Dodaj do ulubionych

drapanie się

14.12.05, 13:26
Moja 7,5 miesięczna córka ma Candidę crusei na 3 plusy
w nocy, a także w dzień ale mniej, drapie się i to szczególnie w głowę
cy to możliwe, że grzybica powoduje taki świąd?
Obserwuj wątek
    • jawaczysen Re: drapanie się 14.12.05, 19:50
      Ostatnio sama chciałam poruszyć ten temat.W badaniu wyszedł mi wzrost candidy
      albicans dość obfity,a problem stanowi duże swędzenie pod pachami i mniejsze
      głowy(aktualnie mniejsze bo kiedyś bardzo swędziała mnie skóra
      głowy).Zastanawiam się czy to grzyb i jednak daję mu duże szanse w tej
      kwestii...Pozdrawiam.
      • jullieta Re: drapanie się 14.12.05, 21:48
        Ja mam candidę, nic mnie nie swędzi, ale od ponad dwóch lat okrutnie drapałam
        się po głowie, do krwi, aż utworzył się strup, by potem znowu...Żadna silna wola
        nie pomagała, ani strach przed infekcją, albo czym jeszcze.Nic.Tak silny miałam
        odruch autoagresji.Tak ponoć mogą działać toksyny candidy. Poza tym gryzłam
        wewnętrzne strony policzków, też do krwi, nie było zdrowego miejsca. Aż do
        chwili zastosowania restrykcyjnej diety i zmasowanego leczenia!Ale myślę, że u
        tak małego dziecka autoagresja nie wchodzi w grę, więc pozostaje tylko świąd,
        niestety.

Pozdrawiam.
        • balamutka Re: drapanie się 14.12.05, 22:47
          Mnie strasznie swędzi po goleniu - także nóg i wyskakują mi krostki i takie dziwne podłóżne kreski jakbym dostała batem. Ciekawe czy to od candidy?
          • nadia0105 Re: drapanie się 15.12.05, 08:17
            Mnie też strasznie swędzi głowa , drapię się aż krew leci i to samo jest z
            nogami po depilacji depilatorem w nocy chcę się zadrapać , rano jak wstaje mam
            całe szramy na nogach az do krwi .Też jestem ciekawa czy to od candidy?Ale
            zauważyłam ze jak nie jem słodyczy to wszysko jest OK , nawet mniejsze włoski
            odrastają .
          • nowajulka Re: drapanie się 17.12.05, 21:33
            A może masz zapalenie mieszków.......wtedy nie powinno się używac
            depilatora........
        • nowajulka Re: drapanie się 17.12.05, 21:32
          Ja tez sie tak drapalam.....eliminacja glutenu i szampon Stieprox przyniosły
          ulge............
      • jawaczysen Re: drapanie się 14.01.06, 08:35
        Witamsmile
        Od jakiegoś tygodnia bardzo swędzi mnie całe ciało,szczególnie pod
        pachami.Nawet pod jedną zrobiło mi się cos w rodzaju liszaja(?),taka plama
        różowa nieco wypukła(bardzo swędzi!).Jak mam to rozumieć? Od listopada jestem
        na diecie(przyznaję,że nie jest ona doskonała,jednak nie tknęłam w ogóle
        alkoholu,słodyczy,i najważniejszych produktów,których nie można jeść;natomiast
        jem chleb na zakwasie).Pozdrawiam
    • grakit Re: drapanie się 15.12.05, 09:56
      Sliczna masz corciesmile Drapanie sie po glowie jak i po konczynach, to efekt
      wydalanych przez skore toksyn. Niestety u mnie to samo sie dzieje. Najpierw sa
      to ostre klucia a potem diabelne swedzenie. w nocy tego nie odczuwam tylko w
      dzien. W tej chwili zdarza mi sie sporadycznie bo sporo grzyba juz
      wytluklam,niemniej czasami swedzi.
    • ula.smith Re: drapanie się 19.12.05, 22:04
      Ja też odczuwałam silne swędzenie całego ciała a szczególnie głowy i
      genitaliów. Przez to ciągłe drapanie utworzyła mi się na głowie różowawa rana -
      podobna do róży bądź liszajca. Pomogło mi wypalanie lnem z gorącą świecą
      woskową.
      Ponadto przez cały czas czułam swiąd ciała i miałam wrażenie że jestem brudna.
      Zbyt często zaczęłam się myć co jeszcze bardziej osłabiło mój organizm.
      Od kiedy stosuję dietę prawie nie odczuwam swędzenia, (tylko na początku
      kuracji), nie mam też problemów z łupieżem.
      Radzę, jeżeli to możliwe, ograniczać się w drapaniu i pozbyć się toksyn z
      organizmu. Mądry Polak po szkodzie..
      • homeopatkaqq Re: drapanie się 14.01.06, 12:47
        ja po zazyciu anry mam nie dosyc ze nasilony lupiez to jeszcze drapie sie i mam
        kupe strupow. Kurcze wszystko co mnie teraz przesladuje akurat stalo sie po tym
        jak wypilam tego krzemu. Przypadek czy powiazanie? Ciekawe....
        Pewnie bede musiala zmienic szampon, zeby sprawdzic od czego to swedzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka