sdomitrz 28.08.06, 23:03 Co sądzicie o lekach Sanum? Podaję synkowi (5 l) od miesiąca i jest znaczne pogorszenie. Jestem bliska odstawienia... Dodam że jest uczulony na pleśnie i pani dr przepisując je wiedziała o tym... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balamutka Re: Leki Sanum 29.08.06, 11:34 Nie raz już było o Sanum, zanim założycie nowy wątek polecam wyszukiwarkę. Odpowiedz Link
sdomitrz Re: Leki Sanum 29.08.06, 15:49 no właśnie niewiele było. Było tylko, że ktoś poleca a ktoś nie wie co to jest... żadnych ocen osób, które je stosowały. Chodzi mi o to żeby w końcu osoby które je stosowały wypowiedziały się, czy warto... w moim ptrzypadku to jest bardzo ważne ponieważ dziecko cierpi i niewiadomo, czy można oczekiwać skutku... Odpowiedz Link
kawka37 Re: Leki Sanum 29.08.06, 16:12 O Sanum bylo już naprawdę wielokrotnie , były i oceny i miedzy innymi ja w jednym z wątków pisałam , że stosowalam leki tej firmy ponad 8 miesiecy, jedna moja znajoma ponad rok , inna tez coś kolo tego i bez rezultatu, tzn za siebie mogę powiedzieć ,że bylo tylko znaczne pogorszenie. Wszystkie 3 leczyłyśmy grzybicę systemową. Może to ważna informacja , bo może w lżejszych przypadkach, czy innych chorobach pomaga. Odpowiedz Link
kawka37 Re: Leki Sanum 29.08.06, 21:12 Grzybicę systemową/ukladową diagnozuje się np. robiąc wymazy/ posiewy z narządów ( np. posiew mykologiczny wydzieliny z pochwy, moczu, kału) albo wykonując badania immunologiczne krwi, tzw. IGg ( nie mylić z IGe robionym dla stwierdzenia alergii w ogóle lub badania konkretnych alergenów). Ta druga metoda jest skuteczna wtedy, gdy grzyby przymocowały sie juz na tyle skutecznie do ścian jelita, że w kale nie wychodzą, albo gdy opanowały narządy niedostępne badaniami wydzielin/ wydalin. Odpowiedz Link
shamsa Re: Leki Sanum 29.08.06, 21:39 ktore z objawow candidy sa objawami infekcji ukladowej? Odpowiedz Link
kawka37 Re: Leki Sanum 29.08.06, 23:15 Grzybica jest systemowa wtedy, gdy obejmuje objawy ze strony wiecej niż jednego ukladu, tzn np. oprócz pokarmowego jeszce oddechowy ( kaszel, odksztuszanie flegmy, obrzęki krtani lub w uchu, ból w środku ucha, katar, problemy z zatokami tj. bóle lub wydzielina) rozrodczy( pieczenie, upławy, bóle) i /lub moczowy ( zapalenie pęcherza i dróg moczowych , u facetów problemy z prostatą)i skóre ( świąd skóry, wysypki, zapalenia na owłosionej skórze głowy, mocne wypadanie włosów) . Grzybki typu fusarium można też mieć na ścianach naczyń żylnych ( nie mylić z krwią krążącą) Odpowiedz Link