joasiax33 Re: Małe miss! 03.09.09, 17:02 szkoda dzieci ;/. zabierają im całe dzieciństwo ! przecież one wyglądają jak lalka barbie, którymi ja się kiedyś bawiłam ! Odpowiedz Link Zgłoś
belive Re: Małe miss! 03.09.09, 17:02 Bardzo fajnie że na kotku pojawił się taki temat. Może to wszystko i fajnie wygląda z zewnątrz, ale tak na prawdę, te dziewczynki zmuszone są do ciężkiej pracy. Muszą szybciej dojrzeć i nie mają tyle czasu co przeciętne dziecko na korzystanie ze swojego beztroskiego dzieciństwa. Nie sądzę, żeby te dzieci były bardzo smutne z powodu tych wszystkich pokazów, bo często są nieświadome, jak ważne elementy życia im umykają i dopiero później w dojrzalszym wieku, orientują się, że wiele straciły. Takie dzieci nabywają też wielu cech takich jaj na przykład próżność. Zaczynają się chwalić i wyśmiewać się z gorszych od siebie. Zachowanie rodziców utwierdza ich w przekonaniu, że w życiu bardzo ważne są pieniądze, majątek i moda. Mogą częstyo wybrzydzać irządzić się dookoła. Będą uczyły się pomiatać innymi. No a to, że te dzieciaki są tak wymalowane jest odrzucające i okropne. Według mnie większości rodzicom zależy na tym aby wykorzystać swoje dzieci do zarobienia większego majątku, chcą od małego wprowadzać je w świat słway, a na ambicji mają to żeby zrobic ze swojego dziecka gwiazdę... Odpowiedz Link Zgłoś
patinsonowa Re: Małe miss! 03.09.09, 17:05 Uwazam ze to CHORE. A te foty sa neizle przerobione xP No coz ale zyjemy juz w takich czasach gdize kazdemu brak kasy i robi wszystko by ja zdobyc Odpowiedz Link Zgłoś
sim13 Re: Małe miss! 03.09.09, 17:12 EJ BEZ PRZESADY! ILE ONA MAJĄ LAT ? TO NIE SĄ DOROSŁE BY WYGLĄDAŁY JAK WYPINDRZONE DZIW*** ! TAKIE JEST MOJE ZDANIE! Odpowiedz Link Zgłoś
princessm Re: Małe miss! 03.09.09, 17:15 te zdjecia sa straszne! ale te stany to nic... we wenezueli nawet nastolatki przechodza operacje plastyczne(prezent na 15 urodziny!) aby w przyszlosci wygrac wybory miss. to tylko i wylacznie glupota rodzicow pchajacych dziecko aby tylko osiagnac kozysci przewaznie finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
olx975 Re: Małe miss! 03.09.09, 17:16 ja kiedyś ogladał program o tych maych miss szkoda takich małych dziewczynek tylko pomyślieć jak będą wyglądały za 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior Re: Małe miss! 03.09.09, 17:26 Na moje to niektóre dziewczyny wyglądają nawet ładnie. Ale z drugiej strony to też głupota rodziców. Bo co nimi będzie za kilka lat jak juz teraz się malują Odpowiedz Link Zgłoś
me. Re: Małe miss! 03.09.09, 17:29 eeeee, mi to sie nie widzi. powinny miec normalne dziecinstwo, a jesl beda chcialy to sobie wystartuja w takich miss jak beda dorosle. a na tych fotach to wygladaja jak lalki. Odpowiedz Link Zgłoś
demi.jb.love. masakra! 03.09.09, 17:34 To jest istna masakra. W pewnym momencie wydawało mi się, że to nie dziecko tylko lalka barbie. Ja co prawda jak byłam młodsza brałam udział w czymś takim. Były to wybory małej miss pomorza. Miałam wtedy może 8-9 lat, ale nie było to na takiej zasadzie! Mieliśmy wtedy pokaz tańca, który wcześniej przygotowaliśmy, sesje zdjęciową, miniplayback show. Ale to było bez tapety! Wszystko robione było naturalnie i w ogóle. I nagrodą główną nie było 10 tysięcy tylko zwykły wieeeeelki misiek. Każdy dostał jeszcze szarfe i drobny upominek. ;d Bo nie było tak, że ktoś nic nie wygrał. Każdy dostał jakiś tytuł. Miss fotografii i wgl. ;d Ja byłam vice miss, ale szarfy pomylili i mam szarfę, że jestem miss, haha xD Odpowiedz Link Zgłoś
kamiira Re: Małe miss! 03.09.09, 17:45 Dla mnie to jest przerażające. Jak można odebrać dzieciństwo, najpiękniejszy czas w życiu każdego człowieka dla czegoś tak chorego. Nie potrafię zrozumieć dlaczego rodzice godzą się na takie coś. Czy tylko dlatego, że chcą zdobyć łatwą gotówkę godzą się oszpecać własne dzieci. Ludzie opamiętajcie się!!! Te dziewczynki wyrosną na nieszczęśliwych ludzi nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Małe miss! 03.09.09, 17:59 Moim zdaniem to żałosne. Dzieci w wieku tych dziewczynek powinny się bawić z koleżankami , a nie robić z siebie pośmiewisko (one tego nie rozumieją, ale tak jest). A rodzice tych dzieci na pewno namawiają je do tego specjalnie, żeby tylko kasę zdobyć... Nie zależy im na szczęściu pociech, no cóż- taka Ameryka... Tam wszystko kręci się wokół showbiznesu. Oj biedne te dziecinki. Niektórzy ludzie są naprawdę chorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
missvictoria112 Re: Małe miss! 06.09.09, 23:09 paulinusia4 napisał(a): > Moim zdaniem to żałosne. > Dzieci w wieku tych dziewczynek powinny się bawić z koleżankami , a nie > robić z siebie pośmiewisko (one tego nie rozumieją, ale tak jest). > A rodzice tych dzieci na pewno namawiają je do tego specjalnie, żeby tylko kasę > zdobyć... Nie zależy im na szczęściu pociech, no cóż- taka Ameryka... Tam > wszystko kręci się wokół showbiznesu. Oj biedne te dziecinki. Niektórzy ludzie > są naprawdę chorzy... Jak oglądam Cory w Białym domu, moja mama się pyta dlaczego co drugi Amerykanin jest głupi?! Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 O M G .. 03.09.09, 18:03 ale to żenada . -,- tylko jakieś pojeby pozwalają na to , żeby jego 7 - letnie dziecko było tak wypindrzone . X _ x kto tak robi ma zaburzenia mózgowe .. O , O Odpowiedz Link Zgłoś
blondi.bella Re: Małe miss! 03.09.09, 18:04 Straszne tapety straszny retusz i w ogóle straszne stroje Odpowiedz Link Zgłoś
xxy Re: Małe miss! 03.09.09, 18:06 te dzieci mają więcej nałożonego makijażu niż nie jedna dorosła kobieta, ciekawe jak będą wyglądać ich twarze, gdy dorosną... to głupota, że w ogóle coś takiego istnieje, a one wyglądają okropnie, takie lalki barbie zero naturalności Odpowiedz Link Zgłoś
k.arolina odp. 03.09.09, 18:10 przecież te małe wyglądają jak lalki. Boże,jaka tapeta! ;OOO Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie Re: Małe miss! 03.09.09, 18:11 okropne.. nie ktorzy amerykanie to faktycznie sa glupi ;d Odpowiedz Link Zgłoś
olka122 Re: Małe miss! 03.09.09, 18:20 według mnie to totalna głupota... a te dzieci wyglądają jak lalki.... okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
dark_princess to głupota! 03.09.09, 18:29 Z tych małych dziewczynek robi się puste lalki, które gdy będą starsze będą myślały, że są pępkami świata, a za to jeśli nie wygrają zaczną myśleć, że to ich wina. W tym wieku to jest głupota. Starszy siebie samego obwinia, kiedy nie wygra, a co dopiero mała dziewczynka. To rodzice pchają je tam, bo uważają że ich dziecko jest najpiękniejsze na świecie ( jak każdy rodzic). Zresztą jak można wybrać pomiędzy dziewczynkami podobnej budowy, którym jeszcze nic się nie zdąrzyło ukształtować ? Pomyśleć tylko trzeba trochę i każdy dojdzie do takiego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
wercia13 Koszmar! 03.09.09, 18:39 Te konkursy nie byłyby takie znowu złe gdyby nie ten makijaż ! te dziewczynki mają jakieś 5 lat a jak skończą 15 będą wyglądały na 10 lat starsze.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosewhite Re: Małe miss! 03.09.09, 18:39 zdjęcie nr 3- myślałam, że to jakaś lalka, i to w dodatku beznadziejnie wyprodukowana, i tylko brzuch zdradził że to PRAWDZIWA dziewczynka. To straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
oldziaaa Re: Małe miss! 03.09.09, 18:48 O mój boże .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! what is it ?? jak oni moga z małych dzieci takie potwory ???!!! ja bym tak nie mogla ... ale chyba te dziewczynki tak chcą ... oj tam nie bede komentować mnie to wali .! Odpowiedz Link Zgłoś