IP: *.jmdi.pl 24.03.09, 20:00
uncertainmam owłosione nogi-prawie jak chlopak.zadna moja kolezanka takich nie
ma-albo sobie goli albo nie ma wlosów.nie wiem czy warto sobie zaczac golic
nogi bo póxniej bede musiała do konca zycia co 2 dni!co o tym myślicie?jak wy
sadrobicie?
PS:mam 12 lat niedlugo bal szóstkolasisty i gimazjum-uwazam ze moje nogsadi
nie bede wygladaly ładniecrying-*co zrobic?*
Z góry dziękuje za pomoc!!kiss
Obserwuj wątek
    • Gość: Emma:D Re: nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:10
      Wiesz moim zdaniem nie masz się czym przejmować! smirk Jesteś w wieku dorastania i
      w Twoim organizmie zachodzą różne zmiany! Według mnie możesz spokojnie depilować
      nogi specjalnymi kremami! To Ci na pewno nie zaszkodzi!! Oczywiście po takiej
      depilacji najlepiej posmarować nogi balsamem albo oliwką !smile
      • martynaaa1 Re: nogi 05.04.09, 12:13
        ja mam 12 lat i sobei gole heeh
    • marffa Re: nogi 24.03.09, 23:47
      Ja zaczęłam golić nogi mniej więcej w twoim wieku. Faktycznie jest to dosyć
      czasochłonne bo trzeba to robić to dość często ale po pewnym czasie wchodzi w
      nawyk. Ja osobiście odradzam krem do depilacji bo roboty tyle samo co przy
      maszynce, a nawet trochę więcej i do tego ten nie przyjemny zapach kremu, a
      efekt ten sam. Depilatory też są dobre ale ta metoda jest dość bolesna na
      początku no i włoski mogą później wrastać. Ja jestem fanką maszynek, według mnie
      najlepsze są GILLETTE BLUE II EXCEL, używam od lat i się nie skarżę.
      • majson Re: nogi 25.03.09, 07:56
        też mam 12lat i nie gole nóg bo jestem blondynką ale za 2 lata czy 1 rok i tak
        mam zamiar zacząć wiem że to zajmuje strasznie dużo czasu ja mam takie 2
        koleżanki które też mają strasznie ciemne włosy i chcą się golić na nogach ale
        jeszcze nie zaczęły to zależy od ciebie czy znajdziesz tyle czasu itd.
        • Gość: Lalka Re: nogi IP: *.koba.pl / 10.0.20.* 25.03.09, 14:24
          ja zaczęłam niedawno się golić a mam 14 lat wcześniej mi nie przeszkadzały te
          włoski durne ale potem jak przychodzi lato to tak zdeka wstyd chodzić z takimi
          więc zaczęłam smile ja preferuje depilacje plastrami z woskiem na zimno wszyscy
          mówią że to boli okropnie a to nieprawda chociaż no zależy jak bardzo wrażliwa
          jesteś na ból a ja jestem bardzo więc ... ale to też zależy od skóry,
          szczególnie odradzam ci kremy i te pianki bo one nic nie dają pobawisz się
          trochę nawąchasz się smrodu a i tak nic z tego nie będzie ... jak pierwszy raz
          kupiłam wosk to się strasznie bałam bo naczytałam się że to boli itp ale jakoś
          poszło jak wydepilowałam i wytarłam resztki wosku chusteczką załączoną to nogi
          były normalnie boskie, gładkie i w ogóle nie było śladu praktycznie po tych
          włoskach xd a po tym zabiegu włoski nie rosną przez jakiś tydzień, dwa tzn rosną
          ale są tak małe że nie widać dopiero po 3 tygodniach gdzieś są widoczne więc
          jeśli np jest zima i twoje nogi widać tylko gdy się na wf ie przebierasz to nie
          ma problemu gorzej jak lato przyjdzie bo trzeba pilnować byś nie zarosłasmile
          • Gość: Olaaaa3330000 nogi IP: *.elblag.vectranet.pl 04.04.09, 19:01
            najlepiej przemywac wloski woda utleniona(nawet jesli masz blond wloski) i po czsie same wypadna.winksmilenajlepiej
            smarowac w czasie przemywania oliwka albo kremem nawilrzajacym,natluszczajancymbig_grinshockpiwosuspiciouscool
    • tila Re: nogi 05.04.09, 11:54
      ejj, nie łam się.
      depilator albo żyletka jakaś
      i zrób coś z nimi ; ))

bo wiesz, masz dwa wyjścia - albo się ośmieszyć
      albo błyszczeć ;D
      szczególnie jeśli masz ładne nogi powinnaś je ogolić.
      • Gość: OOOOOOOLIIIISELEN Re: nogi IP: *.elblag.vectranet.pl 05.04.09, 13:26
        cryingjak je ogolisz to beda grubsze i bardziej widoczne i bedzie gorzejangry
        • Gość: bez wiedzy jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 14:33
          dziewczyny... kupiłam zwykłą maszynkę... co teraz..? znaczy się jak golic te
          nogi..? potrzebna jeszcze jakaś pianka? czy wystarczy tylko maszynkę zamoczyc
          w wodzie? help!
          • Gość: boraieeeola Re: jak? IP: *.elblag.vectranet.pl 19.04.09, 14:51
            sie smaruje mokre nogi mydlem i sie goliwink
            xd
            • Gość: bez wiedzy Re: jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 14:56
              i wtedy przejechac maszynką po nodze? xd
              • Gość: Pati. Re: jak? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.09, 15:57
                Ja używam specjalnej pianki,po niej skóra jest nawilżona i przyjemna w dotyku ;]
                Posmaruj mydłem albo pianką nogi,a potem przejedź maszynką po łydce,ale nie za mocno,bo możesz się zaciąć,a to nie jest przyjemne ;d
          • Gość: OOOOOOOLIIIISELEN jak? IP: *.elblag.vectranet.pl 22.04.09, 18:12
            mydlem
            • Gość: karolajn. Re: jak? IP: *.nj.pl 05.06.09, 14:50
              Ja zaczęłam jak miałam 12, bo jestem brunetką ;d Pierwszy raz użyłam depilatora,
              bo nie chciałam brać maszynki mamy, ale teraz golę swoją maszynką xd
    • xxmileyxx Re: nogi 05.06.09, 15:33
      skoro masz długie włosy na nogach to sobie ogol..wink
      ja też mam 12 lat no i też miałam owłosione nogi no i się zdecydowałam że sobie ogole..smilesmile
      to nie bolismilesmile
      pzdr..;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka