Starałam się jak nakrócej mogłam. Wszystko zaczęło się w lutym tego roku,ból w nadbrzuszu, promieniujący do mostka+niestrawność, wykonałam gastroskopie stwierdzone zostało zapalenie żołądka z nadżerkami(po NLZP-ibuprom na ból kręgosłupa szyjnego cisnące do głowy). Później okazało się że mam także zmiany w odcinku szyjnym i piersiowym kręgosłupa, stąd tłumaczono towarzyszce bóle w klatce w plecach, szyi i obojczyków. I tak na ipp i masażach do czerwca. Gdy nagle pojawił się katar i wiecznie "zawalona krtań", dostałam 3 antybiotyki po rząd, nie pomogło, stwierdzili że alergia. Pod koniec lipca powróciła zgaga, ból brzucha, niestrawność. Lekarz zaczął wmawiać mi nerwice. Wtedy znajomi zaproponowali badanie aparatem mora, zgodziłam się, wyszło tam sporo wziewnych alergii i pokarmowych(np.gluten,mleko,drożdze,jajko,kiwi) jak również candida w zatokach(200 na 1000),pokarmowa(400) i w pecherzu(100), oraz glista ludzka. Miałam dość leków i udałam się do zielarki, po ziołach wszystko w miarę wróciło do normy, gdy odstawiłam znowu źle. Nie mam biegunek wręcz odwrotnie,straszne zaparcia,boli mnie brzuch w okolicy pęcherzyka żółciowego, dwunastnicy( w powtórnej gastro 3 tyg.temu wyszło bardzo dużo żółci w żołądku) i w prawym dole biodrowym. Przelewania w brzuchu czasem są czasem nie, zaczynają się jak za długo nie mogę skorzystać z toalety. Postanowiłam że przejdę na dietę antygrzybiczną, pije olejek oregano(biały nalot na języku z tyłu praktycznie zniknął jeszcze trochę z przodu i na środku zostało),stosuje czosnek, mam zamiar włączyć olejek kokosowy i paudarco. Moje pytania: czy za to wszytko jest odpowiedzialna tylko candida czy mam szukać dalej? Czy na prawdę mój organizm będzie bardzo zagrzybiony? Mam 21 lat, ważę 46kg, przy moim wzroście 165 to troszkę za mało, a niestety z dieta chudnę jeszcze bardziej. Wyniki na candidę z kału będę miała w piątek. Piszę bo już sama nie wiem gdzie szukać pomocy, lekarze jak zwykle olewka. Nie wiem czy w biorezonans należy wierzyć, alergie pokarmowe się potwierdziły bo wiem jak się czułam po tych produktach, więc jestem trochę rozdarta na ten temat. Liczę na Państwa jakakolwiek pomoc.