03.08.09, 12:30
Mam jeden problem.... mam 12 lat i maluje się tylko na dyskoteki , natomiast
dziewczyny z mojej klasscaredy codziennie .Jak myślicie czy robić to co one
czy nie warto .... sad
Obserwuj wątek
    • ox Re: Makijaż 03.08.09, 12:33
      zależy o jak mocny makijaż ci chodzi .
      ja maluję się (mam 14 lat) na codzień błyszczykiem i tuszem.
      czasem trochę kredki ale TROCHĘ a nie na caaałe oczy ^^
      • emciaaa Re: Makijaż 03.08.09, 12:40
        ja mam 14 lat . i na codzien uzywam podkladu, tuszu i blyszczyka . a na imprezy
        czy jak gdzies wychodze ze znajomymi to jeszcze roz na policzki, troche kredki i
        cien do powiek w sztywcie ..
        • ashley. Re: Makijaż 03.08.09, 14:36
          masz 12 laat. w twoim wieku malowalam sie tylko blyszczykiem ;/
          teraz na co dzień używam fluidu ,KREEDKI CZARNEJ ,muusze ,koocham ,uwielbiam jąą ,mam zawsze mocno zaakcentowane oczy.. ; )
          jak mi sie chce to fluid,kredka+cien do powiek i tusz do rzęs. ; )
      • kama0218 Re: Makijaż 03.08.09, 15:10
        ox napisał(a):

> zależy o jak mocny makijaż ci chodzi .
        > ja maluję się (mam 14 lat) na codzień błyszczykiem i tuszem.
        > czasem trochę kredki ale TROCHĘ a nie na caaałe oczy ^^

Chodzi o bardzo mocny makijaż oczu Typu EMO =*wink
    • agusowa Re: Makijaż 03.08.09, 16:52
      Heh .. typu EMO . >? Odupść sobie . . Jeszcze nie czas na to .. RAdze z własnego
      doświadczenia . ; )
      Mam 16 lat prawie .. I zaczełam się malować jak miałam no prawie 14 .. i to był
      wielki błąd z mojej strony .. Bo widzę jak bardzo zmieniła mi się cera . I bez
      makijażu nie chce się nigdzie pokazać ..
      Nie maluj się jeszcze .. A jak już chcesz to lekko tuszem ., i błyszczykiem .
      I nie używaj podkładu ..

12-latki z makijażem wyglądają tandetnie .

pzdr. ; *
      • ewellinkaa Re: Makijaż 03.08.09, 17:14
        agusowa ma rację.
        nie maluj się.
        jak już no to tuszem tak lekko.
        jak będziesz uzywała fluidu to ci się cera tak zniszczy że...żal ;/ .
        niech te twoje koleżanki sie maluja i zobaczysz potem jaką będa miały cerę .
        piwopiwopiwo
        • agusowa Re: Makijaż 03.08.09, 18:21
          Dzięki za poparcie . ;p
    • nikt. Re: Makijaż 03.08.09, 18:45
      rany. chcesz zacząć się malować dlatego, że dziewczyny z twojej klasy się malują?
      dziewczyno, spójrz na siebie.
      co ty z siebie robisz.
      własnego życia nie masz?
      musisz robić coś, bo one to robią?
      bez przesady..
      to tak, jakbyś miała przefarbować sobie włosy na niebiesko tylko dlatego, że cała szkoła takie ma.
      aa zresztą, jak będziesz się robić na taką emo, czyli tylko ciuchy i makijaż, będziesz mega sztuczna.
      emo nie obchodzi, co myślą ludzie.
      a ty ?
      ty się tym właśnie przejmujesz.
    • yourbadream Re: Makijaż 04.08.09, 13:45
      Malowanie są za młodu, do tego dzień w dzień to totalna głupota.
      Fluid czy puder nie pozwala waszej skórze oddychać. Niszczycie sobie tym
      badziewiem cerę. Potem niektóre marudzą, że mają pryszcze i wągry, które później
      tuszują jeszcze bardziej. Umyć dobrze twarz i tyle.

Nigdy się nie malowałam (żeby nie było: 19 lat mi w tym roku stuknie), bo nie
      chce niszczyć sobie cery. Ba! Nawet błyszczyku nie używam, bo mi niepotrzebny.

Makijaż zostawcie dorosłym.
    • elizza Re: Makijaż 04.08.09, 13:54
      Nie warto. Ja mam piętnaście lat i tam maluję najwyżej usta błyszczykiem i oczy
      pomaluję lekko jakimś kremowym kolorem albo pomarańczowym. Ja bym ci radziła
      albo usta błyszczykiem albo malować rzęsy tak na co dzień wink Ja akurat mam
      długie rzęsy więc nie muszę ich malować xD pozdroOo ^^
    • demi Re: Makijaż 04.08.09, 23:47
      Ja gdy miałam 12 lat nie malowałam się,jedynie na dyskoteki {tak jak Ty}
      .. wydaje mi się,że jeszcze będziesz miała czas , nie patrz na swoje koleżanki
      .. jeżeli masz ładną cerę nie niszcz jej a na razie maluj się na wyjątkowe okazje (;
    • rose96 Re: Makijaż 05.08.09, 17:49
      Coś Ci powiem ja mam 13 lat i jak byłam w twoim wieku to u mnie w klasie dziewczyny
      zaczeły sie malować... Ja też chciałam... Zaczełam sie malować tuszem i zauważyła to
      moja mama i powiedziała że mam przestać. Powiedziałam jej że inne dziewczyny też sie
      malują. Ona sie mnie tylko powiedziała że to im tylko szkodzi, a teraz pojełam że wyglądały
      tandetnie. Poradziła mi żebym kupiła sobie odżywke do rzęs i powoli moje rzęsy bedą
      stawały się ładniejsze mocniejsze i dłuszsze... Na początku ją wyśmiałam, ale potem tata
      mi skonfiskował wszystkie kosmetyki... Wkurzyłam się... Poszłam do sklepu i kupiłam tą
      odżywke... Po 3 dniach powiedziałam mamie że ma to wziąść i zwrócić mi kase bo to nic
      nie daje. Ona tylko powiedziała: "porozmawiamy za 2 tygodnie narazie tego używaj..."
      Zeby jej udowodnić ze sie myliła korzystałam z tej odżywki i po 1 tyg zauważyłam że to
      naprawde działa... Teraz używam tuszu tylko na dyskoteki albo jakieś wyjścia...
      Polecam wink
      PS. A jeśli chodzi o EMO to strasznie mi sie podoba ale to strasznie niszczy skórę... Za jakiś
      czas przyjdzie moda na lekki makijaż a EMO będzie się wstydziło bo czarne kredki i
      eyelinery zniszczą im cerę, a takie dziewczyny jak ja bedą chodziły normalnie bez kapturów
      bo zanim coś zrobiły pomyślały...
    • seneka4 Re: Makijaż 05.08.09, 17:56
      Ja mam 14 maluję się gdzieś odkąd skończyłam 13 lat ^.^ zazwyczaj maluję oczy
      eyelinerem a rzęsy podkreślam maskarą ,a do ust tylko błyszczyk. (;. Lubię taki
      makijaż. Ale nie używam podkładu. Uważam ,że w wieku 12- stu lat możesz się
      malować maskarą i błyszczykiem. Wystarczy. ;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka