IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:12
Pacjenci zacznijcie sie w koncu myc!Jesli przychodzicie do placowki SZ
nie napychajcie sie czosnkiem-to juz jest niedozniesienia!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lekarz z Kliniki Re: pacjenci! IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 03:07
      A ja podczas obchodów na dyżurach mówię wprost, że mydło w Polsce juz dawno nie
      jest na kartki i że woda nie jest limitowana. Mówie pacjentom wprost, że swoim
      syfiarstwem sami wystawiają sobie świadectwo.
    • Gość: dr nauk med. Re: pacjenci! IP: *.chello.pl 22.03.05, 08:29
      Pisałam juz swego czasu na ten temat. Żarcie czosnku, organiczny wstret do
      mydła i wody, niewyleczone zęby, nieużywanie pasty i szczoteczki do zebów,
      niezmienianie bielizny, długie i brudne paznokcie, uszy nie myte chyba od
      urodzenia, niepodmywające sie kobiety ( zwłaszcza w czasie miesiączki)- to
      przeciętnego pacjenta portret własny.
      Dezodoranty, jeżeli są uzywane to na brudne ciało.
      • Gość: majaca dosc Re: pacjenci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 08:55
        Moi drodzy macie absolutna racje!Zauwazylam ,ze zaden pacjent nie wypowiada
        sie na ten temat,nie krytykuje tego stanu rzeczy,za to bardzo chetnie ocenia
        praciwnikow sluzby zdrowia.Pozdrawiam WAS drodzy koledzy i kolezanki i
        miejmy nadzieje ,ze nie bedziemy musieli chodzic z klamerkami na nosach po
        oddzialach szpitalnych i przychodniach!
        • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 22.03.05, 10:17
          oj, ale z Was marzyciele!
          nawet wsord osob wyksztalconych w polsce czosnek to "cudowny lek". nie da rady
          im wytlumaczyc, ze jedzenie go kilogramami nic nie da a lekarzowi uprzykrza
          prace. po tych slowach posypaly sie na mnie gromy: bo lekarz powinien wiedziec,
          ze ludzie chorzy moga smierdziec. zenada. wies totalna.
          • Gość: majaca dosc Re: pacjenci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 10:26
            chorzy ludzie moga smierdziec?czym?brudem?wiekszosc smierdziuchow to chorzy
            chodzacy!Na papierosy chodza do wc ,umyc sie nie i nawet brakiem mydla
            wykrecic sie nie mozna sa automaty z mydlem w plynie.Sa brudni,wlosy to
            straki,pazury zapuszczone ,jak takiego zbadac?rekawiczki zakladam a czasem i
            maske ,odrzuca mnie.To nie sa na ogol ludzie biedni a damulki odstrojone
            oblane perfumami w dodatku-fetor!!!czosnek-moze ja najem sie go i tak pojde
            do pacjentow pogadac ,moze wtedy zrozumieja?
      • Gość: młody lekarz Re: pacjenci! IP: *.chello.pl 22.03.05, 11:20
        > Dezodoranty, jeżeli są uzywane to na brudne ciało.

No a po co używac na czyste? Czyste przecież nie śmierdzi. ;-)
        • Gość: persistens Re: pacjenci! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.03.05, 11:46
          I jeszcze wymagaja od nas odpowiedniej prezencji. Ze niby to nie wypada nie
          byc "pod krawatem". Ale i tak najlepsi sa amatorzy urynoterapii...
          • Gość: piel. Re: pacjenci! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22.03.05, 12:04
            dużo ludzi sądzi że w czasie choroby nie nalezy się myć bo się "doprawią" a jak
            mówię że dziecku przy gorączce można zrobić kąpiel ochładzajacą ,to dopiero
            zdziwienie i protest -chce pani żeby nerki przeziębiła!
            Naród czy zdrowy ,czy chory ogólnie myć się nie lubi ,rodzice nie uczą swoje
            dzieci aby się myły codziennie ,byłam kiedyś na koloniach -dzieci które
            korzystały z prysznica codziennie bez nakłaniania można policzyć było na palcach
            i to jednej ręki.
            • Gość: Magda Re: pacjenci! IP: *.3vnet.pl 22.03.05, 12:28
              Drodzy lekarze ,my pacjenci ,jezeli piszemy cokolwiek na temat lekarzy ,zawsze
              podkreslamy ze,"nie wszyscy,"a wiec uwazacie w dalszym ciagu ,ze nie ma
              pacjentow ktorzy dbaja o higiene osobista? Oj nie ladnie!
              • Gość: majaca dosc Re: pacjenci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:38
                Pewnie ,ze sa i beda i oby wiecej takich!Jednak moim celem bylo naklonic
                pacjentow do pisania o takich jak powyzej.Dlaczego tego nie zrobia ?Fajnie
                jest czepiac sie ludzi pracujacych przy nich?Duzo sie pisze o
                kulturze ,zachowaniu ,o braniu w lape ,o zarobkach i wielu innych rzeczach
                dotyczacych personelu!Poruszam temat pacjentow !
          • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 22.03.05, 13:18
            Gość portalu: persistens napisał(a):

>Ale i tak najlepsi sa amatorzy urynoterapii...
            zachlystnelam sie jedzeniem z wrazenia! naprawde ludzie swoje siuski pija i na
            rany polewaja? sadzilam, ze to bajka!
            • draconessa Re: pacjenci! 22.03.05, 13:25
              oj, nie bajka to, nie bajka. naprawde niektorzy tak robia i sadza, ze im
              pomaga. Pomyslowosc ludzka w zakresie "leczenia alternatywnego" jest
              niezmierzona!!!!
            • rezurekcja Re: pacjenci! 24.03.05, 11:12
              mialam takiego znajomego Anglika.
              Raz w roku latem przeporawadzal sie na miesiac do domku letniego i robil
              urynoterapie.
    • Gość: renia Re: pacjenci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:18
      Autentyczna scena z hipermarketu w dużym mieście - przy stoisku z kosmetykami
      męskimi stoi nastolatek. Ogląda, wącha. Podchodzi tatuś i mówi "zostaw to,
      mężczyzna musi pachnieć naturalnie".
      Do tej pory nie mogę zapomnieć tego naturalnego mężczyzny...
      • draconessa Re: pacjenci! 22.03.05, 16:34
        Jak rozumiem, tatus ow rozsiewal wokol siebie "naturalna" won mezczyzny???
        faktycznie, mezczyzni higiena nieskazeni to cos, czego dlugo nie da sie
        zapomniec i wywietrzyc. Co prawda niektore Panie tez moglyby stanac do walki o
        tytul smierdziela roku...
        • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 22.03.05, 16:37
          dzis w hipermarkecie stal przee mna taki. to byla meka. nie tylko
          zapach "naturalny" roztaczal, ale mial tez naturalna ziemie pod paznokciami.
          • draconessa Re: pacjenci! 22.03.05, 16:45
            i czewgo sie czepiamy, wszak czlek ekologiczny, w zgodzie z natura;)))) To
            raczej my niszczymy srodowisko naszymi mydlami, szamponami, dezodorantami:)))
      • Gość: Położnik Re: pacjenci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:44
        Do Pimpka to nie zart nawet tutaj jakiś zachecał do urynoterapi i podawał
        przepis,miał jeden problem smierdziało mu z geby ,jadna Pani o nicu Venus 22
        napisała mu że niepredko ktoś się Toba zainteresuje smierdzi Ci z pyska i
        kapiesz się w szczynach to skasowali.Do reszty czytajacych moge znieśc
        najwiekszy smród człowieka chorego a zapewniam wiem coś o tym,i smród kobiety
        ciezko pracującej a z konieczności trafiającej do szpitala.Natomiast nijak nie
        moge sobie wytłumaczyć higieny miejscowej jakbym hinduskę malował po twarzy i
        rekach białą farbą ,ta ciemna strona ciała jest natomiast obficie skropiona
        duchami, mak, bez, konwalia, lawenda,dlaczego teraz tak lubimy sowieckie
        perfumy????
        • draconessa Re: pacjenci! 22.03.05, 16:49
          zapach czlowieka chorego, wynikajacy z jego choroby tez mi nie przeszkadza.
          Natomiast nie znosze zapachu brudasa, a juz najbardziej brudasa wymieszanego z
          niby-elegantem ( czyli wlasnie tego zjawiska, ktore przytaczales:)) Zadne,
          nawet najlepsze perfumy nie zastapia higieny osobistej. Moim zdaniem, stan
          calkowitego braku higieny duzej czesci pacjentow, skladajacych wizyte
          lekarzowi, jest odbiciem i kultury osobistej owych pacjentow i ich stosunku do
          lekarza ( lekarzowi nic , co ludzkie, nie jest obce, wiec niech sobie smrody
          wacha, bo za to mu placa, ponadto choremu nie wolno sie przemeczac, a mycie to
          mnostwo roboty!!!)
        • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 22.03.05, 16:54
          wspolczuje wszystkim lekarzom, ale mojego meza chyba nie przebijecie;)
          rok temu latem pogotowie wiozlo pacjenta, osobe bezdomna. taki byl fetor, ze
          karetka jechala z otwartym oknem i lekarka miala glowe za oknem.
          w karcie , ktora zostawia sie w szpitalu na SORze zrobila dopisek dla
          przyjmujacego"bardzo mi przykro". to nie byla zlosliwosc, jesli blizej przyjzec
          sie pacjentowi. nie bylo go gdzie polozyc, zeby nie narazac innych pacjentow.
          czlowiek mial wszy, trafil do szpitala z urazem czaszki ( wygladalo to jak
          zdjety skalp), rana juz kilkudniowa, martwe komorki a w tym wszystkim dzikuny (
          biale tluste, pulchne robaczki). dzikuny mial tez w nosie i w uszach. czyscili
          go dwa dni, do pokoju pacjenta wchodzilo sie porzadnie zabezpieczonym na
          wszelkie mozliwe sposoby.
          nie wiem jak mozna sie tak zapuscic, ale zeby bylo ciekawiej, to byc moze te
          dzikuny zrobily tez cos zlego: jadly sobie martwa tkanke, moze dlatego dalo sie
          cos z ta glowa zrobic.
          ja bym nie umiala tego wytrzymac, podziwiam wszystkich, ktorzy tym czlowiekiem
          sie zajeli.
          • draconessa Re: pacjenci! 22.03.05, 16:57
            ooops, faktycznie!!!!
            • Gość: Magda Re: pacjenci! IP: *.3vnet.pl 22.03.05, 17:18
              I wlasnie, lekarze musza duzo zniesc i nie miec "wrazliwych zoladkow", bo to
              klapa.A jeszcze jak maja "wielkie serce" to nastepny niewypal.Nie wytrzymuja
              psychicznie i to wlasnie bylo w moim przypadku ,ze zrezygnowalam w trzeciej
              klasie szkoly medycznej ,a marzyly mi sie studia.Moze marzenia spelnia sie
              na "drugim swiecie"?A kto wie,moze?
              • draconessa Re: pacjenci! 22.03.05, 18:02
                Moze:)))
                • Gość: majaca dosc Re: pacjenci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 20:32
                  maz rowniez ma swoje zdanie na temat higieny pacjentek tym razem,paniusiom
                  rodzacym ciezko zrozumiec ,ze lewatywa i pozbycie sie klakow czemus
                  sluzy,jednak sa takie co nie dadza sobie tego zrobic.Powiedzial ,ze kiedys
                  rz....nie na taka rodzaca .Potrafia na plaze i dla chlopa sie wygolic
                  ale do porodu to juz nie.
                  • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 09:05
                    Gość portalu: majaca dosc napisał(a):

> maz rowniez ma swoje zdanie na temat higieny pacjentek tym razem,paniusiom
                    > rodzacym ciezko zrozumiec ,ze lewatywa i pozbycie sie klakow czemus
                    > sluzy,jednak sa takie co nie dadza sobie tego zrobic.Powiedzial ,ze
                    kiedys
                    >
                    > rz....nie na taka rodzaca .Potrafia na plaze i dla chlopa sie wygolic
                    > ale do porodu to juz nie.
                    ja sie poddam tym zabiegom jesli tak bedzie mowic personel medyczny. moje
                    kolezanki z warszawy nie mialy ani lewatywy ani golenia krocza, zatem to chyba
                    tez od podejscia personelu zalezy.
                    kiedys uwazano, ze golenie krocza jest niezbedne ze wzgledow higioenicznych,
                    teraz sa plyny dezynfekujace i nie jest to obowiazkowe. tak wyczytalam w
                    ksiazce o ciazy napisana przez ginekologa.
                    • Gość: majaca dosc Re: pacjenci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:34
                      masz racje nie jest obowiazkowei stad ten dylemat.
                  • draconessa Re: pacjenci! 23.03.05, 17:02
                    lewatywe i pozbycie sie czesci owlosienia jest dla niektorych panius czynnoscia
                    upokarzajaca. nie jest za to dla nich upokarzajaca siwadomosc, ze smierdza z
                    pewnych okolic jak szambo. Czynnosci wzmiankowane nie sa obowiazkowe, ale
                    zdroworozsadkowo...ja na przyklad nie chcialabym, aby moj dzidzius rodzil sie
                    umazany w kupie, a bez lewatywy jest jednak duza mozliwosc, ze tak moze byc.
                    Ale coz, ten doprbiazg nie przeszkadza wiekszosci pacjentek.
    • Gość: Nina Re: pacjenci! IP: *.toya.net.pl 23.03.05, 17:59
      Dzisiaj spotkalam lekarza, ktory rano "jechal" tak, jakby zszedl z 24 godzinnej
      szychty w kopalni-a jechal z domu, to akurat wiem.I trudno mi stwierdzic, czy
      bardziej czulam jego czy tez ciuchy.Pocieszam sie, ze jest chirurgiem, to pewnie
      przed wyjsciem do domu sie troche ogarnie.
      A co do czosnku-zapewne nie uczyli Was na farmakologii (bo farmakognozji pewnie
      nie mieliscie) o jego wlasciwosciach? I czy zapach czosnku swiadczy o braku
      higieny?
      • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 18:20
        Gość portalu: Nina napisał(a):
        A co do czosnku-zapewne nie uczyli Was na farmakologii (bo farmakognozji pewnie
        > nie mieliscie) o jego wlasciwosciach? I czy zapach czosnku swiadczy o braku
        > higieny?

mozesz dac linki do naukowych opracowan? chetnie poczytam i jak to dziala, to
        naprawde zaczne stosowac!
      • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 18:45
        acha Nino!
        jak juz pouczasz lekarzy o dobroczynnym dzialaniu czosnku, to wiedz, ze czasami
        owszem, moze on miec dobroczynne dzialanie na choroby, ale choroby zwiazane z
        ukladem pokarmowym! czemu zatem na kazdy katar, bol glowy, stawow wpierdzielaja
        pacjenci czosnek?
        pomine milczeniem fakt, ze jesli nawet wspomaga sie uklad pokarmowy.... to
        trzeba byc masochista, zeby przy chorym zoladku lub jelitach jesc warzywko z
        rodziny cebulowych, ktore WZDYMA i nasila dolegliwosci.
        • Gość: Nina Re: pacjenci! IP: *.toya.net.pl 23.03.05, 20:47
          www.herbmed.org/Herbs/Herb140.htm
          www.healthy.net/library/books/textbook/Section5/ALIUMS.PDF
          • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 21:26
            Gość portalu: Nina napisał(a):

> www.herbmed.org/Herbs/Herb140.htm
            > www.healthy.net/library/books/textbook/Section5/ALIUMS.PDF
            chyba sie nie zrozumialysmy, mialam na mysli dowody kliniczne dzialania
            czosnku. w jakiej klinice robiono takie badania? jaki autorytet naukowy mial je
            pod swoja piecza?
            • pimpek_sadelko ps 23.03.05, 21:30
              napisz rowniez jak infekcje wirusowa mozna leczyc czyms co ma dzialac na
              bakterie. bo moze moj mozg nie pracuje tak jak trzeba i nie kumam jak
              temperature czy bol glowy w przeziebieniu zwalczyc czosnkiem.
      • Gość: majaca dosc Re: pacjenci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:05
        temat brzmi pacjenci !o lekarzach jest inny!
        czosnek-jedz ile wlezie najlepiej w domu jesli to nikomu nie przeszkadza i
        zadowoleni sa z odoru,w placowkach sluzby zdrowia ludzie maja powonienie i
        odruchy wymiotne od tego zapaszku,powiedzialam ludzie bo zarowno personel i
        inni pacjenci tez czuja.Chcialabys aby ktos stale na Ciebie dmuchal takim
        czosneczkowatym wyziewem?
        • Gość: Połoznik Re: pacjenci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:25
          Drakonessa jesteś wielka maśz racje ja to wszystko wytrzymam i jeszcze bede się
          usmiechał ale chodzi o dziecko pierwszy raz na swiecie tak nieprzyjaznym i od
          razu zasrany,i to przez mamusie,a potem sie dziwimy że sa tacy
          poloitycy.Draconesa wlew jest dla dziecka ono jest nieprzygotowane na tyle
          bakteri z odbytu ,golenie jest dla Ciebie moze to zrobic mąz ,łatwiej goi się
          naciecie krocza.
          • draconessa Re: pacjenci! 23.03.05, 21:19
            Wlasnie dlatego dziwia mnie te panny. Gotowe sa dla swego faceta i urody golic
            cale cialo 1000 razy dziennie, depilowac sie zyletka, laserem, woskiem i czym
            sie da, wydadza forse na kosmetyki...Ale jak maja rodzic, to ogolenie krocza
            staje sie dla nich opresja, lewatywa udreka ( mimo, ze wczesniej gotowe byly
            wydac fortune na hydrokolonoskopie)...Ja tego nie pojmuje i pojac nie moge, ale
            moze glupia jestem , bo wszak ze mnie tylko lekarz, a lekarzem kazdy glupi moze
            zostac:)))
            Tylko dzidziusia szkoda,;)))
            Pozdrawiam i trzymaj sie na posterunku:))))
            • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 21:28
              obiecuje mojego dzidziusia nie upackac;)
              chociaz slyszalam, ze mimo lewatywy i tak cos moze sie wymknac z jelit:D
              to prawda?
              ech te porody! ciaza to meka, porod pewnie jeszcze wieksza... a facetom tak
              dobrze, los nie jest sprawiedliwy!;))))
              • draconessa Re: pacjenci! 23.03.05, 21:34
                Moze sie wymknac, ale znacznie mniej, a tak to.......e, co tam bede gadac:)))
                Pociesze Ciebie, ze moja kolezanka miala np dosc szybkie porody, a anwet
                uznala, ze "bole parte byly juz nawet przyjemne", za kazdym razem meczyla sie
                okolo 2 godzin, wiec rozmaicie to bywa. Pewnie, ze rodzenie dziecka jest to
                ciezka praca, ale ten wynik wysilku, czyli dzidzius, na pewno Ci to
                wynagrodzi;))))
                Facetom faktycznie lepiej pod tym wzgledem - ani nie musza sie meczyc wpierw co
                miescia, potem przez dziewiec miesiecy, nie musza rodzic...ech....zle to natura
                chyba rozegrala:)))))
                Kiedy masz termin??? bede trzymac kciuki:)))
                • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 21:35
                  termin? sama chetnie bym go poznala:)
                  raz mowia ze 11 wrzesna a raz, ze 4.
                  • draconessa Re: pacjenci! 23.03.05, 21:38
                    A to taki zdrowy rozrzut:)))) pewnie bedzie pomiedzy!!!
                  • draconessa Re: pacjenci! 23.03.05, 21:40
                    No i widzidz, Pimpek - przy wsparciu moralnym ze strony Forum wszystko pojdzie
                    dobrze!!! Poloznik juz o to zadba, chocby i wirtualnie:)))
                    • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 21:43
                      draconessa napisała:

> No i widzidz, Pimpek - przy wsparciu moralnym ze strony Forum wszystko
                      pojdzie
                      > dobrze!!! Poloznik juz o to zadba, chocby i wirtualnie:)))

:D to na porod wezme komorke, mam wersje "czat", jakby co bedzie udzielal
                      porad;)))
                      • draconessa Re: pacjenci! 23.03.05, 21:45
                        Hihihi, dobre;))) Porod prowadzony na odleglosc przez komorke to cos nowego.
                        przynajmniej bedziesz miala w trakcie dodatkowa rozrywke!
                        • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 21:46
                          draconessa napisała:

> Hihihi, dobre;))) Porod prowadzony na odleglosc przez komorke to cos nowego.
                          > przynajmniej bedziesz miala w trakcie dodatkowa rozrywke!

rozrywke juz mam. maz obiecal spiewac piosenki:)
                          • draconessa Re: pacjenci! 23.03.05, 21:48
                            lepiej ustal z nim zawczasu repertuar. Aha, i dobierz tak, zeby wszyscy na sali
                            mogli razem pospiewac. Jak impreza, to impreza.
                            • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 22:10
                              draconessa napisała:

> lepiej ustal z nim zawczasu repertuar. Aha, i dobierz tak, zeby wszyscy na
                              sali
                              >
                              > mogli razem pospiewac. Jak impreza, to impreza.

na poczatek "mury" kaczmarskiego dla rozladowania atmosfery:D
              • Gość: Połoznik Re: pacjenci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:38
                Pimpek poród dołem jest czymś wyjatkowym o całym bólu zapomnisz zaraz jak tylko
                zobaczysz swoje dziecko na brzuchu,mam nadzieje że nie bedzie dla Ciebie ureką
                10 godzin a potem ciecie (odpukałem w niemalowane)i mam nadzieje ze spotkasz na
                swojej drodze takiego jak ja ,nigdy nie dał bym żadnej z was zrobić krzywdy.
                • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 21:43
                  bede pod dobra opieka. nie mam fobii do bialych fartuchow( chociaz po moich
                  trudnych poronieniach powinnam?), moze uda sie trafic w czas, kiedy moj
                  prowadzacy ciaze bedzie na oddziale? a jak nie to co,urodze i czesc.nie
                  zamierzam wydawac kasy na "specjalnego" lekarza i polozna. jesli juz w cos
                  zainwestuje to w anestezjologa:). bedzie ok, po prostu nie wierze, ze ktos tam
                  dybie na mnie:).
                  • Gość: Połoznik Re: pacjenci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:50
                    Jakich poronieniach napisz proszę i dlaczego w anestezjologa?
                    • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 22:09
                      Gość portalu: Połoznik napisał(a):

> Jakich poronieniach napisz proszę i dlaczego w anestezjologa?
                      anestezjolog?
                      bo o ile psychicznie jestem niezniszczalna o tyle fiznego bolu nie umiem zniesc
                      i czesc.
                      poronienia....4. ciaze obumieraly, a w ostatniej ciazy jeden lekarz wpadl na
                      boski pomysl podawania mi w ciazy estrofemu i mialam piekne zakrzepy na nogach.
                      ciaza oczywiscie poleciala.ten ostatni mnie niezle "przecwiczyl". pluje sobie w
                      brode za nadmiar zaufania jakim go wtedy obdarzylam.dzialal tak jak umial. ja
                      zle wybralam.
                      teraz trafilam do prof. wołczyńskiego z bialegostoku i cud! mam 16 tc!
                      • Gość: Połoznik Re: pacjenci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:14
                        Pimpuś dobrze że jasteś 16 tc,ten lekarz nie był głupi jak Twoja ciąża zakończy
                        sie powodzeniem to mu podziekuj,Wołek Cie zetnie ja bym tez tak zrobił
                        przygotuj się prosze tak będzie najlepiej.
                        • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 23.03.05, 22:18
                          Gość portalu: Połoznik napisał(a):

> Pimpuś dobrze że jasteś 16 tc,ten lekarz nie był głupi jak Twoja ciąża
                          zakończy
                          >
                          > sie powodzeniem to mu podziekuj,Wołek Cie zetnie ja bym tez tak zrobił
                          > przygotuj się prosze tak będzie najlepiej.
                          ten od estrofemu juz odfajkowany. "jego" ciaze poronilam przez zakrzepy.
                          wołczyński juz mnie nie prowadzi w doslownym tego slowa znaczeniu.
                          zrobil "swoje" ( leki na ciaze: heparyna, aspiryna), badanka prenatalne,
                          stwierdzil, ze moja ciaza jest tak ksiazkowa, ze az nudna i mam lazic do
                          swojego olsztynskiego ginekologa a nie uprawiac turystyke po bialymstoku.
                          a swoja droga to bardzo sympatyczny facet! przynajmniej dla pacjentek.
                          • Gość: Połoznik Re: pacjenci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:29
                            No tak ale Twoja ciąża jest wysokiej troski ,trzeba na nią chuchać.Nie mam
                            trzech żon robie sobie jaja,mam jedną i ją kocham.Perspektywa wyjazdu na zachód
                            stresuje mnie bo pojadę sam.Mojazona nie jest lekarzem znam ją od liceum.
                            • pimpek_sadelko Re: pacjenci! 24.03.05, 07:50
                              jesli moj maz zdecyduje, ze nie ma wyjscia jak wyjazd. to pojade z nim.
                              podobnie jak Twoja zona nie jestem lekarzem, ale wierze, ze predzej czy pozniej
                              jakas prace dorwe. nie mam sumienia prosic meza zebysmy tu zostali, jesli na 3
                              tysiace zap.......a tak, ze w ogole nie mam go w domu. chce zeby moje dziecko
                              mialo tate popoludniami w domu. nie chce byc mama i tata w jednym. luksusu nie
                              musze miec, interesuje mnie godne zycie.
        • draconessa Re: pacjenci! 23.03.05, 21:22
          Popieram, dobre wychowanie nakazuje czosneczkiem objadac sie wtedy, gdy nie
          groza kontakty z innymi ludzmi ( pomijajac rodzine, bo trudno ja wyslac na
          druga polkule). Ale przeciez lekarz to taki8 Judym, ze na wszelkie
          niedogodnosci mozna go narazac do woli, bo on ma powolanie. Powolanie zas
          oczywiscie zatyka od razu nos lekarza, niczym korek!!!!
    • Gość: dr nauk med. Re: pacjenci! IP: *.chello.pl 24.03.05, 14:46
      Od kilku dni jestem mało taktowna. Jeżeli w moim gabinecie pojawia się pacjent
      brudny i smierdzący to mu to mówię. Grzecznie, ale stanowczo. Jeżeli na
      obchodzie chodzący pacjent smierdzi i stroni od mydła i wody ( w szpitalu woda
      jest do woli i za darmo, kostka mydła ok. 1 PLN) mówię, że jest brudasem.
    • Gość: myjąca sie... Re: pacjenci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 12:33
      Drodzy lekarze! Czy nie wiecie, że częste mycie skraca życie, skóra sie zdziera
      i człowiek umiera...To byłoby nieetyczne namawiać ich do codziennego mycia się!
      To był oczywiście żart, naprawdę nie zazdroszczę wam cuchnących pacjentów. A
      pimpek to pojechała hardcorem, żałuje, ze to przeczytałam :P A FUJ !!!!
      A niedawno odwiedzałam koleżanke w szpitalu, jak sie weszło do sali to
      strasznie potem waliło, był taki nieprzyjemny zaduch. No bo co cztery niemyjące
      sie osoby to nie jedna i to jeszcze w takim małym pomieszczeniu....Więc kochani
      lekarze życzę Wam samych pachnących mydełkiem o smaku truskawkowym pacjentów(
      albo miodiwym, pomarańczowym, grapefruitowym czy jakim tam sobie chcecie) :D
      Ale jak juz traficie na śmierdziela, to życze utraty powonienia na kilka chwil.
      Miłego Dnia.
    • Gość: adam Re: pacjenci! IP: *.aster.pl 31.03.05, 14:17
      napchani czosnkiem -hhehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka