19.07.09, 18:49
Dziewczyny są wakacje więc chciałam zrzucic pare kilo smile Za dwa tygodnie jadee nad
morze i jedzie tam ze mną moja starsza siostra która ciągle mówi żee jestem gruba choć
jak na mój wiek to mam odpowiednia wagę ale nie chcem żeby się mnie czepiała więc
postanowiłam zrzucic pare kilo poradżcie jakie produkty powinnam odstawic i jakie
ćwiczenia powinnam zastosować wiem że muszę pić dużo wody ale z tym nie będzie
problemu bo ja wode wprost uwielbiam xD Prosze o porady smile
PS.Nie znalazłam takiego samego wątku ale jeśli już taki jest to przepraszam smile
Obserwuj wątek
    • ashley. Re: Dieta :) 19.07.09, 18:55
      Na pewno zero słodyczy smile Nie możesz objadać się po 19.00 ,staraj się nie obżeraż.A
      ćwiczeń jest bardzo wiele w internecie.Poszukaj je i wybierz jakie najbardziej Ci
      odpowiadają smile
      • daria1150 Re: Dieta :) 19.07.09, 20:12
        dzieki asley czekam na inne porady xD
    • olka15 Re: Dieta :) 28.07.09, 11:53
      wiesz co odkryłam? może to nic takiego ale... oranżada biała ma kaloryczność
      wody! od setnych kalorii do maks. 2-3 na szklankę... ale skoro lubisz wode to
      najlepiej pij wode! zmień pieczywo białe na ciemne najlep. pełnoziarniste,
      ruszaj się!, ogranicz słodycze, jeżeli np. pijesz kakao to pij mleko z
      miodem(kakao ma dużo kcal!).... nie jedz słonecznika, żadnych pestek, orzechów
      bo są oleiste.....
      • magdalena129 Re: Dieta :) 28.07.09, 14:06
        nie zgodzę się z tym nie jedzeniem słonecznika i pestek, bo może i mają dużo
        kcal ale są to "dobre" kalorie. poczytaj najpierw o dietach, a zresztą do 16
        roku nie powinnaś stosować diet odchudzających, co najwyżej możesz ograniczyć
        słodycze i zacząć się zdrowo odżywiać oraz ćwiczyć. to powinno przynieść efekty.
        • malina. Re: Dieta :) 28.07.09, 14:20
          Zgadzam się. Jeżeli nie masz powyżej 16 lat to nie powinnaś się odchudzać, chyba
          że naprawdę muszisz (masz nadwagę). Ale napisałaś że masz dobrą wagę. A jeżeli
          chcesz zrzucić parę kilo to ogranicz słodyczę, pij dużo wody i soków (najlepiej
          te które same robisz, żadnych sztucznych!), nie jedź fast-foodów i bardzo
          kalorycznych rzeczy. I najważniejsze nie jedź ciągle tego samego xddd Mam
          nadzieję że pomogłam xd A co do peste słonecznika - nieprawda.
          • miqusia Re: Dieta :) 28.07.09, 14:27
            odradzam, ale to twoj wybor .
            a jak chcesz to polecam zasade spalania
            kalorii wiecej niz ich zjesz . xd
            bo to dziala, np. zjeszw dzien 2000 kcal
            to musisz w ten dzien spalic 2300 kcal ; .
            nie latwe-ale jedynie tak schudniesz . ; d
            albo na glodowke, ktorej nie warto spr. ; D
          • alex... Re: Dieta :) 30.07.09, 18:37
            Możesz również jeżdzić na rowerze przez dwie godziny lub biegać przez jakąs godziną xD codziennie
    • josie120 Re: Dieta :) 31.07.09, 10:33
      Po prostu uprawiaj sport, jedz dużo owoców i warzyw(nie słodyczy) i za jakiś
      czas powinno pomóc(mi pomaga).wink
      • majson Re: Dieta :) 31.07.09, 13:23
        ja natomiast kilka lat temu rzuciłam słodycze zaczęłam się zdrowo odrzywiać od
        ok. 4 lat nie ruszyłam zwykłej kromki chleba nawet sama piekę chleb z ziaren i
        rożnych zdrowych rodzajów mąki(np. razowa, orkiszowa....) ale nic mi to nie
        pomaga teraz po kilku latach gdy nie mam 16 lat a chce schudnąć co mogę zrobić?
        tylko ćwiczyć więc jeśli nawet wcześniej się zdrowo odrzywiałaś to radze ci iść
        albo na siłownie jesli masz w pobliżu albo jeździć na rolkach, roweże, chodzic
        na basen(czytałam że po 1 godz. pływania stylowo chudnie się 500 kalorii czyli
        tak mijwięcej połowe tego co jadłaś danego mnia) jest takia dieta żeby jeść
        dużo(2000 kalorii) ale zdrowo a po jakiś kilku miesiącach troche miej jeśc wtedy
        będziesz miała duży żołądek a gdy ograniczysz jedzenie to się bedzie skurczał i
        będziesz chudła ale jesteś na to raczej troche za młoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka