merlimon31 Re: Galerianki 26.08.09, 15:35 ja też ani razu byłam akurat dzisiaj w galerii z dwiema przyjaciółkami ale to na zakupach Odpowiedz Link Zgłoś
leyla Re: Galerianki 26.08.09, 15:54 nie na całe szczęście nie widziałam nic takiego Odpowiedz Link Zgłoś
w_paski Re: Galerianki 26.08.09, 15:57 gdy chodze na zakupy czsami widze takie panny stoją przed wejśiem i gapią się prowokacyjnie na facetow i robią jakieś gesty typu-podsiągają troche spudnice itp. gdy byłam w portugalji na wakacjach byłyśmy z mamą w lizbonie i poszłyśmy na zakupy do centra obok i wieczorem zlecieli ię chłopcy coś 15-16 lat zdejmowali koszulki i otwierali dziewczynom drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
hepsio Re: Galerianki 26.08.09, 16:10 ` na pewno są takie laski ;p i muszę powiedzieć, że znam taką dziewczynę ;p według mnie dziewczynki robiące takie rzeczy są żałosne i poje.bane ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_girl Re: Galerianki 26.08.09, 16:17 pluszbezpluszu ma racje !! Mam dokładnie takie samo zdanie i nawet kiedyś miałam jedną taką znajomą znajomej Odpowiedz Link Zgłoś
klaudis02 Re: Galerianki 26.08.09, 16:18 Do galerii ?Tylko po ciuchy ! takie dziewczyny mają nierówno pod sufitem xD Podrywać i cykać sobie zdjęcia w łazience ?<LoL> Na szczęście nie spotkałam sie z czymś takim Odpowiedz Link Zgłoś
fallenangel666 Re: Galerianki 26.08.09, 16:20 one nie idą tam podrywać jakiś przystojnych kolesi tylko starszych facetow z kasa ktorzy w zamian za danie dupy kupia im jakis ciuch bizu albo jeszcze cos drozszego! gorzej niz dziwka! Odpowiedz Link Zgłoś
me. Re: Galerianki 26.08.09, 16:21 no ja galerianką nie jestem -.- lubie sklepy, jest ok, ale nie zeby chodzic sobie na jakies 'polowania' pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
selover. Re: Galerianki 26.08.09, 16:36 nigdy nie spotkałam takiej "galerianki" ale dużo takich słyszałam,ponoć ubierają się dość wyzywająco i szukają w galeriach handlowych klientów.Moim zdaniem to głupi pomysł na szybko zarobione pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
xooxoo Em . 26.08.09, 16:36 dajcie spokój . ! Może mają problemy w domu? Nie mają kasy tak jak niektóre z was .? Zauważcie, że w dzisiejszych czasach dzieciaki z gimnazjum czy liceum[bo w tym wieku zazwyczaj są ,galerianki'.;] ] są strasznie chamskie. Nie masz nowego telefonu? Modnych butów lub spodni? Jesteś zła i nie możesz się z nami kolegować. Te bogatsze dzieciaki lansują się po szkole w tych całych 'Najkach Dunkach' i podartych rajstopach myśląc, że są cool, a jak ktoś takich nie ma to nie jest wart nawet rozmowy z nimi. Czysta prawda. Osobiście, żadnej takiej dziewczyny nie znam, ale oglądając te 3 części filmu można się dowiedzieć, jak to w polskich szkołach jest. sciana Odpowiedz Link Zgłoś
one2one Re: Em . 26.08.09, 17:38 ale to nie jest od razu powód to tego, by robić z siebie tanią dziwkę ! no sorry, ale twoja wypowiedź je tylko usprawiedliwia. nie każdy musi być lubiany. nie każdy musi się zadawać w typi "bogatszymi". takie są zasady tego świata. jedni są typi bogatszymi, a drudzy biedniejszymi. nic nie zmienisz. nic na siłę. bycie "galerianką" jest o wiele, wiele gorsze od bycia biedniejszą osobą. a sex z "galerianką" jest tańszy niż z jakąkolwiek prostytutką stojącą pod latarnią. a myślicie, że dlaczego one mają taki "popyt"?? osobiście spotkałam się z wieloma galeriankami. znam dwie. im się wydaje, że są cool i wogóle, ale myślą błędnie. ich rówieśnicy śmieją się z nich za ich plecami. ja do takich dziewczyn szacunku nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
selover. Re: Em . 26.08.09, 22:15 xooxoo napisał(a): > dajcie spokój . ! > Może mają problemy w domu? Nie mają kasy tak jak niektóre z was .? Zauważcie, > że w dzisiejszych czasach dzieciaki z gimnazjum czy liceum[bo w tym wieku > zazwyczaj są ,galerianki'.;] ] są strasznie chamskie. Nie masz nowego > telefonu? Modnych butów lub spodni? Jesteś zła i nie możesz się z nami > kolegować. Te bogatsze dzieciaki lansują się po szkole w tych całych 'Najkach > Dunkach' i podartych rajstopach myśląc, że są cool, a jak ktoś takich nie ma > to nie jest wart nawet rozmowy z nimi. Czysta prawda. > Osobiście, żadnej takiej dziewczyny nie znam, ale oglądając te 3 części filmu > można się dowiedzieć, jak to w polskich szkołach jest. sciana twoja wypowiedź jest do kitu.! bo są inne sposoby na łatwą kasę nisz prostytucja,można zarobić i jeszcze zrobić dobry uczynek np sanitariuszka w zwierzyńcu,można pomagać w domu starości,sprzedawać jakieś stare rzeczy o,o no i masz już z 70 zł,a tak nawet w młodym wieku można sobie zepsuć przyszłość i mieć opinie 'dzi*ki' Odpowiedz Link Zgłoś
jula1995 Re: Em . 26.08.09, 23:57 xooxoo napisał(a): > dajcie spokój . ! > Może mają problemy w domu? Nie mają kasy tak jak niektóre z was .? Zauważcie, > że w dzisiejszych czasach dzieciaki z gimnazjum czy liceum[bo w tym wieku > zazwyczaj są ,galerianki'.;] ] są strasznie chamskie. Nie masz nowego > telefonu? Modnych butów lub spodni? Jesteś zła i nie możesz się z nami > kolegować. Te bogatsze dzieciaki lansują się po szkole w tych całych 'Najkach > Dunkach' i podartych rajstopach myśląc, że są cool, a jak ktoś takich nie ma > to nie jest wart nawet rozmowy z nimi. Czysta prawda. > Osobiście, żadnej takiej dziewczyny nie znam, ale oglądając te 3 części filmu > można się dowiedzieć, jak to w polskich szkołach jest. sciana Twoja odpowiedź sugeruje, że Ty mogłabyś cos takiego zrobić w ostateczności... A ja... Nawet gdybym nie miała co jeść, to wolałabym już żebrać na ulicy niż byc prostytutką... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulec hej:) 26.08.09, 16:41 Ja też się nigdy z takim czyms nie spotkałam. Chociaż widziałam pare dziewczyn ubrane jak zdziry Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: Galerianki 26.08.09, 16:55 chyba niedokońca masz pojęcie kim są i czym się zajmują galerianki..one do centrum handlowych nie chodzą na podryw. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_ Re: Galerianki 26.08.09, 17:16 ja rzadko chodzę do galerii bo nigdzie w mojej okolicy nie ma żadnej,nie spotkałam się z takimi ludźmi,ale wydaje mi się że są tacy co tylko po to tam chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: Galerianki 26.08.09, 17:23 Ja osobiscie nie spotkalam galerianek, ale kuzynka mowila, ze czesto je widzi w galerii bialostockiej. W tamtejszej gazecie nawet o tym pisali. W sieci dostepny jest film krotkometrazowy, o tym samym tytule oraz tej samej rezyserki Mozna obejrzec tutaj cz.1 cz.2 cz.3 Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Galerianki 26.08.09, 17:17 Ja też nigdy nie spotkałam sie z tym. Ale kilka razy widziałam takie "galerianki" przy drogach... Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_fan Re: Galerianki 26.08.09, 17:36 ja się niestety z takim czymś spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
llizaczek Re: Galerianki 26.08.09, 17:44 do centrum handlowego na podryw , dobre , dobre x D nie myślałam o tym . ale ja też lubie robić zakupy , newet lubie tak bezsęsownie chodzić po galeriach , no ale o podrywie w galeri to myślałam , czemu nie , < 3 wydaje mi się że to nie jest nic dziwnego , tylko że ja wole iść w jakieś inne miejsce np. do skate parku , ale centrum handlowe to też dobry pomysł , Odpowiedz Link Zgłoś
zakrecona.. ;// 26.08.09, 18:13 Galerianki nie chodzą na podryw... idą żeby dać dupy. Jeśli Twoim zdaniem to fajny pomysł, to serdecznie Ci gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
angelania Re: Galerianki 26.08.09, 18:58 Galerianki są nieletnimi prostytutkami a nie laskami idącymi na podryw do centrum handlowego. One po prostu sprzedają swoje ciało za parę butów z najnowszej kolekcji czy nową maskarę. To przeważnie dziewczyny, których nie stać na te rzeczy, u których w domu się nie przelewa. A że mają trochę upośledzone patrzenie na świat (zazwyczaj są z rodzin patologicznych) robią co robią. Takim osobą należy współczuć a nie za przeproszeniem jaja sobie z nich robić! Odpowiedz Link Zgłoś
asia.z Re:galerianki 26.08.09, 19:00 ja się z tym nie spotkałam ale czytałam w Brawo i Pop Corn reportaże o nich.Słyszałąm że one to robią dla butów czy dla jakieś rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
thedulcemonisia Hmmmmm...!!! 26.08.09, 19:18 Ja też nie spotkałam się z czymś takim, choć zakupy lubię i byłoby kłamstwem gdybym napisała inaczej....... jaka dziewczyna ich nie lubi!!! Po zakupach zwykle idę coś przekąsić i wracam do domu Odpowiedz Link Zgłoś
jula1995 Re: Hmmmmm...!!! 26.08.09, 23:58 thedulcemonisia napisał(a): > Ja też nie spotkałam się z czymś takim, choć zakupy lubię i byłoby kłamstwem > gdybym napisała inaczej....... jaka dziewczyna ich nie lubi!!! > Po zakupach zwykle idę coś przekąsić i wracam do domu Nie wiesz o co chodzi... Każdy lubi zakupy, ale za jaką cenę!! Oddałabyś "że tak powiem" zwoje ciało za bluzkę z Zary?? Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_girl Re: Galerianki 26.08.09, 19:46 często widziałam dosyć wyzywająco ubrane dziewczyny w galeriach, ale nie domyśliłam się, że to może być galerianka o.x co do filmu: może być fajny xD Odpowiedz Link Zgłoś
hartbrum Re: Galerianki 26.08.09, 20:01 Na szczęście nie spotkałam się z galeriankami i dopiero po przeczytaniu tego tematu dowiedziałam się o co chodzi. Obejrzałam też te 3 części etiudy na Youtube. Współczuję takim dziewczynom. Jest to obleśny sposób zarabiania pieniędzy i nigdy przenigdy bym z niego nie skorzystała. Odpowiedz Link Zgłoś
punk_rock_girl Re: Galerianki 26.08.09, 21:07 hmm... nie widziałam. ale ja uważam to za prostytucję po prostu. wiem,że gimnazjum to okropnie trudny okres, i mimo to,że mam różne rzeczy i wql. nie wiem czy sobie poradzę...jest tam osoba której nie lubię, i jest inny powód. ale nieważne. tracą dziewictwo, szmacą się(jak inaczej to nazwać??), ale mają kasę... w taki sposób myśli galerianka: "ooo! ubiorę tą miniówę... oo... i jeszczę stanik i starczy...albo nie,żeby nie było,że dziwką jestem,to włożę jeszcze tą kusą kurteczkę na stanik i już o wieele lepiej!" albo: " jaki stary facet...ale widać,że bogaty. a co mi szkodzi-zagadam,bo co mogę stracić? dziewictwo? przecież to przereklamowane, będę miała kasę, ihaha! i szpanować będę" a może tak: " stoję tu i stoję,a tu same pasztety. poszłabym sobie coś kupić...ale muszę czekać na sponsora, więc...(i teraz się rozgląda) ten wygląda na takiego z kasą! zagadam,bo z takim biustem,kto mi się oprze? do tego taki make up,piękna jestem!" z całym szacunkiem, ale... to po prostu głupie... nie lepiej pilnować dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
rollercoaster. Re: Galerianki 26.08.09, 20:59 widzę, że mój komentarz został usunięty. cóż, więc powtórzę się - w moim mieście na każdym kroku można zauważyć dziewczyny wyglądające jak zdz. to nic nowgo... Odpowiedz Link Zgłoś
punk_rock_girl Re: Galerianki 26.08.09, 21:12 xoxo(jakby co to sorry za błąd w nicku,ale nie przyjrzałam się) masz trochę racji,ale są przecież inne sposoby zarobku. można np. - pomagać sąsiadom w pracach ogrodowych, - pilnować dzieci -wychodzić na spacer z psem sąsiada itd,itd. no cóż... nie poniżyłabym się tak. no way... po prostu... no to idiotyczne. tylko tyle mam do dodania... Odpowiedz Link Zgłoś
mellow Re: Galerianki 26.08.09, 21:24 Osobiście się z tym nie spotkałam, ale wiem że jest taki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
pain_of_love_th Re: Galerianki 26.08.09, 21:35 myśle , że galerianki są prawdziwe . Znam dużo dziewczyn któreidą na zakupy tpo to żeby wypatrzeć jakiegoś ładnego chłopaka. Właściwie też jestem Galerianka ale nie aż taką ... x d bo żadko chodze do galerii . Jak mam potrzebe to idę , ale twierdze , że każda dziewczyna jest na swój sposub galerianką . Odpowiedz Link Zgłoś