Gość: mm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.05, 17:46 Czy ktos pracowal/pracuje w firmie Sanofi-Aventis i moze mi cos napisac o atmosferze pracy, ludziach, itp? Bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulha Re: Sanofi-Aventis 18.10.05, 20:04 Koło mnie w pracy siedzi człowiek, którego wylali z tej firmy, w dużym towarzystwie, jak się Aventis z Sanofi zlewał. W innym z kolei dziale tej firmy zrobił się w tym czasie nieprawdopodobny bałagan. Ale może teraz zostały tam same aniołki i jest miodowo :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Sanofi-Aventis IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.05, 21:28 Aha, czyli teraz pewnie wy dwoje pracujecie w podobnej branzy w innej firmie? Dobrze mysle? A w jakiej jesli dobrze kombinuje? Slyszalam troche o Sanofi, ciekawa jestem, jak tam naprawde jest, podobnie jak w innych firmach monitorujacych badania kliniczne. Bede wdzieczna za opinie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Sanofi-Aventis 18.10.05, 21:35 Słyszłem, że to raczej "średnia" firma jest. Z tym, że słyszałęm to od osoby która zostła przez nich "wchłonięta" wraz z Aventisem. A tym z kolei - jak powszechnie wiadomo - to trochę odbiło z "dobrobytu" Mieli w tym Aventisie naprawdę bardzo wysoki socjal... Było - nie wróci.. Clexsan będziesz pędził?? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Sanofi-Aventis 19.10.05, 09:12 a tak wogóle to się troche opanujcie... Przed chwilą spotkałem nowego repa (z Sanofi właśnie) który jeszcze dwa miesice temu miał szanse być moim klientem... Co Wy robicie? Przecież musi być jakiś podział - "ktoś sprzedaje, by leczyć mógł ktoś". Nawet najbardziej "wypasiona" laguna kombi (z kratką :D) nie zastąpi Wam satysfakcji zawodowej. I gdzie Wasze "powołanie", co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Wdzisz,Swan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:45 ...to się nazywa pragmatyzm.Życiowy.I ja,jak tylko znajdę lżejszą i lepiej płatną pracę też odejdę :-).Zawodowo grac w golfa,lbo kręcić produkcje filmowe :-). Chyba,że się martwisz o konkurencję.Wizja młodego lekarza,zajmującego Twoje stanowisko na o połowę niższych stawkach-brrr...koszmar,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Wdzisz,Swan... IP: *.ibb.waw.pl 19.10.05, 16:57 Chodzilo mi nie tyle o prace w charakterze przedstawiciela handlowego, a monitora (czy asystenta monitora) badan klinicznych. To dla mnie zasadnicza roznica - i ambicjonalnie, i w ogole.Rozne sa w koncu dzialy w tej firmie, wiem, ze zajmuja sie tam takze miedzy innymi monitoringiem badan klinicznych.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
jozica Re: Wdzisz,Swan... 19.10.05, 20:24 Swan ma duzo racji. Monitor to też pierwsza linia frontu. Do korporacji łatwo wpaśc, bardzo trudno z niej później wrócić do zawodu... Tyle, ze zycie w naszym kraju jest jakie jest. Gość portalu: mm napisał(a): > Chodzilo mi nie tyle o prace w charakterze przedstawiciela handlowego, a > monitora (czy asystenta monitora) badan klinicznych. To dla mnie zasadnicza > roznica - i ambicjonalnie, i w ogole.Rozne sa w koncu dzialy w tej firmie, > wiem, ze zajmuja sie tam takze miedzy innymi monitoringiem badan > klinicznych.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Sanofi-Aventis 19.10.05, 20:35 Swan nie mów ,że odchodzenie do firmy , czy inna forma zmiany drogi zawodowej jeszcze Cie dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
aloalo2001 Re: Sanofi-Aventis 20.10.05, 18:42 Z moich obserwacji uważam, że to dość dobra firma, szczególnie Aventis. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Sanofi-Aventis 20.10.05, 18:56 Aventisu już nie ma. Teraz jest Sanofi-Aventis. Czyrak (prezydent Francji) dopiął swego - chciał mieć duży francuski koncern farmaceutyczny i ma. A Aventis kiedyś - to rzeczywiście była świetną (dla pracowników) firmą. Mieli najwyższy socjal wśród innych firm z tej branży. Ale to już historia... Teraz używają plastikowych łyżeczek do kawy którą piją z plastikowych kubków. Odpowiedz Link Zgłoś
aloalo2001 Re: Sanofi-Aventis 20.10.05, 19:03 Chyba nie jest tak źle, byli u nas dzisiaj, nie wyglądali na plastikowych chłopców, wręcz przeciwnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Sanofi-Aventis 20.10.05, 19:24 Może to byli nowi? albo pracownicy dawnego Sanofi. Ci drudzy to od zawsze mieli kiepsko więc nie wiedzą jak można żyć :)) Gdybyś podał/a(?) ich nazwiska to mógł Ci to powiedzieć - bo znam tą firmę jak własną.A raczej znałem do niedawna.. Uwierz, że naprawdę im stopa opadła i dna dotyka. Dlatego wielu pracowników poszło sobie gdzie indziej. I raczej nie podawaj danych tych kolegów - to forum publiczne. PS; Jak to "byli"? To oni teraz parkami jeżdżą?? Odpowiedz Link Zgłoś
aloalo2001 Re: Sanofi-Aventis 20.10.05, 19:30 Ci Panowie są z Aventis, więc nie wiem, czy możesz ich znać? Pracują tam od bardzo dawna. W kazdym razie od kiedy ja pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Sanofi-Aventis 20.10.05, 19:39 W Aventisie, w szczytowym okresie pracowało ponad 300 osób ?( wraz ze mną ) więc na pewno znam tych ludzi. Spotykaliśmy się na różnego rodzaju "spędach firmowych". A przy okazji; spytaj ich gdzie mieli ostatni meeting. Kiedyś to były takie miejsca jak np; Cancun a teraz? Kuźwa - Gołębiowski w Wiśle :) Albo zapytaj o tzw. pikniki rodzinne i ich porównanie z tymi z Sanofi. Bo o ich dochody to nie wypada Ci pytać a tu właśnie najbardziej widać różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
aloalo2001 Re: Sanofi-Aventis 20.10.05, 21:43 Pisałam raczej o swoich odczuciach, trudno mi stwierdzić jak się zmieniło dla pracowników. I co znasz moich repów? Odpowiedz Link Zgłoś