monikx2 12.08.05, 18:44 Ciekawa jestem, czy jest na forum odoba,ktora leczy lub leczyla sie homeopatycznie? Czy homeopatia pomaga w walce z candida? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: Candida a homeopatia 12.08.05, 19:24 Znam terapeutke, ktora leczy dzieci z Candidy wylacznie homeopatycznie plus dieta i probiotyki i twierdzi, ze ma doskonale wyniki. Preparat ktory stosuje szeroko to Cand-Aid 30x ktory dawkuje 3 razy dziennie po 5 kropel a jest dostepny w kazdym tutejszym sklepie z naturalnymi suplementami. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Candida a homeopatia 16.08.05, 15:07 ja bez homeopatyku teraz ani rusz. On budzi mnie rano- jestem trzezwa jak nigdy wczesniej.Homeo pozwala mi opanowac nerwy i nie wpadam w takie stany rozdraznienia jak wczesniej bedac na die-offie bez oslony homeopatycznej. Po nim czuje sie pewna siebie, stany zamglenia umyslowego tez minely! Ja bez homeo nie dalabym sobie rady sama ze soba. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Candida a homeopatia 17.08.05, 03:41 homeopatyk bralam oczywiscie, czyli to samo lecze tym samym. To co mi pomoze nie musi jednak tobie, bo nie wiem jaki rodzaj candidy u ciebie mial przerost. U mnie w jelitach biesiadowala candida albicans. Odkad biore ja w dawce: "c. albicans 30c" to obudzilam sie na nowo. Tak moge to nazwac: przebudzeniem z letargu umyslowego i bezradnosci, stressu i czegos w roodzaju oblakania, gdzie czlowiek sam nie wie czego chce i ogolnie ma niechec do dzialania, zycia, podejmowania decyzji ... Odpowiedz Link
pibrokmarys Re: Candida a homeopatia 16.08.05, 15:18 Witam wszystkich. Ja właśnie rozpoczęłam leczenie swojego 20 miesięcznego synka (wynik na posiew kału Candida +--) lekami firmy Sanum. Co prawda zaczelismy wszystko dopiero 5 dni temu a kuracja wg. lekarza potrwa min. 2 miesiące. Postaram sie dawac znac na bieząco jak idzie. Pierwsze co zauważylam to zmiana w wygladzie kup. Do tej pory zielone. Teraz w "normalnym", brązowo- pomarańczowym kolorze. Jestem pełna nadziei, bo lekarka twierdzi, że lecząc synka z Candidy, wyleczy go również z alergii i juz stwierdzonej astmy. Trzymajcie kciuki. Dam znać jak idzie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
artur737 Re: Candida a homeopatia 16.08.05, 15:33 Jest spora szansa, ze alergie ustapia, choc na to trzeba zaczekac o wiele dluzej. Trzeba najpierw wyleczyc Candide a potem jeszcze czekac, az wygasnie reakcja immunologiczna. Czyli moga to byc dlugie miesiace, ale raczej lata. Odpowiedz Link
pibrokmarys Do Artura 16.08.05, 15:47 Artur, mialam nadzieje, ze bedzie nieco krórcej (( dla mnie jednak jest najwazniejsze, ze istnieje szansa na wyleczenie astmy... bo jest taka szansa, prawda???? Boje sie tylko, ze bedzie w tzw. "miedzyczasie" lapal zapalenie oskrzeli, antybiotyk, i zabawa zacznie sie od poczatku.... Powiedz mi prosze jeszcze, czy to znaczy, ze moj synek przez cale lata nie bedzie mogl zjesc niczego slodkiego??? mam tu bardziej na mysli owoce i soki, a nie slodycze jako takie. Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link
artur737 Re: Do Artura 16.08.05, 16:40 Sokow owocowych lepiej nigdy. Reszta w bardzo umiarkowanej ilosci. A razie antybiotykow trzeba od pierwszego dnia wprowadzic rezim przeciwgrzybiczy: dieta, probiotyki, srodki przeciwgrzybicze. Mam nadzieje, ze forum sie w koncu dopracuje kiedys dzialajacych polskich preparatow (lub dostepnych w Polsce) i bedzie wiadomo co brac. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Do Artura 17.08.05, 03:53 chce cie DROGA MAMUSIU tylko pocieszyc, ze mnie wraz z przerostem drozdzy tez zaatakowala "sapka" astmatyczna. Ale juz mi przeszlo. Podawaj dziecku od poczatku HOMOPATIE!!!!! Ponadto musi pic duzo citroseptu i w miare mozliwosci "przemycaj" do jego organizmu troche czosnku, wszystko codziennie. Sproboj moze karmic go jogurtem, w ktory uprzednio wgnieciesz wyciskarka ze 2 zabki czosnku- to doskonaly pomysl na "wykiwanie" malucha stawiajacego opor w zjedzeniu czosnku. Z naturalnym jogurtem nie czuc smaku tego garlica, powagabo . W kazdym razie dopiero homeopatia wspomagana antygrzybicznymi wspomagaczami : citroseptem i czosnkiem pomogly mi pozbyc sie 'sapki" astmatycznej jak rowniez z cala reszta upiornych objawow przerostu candidy. Ale na efekty trzeba bedzie poczekac.(mysle, ze po 2-3 m-cach bedziesz widziec juz pierwsze oznaki poprawy) Najwazniejsza jest żelazna konsekwencja w diecie i przyjmowaniu lekarstw grzybobojczych. . Odpowiedz Link
betina02 Re: Candida a homeopatia 16.08.05, 15:50 powiedz cos wiecej o tych lekach? sa dostepne bez recepty? sa to krople, zioła Odpowiedz Link
pibrokmarys Re: Candida a homeopatia 16.08.05, 16:03 Juz mowie - terapia synka ma wygladac nastepujaco przez 2 miesiace, do wizyty kontrolnej: - Citrokehl - 2 x dziennie po 5 kropli przez caly czas trwania kuracji - Exmykehl w czopkach - po 1/2 czopka co drugi dzien przez 10 dni, a potem co sobota i niedziela - Albicansan - 2 x dziennie po 2 krople przez 10 dni, a potem co sobota i niedziela - Sankombi - mam zaczac za 10 dni, 2 x dziennie po 2 krople od poniedzialku do piatku. Wszystkie powyzsze preparaty sa produkowane przez firme sanum www.sanum.com.pl. Mam nadzieje, ze okaza sie skuteczne. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Candida a homeopatia 17.08.05, 03:55 do STROSKANEJ MAMY: Powtarzam sie , ale chce, zebys zaczela wierzyc w mozliwosci poprawy u Twojego dziecka! chce cie DROGA MAMUSIU tylko pocieszyc, ze mnie wraz z przerostem drozdzy tez zaatakowala "sapka" astmatyczna. Ale juz mi przeszlo. Podawaj dziecku od poczatku HOMOPATIE!!!!! Ponadto musi pic duzo citroseptu i w miare mozliwosci "przemycaj" do jego organizmu troche czosnku, wszystko codziennie. Sproboj moze karmic go jogurtem, w ktory uprzednio wgnieciesz wyciskarka ze 2 zabki czosnku- to doskonaly pomysl na "wykiwanie" malucha stawiajacego opor w zjedzeniu czosnku. Z naturalnym jogurtem nie czuc smaku tego garlica, powaga . W kazdym razie dopiero homeopatia wspomagana antygrzybicznymi lekami : citroseptem i czosnkiem pomogly mi pozbyc sie 'sapki" astmatycznej jak rowniez z cala reszta upiornych objawow przerostu candidy. Ale na efekty trzeba bedzie poczekac.(mysle, ze po 2-3 m-cach bedziesz widziec juz pierwsze oznaki poprawy) Najwazniejsza jest żelazna konsekwencja w diecie i przyjmowaniu lekarstw grzybobojczych. Odpowiedz Link
pibrokmarys Do Homeopatkaqq 17.08.05, 09:34 Dziekuje Ci bardzo za ciepłe słowa. Zrobię wszystko, żeby wyleczyć synka a z tego co sie dowiedziałam, to medycyna tradycyjna przedstawia marne szanse na wyleczenie. Dlatego tak bardzo liczę na izopatie/homeopatie. Trzymajcie kciuki. Postaram sie dawac na bieżąco znać jak idzie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
manyaslova anry 21.08.05, 12:53 ja wyleczylam się przy pomocy anry, jest to lek homeopatyczny, więcej na : www.onkolink-anry.pl, pozdrawiam, p.s. z grzybem mam spokój już prawie pól roku /jupiii!!/ manyaslova marves@op.pl Odpowiedz Link
sylviane Re: Candida a homeopatia 21.08.05, 18:58 czy ktoś z Was stosował "EXMYKEHL D3 CZOPKI" firmy Sanum? Nie jestem pod opieką żadnego homeopaty, bo dobrego jeszcze nie znalazłam. Pomyslałam, że może "samowolnie" to sobie zastosuję. Macie jakieś doświadczenie z tym środkiem? Odpowiedz Link
fiore24 Re: Candida a homeopatia 21.08.05, 19:00 Ja w chwili obecnej je stosuje, przpisala mi pani dr specjalizujaca sie w leczeniu pasozytow. Zaplacilam za nie 40 zl Odpowiedz Link
sylviane Re: Candida a homeopatia 21.08.05, 19:16 i jak się po nich czujesz? U mnie jednym z objawów candidy jest świąd i ból odbytu. Pomyslałam że zaatakuje je z tej strony Przechodziło mi jak stosowałam maści przeciwgrzybiczne, ale zastanawiam sie na homeopatią. Czy stosujesz oprócz tego także inne leki homeopatyczne? Odpowiedz Link
fiore24 Re: Candida a homeopatia 21.08.05, 20:07 Stosuje L 55 i drugi lek Sanum.A sprawdzalas inne pasozyty ? Swiad jest w dzien czy w nocy ? Jezeli chodzi o te czopki,to mysle,ze jest troche poprawa, jezeli chodzi o wyproznianie, bo z tym tez mam problemy. Odpowiedz Link
sylviane Re: Candida a homeopatia 21.08.05, 20:22 świąd jest w dzień, do tego dochodzi bolesność odbytu. Mam zamiar wybrać się do proktologa, ale odwlekam to jak tylko się da. Pasożytow chyba nie mam, chociaż niedługo zrobię profilaktycznie badanie kału. Chciałam też zrobić badanie na lambie, ale w moim mieście (chociaż wojewódzkie) żadne laboratorium tego nie robi. Stawiam na grzybicę, bo świąd przechodzi po maściach z ketokonazolem. Odpowiedz Link
sylviane Re: Candida a homeopatia 21.08.05, 21:09 zapalenie pochwy pojawia się akcydentalnie, ale bywa. Maści i czopki na hemoroidy nie pomagają - po ich zastosowaniu nastapiło radykalne pogorszenie. Odpowiedz Link
victoria08 Re: Candida a homeopatia 22.08.05, 10:24 ja stosowałam, ale szczerze mówiąc na grzybicę pochwy, na świąd odbytu, poza radami ktore daja Ci dziewczyny, czyli koniecznie posiew kału, polecam Fortakehl czopki, 10sztuk jest, po jednym na noc, nawet jak przejdzie po paru czopkach to wykorzystaj całe opakowanie, cena zaleznie od apteki od 38 do44zł. jak nie masz dostepu do apteki homeo to jest tania w Białymstoku wysyłkowa,wysylaja tego samego dnia i dochodzi w ciagu 2dni www.aquavitae.com.pl/catalog/index.php?cPath=53_56&sort=5a&page=1 tu kosztuje 38zl +7zl koszty wysylki, ale jesli piecze Cię naprawde mocno, polecalabym dluzsza terapie bo 10dniowa moze nie starczyc,albo moze tylko wyleczyc na krotszy okres czasu., no i jesli to grzyby to koniecznie dieta antygrzybiczna, o ktorej mozesz poczytac w dziale "poczta" sanum.com.pl artykul nr6 Pozdrawiam i życze powodzenia! chcialam dodac ze Fortakehl działa tez na baketerie, bo w takiej terapii chodzi o przywrocenie organizmu do swoistej dla danego organizmu rownowagi, dzieki ktorej organizm sam sobie radzi ze wszystkim tak mi powiedziala moja homeopatka i lekarz ogolny w jednym sylviane napisała: > czy ktoś z Was stosował "EXMYKEHL D3 CZOPKI" firmy Sanum? Nie jestem pod opieką > > żadnego homeopaty, bo dobrego jeszcze nie znalazłam. Pomyslałam, że > może "samowolnie" to sobie zastosuję. Macie jakieś doświadczenie z tym środkiem > ? Odpowiedz Link