maj55 14.12.05, 13:26 Moja 7,5 miesięczna córka ma Candidę crusei na 3 plusy w nocy, a także w dzień ale mniej, drapie się i to szczególnie w głowę cy to możliwe, że grzybica powoduje taki świąd? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jawaczysen Re: drapanie się 14.12.05, 19:50 Ostatnio sama chciałam poruszyć ten temat.W badaniu wyszedł mi wzrost candidy albicans dość obfity,a problem stanowi duże swędzenie pod pachami i mniejsze głowy(aktualnie mniejsze bo kiedyś bardzo swędziała mnie skóra głowy).Zastanawiam się czy to grzyb i jednak daję mu duże szanse w tej kwestii...Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jullieta Re: drapanie się 14.12.05, 21:48 Ja mam candidę, nic mnie nie swędzi, ale od ponad dwóch lat okrutnie drapałam się po głowie, do krwi, aż utworzył się strup, by potem znowu...Żadna silna wola nie pomagała, ani strach przed infekcją, albo czym jeszcze.Nic.Tak silny miałam odruch autoagresji.Tak ponoć mogą działać toksyny candidy. Poza tym gryzłam wewnętrzne strony policzków, też do krwi, nie było zdrowego miejsca. Aż do chwili zastosowania restrykcyjnej diety i zmasowanego leczenia!Ale myślę, że u tak małego dziecka autoagresja nie wchodzi w grę, więc pozostaje tylko świąd, niestety. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
balamutka Re: drapanie się 14.12.05, 22:47 Mnie strasznie swędzi po goleniu - także nóg i wyskakują mi krostki i takie dziwne podłóżne kreski jakbym dostała batem. Ciekawe czy to od candidy? Odpowiedz Link
nadia0105 Re: drapanie się 15.12.05, 08:17 Mnie też strasznie swędzi głowa , drapię się aż krew leci i to samo jest z nogami po depilacji depilatorem w nocy chcę się zadrapać , rano jak wstaje mam całe szramy na nogach az do krwi .Też jestem ciekawa czy to od candidy?Ale zauważyłam ze jak nie jem słodyczy to wszysko jest OK , nawet mniejsze włoski odrastają . Odpowiedz Link
nowajulka Re: drapanie się 17.12.05, 21:33 A może masz zapalenie mieszków.......wtedy nie powinno się używac depilatora........ Odpowiedz Link
nowajulka Re: drapanie się 17.12.05, 21:32 Ja tez sie tak drapalam.....eliminacja glutenu i szampon Stieprox przyniosły ulge............ Odpowiedz Link
jawaczysen Re: drapanie się 14.01.06, 08:35 Witam Od jakiegoś tygodnia bardzo swędzi mnie całe ciało,szczególnie pod pachami.Nawet pod jedną zrobiło mi się cos w rodzaju liszaja(?),taka plama różowa nieco wypukła(bardzo swędzi!).Jak mam to rozumieć? Od listopada jestem na diecie(przyznaję,że nie jest ona doskonała,jednak nie tknęłam w ogóle alkoholu,słodyczy,i najważniejszych produktów,których nie można jeść;natomiast jem chleb na zakwasie).Pozdrawiam Odpowiedz Link
grakit Re: drapanie się 15.12.05, 09:56 Sliczna masz corcie Drapanie sie po glowie jak i po konczynach, to efekt wydalanych przez skore toksyn. Niestety u mnie to samo sie dzieje. Najpierw sa to ostre klucia a potem diabelne swedzenie. w nocy tego nie odczuwam tylko w dzien. W tej chwili zdarza mi sie sporadycznie bo sporo grzyba juz wytluklam,niemniej czasami swedzi. Odpowiedz Link
ula.smith Re: drapanie się 19.12.05, 22:04 Ja też odczuwałam silne swędzenie całego ciała a szczególnie głowy i genitaliów. Przez to ciągłe drapanie utworzyła mi się na głowie różowawa rana - podobna do róży bądź liszajca. Pomogło mi wypalanie lnem z gorącą świecą woskową. Ponadto przez cały czas czułam swiąd ciała i miałam wrażenie że jestem brudna. Zbyt często zaczęłam się myć co jeszcze bardziej osłabiło mój organizm. Od kiedy stosuję dietę prawie nie odczuwam swędzenia, (tylko na początku kuracji), nie mam też problemów z łupieżem. Radzę, jeżeli to możliwe, ograniczać się w drapaniu i pozbyć się toksyn z organizmu. Mądry Polak po szkodzie.. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: drapanie się 14.01.06, 12:47 ja po zazyciu anry mam nie dosyc ze nasilony lupiez to jeszcze drapie sie i mam kupe strupow. Kurcze wszystko co mnie teraz przesladuje akurat stalo sie po tym jak wypilam tego krzemu. Przypadek czy powiazanie? Ciekawe.... Pewnie bede musiala zmienic szampon, zeby sprawdzic od czego to swedzenie. Odpowiedz Link