Dodaj do ulubionych

minister obiecuje

11.03.12, 15:56
wyborcza.pl/1,76842,11305325,Arlukowicz_obiecuje_matkom_znieczulenie.html

ciekawe, że ten news przeszedł tu bez echa. Ale był, i dobrze. U nas teraz idzie trochę gorzej, bo kryzys finansowy i władza oszczędza na doktorach, ale jak usłyszałem, że minister Arłukowicz chce obiecać bezpłatne nadoponowe do porodu, to muszę Mu podziękować za rozwianie a priori wszelkich wątpliwości co do tego, czy decyzja o emigracji nadal pozostaje słuszna. Pozostaje. Nadal nie ma do czego wracać.
Obserwuj wątek
    • jag_2002 Re: minister obiecuje 11.03.12, 20:55
      tak sie zastanawiam, skad wezmie tylu lekarzy
      • slav_ Re: minister obiecuje 11.03.12, 21:06
        > tak sie zastanawiam, skad wezmie tylu lekarzy

A po co jacyś tam lekarze?
        nfz doda 5 zł do ceny procedury (albo i nie doda bo juz teraz znieczulenie jest "wliczone" w cenę procedury więc tylko będzie karał szpitale obcięciem kontraktu jak sie kobiety będa skarzyły na brak zniczulenia) i już obecanka ministra"załatwiona".
        Pacjentki zostną poinformowane że "sie należy znieczulenie" i po sprawie.
        • do.ki Re: minister obiecuje 11.03.12, 21:39
          > Pacjentki zostną poinformowane że "sie należy znieczulenie" i po sprawie.

No właśnie. Przypuśćmy, że nagle spanikowałem i uznałem nowe podatki wprowadzone przez ojego socjalistycznego premiera za przegięcie i rozbój w biały dzień i że jednak postanowiłem z powrotem przenieść się do Polski. Specjalista, z doświadczeniem itede. Niby coś powinienem sobie znaleźć, nie? Zwłaszcza że podobno anestezjologów tu i tam brakuje. I teraz mój ewentualny pracodawca mi oświadcza, że położnicze znieczulenia "po państwowej cenie i natychmiast, bo minister powiedział, że się należy".

to mi przypomina ten świetny montaż (uwxaga, politycznie niepoprawny!)

www.youtube.com/watch?v=cTpvJnJPXdY

:-)

Dobra, wiem, że to przerysowane, ale "take home message" jest jasny: obowiązkowa porodówka, delikatnie mówiąc nie tylko mnie zniechęci do podjęcia wyzwania pracy w Starym Kraju.
          • aktyntasza Re: minister obiecuje 25.03.12, 11:27
            Po co leczyć starszych ?
            • do.ki stół a nożyce 25.03.12, 12:41
              co to ma wspólnego z tematem? Może przybliżysz po co ten link do po prostu niezbyt szczęśliwego skrótu myślowego? Zręczniej i prawdziwiej mógł Rostowski powiedzieć, że ludzie powinni przechodzić na emeryturę w wieku na tyle późnym, żeby nie pobierali emerytury na tyle długo, że groziłoby to zawaleniem się systemu. I w systemie redystrybucyjnym (a o takim systemie jest mowa) taka jest prawda.

A Kolega Sebastian Kuklo niepotrzebnie się podnieca. Założę się, że moja populacja pacjentów jest starsza niż jego (bo tu u mnie społeczeństwo jest po prostu starsze), więc wątpliwości co do wskazań wielu operacji u osób w podeszłym wieku miewam regularnie. Jednak nie w tym problem (problem tkwi raczej w komunikacji z pacjentem) i to nie ten temat wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka