Dodaj do ulubionych

Wizja swiata z forum

28.01.06, 13:19
Czytając poszczegolne posty mozna by pomysleć ,że w polskim szpitalu ,
przychodni przezywa się dzięki ... przypadkowi i dobremu aniolowi strózowi.
Tak się czasem zastanawiam czemu tak malo jest tutaj przykladow pozytywnych?
Dlatego ,ze trudno jest je zauwazyc?
Nie ma ich o zgrozo?
Latwiej krytykowac niz dziekowac?
Taka mala dygresja.
Obserwuj wątek
    • poloznik-gin Re: Wizja swiata z forum 28.01.06, 14:15
      Właściwie pacjenci byliby zdrowsi bez lekarzy oni tylko do napisania leków są
      potrzebni,ministerstwo zdrowia podziela ten poglad.Wystarczą uzdrawiacze
      bioenergoterapeuci,i inni hiromanci oni leczą wszystko hurtem,a taki lekarz to
      co tylko jedną chorobe.Stan zdrowia polaków jest najgorszy w Unii pewnie przez
      lekarzy.
    • Gość: Doctor z USA Dobrego sie nie widzi, bo nie boli IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 14:47
      Dobre sie uwaza za norme, a nie za dobre.
      Zle jest bolem - fizycznym lub psychicznym i o tym chce sie opowiedziec innym.
      Dziekowac to przyznac komus racje, okazac uznanie dla jego wiedzy, pracowitosci.
      Krytyka wyraza poczucie krzywdy, zadanie wspolczucia, moze zadoscuczynienia, a
      wiec jakiejs nagrody za doznane zlo, chocby wyimaginowane.
      Taka duza dygresja.
      • Gość: mania Re: Dobrego sie nie widzi, bo nie boli IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 15:44
        mało tych podziękowań?
        Zostaliśmy wytresowani,że trzeba dziękować za leczenie,czyli de facto za
        spełnieniw swojej pracy przez lekarzy.
        Też mi się tak kiedyś wydawało,przecież chodzi o życie i zdrowie,to dlatego
        trzeba podziękować.
        Ale skoro uważacie,że bycie lekarzem to zwykły zawód-ktoś porównał nawet do
        hydraulika,to dlaczego mam dawać kwiaty,pisać peany na forum,że hydraulik
        naprawił mi kran.Wziął za to pieniądze,chyba wystarczy.
        Ostatecznie zrobił to co do niego należało.Tak,to jest norma-murarz domy
        buduje,krawiec szyje ubrania....

Faktem jest i być może o to Wam chodzi,że prawidłowa szybka diagnoza jest taką
        rzadkością,że faktycznie powinno się ogłoszenia dawać do gazety.:)
        Ale nie trzeba-pocztą pantoflowa się roznosi i ilość pacjentów o tym świadczy,ot
        prawidło ekonomii.:)
        • zubr_zalogowany Re: Dobrego sie nie widzi, bo nie boli 28.01.06, 15:51
          kazdemu trzeba podziekowac za prace
          ja dziekuje kasjerce w sklepie, majstrowi od pralki, sprzataczce, szefowi,
          kolegom itp itd
          i nie wreczam im przy tym czekoladek, kawy rozpuszczalnej, bulgarskiego koniaku,
          czy koperty
          jesli tylko z tym utozsamiasz podziekowania - to fakt - lepiej nikomu nie dziekuj
          ale to objaw - nalezy tak powiedziec - chamstwa
          • Gość: mania Re: Dobrego sie nie widzi, bo nie boli IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 15:57
            Zawsze dziękuję za wizytę.
            To jest naturalny grzecznościowy zwrot.Tego samego uczę moje dziecko.
            Ale chyba nie o to chodziło autorowi tego wątku.:)

A o chamstwie to może się nie wypowiadaj.:)
          • Gość: jecek Re: Dobrego sie nie widzi, bo nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:57
            Ale Mania nie pisała nic i czekoladkach ani koniakach, to skąd ten pomysł?

Skoro dziekujesz kasjerce, to dobrze. Ja też wychodząc z gabinetu lekarskiego (a
            także każdego innego) mówię "dziękuję" zupełnie zwyczajowo. Nie wiedze powodu
            dziękować więcej i bardziej.

Poza tym to Twój post jest właśnie chamski.
          • poloznik-gin Re: Dobrego sie nie widzi, bo nie boli 28.01.06, 15:58
            Taż dziekuje jak mnie ktoś w dzwiach przepusci jak mnie pdtrzyma gdy sie
            poslizgne,jak mi pomoze a kazdemu kto dobrze wykona swoja prace chcę
            podziekować,płacąc wiecej jak nie chce to mówie dziekuje.Lekarze są zawodem
            służebnym bardzo ciekawe spostrzeżenie .Kto nie jest służebnym zawodem dla
            jasności?Mania ciekawy typ.Także nie doradzam lekarzy mówiacych "a kto to panią
            leczył"czasami trafiają na własne nazwisko.
          • malkontent_jeden Re: Dobrego sie nie widzi, bo nie boli 28.01.06, 16:00
            Wyjales mi to z ust Zubrze, dzieki. Ja rowniez dziekuje po zaplaceniu na stacji
            benzynowej, w sklepie, w banku. W gabinecie rzadko slyszy sie slowo dziekuje.
        • Gość: Doctor z USA mania, rzuc lekarzowi, ze jest jak du.. od sr... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 15:57
          bo jak po chamsku to juz na calego
          a umizguj sie do sklepowej, zeby ci wybrala najladniejsze winogrona i najlepsze
          pieczarki
          • Gość: jecek Re: mania, rzuc lekarzowi, ze jest jak du.. od sr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:00
            Jak ktoś tak pisze jak Ty, to może jest właśnie i doopa, i do sr...

• Gość: Doctor z USA Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 16:02
              zostawilem chamskich pacjentow w Polsce
              • Gość: jecek Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:08
                Widać wyraźnie, że pacjenci są chamscy.
                Widać wyraźnie - po Waszych wpisach - jacy chamscy też jesteście.

Remis, bracie.
                • malkontent_jeden Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam 28.01.06, 16:11
                  Oczekiwales czegos wiecej? Dwa cytaty dla ciebie do wyboru:
                  "Gwałt niech się gwałtem odciska"
                  "Nie rzucajcie pereł przed wieprze"
                  • Gość: jecek Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:19
                    Oczywiście, że od ludzi z wyższym wykształceniem oczekuję więcej.
                    Czy mam oczekiwać tyle samo, co od buraka, który dorwał się do kompa i ubliża
                    innym, bo inaczej nie umie wyrazić swoich emocji?
                    • malkontent_jeden Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam 28.01.06, 16:27
                      Ciekawe, jak bedziesz dyskutowac z burakiem ktory cie zacznie wyzywac na ulicy.
                      Grzecznie przeprosisz? Porozmawiacie o Szymborskiej? Moze o tworczosci ksiedza
                      Twardowskiego? O fizyce kwantowej? Daruj sobie tania socjotechnike. Z burakiem
                      rozmawia sie po buracku, burak nie rozumie po francusku.
                      • Gość: jecek Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:35
                        Z burakiem nie rozmawia sie wcale ponieważ - jak sam zauważyłeś - burak nie
                        rozumie po francusku. A jeżeli się rozmiawia, to pewnie w jakims celu.

Jeżeli celem rozmowy z burakiem jest zniżenie się do jego poziomu i wymiana
                        ciosów, to samemu staje sie burakiem.

Co ciągnie Was, lekarzy do tego forum?
                        • malkontent_jeden Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam 28.01.06, 16:36
                          To to jest Forum Buraka???
                          • malkontent_jeden Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam 28.01.06, 16:38
                            A może Forum Pręgierz? Przyszedłeś jak rozumiem na igrzyska, a tu prosze-
                            rozczarowanie- ktos moze pokazał zęby i pazury, i to wcale nie lwy?
                          • Gość: jecek Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:44
                            A jeżeli jest, to co?

No... w zamysle miało byc inaczej, ale z planów wyszły nici. Miało byc forum dla
                            lekarzy, a zrobiło się forum, gdzie można sie napiedralać. I zabawa jest na
                            całego - trolle rzucają kretyńskie pomysły i jest napiedralanka.

Zastanawiam się tylko czy warto brać w niej udział. Może rzeczywiście i lekarze,
                            i pacjenci potrzebują miejsca do prania sie po ryjach. Może mają z tego jakąś
                            przyjemność albo korzyść jakąś. Ale jaką?
                            Może potrzebują wyrazic swoja agresję i rzucać różnymi kutasami i choojami?

Przecież nikt nie zmusza, by tu zaglądać. To w takim razie CO ZMUSZA?
                            • malkontent_jeden Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam 28.01.06, 16:47
                              Szczerze chcesz wiedziec? Tutaj kaze darii czy innemu aronowi wypiedrlalać (jak
                              ladnie ominales filterek- wow), a w gabinecie moge sie usmiechac do starej
                              babci i placzacego szesciolatka. Remis?
                              • Gość: jecek Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:52
                                Remis!

Cholera... tym bardziej, że zapracowali sobie (daria i aron) na takie traktowanie...

:)
                • Gość: gość Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:23
                  jecek,popieram Cię i widzę ,że takich pojawia się tu coraz więcej.To co tu wypisuja ci państwo woła o pomste do nieba!Czy oni zamiast oczu mają $,a zamiast serca głazy ? nie warto tu pisac,bo to skutkuje jak groch o ścianę! Szkoda zdrowia!
                  • docuk Re: Tyle, ze ja z chamstwem juz sie NIE spotykam 29.01.06, 00:44
                    nie warto tu pisac,bo to skutkuje jak groch o ścianę!
                    masz racje, wiec po co tu jestes, a kysz !
                    Wiesz co to sentymentalista ?
                    Taki co sra i placze bo mu zal.
                    Chyba nie jestes sentymantalny ?

• Gość: Doctor z USA Niestety, BYWAM sentymentalny IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 00:55
                      to jedna z moich wad
            • malkontent_jeden Re: mania, rzuc lekarzowi, ze jest jak du.. od sr 28.01.06, 16:03
              I tu zasadniczo mozesz sie mylic. Masz do tego pelne prawo
              • poloznik-gin Re: mania, rzuc lekarzowi, ze jest jak du.. od sr 28.01.06, 16:28
                Tak drodzy pacjenci najlepiej nie czuc strachu przed lekarzem mają zawód bo wy
                na nich płacicie a oni zabieraja wasze pieniądze.Mozna jeszcze dodac na koniec
                swoich dolegliwośći"czy możesz mi jakoś pomoć TY stara łysa pierdoło"albo "lecz
                mnie jesteś jak dupa od srania do tego"zawsze żadać skierowanioa na rezonans
                magnetyczny i wszystkie badania labolatoryjne i konsultacje przecierz się wam
                należy.Na odchodne trzeba powiedzieć ja tu jeszcze wróce,ale z prasą nie
                zostawie tak tego.Dobre wrażenie robi na lekarzu tytułowanie
                go "konowałem"wychodząc trzeba trzasnac drzwiami one też za wasze.Potem w domu
                albo lepiej w pracy opisać w internecie z jakm to chamem miałeś do
                czynienia.Tak krok po kroku naprawicie służbę zdrowia i pokażecie im gdzie ich
                miejsce,zajmiecie szpitale poradnie wasze są i jak w czasie rewolucji
                francuskiej wybierzecie z was lekarzy ,dacie im słuchawki i niech leczą za
                darmo.Piękna wizja nie,a jaki piekny kraj,jacy ludzie życzliwi i gościni,jka na
                forum Słuzba zdrowia zaanektowanym prawem kaduka na wasz użytek.
                • Gość: Doctor z USA Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 16:32
                  Boski poloznik wyjasnil wam pocjenci szanowni, co i jak macie robic.
                  No, juz - do ublizania, do skarzenia - marsz!
                  • malkontent_jeden Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega 28.01.06, 16:36
                    A wam dochtory konowały skórołapy żeby nie przyszło do zapijaczonych tępych
                    łbow żeby się odszczekiwać, bo w ryja jeszcze wam lud pobożny a pracowity da, i
                    będziecie NARESZCIE mieli za swoje, łapowniki niedouczone...
                    • Gość: gośc Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:41
                      Jeśli chodzi o podziękowanie;wróćcie do postu w którym kob. pyta "jakie podziękowanie za prowadzenie ciązy?"i co jej tam doradzaliscie szan. państwo!Chciała tylko podziękować.
                      • malkontent_jeden Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega 28.01.06, 16:46
                        Sprawdzilem, co niemoralnego tam wypatrzyles? Mozesz zacytowac?
                    • Gość: mania Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 16:44
                      Wasze posty podszyte są lękiem,że możecie spadniecie z piedestału na tej
                      drabinie społecznej.Szkoda tego.Tyle lat nauki,po to,żeby się okazało,że
                      ludzkość czyli pacjenci zdała sobie sprawę,że
                      mają jakieś prawa
                      że mogą się dopytywać o leczenie ( a przecież medycyna to wiedza tajemna,dla
                      wybranych)
                      i że może przestaną całować po rękach i te gęsi znosić z jajami razem :),bo się
                      dowiedzieli,że płacą i IM SIĘ NALEŻY opieka medyczna

Czarna wizja trzeba przyznać. :))

Dlatego w tym nerwowym bełkocie zarzucacie ludziom,że są chamami i nie mówią
                      dziękuję.
                      Mnie natomiast rzadko się zdarza,żeby któryś powiedział-proszę usiąść,choć
                      nauczono mnie w domu,że należy to usłyszeć zanim się klapnie na czyjeś krzesło.
                      Ale biorę pod uwagę,że lekarze rekrutują się także z różnych warstw społecznych,
                      i część nie słyszała nigdy o tym.
                      Jedyne,co dotarło to dzieńdobry i dziękuję.:)
                      • poloznik-gin Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega 28.01.06, 16:49
                        Nerwusik Mania wysłała faxem myślowym ,jak to gęsi razem z jajami ,gąsiory?
                        gdzie tak jest Maniu że lekarze na tej drabinie to nawet nie stali,gdzie wiedza
                        medyczna jest odtajniona do użytku gawiedzi.Do czego zmieża Twoja rewolucja jak
                        to widzisz?
                        • Gość: mania Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 16:56
                          Według wszelkich i od lat robionych badań,zawód lekarza jest uznawany za
                          najbardziej prestiżowy i cieszący się największym szacunkiem.
                          Czy za tym idzie odpowiednia gratyfikacja,to inna sprawa,teraz mówimy o
                          wdzięczności pacjentów,która jest faktem.

Widzę,że tracisz rezon,bo czepiasz się skrótów myślowyc,które dla kazdego o
                          przeciętnej intelignecji są oczywiste.Ludzie inteligentni właśnie tak się
                          porozumiewają.

Rewolucja?
                          Skoro można pomarzyć...
                          jedną z nich byłoby cofnięcie do podstawówki,abyś przyswoił zasady polskiej pisowni.
                          Ewentualnie,żeby dotarło do Ciebie,że jak masz z tym problemy,to pozwól maszynie
                          czyli komputerowi sprawdzić tekst zanim naciśniesz enter.
                          Potem człowiek dostaje recepty i zalecenia z błędami,aż zażenowany wstydzi się w
                          aptece podać receptę :)))

Nie jestem gawiedzią,tylko człowiekiem,który umie robić użytek z wiedzy
                          powszechnie dostępnej.Chociaż to prawda,wy lekarze nie lubicie,jak pacjent za
                          dużo wie. :)
                        • Gość: Daria Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 03:18
                          Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega
                          Autor: poloznik-gin
                          Data: 28.01.06, 16:49 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                          Nerwusik Mania wysłała faxem myślowym ,jak to gęsi razem z jajami ,gąsiory?
                          gdzie tak jest Maniu że lekarze na tej drabinie to nawet nie stali,gdzie wiedza
                          medyczna jest odtajniona do użytku gawiedzi.Do czego zmieża Twoja rewolucja jak
                          to widzisz?
                          -------------------------------------------------------------------------

Panie gin-pol. jak tam bylo u pana z j.polskim w szkolach chyba nie tego /czy
                          tylko z j.polskim?/

zmierza /od miary/ a nie zmieza :DDDDDD

• Gość: Doctor z USA Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 17:00
                        > Wasze posty podszyte są lękiem, że możecie spadniecie z piedestału na tej
                        > drabinie społecznej.
                        Mania, zdecyduj sie - czy to piedestal, czy drabina? Piedestal to dla pomnika
                        ze spizu, a drabiny uzywa kominiarz.
                        > Tyle lat nauki, po to,żeby się okazało,że ludzkość czyli pacjenci
                        Pacjenci to nie ludzkosc. Pacjenci to wielcy panstwo.
                        > że mogą się dopytywać o leczenie ( a przecież medycyna to wiedza tajemna,dla
                        > wybranych)
                        Mylisz sie doglebnie, mania. Do obowiazkow lekarza NIE NALEZY EDUKACJA
                        pacjentow. Jesli pacjent chce posiasc wiedze - musi pojsc do szkoly medycznej.
                        Tzn. musi zdac egzaminy, uczyc sie duzo i byc b. bystry. Tak jak lekarze.
                        > może przestaną całować po rękach i te gęsi znosić z jajami
                        Bez jaj, tylko bez jaj.
                        > Dlatego w tym nerwowym bełkocie
                        Belkocie?
                        > Mnie natomiast rzadko się zdarza,żeby któryś powiedział-proszę usiąść,choć
                        > nauczono mnie w domu,że należy to usłyszeć zanim się klapnie na czyjeś
                        krzesło.
                        Do ciebie wiec nalezy mowic "prosze klapnac" zamiast "prosze usiasc"
                        > lekarze rekrutują się także z różnych warstw społecznych
                        W 1944r. nastapila reforma rolna i nacjonalizacja zakladow przemyslowych; w PL
                        mamy wiec juz tylko 1 warstwe spoleczna.
                        • Gość: mania Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 17:23
                          > > drabinie społecznej.
                          > Mania, zdecyduj sie - czy to piedestal, czy drabina? Piedestal to dla pomnika
                          > ze spizu, a drabiny uzywa kominiarz.<

Ja wiem,że Ty jesteś dosłowny chłopak i czegoś takiego jak przenośnia nie uznajesz.
                          Jeśli jesteś chirurgiem,to zapewne masz ksywę "rzeźnik" :)

> > Tyle lat nauki, po to,żeby się okazało,że ludzkość czyli pacjenci
                          > Pacjenci to nie ludzkosc. Pacjenci to wielcy panstwo.
                          > > że mogą się dopytywać o leczenie ( a przecież medycyna to wiedza tajemna,
                          > dla
                          > > wybranych)
                          > Mylisz sie doglebnie, mania. Do obowiazkow lekarza NIE NALEZY EDUKACJA
                          > pacjentow. Jesli pacjent chce posiasc wiedze - musi pojsc do szkoly medycznej.
                          > Tzn. musi zdac egzaminy, uczyc sie duzo i byc b. bystry. Tak jak lekarze.
                          > > może przestaną całować po rękach i te gęsi znosić z jajami
                          > Bez jaj, tylko bez jaj.<

Ale lekarz nie musi edukować pacjentów.Siebie niech najpierw porządnie wyedukuje.
                          Wielokrotnie musiałam sama zdobywać podstawową wiedzę,czerpaną z internetu lub
                          doświadczeń innych pacjentów,żeby pomóc panu doktorowi lub choćby wskazać
                          ewentualny trop leczenia.
                          Zdarzyło się to nie tylko mnie,ale także kilku znajomym osobom.
                          Naprawdę nie musiałam zdawać egzaminu,żeby dowiedzieć się,że mam refluks,co
                          potem potwierdziły badania.Tyle,że wcześniej kilkunastu lekarzy gubiło się w
                          domysłach.
                          A mnie zajęło to 15 minut-spytałam na forum,poczytałam i bingo.
                          Nikt mi nie odda pieniędzy,które wydałam i czasu,który straciłam.
                          Dlatego teraz oprócz pomocy lekarzy sama drążę temat,żeby umieć zadać pytanie i
                          nie dać się odesłać z kwitkiem.
                          To dotyczy każdej dziedziny życia-prawa,budowy,samochodu czy nauk humanistycznych.
                          Nie muszę poznawać tych dziedzin dogłębnie ani iść na studia,żeby poznać
                          interesującą mnie wiedzę.
                          W przypadku medycyny nie po to,żeby się leczyć samej,tylko też mieć świadomość
                          co się ze mną dzieje,czy z moim dzieckiem.A czasem interweniować czy nawet samej
                          zrobić badania!Nie w sensie dosłownym. :)
                          Ile razy miało to sens,żebyś wiedział. :))

> Do ciebie wiec nalezy mowic "prosze klapnac" zamiast "prosze usiasc"<

Jednak strasznie z ciebie prosty człeczyna. :)

> > lekarze rekrutują się także z różnych warstw społecznych
                          > W 1944r. nastapila reforma rolna i nacjonalizacja zakladow przemyslowych; w PL
                          > mamy wiec juz tylko 1 warstwe spoleczna.<

I w tejże reformie rolnej Twoja rodzina dostała awans.Wmówiono jej następnie,że
                          jest jedna warstwa społeczna.

Ale to nieprawda,Ty jesteś tego dowodem,nawet jak 3 fakultety zrobisz i
                          profesorem zostaniesz,bo przebudowa społeczna błędnie założyła niestety,że
                          zostać nim może każdy. :)

• Gość: Daria Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 03:29
                          Autor: Gość: Doctor z USA IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com
                          Data: 28.01.06, 17:00 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                          > drabinie społecznej.
                          Mania, zdecyduj sie - czy to piedestal, czy drabina? Piedestal to dla pomnika
                          ze spizu, a drabiny uzywa kominiarz.
                          > Tyle lat nauki, po to,żeby się okazało,że ludzkość czyli pacjenci
                          Pacjenci to nie ludzkosc. Pacjenci to wielcy panstwo.
                          > że mogą się dopytywać o leczenie ( a przecież medycyna to wiedza tajemna,dla
                          > wybranych)
                          Mylisz sie doglebnie, mania. Do obowiazkow lekarza NIE NALEZY EDUKACJA
                          pacjentow. Jesli pacjent chce posiasc wiedze - musi pojsc do szkoly medycznej.
                          Tzn. musi zdac egzaminy, uczyc sie duzo i byc b. bystry. Tak jak lekarze.
                          > może przestaną całować po rękach i te gęsi znosić z jajami
                          Bez jaj, tylko bez jaj.
                          > Dlatego w tym nerwowym bełkocie
                          Belkocie?
                          > Mnie natomiast rzadko się zdarza,żeby któryś powiedział-proszę usiąść,choć
                          > nauczono mnie w domu,że należy to usłyszeć zanim się klapnie na czyjeś
                          krzesło.
                          Do ciebie wiec nalezy mowic "prosze klapnac" zamiast "prosze usiasc"
                          > lekarze rekrutują się także z różnych warstw społecznych
                          W 1944r. nastapila reforma rolna i nacjonalizacja zakladow przemyslowych; w PL
                          mamy wiec juz tylko 1 warstwe spoleczna.
                          ------------------------------------------------------------------------

Doktorku za dyche, oj nie narobisz ty kariery w USA z takim podejsciem do
                          pacjentow jakie reprezentujesz. Zreszta mam watpliwosci czy jestes lekarzem w
                          USA moze tylko pracujesz w polonijnej aptece by bezplatnie doradzac polskim
                          pacjentom. Gdybys byl juz lekarzem amerykanskim z cala pewnoscia nie chcialaoby
                          ci sie ani bys nie mial czasu klocic sie z polskimi pacjentami w necie.
                          Amerykanscy lekarze sa dla pacjentow bardzo sympatyczni ci w polonijnych
                          aptekach tez. Nie ma mowy by wywolali konflikt czy klocili sie z pacjentami
                          badz na nich warczeli. TY NIE JESTES ZADNYM LEKARZEM /A TYM BARDZIEJ DOKTOREM/
                          Z USA Tego ja mieszkajaca w USA od 16 lat jestem absolutnie pewna.

• Gość: Daria Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 03:09
                      Autor: malkontent_jeden
                      Data: 28.01.06, 16:36 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

A wam dochtory konowały skórołapy żeby nie przyszło do zapijaczonych tępych
                      łbow żeby się odszczekiwać, bo w ryja jeszcze wam lud pobożny a pracowity da, i
                      będziecie NARESZCIE mieli za swoje, łapowniki niedouczone...
                  • Gość: mania Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 16:37
                    • Gość: polożnik Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:42
                      Mania a gdzie literki? zgrabie ułozone w obelgę?kalwiatórka się zacieła,zalałaś
                      ją no chyba nie płaczesz?
                      • Gość: Doctor z USA Polozniku, ja sie JUZ poplakalem - ze smiechu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 16:45
                        biedni pacjenci dzis dostaja manto...
                      • Gość: mania Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 16:46
                        I jeszcze jedno.
                        Stan ortografii u lekarzy na tym forum jest poniżej średniej krajowej.:)
                        Tak wiem,jesteście dysortografikami.:))
                        • malkontent_jeden Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega 28.01.06, 16:50
                          Oj maniu, nie dobiega od sredniej krajowej- tu sie mylisz. No i nie zapominaj o
                          klawiaturowych literowkach. Poczytaj sobie forum onetu- tam masz srednia
                          krajowa.
                        • Gość: gosć Re: Niezawodny, jak zwykle - nasz kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:54
                          dysortografia,to zaburzenie pracy pewnego obszaru w mózgu,prawda maniu/Może dlatego oni tacy ch.....Maniu ja doświadczyłam kulturalnego zachow. ze strony medyków ale tylko podczas pryw. wizyt.Ten sam lekarz potraktowal mnie zupełnie inaczej w placówce państwowej.Ja takim kameleonem nie potrafie być!
                      • Gość: jecek Do położnika. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:49
                        Mani sie pewnie <Enter> nacisnął za szybko i stąd pusty wpis. Ty oczywiście
                        musisz szydzic z takiej wpadki.

