Dodaj do ulubionych

CO LEKARZE MYSLA O TAKIM PRZYPADKU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 12:13
Ciekawy jestem jakie jest zdanie lekarzy o takim przypadku. Jestem zmuszony
mieszkac w towarzystwie fermy golebiej. Wiem, iz na zachodzie nazywa sie
golebie "fruwajacym szczuramy" ze wzgledu na roznoszone choroby i pasozyty. W
literaturze w kraju nie wiele mozna znalezc o wyplywie i zagrozeniach dla
zdrowia ludzkiego niesionego przez fruwajace szczury. Jakies opinie?
Przeciwskazania, zagrozenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Swan Ganz Re: CO LEKARZE MYSLA O TAKIM PRZYPADKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 12:31
      Skoro już musisz mieszkać w takim sąsiedztwie to musisz też się nauczyć czerpać
      z tego radość. Z pięknego lotu, łopotu skrzydeł, słodkiego gruchania,
      upajającego zapachu? itd. ( z tym zapachem to nie jestem pewien czy się tak
      da )
      Wtedy zaczniesz o nich myśleć jak o "fruwających aniołkach" a nie latających
      szczurach. Jak znajdziesz w sobie taką siłę to od razu zrobi Ci się lepiej na
      duszy a przez to i na ciele.
    • do.ki Re: CO LEKARZE MYSLA O TAKIM PRZYPADKU 29.05.05, 09:47
      Fruwajacymi szczurami nazywa sie bezpanskie golebie bytujace w miastach, na
      starowkach itp, a nie te hodowane, ktore sa czesto naprawde zadbane.
      Co nie znaczy, ze zagrozenia nie ma. "Choroba zawodowa" golebiarzy sa alergie na
      roztocza na przyklad.
      Jesli ta ferma jest tam calkowicie legalnie, to masz dwa wyjscia: polubic albo
      przeprowadzic sie.
      • wami41 Re: CO LEKARZE MYSLA O TAKIM PRZYPADKU 29.05.05, 21:57
        do.ki napisał:

> Fruwajacymi szczurami nazywa sie bezpanskie golebie bytujace w miastach, na
        > starowkach itp, a nie te hodowane, ktore sa czesto naprawde zadbane.
        > Co nie znaczy, ze zagrozenia nie ma. "Choroba zawodowa" golebiarzy sa alergie
        n
        > a
        > roztocza na przyklad.
        > Jesli ta ferma jest tam calkowicie legalnie, to masz dwa wyjscia: polubic albo
        > przeprowadzic sie.

Chodzi o to, ze ferma jest nielegalnie. Jest to dzialka budowlana przylegajaca
        do mojej nieruchomosci i wlasciciel mieszka w zupelnie innym miejscu a
        wybudowal kilka slumsow i trzyma setke golebi. Golebie sa dokuczliwe. Pomijajac
        to, jakie zagrozenia dla zdowia otoczenia niesie taka "ferma". Wiadomo, ze
        golebie to i zjadliwe odchody, brud, skazenie warzywnikow i ogrodow i roznego
        rodzaju chorobska oraz pasozyty. Nie wspomne o siedlisku much oraz gryzoni. Jak
        takie cos mozna poblubic?
        • Gość: Doki Re: CO LEKARZE MYSLA O TAKIM PRZYPADKU IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 29.05.05, 22:13
          Jesli jestes pewien, ze jest nielegalnie (a przeciez to da sie sprawdzic), to
          moze warto wszczac procedure? No chyba sasiad z takich, co to i wybic szyby, i
          spalic chalupe moga.
          • Gość: wami41 Re: CO LEKARZE MYSLA O TAKIM PRZYPADKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 18:10

Re: CO LEKARZE MYSLA O TAKIM PRZYPADKU
            Autor: Gość: Doki IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be
            Data: 29.05.2005 22:13 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            Jesli jestes pewien, ze jest nielegalnie (a przeciez to da sie sprawdzic), to
            moze warto wszczac procedure? No chyba sasiad z takich, co to i wybic szyby, i
            spalic chalupe moga.

--------------------------------------------
            Jaka ja to moge wszczac procedure? Podobno przepisy w Polsce pozwalaja na takie
            rzeczy. Wiem, ze sa kraje gdzie taka dzialanosc w srodowisku gdzie mieszkaja
            rodziny z dziecmi jest niedopuszczalna. W Polsce wladze interesuja sie hodowla
            powyzej 50.000 sztuk. Trzeci swiat.

• Gość: Doki Re: CO LEKARZE MYSLA O TAKIM PRZYPADKU IP: *.240.81.adsl.skynet.be 30.05.05, 18:14
              > Jaka ja to moge wszczac procedure?

Zglaszasz na policji, ze sasiad prowadzi uciazliwa dzialalnosc.

Wiecej szczegolow na forum Dom, tam to powracajacy temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka