Dodaj do ulubionych

Objawy tętniaka mózgu?

02.03.05, 12:02
Czy są jakies objawy które poprzedzają to schorzenie? Strasznie się boję. Mam
niskie ciśnienie 90/55. Proszę odpiszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: Objawy tętniaka mózgu? IP: *.aster.pl 02.03.05, 22:40
      Nie można mówić o objawach poprzedzających tętniaka, ale tak, bywają objawy,
      które mogą sugerować, że to schorzenie istnieje i się rozwija. Ale czemu akurat
      tego się boisz? Niskie ciśnienie akurat nic tu nie ma do rzeczy. Napisz jak
      człowiek, to może dostaniesz od kogoś tutaj sensowną poradę. Pozdrawiam.
      • karimaj Re: Objawy tętniaka mózgu? 03.03.05, 11:22
        Dlaczego napisałaś ze niskie ciśnienie nie ma nic do rzeczy? Czy możesz mi to
        wytłumaczyć. Dlaczego sie boję? Często boli mnie głowa, kręci mi sie w niej i w
        ogóle jestem zestresowana. Proszę odpisz. Dzieki
        • maszar Re: Objawy tętniaka mózgu? 03.03.05, 16:41
          niskie ciśnienie z całą pewnością nie jest objawem każącym podejrzewać tętniaka;
          natomiast ja najbardziej daje opisane przez Ciebie objawy - zawroty, bóle głowy...
        • agulha Re: Objawy tętniaka mózgu? 05.03.05, 02:08
          Według mojej najlepszej wiedzy (jest taka formułka w prawie) niskie ciśnienie
          nie jest ani czynnikiem ryzyka, ani objawem, ani czynnikiem wywołującym, ani
          powikłaniem, ani skutkiem tętniaka mózgu. Jeżeli już ktoś ma tętniaka, to on
          prędzej pęknie przy wysokim ciśnieniu, niż przy prawidłowym lub niskim. Częste
          bóle i zawroty głowy nie są żadną miarą objawem charakterystycznym dla tętniaków
          mózgu i na pewno tętniak mózgu nie jest w takim przypadku pierwszym (ani drugim,
          ani dziesiątym) nasuwającym się rozpoznaniem. "W ogóle zestresowani" to jesteśmy
          prawie wszyscy - objaw całkowicie niecharakterystyczny. Nie rozumiem, dlaczego
          akurat tego tętniaka sobie wymyśliłaś. O ile nie masz bardzo obciążonego wywiadu
          rodzinnego (kilka przypadków rozpoznanego tętniaka mózgu albo nagłych zgonów
          wśród objawów pęknięcia tętniaka mózgu - SILNY!NAGŁY! ból głowy, z silnymi
          wymiotami, szybko pogarszający się stan ogólny, narastające zaburzenia
          świadomości) - jest to całkowicie nieuzasadnione. Mnie głowa boli bardzo często
          - co drugi dzień (migrena plus zapewne napięciowe bóle głowy plus niewykluczone,
          że bóle głowy 'z odbicia', czyli spowodowane przyjmowaniem leków), jestem
          zestresowana, zawroty głowy co prawda miewam rzadko, i jest sto chorób, których
          mam powody obawiać się bardziej niż tętniaka. Tyle ode mnie. Pozdrawiam. A.
          • karimaj Do Agulha 05.03.05, 09:28
            Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. U mnie w rodzinie z tego co wiem był tylko
            jeden przypadek pęknięcia tętniaka ale mój dziadek miał miażdżyce postępującą,
            chorobę Alzhaimera (zapomniałam jak pisze sie ten wyraz także przepraszam jakby
            co). Naprawdę dziękuję ci z całego serca.
            Nie wiem dlaczego go sobie wymysliałam, może po przeczytaniu w gazecie o jakimś
            przypadku.
            Fakt, że mam silną nerwicę..

Dzięki
            • werka527 Re: Do Agulha 26.03.15, 15:41
              witam , nie wiemjak u was u mnie rok temu wykryto tetniaka mozgu prawej , to jest cholernie meczace, nie wolno prawie nic zero dziwgania schylania masakra , od kilku miesiecy trace wzrok i zapominam , lekarze sami odradzaja zabieg bo czesto zostaje sie kalekom po zabiegu , i tak i tak jest ryzyko dochodza juznapady padaczkowe , nie wiem jak z cisnieniem bo od malego mam zawsze niskie, bole glowy staja sie okropne lecza mnie rowniez na migrene, mdleje byle gdzie czesto , to niejest zycie to jest koszmar , cholernie sie boje , co do cisnienia nie mam pojecia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka