01.09.09, 20:50
hej mam kłopat mam nadzieje że ktoś mi pomoże. Słuchajcie jak tylko zaczyna się rok
szkolny strasznie się denerwuje. najbardziejej boję się publicznych wystapień i czytania
tekstu przy całej klasie.. wtedy głos mi drży a serce mam w gardle. a najgorsze jest to że
nie mogę nad tym zapanowac. a któs jakieś rady? prosze pomocy
Obserwuj wątek
    • pimpusia Re: stres 02.09.09, 15:12
      cze nie wiem co ci poradzic bo ja mam tak samo! shock jak np.mowie wiersz przed
      klasa,to az na bluzce widac jak mi serce wali!!! boje sie tez przed katkowkami i
      spr...pomaga podobno picie ziółek. albo oddychac gleboko. mozna tez myslec o
      czyms przyjemnym,tylko szkoda ze troche tylko to pomaga...confuseduncertainsad
      • th4ever Re: stres 02.09.09, 15:39
        to chyba kazdy uczen to ma...Trzeba to w sobie pokonac...Ja wmawiam sobie ze nic
        sie nie stanie, staram się nie przejmowac innymi ...Albo kiedy recytuje wiersz
        to patrze sie na obrazek albo kwiatka...Mi to pomaga
    • nicola_16 Re: stres 03.09.09, 16:49
      nawet nie gadaj! mam to samo! ...
    • zuzanna1 Re: stres 03.09.09, 16:53
      j atez tak mam nie stresuje sie tylko jak tancze spiewam kub gram w jakims przedstawieniu a jakiesz czytanie racy albo cos takiego odrazu kreci mi sie w glowie sttrassszznesciana
      • letli Re: stres 03.09.09, 17:01
        Ja tez tak mam ale po kilku slowach mi przechodzi ostatnio jakos juz wogule tego
        nie mam ... Jesli wstydzisz sie mowic do całej klasy sprobuj jakos zakumplowac
        sie z nimi i jakos chyba Ci lepiej bedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka