izabela7 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 05.08.09, 19:04 Od pierwszego dnia szkoły, będę dostawała 5 zł dziennie A na miesiąc będę dostawała 50 zł Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
phoebusia Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 09:30 ja dosyc małó,ale mi tyle starcza,bo jak cos chce to i tam rodzicie mi kupują,25 miesiecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 10:14 kieszonkowego jako takiego nie, ale codziennie dostaje jakąś kasę na coś do jedzenia, płacą rachunek za telefon, w większości za gazety, ale to też jest trochę nafajne, bo jak chce jakiś ciuch, to o jezu. ;d trzeba się nieźle nastarać. xd i też nie mam z czego zbierać sobie enpe na lustrzankę. albo na jakieś dobre perfumy. ale wiem, że kieszonkowego dostawałabym baaardzo niewiele, także już chyba wole tak, jak jest. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
agggaxd Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 26.08.09, 17:02 ja dostaje zawsze pod koniec miesiaca 30 ze wzrotu za bilet miesięczny I to jest takie moje kieszonkowe)) Odpowiedz Link Zgłoś
apokalipsa_ Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 25.10.09, 20:48 Mam dokładnie tak samo. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 10:19 kiedyś dostawałam 20 zł na tydzieć ale mama stwierdziła że ze mną sie nia da utrzymywać żadnych układów bo i tak jak mi braknie to zawsze mi dodawała albo ona al bo tata i stwierdzila że to bezsensu i teraz kiedy coś chce to dostaje a jak mama sitwerdzi że za dużo mi daje to już nie jest taka chętan do doawania kasy Odpowiedz Link Zgłoś
cherrylady Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 10:28 ja nie dostaję kieszonkowego, ale mam telefon na abonament i mieszę płacić 45 zł miesięcznie. Zawsze jak chcę jakieś drobne np. 2 czy 3 złote to zawsze dostaję. Jak jadę do centrum chandlowego to da mi nieraz 10 czy 15 zł na KFC.... i źle nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
mylipslikesugar Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 10:54 nie dostaje kieszonkowego -_- Odpowiedz Link Zgłoś
mandy65 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 11:19 nie dostaje . ide poprostu do mamy/taty i mówie ; Ide z przyjaciółką, dajcie jakies Many i dostaje okolo 5-8 zł a Wczoraj dostałąm 50 zł ale to jest zaplata a nie kieszonkowe Odpowiedz Link Zgłoś
umc Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 11:56 Ja dostaję 10 tygodniowo, a miesięcznie z jakieś 100 w sumie bo zawsze mi dorzucają na jakieś pierdoły które kupuję więc wychodzi, że tego kieszonkowe prawie ni tracę bo lody itp wszystko fundują ;] Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 12:35 Samo pytanie mnie zaskocyło.. A kilkodpowiedzi rozbawiło... Nie rozumiem rodziców, którzy dają 300 zł kieszonkowego (ewentualnie nie rozumiem po co na forum pisać ze ma się takie wielkie kieszonkowe jak się nie ma..). A ja hm... nie dostaję kieszonkowego ale pracuję jako konultantka AVONu. Czasem mam więc 30 złotych a innym razem 150... Ale to częściej mam 30 zł^^ W sumie jesli mam jakąś potrzebę to prosze mamę. często mi daje.. z tym, że staram się nie wymyslać niewaidomo jakich drogich rzeczy.. Trza mamusię przyoszczędzić Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika ile dostajeCie kieszonkowego ? 11.08.09, 12:48 Ja dostaję 100 zł co miesiąc..... Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 17.08.09, 14:15 A ja nie dostaję kieszonkowego i mam 13 lat Po prostu jak coś chcę kupic to proszę o kase i dają przeważnie . Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 17.08.09, 14:18 *proszę rodziców oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 17.08.09, 14:50 ja też jak chce to mówie xD jakbym miala miec kieszonkowe to by mi nie wystarczylo na potrzeby xD a takto mowie i mam nie musze odliczac czy mi jakas kasa zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
gigi09 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 19.08.09, 12:31 ja pięć dych na miesiąć Odpowiedz Link Zgłoś
kariny501 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 19.08.09, 13:30 A ja tam nie dostaje tak kieszonkowego tak na dzień dostaję od taty 10 zł a czasem 5 a nawet 2 zł a jak mama nie ma czasu to ja sprzątam pokoje bo rodzice prowadzą agroturystykę i wtedy za cały sezon nawet mam 600 zł ale to raz w roku.Ale rodzice za mnie kupują gazetki,ciuchy,kosmetyki i inne Odpowiedz Link Zgłoś
xmilijkax :) 22.08.09, 13:33 Ja mam własną kartę kredytową ponieważ chodze do liceum oddalonego o 100km od domu mam na niej najczęściej 500-600 zł + 200 na akademik ale jak przyjeżdżam to domu na weekend to babcia dożuca stówke.<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
pauuli Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 22.08.09, 16:59 Ja dostaje 50 zł na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
pauuli Kieszonkowe 22.08.09, 17:02 Ja 50 zł na miesiąc . Wystarcza mi to na kino itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoss. Re: Kieszonkowe 28.02.10, 12:23 . jeszcze mi woda sodowa do głowy nie uderzyła żeby dostawać po 100 zł na tydzień.! nie jestem zbyt zamożną osobą , i nie chce kieszonkowego . kiedyś chciałam ale zmieniałam zdanie . Jeśli na coś chce prosze słodko rodziców i mi dają. A jeśli chce na coś o większej sumie musze się naprosić. :p Odpowiedz Link Zgłoś
majkowata Re: Kieszonkowe 28.02.10, 12:31 200zł + płacą 300 zł abonamentu za komórke miesięczne . Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_cerk Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 22.08.09, 19:14 40zł na miesiąc, da się żyć Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 25.08.09, 16:41 ja dostaję 10 zł na tydzień . może to nie za dużo , ale lepszy rydz niż nic . x ] Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 26.08.09, 17:28 hm... ja tak w ogolnym rozrachunku dostaje 10 zl na tydzien (5 dni w ktorych chodze do szkoly po 2 zl) czyli 5 dych na miech... ale teraz chce dostawac 5 dych co 2 tyg. ale raczej sie wynegocjowac chyba nie uda niestety Odpowiedz Link Zgłoś
katedra Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 27.08.09, 11:57 ja nie dostaje kieszonkowego... bardziej mi się opłaca wyciągac od rodziców kiedy potrzebuje,, oczywiście nie są to duże kwoty no chyba że ide do kina ze znajomymi.. ale tak to dziennie ok2-3 zł na loda a jak chodze do szkoły to tak 5 zł na picie... heh...chociaż jak dostawałam kieszonkowe to było to 45 zł na miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
bravien Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 25.10.09, 21:00 ` 20 zł / miesiąc + 20 zł mama płaci mi abonamentu, kupuje ciuchy i kosmetyki. gazety i cukierrki ;D sama se musze kupić XDD Odpowiedz Link Zgłoś
midnight_sun Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 25.10.09, 21:03 50 zł na cały miesiąc i do tego 25 zł tygodniowo w sumie to fajnie, bo mam forsę na wszystko czego mi potrzeba . Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpink Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 30.08.09, 09:37 50 zł miesięcznie jak już pisałam. wydaje się mało, ale i tak to są pieniądze, które mogę wydać na ubrania. mam abonament ale za to płacą rodzice. i za wszystkie zajęcia szkolne. mój kolega ma 800 zł na miesiąc ;O Odpowiedz Link Zgłoś
oleska940 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 25.10.09, 12:21 ja dostaje 30 zł....ale za wszystko płace sama.....jak np zepsuje mi sie komurka to mama odbiera mi kieszonkowe Odpowiedz Link Zgłoś
veruss Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 30.08.09, 09:56 Ja nie dostaje kieszonkowego. Jak rodzice uważają, że coś jest mi potrzebne to po prostu mi to kupują. Kiedyś jak byłam w 5 klasie to jeszcze mialam taki układ, to było takie moje kieszonkowe: jak dostałam 5 dostawałam 5 zł a jak dostałam 6 to dostawałam 6 zł , dostawałam za wszystkooprócz plastyki i religii. Tak w pół roku uzbierałam sobie 120 zł Odpowiedz Link Zgłoś
autre Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 30.08.09, 10:19 Zależy. Normalnie to dają mi pietnaście zł. Ale kiedy dostanę jakąś dobrą ocenę z przedmiotów, które idą mi jak pogrudzie, to dają dwadzieścia pięć ;D Po za tym czasami jeszcze mi dają kasę, kiedy np. umyje ona w naszym domu albo pomogę w papierzyskach mojej mamie (z zawodu jest księgową). ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 01.09.09, 15:49 30 zł na tydzień, ale to tylko po to, aby sobie kupić coś do picia czy coś ( dojeżdżam do szkoły), ale jak potrzebuję coś to mi zawsze daja dodatkową kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 01.09.09, 18:23 taa, jasnee, każdy dostaje najlepiej 500 na miesiąc. taki jakby szpan, co nie ? myślicie, że ktoś wam uwierzy ? ;x ja dostaję 40 na miesiąc. i co ? może to trochę mało, chciałabym troszkę więcej, ale w zasadzie do czego ? rodzicie kupują mi większość rzeczy, o które poproszę. wg. mnie 40 zł dla osoby, która chodzi do 1 gim, to dobra kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi2kiwi Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 06.09.09, 18:14 ja dostaję po 5 zł. do szkoły więc na miesiąc koło 100, ale nie zbieram więc nie mam. czasami mi się więcej dostanie, bo pomogę w czymś albo coś. ale zawsze jak jadę na zakupy albo na coś to też coś wpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 06.09.09, 18:26 nie za dużo i nie za mało. x___O pff. Odpowiedz Link Zgłoś
madziia Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 06.09.09, 18:40 50 zeta , kupują mi picie itd . do szkoły , ale 50 zeta i tak dostaje doładowania nie kupuje ( mama mi kupuje , 25 zeta ) , czasami sobie dokupie ale rzadko ciuch , buty itd . też mi rodzice kupują z tego 50 co miesiąc zostaje mi około ; 35 zeta , jak zostaje to sobie chowam i zbieram pzdr .... Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 24.10.09, 19:38 Ja nie dostaje kieszonkowego.Bo niby po co, jak się ma urodziny, imieniny, święta, koniec roku szkolnego, to zawsze kasę dostaje od chrzestnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ann19192 kieszonkowe 25.10.09, 07:37 ja dostaje 50 miesiecznie ale musze za to sama kupowac sobie wszystko chyba ze poprosze mame jak wydalam na cos drogiego a potrzebnego to pzrewaznie daje Odpowiedz Link Zgłoś
shili ile dostajeCie kieszonkowego ? 25.10.09, 09:43 Ogólnie to kieszonkowego nie dostaję, ale codziennie mama daje mi 5 zł do szkoły na jedzenie, płaci mi za telefon, jak coś chcę to też idę do rodziców i przeważnie wtedy dostaję, no chyba żeby nie xD... mam jeszcze babcie, która daje mi 20 zł na miesiąc i drugą babcie , która też coś przeważnie sypnie. A swoją kasę i tak trochę mam z zaoszczędzonych rzeczy, plus jakieś dodatkowe pieniążki od rodziców na mikołaja, hm...moje urodziny, imieniny i ogólnie okazje , więc staram się nie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
bylifeblasted Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 25.10.09, 11:58 Nie mam kieszonkowego !!! dostaje kasę kiedy potrzebuje ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: ile dostajeCie kieszonkowego ? 25.10.09, 12:09 A ty co urząd skarbowy...xD? Odpowiedz Link Zgłoś