Dodaj do ulubionych

Leki Sanum

28.08.06, 23:03
Co sądzicie o lekach Sanum?
Podaję synkowi (5 l) od miesiąca i jest znaczne pogorszenie. Jestem bliska
odstawienia...
Dodam że jest uczulony na pleśnie i pani dr przepisując je wiedziała o tym...
Obserwuj wątek
    • balamutka Re: Leki Sanum 29.08.06, 11:34
      Nie raz już było o Sanum, zanim założycie nowy wątek polecam wyszukiwarkę.
      • sdomitrz Re: Leki Sanum 29.08.06, 15:49
        no właśnie niewiele było. Było tylko, że ktoś poleca a ktoś nie wie co to
        jest... żadnych ocen osób, które je stosowały.
        Chodzi mi o to żeby w końcu osoby które je stosowały wypowiedziały się, czy
        warto... w moim ptrzypadku to jest bardzo ważne ponieważ dziecko cierpi i
        niewiadomo, czy można oczekiwać skutku...
        • kawka37 Re: Leki Sanum 29.08.06, 16:12
          O Sanum bylo już naprawdę wielokrotnie , były i oceny
          i miedzy innymi ja w jednym z wątków pisałam , że stosowalam leki tej firmy
          ponad 8 miesiecy, jedna moja znajoma ponad rok , inna tez coś kolo tego i bez
          rezultatu, tzn za siebie mogę powiedzieć ,że bylo tylko znaczne pogorszenie.
          Wszystkie 3 leczyłyśmy grzybicę systemową. Może to ważna informacja , bo może w
          lżejszych przypadkach, czy innych chorobach pomaga.
          • shamsa Re: Leki Sanum 29.08.06, 19:57
            jak sie diagnozuje grzybice systemową?
            • kawka37 Re: Leki Sanum 29.08.06, 21:12
              Grzybicę systemową/ukladową diagnozuje się np. robiąc wymazy/ posiewy z
              narządów ( np. posiew mykologiczny wydzieliny z pochwy, moczu, kału) albo
              wykonując badania immunologiczne krwi, tzw. IGg ( nie mylić z IGe robionym dla
              stwierdzenia alergii w ogóle lub badania konkretnych alergenów). Ta druga
              metoda jest skuteczna wtedy, gdy grzyby przymocowały sie juz na tyle skutecznie
              do ścian jelita, że w kale nie wychodzą, albo gdy opanowały narządy niedostępne
              badaniami wydzielin/ wydalin.
              • shamsa Re: Leki Sanum 29.08.06, 21:39
                ktore z objawow candidy sa objawami infekcji ukladowej?
                • kawka37 Re: Leki Sanum 29.08.06, 23:15
                  Grzybica jest systemowa wtedy, gdy obejmuje objawy ze strony wiecej niż
                  jednego ukladu, tzn np. oprócz pokarmowego jeszce oddechowy ( kaszel,
                  odksztuszanie flegmy, obrzęki krtani lub w uchu, ból w środku ucha, katar,
                  problemy z zatokami tj. bóle lub wydzielina) rozrodczy( pieczenie, upławy,
                  bóle) i /lub moczowy ( zapalenie pęcherza i dróg moczowych , u facetów problemy
                  z prostatą)i skóre ( świąd skóry, wysypki, zapalenia na owłosionej skórze
                  głowy, mocne wypadanie włosów) . Grzybki typu fusarium można też mieć na
                  ścianach naczyń żylnych ( nie mylić z krwią krążącą)
                  • shamsa Re: Leki Sanum 30.08.06, 10:59
                    dziekuje!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka