renatta1 20.08.05, 12:52 Odkąd przestałam jeść słodycze i pieczywo, zaczęłam jeść w zastępstwie chrupki kukurydziane. Czy są one dozwolone przy grzybicy układu pokarmowego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.mimi Re: Czy można jeść chrupki kukurydziane? 20.08.05, 13:55 Coś mi się wydaje że nie można, za dużo tam cukrów. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Czy można jeść chrupki kukurydziane? 20.08.05, 18:33 W ogole kukurydzy nie wolno jesc. Tak mnie szkolila lekarka. Takze chrupki odpadaja,tym bardziej, ze sa czesto "polepszane" jakimis sztucznymi dodatkami= przysmakami candidy. Odpowiedz Link
homeopatkaqq KUKURYDZA 20.08.05, 18:35 No i ona odradza mi w ogole jedzenie kukurydzy, bo twierdzi,, ze czlowiek nie trawi kukuryczy i tym samym nie pobiera zadnych wartosci pokarmowych z tego warzywa. Odpowiedz Link
artur737 Re: Czy można jeść chrupki kukurydziane? 20.08.05, 16:30 W pierwszym etapie nie mozna. Pozniej ostroznie mozna. Pod warunkiem, ze maja malo cukru. Natomiast mozna popcorn. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: DO ARTURA: 20.08.05, 18:32 Naprawde mozna popcorn jesc? Ja pytam, bo myslalam, ze nie wolno. Ale przeciez to kukurydza, ktora ma cukier..... Odpowiedz Link
mama.mimi Re: DO ARTURA: 20.08.05, 18:49 Lepiej nie pytaj, czy można popcorn!! po prostu jedz!! z radości, że można chyba sobie dzisiaj zrobię, bo też nie wiedziałam. Odpowiedz Link
betina02 Re: DO ARTURA: 20.08.05, 19:58 no nie przesadzajcie kobiety, chyba kazdy produkt zawiera cukier w minimalnej ilosci cukier, ja ostatnio kupiłam chrupkie pieczywo (pisało ze bez cukru0 a w składzie ma 2% cukru. Odpowiedz Link
betina02 Re: DO ARTURA: 20.08.05, 20:09 napisałam Ci na priva ,odpisz w miare mozliwosci Odpowiedz Link
betina02 Re: DO ARTURA: 20.08.05, 20:34 to nie waza, kupiłam je w auchan (pisze chlebek bez cukru) nawet smaczne i nadaje sie na kanapki, w formie wafli, cena około 3 zł Odpowiedz Link