Może zaczniemy szydzić z twojej ortografii?
                        • poloznik-gin Re: Do położnika. 28.01.06, 16:55
                          Bardzo prosze dla wysaśnienia dodam rze jestem Dochtór przez "ch" i "ó" z
                          kreską,tak dla odrurznienia ot innyh zawsze lepieii sie czyms
                          wyrurzniac.Pacjenci terz zara widza rze swuj hłob jestem i latwiej
                          rozmawiac,prosze nieh se siendzie na czym tam ma i opowie jak to doktory
                          przez "u" otwarte ich skżywdzili.
                          • Gość: mania Re: Do położnika. IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 16:58
                            > Bardzo prosze dla wysaśnienia dodam rze jestem Dochtór przez "ch" i "ó" <

Tak to prawda.Jesteś przez ch i ó.

:)
                            • malkontent_jeden Re: Do położnika. 28.01.06, 17:00
                              Mania, ty chyba jesteś prześladoftrza:-)))
                              • Gość: Doctor z USA mania wielkosci IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 17:08
                                to na pewno
                            • Gość: poloznik Re: Do położnika. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:09
                              No tak powiedziała co wiedziała.Jedno madre pytanie padło tutaj "po co
                              zagladaja tutaj lekarze"_bo to ich forum ludzi bioracych udział w leczeniu
                              innych ludzi a chodzacych w pracy w białych fartuchach,jak miałem ochotę
                              poczytac bezmiar nienawiści do lekarzy,ludzi do których pacjenci powinni mieć
                              zaufanie to wchodziłem na forum Zdrowie.Teraz Zdrowie rozlazło się na ślużbę
                              zdrowia i co bedzie dalej zaraza internetowa.
                              • Gość: Doctor z USA Rozchodzi sie jak SARS czy ptasia grypa IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 17:12
                                ta zaraza internetowa narzekania, skarzenia, bluzgania na lekarzy
                                • malkontent_jeden Re: Rozchodzi sie jak SARS czy ptasia grypa 28.01.06, 17:17
                                  Ciekawa swoja droga wolta historyczna to jest.
                                  Ze stalinowską doktryną "O wraczach, uczitieliach i ostalnoj swołoczy"
                                  znakomicie zasymilowała sie amerykańska formuła żądania odszkodowania za krzywe
                                  spojrzenie, moralne cierpienie, niespełnienie pragnień i życzeń, i podobne
                                  kosmiczne bzdury.
                                  • connie1 Re: Rozchodzi sie jak SARS czy ptasia grypa 28.01.06, 17:23
                                    Jejku w zyciu nie myslalam ,ze taka burze wywolam!
                                    I nie chodzi mi o standartowe 'dziekuję " i o normalne wykonywanie swoich
                                    obowiązkow,
                                    Chodzi mi o zauwazenie tego "czegos więcej" , co niekiedy ma miejsce, tej
                                    walki , zaangazowania i woli , niezaleznej od pieniędzy
                                    czy "vipowskiego "pochodzenia.
                                    Znamienne jest ,ze po wpisie o lajdaku , pijaku itd jest 1000 wpisow odzewu ,
                                    po reportazu o kims niezwyklym 10..
                                    Wdziecznośc to cenne uczucie i nie oddaja jej tani koniak , przeterminowane
                                    czekoladki czy koperta z sumą jaka zostawia się fryzjerowi ( z wieksza tym
                                    bardziej). Tylko nie mierzy jej się materialnie niestety
                                    • malkontent_jeden Re: Rozchodzi sie jak SARS czy ptasia grypa 28.01.06, 17:26
                                      Conka, nie tłumacz się, narozrabiałaś i tyle ;-)
                                      • connie1 Re: Rozchodzi sie jak SARS czy ptasia grypa 28.01.06, 17:27
                                        No wiem cicha woda jestem..
                                        I naiwna jak dziecko
                                        • Gość: Doctor z USA Oj, conka, bedzie wskora IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 17:37
                                          > No wiem cicha woda jestem.. - BRZEGI RWIE
                                          > I naiwna jak dziecko - WE MGLE
                                      • malkontent_jeden Re: Rozchodzi sie jak SARS czy ptasia grypa 28.01.06, 17:29
                                        Żartowałem oczywiście, ale to nie jest temat na to forum, niestety.
                                        Jest wszak pewna korzyść z tego- pojawiają się osoby skłonne do dyskusji na
                                        innym poziomie niż aronki, może zasilą Sz Z, kto wie.
                                        • pszczolaasia Re: Rozchodzi sie jak SARS czy ptasia grypa 28.01.06, 18:49
                                          kogo proponujesz Malki?:-))
    • zubr_zalogowany Re: Wizja swiata z forum 28.01.06, 17:11
      zbudowany przebiegiem tej dyskusji proponuje jednak dac juz spokoj mani
      przyszla na to forum ze z gory zalozona teza ze lekarze plaszcza sie przed
      repami w zamian za dlugopisy i karteluszki i tak latwo mozna ich kupic
      przez to zapisuja niepotrzebne i drogie leki pod dyktando firm farmaceutycznych

ci nedzni lekarze sa tak biedni i upokorzeni bo nie umieja leczyc
      gdyby umieli to mieliby wdziecznych pacjentow a tak musza siedziec w kieszeni
      firm
      mania tymczasem jako osoba swiatla i wyksztalcona zglebila odtajniona wiedze
      lekarska i potrafi postawic sobie diagnoze w 15 minut, wiec do lekarza idzie
      tylko po recepte, bo przeciez jej sie nalezy, w koncu lekarz to tylko funkcja
      sluzebna
      bierze wiec bez slowa recepte, choc wstydzi sie ja podac w aptece, bo to
      sluzacy pisal jeszcze z bledami, takiemu tylko w morde

oczywiscie ona lekarzy nie obrazila, przeciez trafila ta takich wspanialych i
      madrych co nie wyjezdzaja, ale tak generalnie to sa chamskie niedouczone
      konowaly

rozmowa nie prowadzi do nikad
      • Gość: Doctor z USA A po co ma prowadzic dokadkolwiek? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 17:15
        Wazne, zeby przysrac lekarzom. Do tego mania doprowadzila.
        Veni, vidi, vici.
        • malkontent_jeden Re: A po co ma prowadzic dokadkolwiek? 28.01.06, 17:19
          Nie ma co narzekać, przynajmniej można było nabluzgać ;-) A mówiąc poważnie, to
          faktycznie wiadomym było z góry dokąd się dyskurs potoczy. Należało poprzestać
          na kpinie, niestety język świerzbi.
          • zubr_zalogowany Re: A po co ma prowadzic dokadkolwiek? 28.01.06, 17:29
            a tez lubie czasem tak wytarzac sie w gnojowce
            • malkontent_jeden Re: A po co ma prowadzic dokadkolwiek? 28.01.06, 17:30
              Nie dziwie sie wcale, przecie ty homo jestes, Zubrze ;-)
            • Gość: go Re: A po co ma prowadzic dokadkolwiek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:31
              tylko potem sie umyj ,abys nie zarazil czymś pacjenta!
              • malkontent_jeden Re: A po co ma prowadzic dokadkolwiek? 28.01.06, 17:33
                No nie... to znowu ty???? (pif-paf, o ile ktoś pamięta tę reklamę z RMF)
              • Gość: Doctor z USA Czym mozna zarazic pacjenta? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 17:44
                przeciez pacjent juz przychodzi zarazony
                • Gość: go Re: Czym mozna zarazic pacjenta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:05
                  ja nie chodze z byle katarkiem do lekarza
            • Gość: Doctor z USA U mnie pada deszcz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 17:42
              A tak chcialem pojsc na rower...
              Zamiast poczytac Time czy Alicje w krainie czarow - tez sie chetnie wytarzalem
              • malkontent_jeden Re: U mnie pada deszcz 28.01.06, 17:43
                Zapewne nic, co ludzkie, nie jest ci obce;-)
                Tutaj nie pada, a ja wychodzę na miłe spotkanie... Oj, będzie się działo!!
                • Gość: poloznik Conka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:59
                  Teraz mnie boli serce i pojade do Ciebie juz wiem jak sie rozmawia z
                  lekarzami.Wczesnie dam znac przygotuj sie plaster na usta rączki związane do
                  tyłu i przytakiwac prosze ja Ci wszystko powiem co mi jest i jak leczyc Ty
                  tylko napiszesz recepte i postawisz pieczatke ,jak odwiąże Ci rece.
                  • connie1 Re: Conka 28.01.06, 18:00
                    Polozniku , ja mam roslych kolegow DDDD
                    Ostrzegam!A w pieczatce mi sie konczy tusz
                    • Gość: Doctor z USA Ale poloznik ma na mysli BONDAGE IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 18:01
                      tylko tak dla niepoznaki chorego udaje
                    • Gość: Połoznik Re: Conka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:09
                      Rosłych kolegów też cos a ja scyzorykiem Mc.Giwera moge słonia wypatroszyć albo
                      rekina zalezy co sie nawinie.
                      • Gość: poloznik Re: Conka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:10
                        I to tym małym ostrzem bez otwierania korkociągu.
                        • Gość: Doctor z USA Re: Conka IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.01.06, 18:13
                          Finezyjne ciosy Klossa
                          malym palcem w dziurke nosa
                          a po cherry
                          zna jedynie pad na plery
                          • connie1 Re: Conka 28.01.06, 18:18
                            Poloznik nie strasz , bo Ci zrobie echo....przeprzelykowe D
                            • Gość: go Re: Conka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:10
                              A polożnik,wiesz co Tobie zrobi....?
                              • connie1 Re: Conka 28.01.06, 19:12
                                Boje się myslec....
                                • Gość: go Re: Conka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:17
                                  Coś Ty przeciez to chleb powszedni
                                  • Gość: mania Re: moja wdzięczność wygląda IP: *.skynet.net.pl 28.01.06, 22:01
    • Gość: Daria Re: Wizja swiata z forum IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 00:56
      Moja Polska Rodzina i ja jak jestem w Polsce leczymy sie wylacznie prywatnie .
      Nie chce mi sie patrzec na naburmuszona mine lekarza z ubezpieczalni i sluchac
      jego warczenia.
      • pszczolaasia Re: Wizja swiata z forum 29.01.06, 01:00
        kuźwa... a ja chodzę do lekarza prywtanie i na ubezpieczalnię. i jeszcze żaden
        na mnie nie warczał. moze brakuje tobie tego co mam ja? uśmiechu na twarzy
        słowa "dzień doby" na początku???
        • Gość: mania Re:pszolaasia IP: *.skynet.net.pl 29.01.06, 01:42
          Chodzisz tak najarana,że ci wszystko jedno jest.
          A my tu rozmawiamy o normalnych pacjentach,rodziny z dziećmi te sprawy...
          • Gość: Doctor z USA mania IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 02:36
            Ty na pewno jestes nie tylko najarana, ale przede wszystkim nacpana i pijana.
            Dzieciom tez wodke podajesz, zeby za duze ci nie urosly, bo z ubran wyrosna.
            • Gość: Daria Re: mania IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 03:55
              mania
              Autor: Gość: Doctor z USA IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com
              Data: 29.01.06, 02:36 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

Ty na pewno jestes nie tylko najarana, ale przede wszystkim nacpana i pijana.
              Dzieciom tez wodke podajesz, zeby za duze ci nie urosly, bo z ubran wyrosna.
              -
              Mozna smialo powiedziec, ze twoj poziom siegnal dna.

• malkontent_jeden Re: mania 29.01.06, 20:51
                Gość portalu: Daria napisał(a):

> Mozna smialo powiedziec, ze twoj poziom siegnal dna.
                >

Tak, Ty - o Wielka Dario, śmiało możesz to powiedzieć. Dno to Twoja nisza
                ekologiczna. Nawet "spadaj" Ci nie można powiedzieć, bo nie miałabyś dokąd.
          • pszczolaasia oj Mania Mania 29.01.06, 09:06
            z Tobą to czysta desperacja....
            nie palę:))) od prawie roku...a brakuje mi tego:-DD
            mam wątpliwości czy rozmawiamy o normalnych pacjentach. znam wielu normalnych
            pacjentów- co więcej sama nim jestem.
        • Gość: Daria Re: Wizja swiata z forum IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 03:52
          Nie rob mi glupich uwagow. Ja mam zawsze usmiech dla kazdego. Kindersztube tez
          przeszlam. Do tego mieszkam w USA gdzie usmiecha sie zawsze i do wszystkich a
          dziekuje, przepraszam itd mowi sie dziesiatki razy dziennie i to z usmiechem a
          nie z naburmuszona twarza.
          • pszczolaasia Re: Wizja swiata z forum 29.01.06, 09:08
            uuu to skąd taka cierpiętnicza "mina" kiedy tu wchodzisz??? musisz sobie odbić
            gdzies te usmiechy? Daria...weź wyluzuj.
          • Gość: korektor Re: Wizja swiata z forum IP: 87.207.145.* 29.01.06, 10:35
            > Nie rob mi glupich uwagow.

Sama wytyka błędy ortograficzme a tu co??? Może literówka?
            • Gość: Daria Re: Wizja swiata z forum IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 11:46
              Re: Wizja swiata z forum
              Autor: Gość: korektor IP: 87.207.145.*
              Data: 29.01.06, 10:35 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

> Nie rob mi glupich uwagow.

Sama wytyka błędy ortograficzme a tu co??? Może literówka?

--------------------------------------------------------
              hahahahaha

Jest takie powiedzenie:

- Naucz sie odmianow

- Nie rob mi glupich uwagow

Oj, durny ty jestes, durny. Ty doktor? /przez o kreskowane?/

• Gość: korektor Re: Wizja swiata z forum IP: 87.207.145.* 29.01.06, 12:15
                Ciekawe tłumaczenie ale chyba nie sądzisz, że mam w nie uwierzyć.
                • Gość: Daria Re: Wizja swiata z forum IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.01.06, 12:47
                  Re: Wizja swiata z forum
                  Autor: Gość: korektor IP: 87.207.145.*
                  Data: 29.01.06, 12:15 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

Ciekawe tłumaczenie ale chyba nie sądzisz, że mam w nie uwierzyć.

-------------------------------------------------------------------------

Spadaj przyglupiasty ch..ozo. Wierz sobie w co tam chcesz. Ja w przeciwienstwie
                  do niektorych doktorkow znam j.polski.

• Gość: korektor Re: Wizja swiata z forum IP: 87.207.145.* 29.01.06, 13:12
                    Jeszcze powiedz, że ci inteligencji nie brakuje:)
      • malkontent_jeden Re: Wizja swiata z forum 29.01.06, 20:48
        Gość portalu: Daria napisał(a):

> Moja Polska Rodzina i ja jak jestem w Polsce leczymy sie wylacznie
        prywatnie .
        > Nie chce mi sie patrzec na naburmuszona mine lekarza z ubezpieczalni i
        sluchac
        > jego warczenia.

Dario, nie wierzę, że z pensji floorcleanera opłacasz ubezpieczenia tam i
        tutaj, więc co w tym dziwnego że tutaj chodzisz prywatnie? Wiem, ze ty w swojej
        głowie z tych "Misiów" jesteś, ale czasy się zmieniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka