Dodaj do ulubionych

Nie dostałem opieki

IP: *.zory.msk.pl 21.02.04, 09:00
...nad 14 letnią córką (żona jest w szpitalu z młodszym dzieckiem).
Wydaje się to dziwne i niesprawiedliwe, bo nad starszą osobą i dzieckiem do
14 roku życia, dostałbym bez problemu.
Dodam, że córka miała gorączkę i ostrą biegunkę - została sama na dziewięć
godzin.
Skieruję sprawę do rzecznika praw obywatelskich.
Wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: Nie dostałem opieki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.04, 00:30
      Trzeba zobaczyć, jak jest w prawie.
      Mimo wszystko wydaje mi się jednak, że przytomna 14-letnia osoba z biegunką i
      gorączką jest w stanie załatwiać się samodzielnie oraz pić tyle, ile potrzeba,
      a w razie znacznego pogorszenia samopoczucia wezwać telefonicznie lekarza lub
      pogotowie celem dalszego leczenia w szpitalu.
      Poza tym, skoro uważałeś za stosowne, żeby z nią być - jakie Ty masz układy w
      pracy, że Ci nie dali urlopu (wyczerpałeś już cały urlop na ten rok?! jest
      dopiero luty)? albo dnia wolnego do późniejszego odpracowania? Taki jesteś
      potrzebny? Jeśli tak, to by Cię i "na opiekę" nie puścili.
      A jeśli po prostu wkurzyłeś się i chcesz komuś pogonić kota (lekarzowi, jak
      mniemam), to radzę ochłonąć i dać sobie spokój, bo szkoda czasu i nerwów.
      • Gość: Orald Re: Nie dostałem opieki IP: *.zory.msk.pl 22.02.04, 08:19
        Akurat była w stanie zrobić to wszystko, o czym napisałeś.
        Nietrudno sobie jednak wyobrazić sytuację, w której to nie byłoby możliwe.
        Ale nawet nie o to chodzi:
        dlaczego nie można dostać opieki na dzieci w przedziale wiekowym 14-18 lat, a
        na dorosłego i młodsze dziecko tak?
        Wygląda to jawną dyskryminację, a to już jest wbrew konstytucji chociażby...
        • hanas Re: Nie dostałem opieki 22.02.04, 22:14
          Dzień wolny się należy ale niepłatny bo powyżej 14 roku życia , ja wogóle nie
          korzystam z opieki nawet tej płatnej na dziecko bo to jest duża strata
          finansowa , biore urlop na żądanie .Koniec z tymi opiekami przecież to twoim
          kosztem i wszystkich którzy płaca na ubezpieczenie ,wskaźnik wydatków na różne
          świadczenia opieki mamy najwyższy .
          Co innego gdy dziecko często choruję , jest dzieckiem specjalnej troski te
          świadczenia powinny być zawsze dostępne, bo dziecko chororwite lub
          niepełnosprawne to już wystarczy nieszczęść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka