Dodaj do ulubionych

Wakacje w Turcji

22.06.09, 08:38
Hej dziewczyny!

Ostatnio trochę się rozgadałam na forum ale fajnie się z wami pisze big_grin

Teraz mam taką sprawę:lecę w sierpniu do turcji i nie wiem czy tam jest fajnietongue_out

Napiszcie mi (te co były) co tam jest fajnego co można kupić i czy drogo i oczywiście napiszcie coś o chłopakach big_grin

Z góry dzięki kiss
Obserwuj wątek
    • Gość: Projektantka Re: Wakacje w Turcji IP: *.aster.pl 22.06.09, 08:58
      Osobiście nie byłam, ale bliska mi osoba tak. Ogólnie podobało jej się . Fajne widoki.
      www.travelway.pl/przewodnik/Turcja/turcja_morze.jpg ,
      www.travelplanet.pl/dbphotos/przewodnik/turcja_1239.jpg .
      Jedyne co jej sie niespodobalo to to że dziewczyny musialy nosic spodnice do kostek
      chodzac po miescie
      1.bp.blogspot.com/_Dg7vwEoNHpI/R6SNY47LYHI/AAAAAAAACgM/FEhqnsK7hh0/s320/Turcja-213.jpg
      . surprised Można kupic fajne pamiatki np. link :
      turcjawsandalach.pl/files/images/ceramika_1.jpg .
      img.interia.pl/kobieta/nimg/Turcja_Przyprawy_bazarze_1502100.jpg
      A na tej stronce znajdziesz wszystkie informacje jakie musisz miec wyjezdzajac do Turcji:
      www.tui.pl/strony/117290.php
      (może ostatni napis Przepisy celne na bank cie nie interesuja, no ale nie usune tego ze
      strony sad )
      Mam nadzieje ze pomogłam , Pozdrowienia- Projektantka kwiatkwiatkwiatkwiat
      • Gość: Projektantka Re: Wakacje w Turcji IP: *.aster.pl 22.06.09, 09:02
        Zapomialam: Życzę miłej podróży i wspaniałych wrażen!!! wink
        ps. też bym chiala pojechac za granice (bylam tylko na granicy czech, moze w przyszle
        wakacje mi sie uda, a pozatym bede jezdzila na kolonie za granice) smilekwiatkwiatsmile
      • demus Re: Wakacje w Turcji 02.07.09, 20:46
        JA 8 LIPCA WYJEŻDŻAM DO TURCJI . NA TYDZIEN .smile JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAC ;P
    • miss_mimi094 Re: Wakacje w Turcji 22.06.09, 10:54
      tongue_outja byłam prawie w Turcji, bo byłam na rodos (to grecka wyspa) i dzieliło mnie od turcji
      zaledwie 30 min statkiem. Ale w tym roku jade więc ci napisze jak wróce big_grin
    • nataliade Re: Wakacje w Turcji 24.06.09, 17:03
      Ja też się wybieram w sierpniu do Turcji. Możliwe, że się spotkamy tongue_out
      • shocek Re: Wakacje w Turcji 24.06.09, 18:38
        hehe nataliade a w jakim terminie będziesz?
    • miss_pauline Re: Wakacje w Turcji 24.06.09, 19:00
      Ja chyba ze dwa lata temu byłam w Turcji dokładnie w Alanya-i. Hotel akurat
      miałam skromy, ale było fajnie. Nie podobało mi się, to że za każdym razem jak
      gdzieś wychodziłam to zaczepiali mnie jakieś typki mówiąc do mnie "My friend"
      tylko by sprzedać jakiś towar. Co do tych dziewczyn co muszą mieć spódnice do
      kostek to nie jest to całkowita prawda. Wiem tyle, ze jeśli jeden raz już jedna
      z tych dziewczyn założy taką szatę, potem znowu musi w takich chodzić. Jak szłam
      przez miasto widziałam taką może pięcioletnią dziewczynkę, która miała już tak
      owiniętą kiece, ramiona, i włosy. Co jeszcze. Turcy są mistrzami różnego rodzaju
      kebabów, więc jeżeli lubisz tego typu kuchnię to będzie ci smakowało. Piękne
      szale, kolorowe naszyjniki i chusty to coś dla dziewczyn. Bardzo tanie są takie
      bransoletki z tzw "okiem proroka", są one zrobione z koralików, ale najczęściej
      w środku takiej bransoletki znajduje się takie jakby oko. W ogóle większość,
      rzeczy typy kubki, naszyjniki itp, są właśnie z tym okiem. Do zwiedzania to masz
      tam Kapadocję, osobiście nie byłam tam ponieważ byłam wety młodsza, a rodzice
      nie chcieli mnie przemęczać, ale jak kiedyś będę jeszcze w Turcji to pozwiedzam.
      Generalnie masz zaplanowane super wakacje!!kisskiss
    • nataliade Re: Wakacje w Turcji 24.06.09, 19:05
      jeszcze dokladnie nie wiem big_grin ja jade z last minute big_grin a Ty kiedy tam będziesz?
      • shocek Re: Wakacje w Turcji 25.06.09, 11:05
        ja wylatuję 12.08
        • shocek Re: Wakacje w Turcji 25.06.09, 11:06
          pierwszy tydzien zwiedzam a drugi odpoczywam w alanyi czy jakoś tam smile
    • nataliade Re: Wakacje w Turcji 25.06.09, 18:51
      heh smile więc udanego zwiedzania i odpoczynku tongue_out
      • pati_ Re: Wakacje w Turcji 02.07.09, 21:42
        byłam parę dni temu i jest pięknie,ale to raczej odczucia z innego powodu niż Wy oczekujecie ;d
        • pati_ Re: Wakacje w Turcji 02.07.09, 22:02
          shocek,w antalyi jest lotnisko,na którym lądowałam i z którego startowałam ;]
          a tak przy okazji,zwiedziłam Myrę & Kekovę czy jakoś tak.
          przez cały pobyt w turcji skupiłam się na byciu z chłopakiem,który tam był,więc...za dużo to o zwiedzaniu nie powiem ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka