ogórków. Odpowiedz Link Zgłoś
alimiley Re: Co na trądzik?? 22.03.09, 15:10 mam łatwy ale skuteczny sposób.zawsze wieczorem umyj twarz szarym mydłem zostaw je na troche na twarzy i na pewno zauważysz rezultaty po kilku dniach Odpowiedz Link Zgłoś
different Re: Co na trądzik?? 22.03.09, 15:36 sposób dobry, choć trzeba pamiętać, że tylko szare mydło, i nie w dużych ilościach. ja polecam kosmetyki NIVEA dla nastolatek. jeśli nic nie pomaga to idź na wizytę do dermatologa. ja bylam swojego czasu i przepisał mi maść na receptę. po tygodniu miałam gładziutką buźkę ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cekinka Re: Co na trądzik?? IP: 83.2.232.* 31.05.09, 20:24 Ja używam maści Benzacne, w aptekach po ok. 15 zł. Bardzo skuteczna jak dla mnie, chociaz bardzo wysusza skórę, używam na noc, a w dzień musze przez to nakładać nawilżający krem firmy Ziaja. Cholerny trądzik... Odpowiedz Link Zgłoś
candy.e Re: Co na trądzik?? 24.03.09, 13:22 szare mydlo codzien kilka razy..pozostawic na dluzej i zmyc dziala po kilku dniach.. tylko najlepiej jak to nie bedzie zwykle szare mydlo.. tylko takie dla laergików specjalnie na twarz jeszcze uzywam under 20 i ..pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Co na trądzik?? 31.05.09, 20:24 skorzystam z waszej rady z szarym mydłem i under 20.. ; ] też mam trądzik niestety już od ponad 2 lat. i nic mi nie pomaga.. mam takie dni, że np 2 tyg nie mam nic, a potem przez jakiś czas porażka ; ) i wgl kosmetyki nivea to nie zabardzo u mnie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blop Re: Co na trądzik?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 00:48 Hejka. ja na trądzik używam takiego żelu Skinoren. W sumie mogę go nazwać sprawdzonym bo używam go jusz długo i pomaga mi na tradzik. Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gandzia Re: Co na trądzik?? IP: *.cust.tele2.pl 12.04.09, 14:30 ja używam żelu "ZIAJA"jest tani i bardzo dobry, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
limette Re: Co na trądzik?? 31.05.09, 13:29 Ja jestem wierna maści Acne-derm. Stosuje ją już jakiś czas, przerwę robię sobie latem bo cera wtedy jest i tak ładniejsza i daję odpocząć jej od leków. Próbowałam wcześniej juz kilka mazideł ale acne-derm okazał się dla mnie najskuteczniejszy i cenowo przyjazny dla kieszeni . Odpowiedz Link Zgłoś
love.selena.x3 x3 31.05.09, 13:37 Polecam żel anty. Care & control z Soraya Najlepiej udaj się do lekarza dermatologa ;p A po drugie jak sie nie myle ,kotek pisał porady na trądzik ,poszperaj w archiwum ,a na pewno znajdziesz x3 Odpowiedz Link Zgłoś
pink_cekoladka. Trądzik 31.05.09, 14:20 Ja używam żelu Garnier Czysta Skóra i mi pomaga. Miałam dosyć dużo pryszczy a teraz mam tylko 3 na czole. Ale nic odrazu musisz chwilę poczekać na efekty. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
aleks768 Re: Co na trądzik?? 31.05.09, 14:31 ja sprawdzałam domowy sposób od koleżanki Angeli. czyli maska taki jogurt naturalny wymieszany z miodem + 6 łyżek z wodą = kurować przez 3 tygodnie - trądzik wtedy zaginie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Co na trądzik?? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 08:28 Poza odpowiednimi kosmetykami, dietą również stosuję suplement diety Face Okey. Jest na bazie kompleksu białek serwatkowych. Tabletki można gryźć, ssać, połykać. Pierwszy raz się spotkałam z tym, że może je gryźć. Zauważyłam efekty, cera zrobiła się ładniejsza i trądzik się zmniejszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Netinka Re: Co na trądzik?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 11:14 Ja zetknęłam się z innym suplementem diety. Kapsułki nazywają się Cerabit. Stosuję od niedawna więc skuteczność trudno mi ocenić. Przy takich preparatach na efekty trzeba chyba trochę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Co na trądzik?? 06.06.09, 15:12 cerabit tabletki nie wiem czy dzialaja bo ja nie mam tradziku i mi nie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Co na trądzik?? 26.06.09, 01:04 Pisałam to na innym - podobnym wątku, ale napisze to raz jeszcze. Każdy suplement - czy to wzmacniający włosy, gęstość skóry, zbijający zbędne kilogramy czy też zwalczający pryszcze trzeba stosować regularnie i conajmniej przez okres 4-6 tygodni. W suplementach zwykle zawarte są zioła, które nie zlikwidują trądziku po 24 godzinach! Wracając do Cerabitu, to sama stosowałam go przez 6 tygodni i pozbyłam się pryszczy, aczkolwiek wcześniej nie miałam ich dużo! Dedukacja jest bardzo prosta - im masz większe zmiany trądzikowe, tym dłuższy będzie okres leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Co na trądzik?? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 11:31 a ja teraz łykam bratek z łopianem... poleciła mi go pani w aptece... skuteczności nie mogę do końca potwierdzić bo w sumie niedawno zaczęłam go brać... stosowałam maść BENZACNE o której już ktoś wcześniej wspomniał... jest dobry... ale właśnie wysusza skórę... chociaż w sumie o to chodzi bo trądzik mają dziewczyny ze skórą tłustą bądź mieszaną... do oczyszczania skóry twarzy polecam peeling do twarzy. oczyszcza zatkane pory i przez to również zmniejsza się częstotliwość powstawania nowych pryszczy bo skóra oddycha... ja jeszcze polecałabym W UMIARKOWANYCH ILOŚCIACH solarium... w zimę przed studniówką chodziłam przez miesiąc na solarium. ładna opalenizna była ważna ale skóra przy tym wyschła i praktycznie wszystkie pryszcze zniknęły. ale oczywiście teraz mamy słońce więc najlepsze i najzdrowsze no i najtańsze będą kąpiele słoneczne tylko tak jak mówiłam... nie wolno przesadzać... i nie chodzi o to by się spalić żeby skóra zeszła... to nic nie da... ale po trochu zdobywać ładną opaleniznę i pozbywać się trądziku (solar: do dwóch razy na tydzień nie więcej niż 5-7min ładna opalenizna gwarantowana bez nadmiernie wysuszonej i brzydkiej staro wyglądającej skóry, a słońce... hmm... to już zależy od tego gdzie jesteście i czy słoneczko was "lubi" bo mnie nie i za pierwszym razem muszę się spalić mocno na czerwono żebym później mogła się ładnie równo opalać... na śliczny brązowy kolor ) Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Co na trądzik?? 30.06.09, 20:43 Ja mam podobnie ze słońcem - żebym uzyskała pożądany, brązowy kolor, to przynajmniej musi mi z 2-3 skóra zejść Pamiętajcie dziewuszki, żeby dodatkowo brać tabletki z beta-karotenem (koło 8zł kosztuje na miesiąc kuracji), które zażywane wspomogą opalanie, ochronią skórę i sprawią, że będzie mieć ona ładny wygląd - ale też to po 5 dniach nie podziała, lecz conajmniej po miesiącu stosowania A wracając do pryszczy, to czy któraś z was wie, czy żel do mycia twarzy Cerabit, można dostać w większym opakowaniu, aniżeli te marne 50ml? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cati Re: Co na trądzik?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 10:25 Żel cerabit na razie przynajmniej tylko w 50 ml tubkach Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka83 Re: Co na trądzik?? 07.07.09, 01:50 Szkoda, bo żel ten jest rewelacyjny, a jest go tak malutko. Ta tubeczka Cerabitu wystarcza mi zaledwie na maksymalnie 10 dni stosowania. Wczoraj mi się skończył Ale czy orientujecie się, czy przypieczoną skórę tzn. opaloną również można myć tym żelem? Czy nie podrażni ona już tak spieczonej skóry? Czy ona nie będzie szczypać? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
sexi.jb Re: Co na trądzik?? 30.06.09, 21:11 krem nivea na noc do młodej skóry jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
tanorektyczka. Re: Co na trądzik?? 01.07.09, 13:39 Pasta cynkowa (w aptece bez recepty za 2 zł), mydło siarkowe (w aptece z 3 zł) i peeling z kawy całkowicie wyleczył mój trądzik. Baardzo polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
josie120 Re: Co na trądzik?? 03.07.09, 11:21 Najlepszy na trądzik jest " Pharmaceris sebostatic krem normalizujący". Jest świetni i niedrogi. Dermatolog mi go polecił. Odpowiedz Link Zgłoś