agazabcia1 20.04.06, 12:55 Czy to dobrze czy źle, ze po chlebku wasa pierdzę za duzo? Jem go od 2 miesięcy, ale te gazy pojawiły sie od 2 tygodni. Wy tez tak macie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homeopatkaqq Re: chleb wasa a gazy!!!! 20.04.06, 14:46 przetworzona zywnosc dozywia candide. Odpowiedz wiec jest jasna: rob sama chleb na zakwasie. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: chleb wasa a gazy!!!! 20.04.06, 14:46 a moze za malo warzyw jesz ostatnimi dnaimi i sam chleb bez towarzystwa jarzyn zaczyna szkodzic? Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: chleb wasa a gazy!!!! 20.04.06, 14:56 Nie, raczej chyba w połaczeniu z pasta sojową, bo na święta zrobiłam i jem do tej pory z wasą, ale juz się konczy więc chyba będzie lepiej. Odpowiedz Link
iwna19 Re: chleb wasa a gazy!!!! 21.04.06, 19:06 ja po chlebie Wasa dostaje biegunki i boli brzucha wiec cos w tym jest Odpowiedz Link
zocha18 Re: chleb wasa a gazy!!!! 21.04.06, 21:30 Ja też zauważyłam, że czuje sie po nim gorzej, a po ryżowych kółkach jest ok. Odpowiedz Link
izaczekk Re: chleb wasa a gazy!!!! 21.04.06, 22:49 dla mnie wasa jest do bani, lepiej sie czulam po chlebku chaber, bez cukru oczywiscie. teraz w ogole nie jem chleba i wcale za nim nie tesknie Odpowiedz Link
jagoda9999 Re: chleb wasa a gazy!!!! 25.04.06, 13:19 Ktoś wspominał o tym, że trzeba o wiele więcej pić przy spożywaniu wasy, bo inaczej nie spełnia swojego zadania. Może z tego wynikają Twoje problemy. Odpowiedz Link
ulaa4 Re: chleb wasa a gazy!!!! 27.04.06, 10:26 a jaki rodzaj konkretnie jesz tej Wasy? Odpowiedz Link
hopik Re: chleb wasa a gazy!!!! 27.04.06, 11:28 moim zdaniem to po soi masz takie sensacje a nie po pieczywku Wasa!!! jak dla mnie soja to koszmar do strawienia. Odpowiedz Link
ulaa4 soja nie do strawienia? 27.04.06, 11:40 kurcze ale jaja... nigdy bym nie pomyślała ze od soi można mieć takie sensacje... a jak na to wpadłaś?? Odpowiedz Link
hopik do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 11:58 po tym, jak doznałam sensacji po soi raz - myślałam, że to nie musi być po soi tylko ogólna niestrawność. Drugi - znowu lewitacje z piruetami, trzeci też, więc zdecydowałam, że soja nie jest pokarmem dla mnie! Odpowiedz Link
ulaa4 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 12:24 kurcze nieźle... ale dobrze wiedziec. jakdłaś dania z soi czy np. chleb z ziarnami? Odpowiedz Link
hopik Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 12:28 > kurcze nieźle... ale dobrze wiedziec. jakdłaś dania z soi czy np. chleb z > ziarnami? nie do końca rozumiem, czy chodzi w jakiej postaci jadłam soję? jeśli tak, to raz to była pasta sojowa własnoręcznie robiona, raz kotlety sojowe a raz soja w ziarnach z pomidorami i tuńczykiem. jestem na 100% pewna, ze soja mi nie służy. długo (5-6h) się trawi przyprawiając mnie o niepowtarzalne sensacje gastryczne jedyny plus - syci naprawdę na dłuuuuuuuuuuuugooo! Odpowiedz Link
ulaa4 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 13:11 tak. chodziło mi w jakiej formie bo mam teraz chleb z soja (ziarna takie duże), jej jest mało to mogę nie zaobserwować wielkiej reakcji organizmu... dzięki pozdrawiam Ula Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 13:37 Mnie się wydaje, ze połaczenie soi z chlebem jest niekorzystne, a wczoraj zjadłam wasę zytnia z pastą z soczewicy i miałam starszne wzdęcia. więc chyba nie powinnam łączyć wasy ze strączkowymi, musze siebie jeszcze poobserwować. Wcześniej nie było z tym problemów, może jak się zaczęłam oczyszczać to organizm zaczął mnie informowac co dobre, a co złe. Na szczeście zawsze mam w pogotowiu rumianek i on mnie wybawił z tych niedogodności. a tak na marginesie to nie moge patrzec na reklamę manti - na wzdęcia, kobieta połkneła tabletke i zabiera się za słodycze czy tez inne rzeczy z usmiechem, po których normalnie na gazy - irytuje mnie nieświadomość ludzi jak bardzo sobie szkodzą.....ech Odpowiedz Link
ulaa4 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 13:47 hmmm... co mi tam moge wydłubać ta soję mało jej jest. co do reklam... jak chyba we wszystkich połowa to naciągactwo... jak mówią o actilemu.... tez jest przeciez dd a rumianek pomaga Ci na wzdęcia????? Odpowiedz Link
hopik Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 14:13 chleb z soją mi nie szkodzi. mysle ze spokojnie mozesz wcinac, jesli do tej pory ci nie szkodził. pod warunkiem, ze jest na zakwasie i zytni.... Odpowiedz Link
ulaa4 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 14:19 wiesz własnie zabrakło mojego chleba bo piekarz gdzies wyjechał i teraz kupiłam zytni jakis bez drożdzy ale z soją... (pierwszy raz) zobacze co mi po nim będzie... myslę ze i tak trafię do Tast-u na koniec... Odpowiedz Link