Dodaj do ulubionych

Jak nauczyliscie się sami języka?

22.07.09, 19:18
No więęc.Bardzo chciałabym mówić biegle po ang.Podstawy umieem,ale jak cos się zapytać w obcym kraju to trema mnie żżera...Mam pytanie jak WY się nauczyliscie biegle mowic po ang.Chcialabym aby to byly os. takie ktore INDYWIDUALNIE uczą się tego języka.smile
Obserwuj wątek
    • rosaline14 Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 22.07.09, 19:27
      mnie też trema zżerała . ;/ . jak byłam w londynie , musiałam
      iść do sklepu . ; xd . powiedziałam wszystko , ale powiedziałam,
      że nie jestem z anglii i było okej . ;^^ . ja miałam prywatne lekcje ang .
      hmm. jak się nauczyłam ... miałam lekcje wymoiwy z pamięci długich
      zdanań . .. jakoś tak przeszło , ale długo ćwiczyłam .! i teraz czasami się
      zastanaiwam jak mam cos powiedzieć , ale .. jest dobrze.
      • marffa Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 22.07.09, 20:10
        Mi bardzo pomaga oglądanie filmów i seriali po angielsku z napisami, czasem jak
        nie ma jeszcze polskich napisów to ściągam sobie angielskie i tak oglądam, przez
        to z łatwością przychodzi mi mówienie po angielsku big_grin
        Czasem jak mi się nudzi to tłumacze jakieś piosenki na polski, przez to też
        nauczyłam się sporo słówek.
    • kolorowo Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 22.07.09, 20:17
      wiele slow nauuczylam sie sluchajac piosenki po angielsku i tak potem zawsze patrze co zanacza po polsku i te z tytułów zanam i pamietam , reszte wiem o co chodzi ,ale niedoslownie wink
    • emciaaa Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 22.07.09, 20:17
      a angielskiego ucze sie juz chyba od 10 lat . a mam 15 smile ogolnie to nie mam z
      nim problemow smile
      z kumpela bardzo czesto rozmawiamy po angielsku , piszemy na gg, smsy itp.
      czesto jak ogladam filmy w internecie to wybieram te z napisami a nie z lektorem
      , wtedy utrwalasz wymowe itp. ..smile
      • lena_ Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 22.07.09, 22:40
        ja chodzę na dodatkowe lekcje wink a tak to oglądam czasami filmy po angielsku i
        codziennie słucham muzyki smile
        poza tym moja przyjaciółka ma kuzynkę, która jest Polką ale mieszka w Londynie i
        przyjeżdża we wakacje a poza tym to mam jej e-mail i czasami w roku szkolnym
        piszemy do siebie po ang. smile
        • shila_115 Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 25.07.09, 00:54
          Ja oglądam dużo filmów z napisami i słucham dużo muzy po angielsku i jakoś samo
          wchodzi. smile) Powodzenia życzę w nauce smile
    • blah___rock Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 25.07.09, 01:03
      Piosenki filmy i MySpaceIM ;PPP Mówię biegle po Angielsku kocham ten jezyk wiadomo że
      trzeba nabrać wprawy ale nauczysz się wink))
    • meteora Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 26.07.09, 20:23
      Tak jak już wcześniej pare osób powiedziało,dużo daje słuchanie piosenek czy oglądanie
      filmów. Jeżeli chcesz udoskonalić angielski to wypróbuj pare ćwiczeń np. oglądaj film po
      angielsku i z agielskimi napisami,puść sobie ulubioną piosenke po angielsku i ze słuchu
      spróbuj napisać jej tekst,a później go przetłumacz na polski i ostatnie wydrukuj jakiś
      fragment książki czy opowieści po angielsku(najlepiej jest kupić książki przeznaczone do
      tłumaczeń)i przetłumacz. Jeśli chodzi o bariere językową,to nie przejmuj sie większość ludzi
      tak ma. Ale wiem z własnego doświadczenia,ze 2,3 dni i można się tak rozkręcić,ze gada się
      3 po 3 nawet po angielsku;P
      • green_freak Re: Jak nauczyliscie się sami języka? 26.07.09, 21:00
        Ja mieszkam w Angli,i na pocztku nie umialam nnic a nic xdd Ale jak zaczelam
        gadac na okraglo z angielkami,duzo sie nauczylam,Teraz gadam jak normalna
        angielka.Jesli chcesz sie nauczyc musisz duzo mowic po angielsku,a nie czytac
        xdd smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka