cyruska 04.08.09, 13:15 hi od 2 lat mom powazny problem z pryszczami i wagrami nie moge sie ich pozbyc czy powinnam sie ich wstydzc??? & czy znacie jakis sposób na pozbycie sie ich´´??? 100 calusów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sysiek4444 Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 13:30 Witaj w klubie ;*** Też je mam ale od 4 lat Oo Nie moge sie ich pozbyć ! Chowam je ruznymi kremami itp a by ich tylko nie bylo widac ! Proponuje te kometyki z tej serji są super pomogly mi trocheee ! Oto fotyy ! I myśle że to troche wstyd... ale to ja a kazdy ma inny gust...itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 13:31 Oj sory ja je mam 4 lata a nie od 4 lat xddd Odpowiedz Link Zgłoś
cyruska Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 13:41 dziaaaa napewno spróbuje Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 13:57 Dorastasz i tyle. Nie ma co się przejmować. Myć dobrze twarz rano i na wieczór. Tylko się nie maluj. Z Oriflame polecam stąd. Osobiście używam "Chłodzący scrub Balance" (1-2 w tygodniu), "Oczyszczający żel normalizujący Balance" (codziennie rano), "Żel na noc Balance" (codziennie na noc) i mam jeszcze jedno do mycia twarzy na co dzień, ale nie widzę nigdzie na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorrrocia Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 20:50 Mi pierwszy pryszcz pkazal kiedy mialam 9 lat, ale robic mi sie tak zaczely od 11 lat...Musisz oczyszczac cere rano i wieczorem, nawet moze byc w poludnie. Mup sobie mydla antybakteryjne. i stosuj rozne zele od trondzikow, jesli to nie pomorze to idz do dermatoleoga Odpowiedz Link Zgłoś
doniusia Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 14:11 Hey, Też miałam pryszcze, szczerze ? Nadal je mam ! Używałam wielu kosmetyków i nie pomagały. Kiedyś koleżanka poleciała mi żel punktowy z EVELINE COSMETICS i pomogło, kosztuje ok,15 złotych. Wysusza pryszcze i wągry. Jeśli to ci nie pomoże idź do apteki i na pewno tam znajdziesz coś co ci pomoże Sorka że nie na temat A co do tematu to każdy kiedyś miał, ma i będzie miał pryszcze, po prostu ma się je w okresie dorastania Odpowiedz Link Zgłoś
dream Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 14:27 skórka z cytryny pomaga. Poza tym codziennie myj twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 15:07 DERMATOLOG. wybierz się, sememu można sobie zrobić krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxiikermaxxx Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 16:05 Ja mam pryszcze i wągry na nosie i w okolicy nosa Albo na brodzie.. Myśle ze to troche wstyd A wiele ludzi poleca Clean & Clear.. Ja sama osobiście nie próbowałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 16:12 Pryszcze to nie powód do wstydu!!!!Wiele dziewczyn je ma i niektóre mają na zawsze a niektórym to przechodzi za kilka lat to normalne u dziewczyn.A sposobów na pozbycie się pryszczy jest dużo ale i tak Ci wszystkie nie zniknął nawet przez rok bo pryszcze są "wredne" i nie znikają tak szybko nawet jakbyś smarowała je najlepszymi maściami...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ketrin Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 16:33 ja też mam takie problemy . nie wstydze sie tego, duzo osob ma takie problemy, to w sumie normalne . niektore moje kolezanki maja juz cale czola w pryszczach, ale jakos sie tym nie przejmuja . a inna kolezanka dostala jednego pryszcza i w szkole ciagle chodzila do lazienki zeby go akryc . ja juz uzywalam tylu tonikow, ale dalej mam te problemy . ale kiedys regularnie robilam tak ; rano mylam twarz mydlem, potem mylam ja tonikiem 20 cos tam ;d i wieczorem to samo . mialam juz mniejsze problemy z tradzikiem, ostatnio przestalam to robic i one znou mi wyszly ; /// Odpowiedz Link Zgłoś
kitty16 Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 22:13 mi zawsze (tzn czasami ) wyskakują na nosie ew. na brodzie (; np. dzisiaj mam takiego na środku nosa heh ;p Odpowiedz Link Zgłoś
nicola_16 Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 04.08.09, 23:02 ja też mam taki problem, dzisiaj chodziłam z takim wielkim ropnym pod nosem ale nie wytrzymałam i musiałam cos z tym zrobić, chyba wiecie co mam na myśli te pryszcze to juz normalnie przesada jakaś przez to czuję się... hmm... taka... gorsza? Odpowiedz Link Zgłoś
agaciaa Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 06.08.09, 01:43 Z pewnością nie powinnaś się wstydzić pryszczy. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia. Dlatego jest na rynku cała masa kosmetyków. Ja używam produkt Garniera 'Czysta skóra 3w1'. Codziennie myję i peelinguję, raz w tygodniu maseczkuję. Poza tym mam jeszcze świetną maseczkę 'Nuno' z zielonej glinki od Ziaji. Też raz w tygodniu. Pomaga, fajnie wygładza cerę. Co prawda, mam mało pryszczy, ale wągrów sporo. Szczególnie w strefie T. W związku z tym poszłam do kosmetyczki. I szczerze Ci tego odradzam. Dostałam wysypu zaskórników na całej twarzy, męczyłam się długo zanim dostatecznie zeszło, a efekt był taki jak na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
oobeatka Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 06.08.09, 13:59 Męcze się z tym od 9 roku rzycia a teraz mam 12 i dalej mam Na początku się ze mnie śmiali ale teraz nie jestem sama Co do kosmetyków to mi nie pomagały ; te cłe żele, pillingi, maseczki na moją skóre były do kitu. Więc mama zdecydowała, że ide do kosmetyczki ( to było w tamte wakacje ) I przepisała mi teką maść i coś do przecierania twarzy. I to pomogło Ale później się skończyło i nie poszłąm do kosmetyczki. Więc zaczęłam przecierać skóre wodą utleniona i to tez pomogło Znaczy nie do końca ale załagodziło Teraz mam Vizaxinum. Czy ja wiem, że to pomaga? Równie dobrze mogłabym zarzywać magnez. Ale w sumie też działa! Nie polecam wyciskania pryszczy Potem masz ich jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
sely Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 06.08.09, 21:12 oczywiście że nie ma sie czego wstydzić. Każdego nastolatka to dopada. mnie też... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 08.08.09, 17:21 mam taki sam problem jak wy!!! bylam u roznych dermatologow,pojde do kolesia co ziolami leczy,a na polce w lazience mam pelna tonikow,kremow,zelow itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
billabong Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 08.08.09, 17:41 Jeżeli masz poważny problem ,zgłoś się do dermatologa ,bo sama możesz zrobić sobie tylko krzywdę. Używaj różne żele antybakteryjne ,toniki i kremy.Kup sobie maść na pryszcze.Dobra jest maść cynkowa. Kosmetyczka poradziła mi ,abym przemywała twarz herbatką z bratka i płynem do higieny intymnej . Pij dużo wody. I pryszcze nie są problemem do wstydu. !! Co raz więcej młodzieży ma takie problemy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
decod.e Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 08.08.09, 18:27 udaj sie do dermatologa . używaj kosmetyków do cery trądzikowej . pij dużo wody , nie jedz czekolady i fast foodów . xD Odpowiedz Link Zgłoś
wili Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 08.08.09, 18:57 Najlepszy sposób na pozbycie się tego to wizyta u kosmetyczki. Sama niedawno byłam, bo mam problem z wągrami...A wstydzić się tego raczej nie powinnaś, bo to typowy problem prawie każdej nastolatki i z czasem to minie. Ale mówie ci, wizyta u kosmetyczki jest najskuteczniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
kremowa.xd Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 08.08.09, 19:57 tak , wili ma rację choć nie w każdym przypadku to działa . ja byłam chyba za 3-4 razy i za każdym razem było tak samo; spuchnięta byłam przez pół tygodnia , potem było ich w połowie mniej , ale po dwóch tygodniach znów cała twarz była w pryszczach ;DD . a niektórym to w ogóle pogarsza , więc rób jak chcesz ) . ja osobiście polecam ci iść do kosmetyczki , a nóż trafisz na naprawdę dobrą w tym babkę . ? ;D i na serio - nie przejmuj się . każdy kiedyś będzie je miał . lepiej teraz , gdy jesteś jeszcze w miarę mała , bo gorzej by było gdybyś je miała w wieku 25 lat ! to byś se chyba szybko faceta nie znalazła (( . ale jak sama wiesz - na pewno kiedyś to minie ! mi osobiście trzyma się na twarzy od 3 lat . ale kiedyś było gorzej - najważniejsze - nie wyciskać . Odpowiedz Link Zgłoś
smyk Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 08.08.09, 21:53 mam ten sam problem z pryszczami, uzywam pasty cynkowej i myje twarz tonikiem Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ?? 09.08.09, 20:38 ale wedlug najnowszych badan,jedzenie nie ma wplywu na stan skory! wiec mozesz jesc czekolade Odpowiedz Link Zgłoś
ksrklubkarolcia Re: Pryszcze, powód do WSTYDU ??ffffffffffffffffff 08.08.09, 22:04 po prostu dojrzewasz podobno tabletki ojej zapomniałam nazwy napisz kiedyś do mnie na gg nr.:5995484 Odpowiedz Link Zgłoś