Dodaj do ulubionych

chleb wasa a gazy!!!!

20.04.06, 12:55
Czy to dobrze czy źle, ze po chlebku wasa pierdzę za duzo?smile Jem go od 2
miesięcy, ale te gazy pojawiły sie od 2 tygodni. Wy tez tak macie?
Obserwuj wątek
    • homeopatkaqq Re: chleb wasa a gazy!!!! 20.04.06, 14:46
      przetworzona zywnosc dozywia candide.
      Odpowiedz wiec jest jasna: rob sama chleb na zakwasie.
      • homeopatkaqq Re: chleb wasa a gazy!!!! 20.04.06, 14:46
        a moze za malo warzyw jesz ostatnimi dnaimi i sam chleb bez towarzystwa jarzyn
        zaczyna szkodzic?
        • agazabcia1 Re: chleb wasa a gazy!!!! 20.04.06, 14:56
          Nie, raczej chyba w połaczeniu z pasta sojową, bo na święta zrobiłam i jem do
          tej pory z wasą, ale juz się konczy wink więc chyba będzie lepiej.
          • iwna19 Re: chleb wasa a gazy!!!! 21.04.06, 19:06
            ja po chlebie Wasa dostaje biegunki i boli brzucha wiec cos w tym jest wink
            • zocha18 Re: chleb wasa a gazy!!!! 21.04.06, 21:30
              Ja też zauważyłam, że czuje sie po nim gorzej, a po ryżowych kółkach jest ok.
              • izaczekk Re: chleb wasa a gazy!!!! 21.04.06, 22:49
                dla mnie wasa jest do bani, lepiej sie czulam po chlebku chaber, bez cukru
                oczywiscie. teraz w ogole nie jem chleba i wcale za nim nie tesknie
                • jagoda9999 Re: chleb wasa a gazy!!!! 25.04.06, 13:19
                  Ktoś wspominał o tym, że trzeba o wiele więcej pić przy spożywaniu wasy, bo
                  inaczej nie spełnia swojego zadania. Może z tego wynikają Twoje problemy.
    • ulaa4 Re: chleb wasa a gazy!!!! 27.04.06, 10:26
      a jaki rodzaj konkretnie jesz tej Wasy?
      • hopik Re: chleb wasa a gazy!!!! 27.04.06, 11:28
        moim zdaniem to po soi masz takie sensacjewink a nie po pieczywku Wasa!!! jak dla
        mnie soja to koszmar do strawienia.
        • ulaa4 soja nie do strawienia? 27.04.06, 11:40
          kurcze ale jaja... nigdy bym nie pomyślała ze od soi można mieć takie
          sensacje...
          a jak na to wpadłaś??
          • hopik do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 11:58
            po tym, jak doznałam sensacji po soismile raz - myślałam, że to nie musi być po
            soi tylko ogólna niestrawność. Drugi - znowu lewitacje z piruetamibig_grin, trzeci
            też, więc zdecydowałam, że soja nie jest pokarmem dla mnie!
            • ulaa4 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 12:24
              kurcze nieźle... ale dobrze wiedziec. jakdłaś dania z soi czy np. chleb z
              ziarnami?
              • hopik Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 12:28
                > kurcze nieźle... ale dobrze wiedziec. jakdłaś dania z soi czy np. chleb z
                > ziarnami?

nie do końca rozumiem, czy chodzi w jakiej postaci jadłam soję? jeśli tak, to
                raz to była pasta sojowa własnoręcznie robiona, raz kotlety sojowe a raz soja w
                ziarnach z pomidorami i tuńczykiem. jestem na 100% pewna, ze soja mi nie służy.
                długo (5-6h) się trawi przyprawiając mnie o niepowtarzalne sensacje
                gastrycznesmile jedyny plus - syci naprawdę na dłuuuuuuuuuuuugooo!
                • ulaa4 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 13:11
                  tak. chodziło mi w jakiej formie smile
                  bo mam teraz chleb z soja (ziarna takie duże), jej jest mało to mogę nie
                  zaobserwować wielkiej reakcji organizmu...
                  dzięki
                  pozdrawiam
                  Ula
                  • agazabcia1 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 13:37
                    Mnie się wydaje, ze połaczenie soi z chlebem jest niekorzystne, a wczoraj
                    zjadłam wasę zytnia z pastą z soczewicy i miałam starszne wzdęcia. więc chyba
                    nie powinnam łączyć wasy ze strączkowymi, musze siebie jeszcze poobserwować.
                    Wcześniej nie było z tym problemów, może jak się zaczęłam oczyszczać to
                    organizm zaczął mnie informowac co dobre, a co złe. Na szczeście zawsze mam w
                    pogotowiu rumianek i on mnie wybawił z tych niedogodności.

a tak na marginesie to nie moge patrzec na reklamę manti - na wzdęcia, kobieta
                    połkneła tabletke i zabiera się za słodycze czy tez inne rzeczy z usmiechem, po
                    których normalnie na gazy - irytuje mnie nieświadomość ludzi jak bardzo sobie
                    szkodzą.....ech
                    • ulaa4 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 13:47
                      hmmm... co mi tam moge wydłubać ta soję smile mało jej jest.

co do reklam... jak chyba we wszystkich połowa to naciągactwo... jak mówią o
                      actilemu.... tez jest przeciez dd smile

a rumianek pomaga Ci na wzdęcia?????
                      • hopik Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 14:13
                        chleb z soją mi nie szkodzi. mysle ze spokojnie mozesz wcinac, jesli do tej
                        pory ci nie szkodził. pod warunkiem, ze jest na zakwasie i zytni....smile
                        • ulaa4 Re: do ulaa4 - jak na to wpadłam?:)) 27.04.06, 14:19
                          wiesz własnie zabrakło mojego chleba bo piekarz gdzies wyjechał sad i teraz
                          kupiłam zytni jakis bez drożdzy ale z soją... (pierwszy raz) zobacze co mi po
                          nim będzie...
                          myslę ze i tak trafię do Tast-u na koniec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka