Dodaj do ulubionych

Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci?

24.02.06, 11:47
Traktują lekarzy jakby im coś zabrali i nalezy sie pilnować żeby czegoś nie
zachachmecił,po co chodzić do lekarza do którego nie ma sie zaufania?jest
wolny wybór!Wszyskiemu winni są lekarze że kolejki że drogie leki że miejca w
szpitalu nie ma ,że zapisy,że boli ,że chory.Stuknijcie sie w głowe ,wam
tutaj jest tak dobrze,emerytura 450 zł śmiech to lekarze winni,pensja 560 zł
jaja ,co to za państwo które ma tylu ministrów i posłów i wyliczą po długich
negocjacjach że można komukolwiek zapłacić za pracę 560 zł no jaja.Wszyscy
widzą konieczność podwyżek
elektryczności,benzyny ,czynszu,żywności,gazu,węgla,tylko nikt nie widzi
konieczności podniesienia płacy,to też lekarze winni?Dalej jadza po swoje!
Obserwuj wątek
    • Gość: optymistka Re: Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci? IP: 83.238.168.* 24.02.06, 11:55
      Na pewno nie wszyscy. Ja mam świetnych lekarzy. Mam z nimi świetny kontakt. Ale
      fakt, gdy czekam w kolejce to nasłucham się jakichś durnych wydumanych
      pretensji do lekarzy o kolejki, o to że wizyta za krótka, że nic szczególnego
      nie powiedział itd.
    • poloznik-gin Re: Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci? 24.02.06, 11:56
      Wyzywajcie na tych lekarzy ile wlezie,nigdy po wojnie nie było tak mało lekarzy
      w kraju jak teraz,ciekawe czy kolejki w Czechach mniejsze ,ościenne województwa
      będą się leczyć za granica,a cały sirodeczek gdzie?Nabierze sensu powiedzenie
      Marszałka Piłsudskiego? "Polska jest jak obważanek,najlepsze na kresach a w
      środku pustka"
      • paczula8 Re: Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci? 24.02.06, 12:29
        poloznik-gin napisał:

> Nabierze sensu powiedzenie
        > Marszałka Piłsudskiego? "Polska jest jak obważanek,najlepsze na kresach a w
        > środku pustka"

Tak,... powiedział również: „Ten, kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
        nie jest godzien szacunku teraźniejszości ani nie ma prawa do przyszłości”,
        oraz „ Polacy są narodem idiotów”.

:)
    • Gość: as Re: Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:01
      1. Bo wy opluwacie pacjentów. Wystarczy pocztac to forum.
      Jesteście bezczelni i aroganccy.
      2. Bo jesteście zarozumiali i niedouczeni.
      Jak 2 mówi całkim co innego o tym samym,
      to NIGDY, ŻADEN nie przyzna się do błędu.
      3. Bo wycinacie za dużo, lub zamało (mam na myśli ogólnie pojęte błędy
      lekarskie.
      4. Bo jesteście skorumpowani.
      5. Bo jestescie zakłamani, bez tego bowiem nie istniał by punkt 2 ani 4.

• aloalo2001 Re: Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci? 24.02.06, 14:18
        jak się czyta takie wywody to się to ta cząsta, która pomimo wszytkich
        trudności pozwala jescze pracować, całkowicie się wypala.
      • Gość: marcin Re: Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:38
        a kto ci sie karze u nas leczyc?? znajdz se lepszych....i tyko mi nie pieprz o tym ze płacisz bo za te pieniadze co płacisz to nie nalezy sie nawet to podniesione przez Ciebie opluwanie...
        • Gość: as Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 16:14
          Czytanie mojego posta to wolny wybór każdego czytelnika.
          Mógłbyś mieć pretensję, gdybyś ten tekst przeczytał w poście o temacie:
          "zapalenie płóc", albo "nowa afera w starym szpitalu".
          Ale tu ten tekst był jak najbardziej na miejscu, a ty pewnie chciałeś poczytać
          garść komplementów zarozumialcze?

> a kto ci sie karze u nas leczyc?? znajdz se lepszych....
          Niestety polskie prawo zabrania leczenia przez ludzi bez wykształcenia
          medycznego, a więc nie należących do waszej kliki.
          • Gość: marcin Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 16:21
            niestety?? a moze naszczescie... a swoja droga kto ci broni chodzic do zielarzy i innych uzdrowicieli?? nie musisz korzystać z usłóg mojej kliki mozesz leczyc sie sam a bedzie miło przyjemnie , fachowo i wogóle super!!!
            • Gość: as Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 16:35
              > kto ci broni chodzic do zielarzyi innych uzdrowicieli??
              Mnie nikt nie broni chodzić, ale im nie wolno leczyć.
          • karmasz Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź 24.02.06, 16:35
            Rozumiem ,ze lekarze moga sie czuc niedoceniani bo naprawde za malo zarabiaja(w
            szpitalach i przychodniach).Rozumiem,ze moga sie czuc podle,jak slysza
            niezadowolenie ludzi ze sluzby zdrowia,a nie jest to ich wina. Ale zauwazylam
            ,ze na tym forum bardzo zadko spotykaja sie mili,kultralni ludzie(lekarze).
            Niestety nie dziwie sie ,ze jest stereotyp ze lekarze sa zarozumiali,niemili
            idt.( To co napisal gosc :as) Zawsze kiedy jestem na tym forum i ktos prowadzony
            zlym doswiadczeniem sprobuje choc slowko zle powiedziec na Wasz temat od razu
            rzucacie sie jak wsciekle psy. Nie wiem na czym to polega? Musicie byc bardzo
            sfrustrowani i nie miec za grosz dystansu.Nigdy nie prowadzicie konstruktywnej
            rozmowy.Bo mowicie ,ze i tak nie ma sensu... Zaraz rzucacie epitety pod adresem
            pacjentow,kazecie sie leczyc gdzie indziej itd. Bardzo duza czesc lekarzy obecna
            na tym forum uzywa tak niewybrednych przeklenstw,ze az strach. Zaznaczam,ze moja
            wypowiedz nie jest o niezadowoleniu z Waszej pracy ale o tym,ze nie sadzilam,ze
            wyksztalceni ludzie moga byc tak chamscy,wulgarni,agresywni,zlozyczacy innm.
            Prosze odpowiedziec dlaczego?
            • Gość: zzz12 Jaka akcja, taka reakcja IP: *.012-5-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 24.02.06, 18:19
              Na szczescie istnieje forum Szlachetne Zdrowie i tam dyskusja odbywa sie na
              zupelnie innym poziomie.
              • test75 Ale forum Szlachetne Zdrowie jest forum zamkniętym 24.02.06, 18:55
                więc się nie całkiem nadaje. Misię trochę podoba medycyna naturalna (otwarte) ,
                ale tam są troszke inne tematy
                • Gość: zzz12 Re: Ale forum Szlachetne Zdrowie jest forum zamkn IP: *.012-5-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 24.02.06, 19:26
                  wlasnie dzieki temu, ze to forum ukryte, nie maja tam wstepu rozne trolle (nie
                  bede wymieniac z nazwiska ;-), ktorych jedynym celem jest obrazanie i sianie
                  fermentu.
                  • test75 Re: Ale forum Szlachetne Zdrowie jest forum zamkn 24.02.06, 20:54
                    Myślę, ze wystarczył by uczciwa admin z możliwością i chęcią cenzury, forum
                    zamkniete czy ukryte (nie rozumiem różnicy) to zawsze ograniczenie, mniej
                    ludzi, mniej wiedzy, wolniejsza reakcja itd..)
            • poloznik-gin Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź 24.02.06, 21:03
              Jak wyobrażasz sobie duskusje z takim Ass ,powiedział że jestem
              zarozumiały,niedouczony,bezczelny,arogandzki,skorumpowany,zakłamany,uważasz że
              mozna z nim dyskutować?on wie kim ja jestem?
              • Gość: gosc Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:15
                Owszem.

Jesteś zarozumiały, bezczelny i arogancki. Może sobie nie zdajesz sprawy, że tak
                Cię tutaj widać...
                • encorton1 Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź 24.02.06, 21:22
                  Za to ty bez nicka, taki typowy wojowniczy anonim jesteś wręcz doskonałym
                  wcieleniem biblijnych ideałów.
                • poloznik-gin Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź 24.02.06, 21:26
                  A po cholere tu jesteś Słuzba Zdrowia jesteś ,ja jestem u siebie,na forum
                  hydraulików nawet słowa nie napisałem
                • lauralay Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź 24.02.06, 21:37
                  Gość portalu: gosc napisał(a):

> Może sobie nie zdajesz sprawy, że tak
                  > Cię tutaj widać...

Pozwole sobie niesmialo sie wtracic. Obserwuje od dluzszego czasu forum, czytam
                  tez posty Poloznika. Nie widze wymienionych przez Ciebie cech.
                  Byc moze powinnam odwiedzic okuliste...
                  Pozdrawiam.
                  • encorton1 Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź 24.02.06, 21:44
                    Gość zapewne 5 minut temu odkrył forum i nie mógł pewnie przeżyć,że nie ma tam
                    żadnego jego posta. Postanowił więc sobie popluć na kogoś, a Położnik był
                    pierwszym, który się nawinął.
                    • Gość: gosc Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:47
                      Mylisz sie.
                      • encorton1 Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź 24.02.06, 21:53
                        Wątpię
                    • lauralay Re: Ktoś zapytał to usłyszał odpowiedź 24.02.06, 21:57
                      Raczej nie. Wydaje mi sie, ze czytalam juz jego/jej wypowiedzi, w podobnym tonie.
                      Na szczescie Poloznik sie nie przejmuje :)
                      Pozdrawiam.
                  • Gość: gosc Do okulisty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:46
                    23-12-2005 Połoznik pisze: "Panie burak pastewny a co chciałeś coś podpie....dolić?"

Takich kwiatków jest więcej. Arogancja, chamstwo itp...
                    • pszczolaasia Re: Do okulisty! 24.02.06, 21:52
                      bzdury pleciesz Gość. poczytaj dokładnie co Położnik pisze a potem komentuj...
                      • Gość: gosc Re: Do okulisty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:57
                        Czytam dokładnie i widzę dwa światy. W jednym - człowieka zmęczonego, ale
                        troskliwego... wręcz czułego, lubiącego prace i pacjentki. W drugim bywa
                        zarozumiały, chamski i wulgarny.
                        Jak wszyscy.
                        • pszczolaasia Re: Do okulisty! 24.02.06, 22:08
                          cóż..ja go znam z tej pierwszej wersji:-))) i nawet jeśli wyjdzie czasem z nerw
                          to tak jak powiedziałeś Gościu- jak każdy. weź tak czasem poczytaj,
                          obiektywnie, z boku co tu się wypisuje, jak tu się wiesza psy i inne truposze
                          na lekarzach...powiem więcej- Bogu ducha winnych ludziach. a powinno się
                          wieszac psy na systemie. nie będe twierdzić, że wszyscy Dochtory są wporzo,
                          święci są itd, itp. bo kukułcze jaja są wcześniej, lub jak kto woli są tylko
                          ludźmi. a wielu o tym zapomina.
                          jestem pacjentką;-)))
                    • lauralay Re: Do okulisty! 24.02.06, 21:55

> 23-12-2005 Połoznik pisze: "Panie burak pastewny a co chciałeś coś podpie....dolić?" [cut]

A dziwisz sie? Czytajac niektore posty pacjentow, trudno nie stracic panowania nad soba. Pomijam fakt, ze do niektorych inny jezyk nie dotrze.
                      Uprzedzam zawczasu ewentualne ataki - rowniez jestem pacjentka.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: gosc Re: Do okulisty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:01
                        Rozumiem, że dopuszczasz uzycia takiego argumentu (pani burak, a co chciała pani
                        podpiedrolić) w trakcie rozmowy z Tobą, jak już nic nie bedzie docierało, tak?
                        Nieźle.
                        • lauralay Re: Do okulisty! 24.02.06, 22:02

> Rozumiem, że dopuszczasz uzycia takiego argumentu (pani burak, a co chciała pan
                          > i
                          > podpiedrolić) w trakcie rozmowy z Tobą, jak już nic nie bedzie docierało, tak?
                          > Nieźle.

Jesli bede chamska i wulgarna?
                          Jak najbardziej bedzie mi sie nalezalo.
                          • Gość: gosc Re: Do okulisty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:06
                            Nie rozmawia sie wcale z osobami chamskimi i wulgarnymi.
                            • lauralay Re: Do okulisty! 24.02.06, 22:09
                              Totez staram sie tego nie robic.
                              Nikt mnie tu nigdy nie potraktowal w ten sposob.
                        • poloznik-gin Re: Do okulisty! 24.02.06, 22:10
                          To była odpowiedz na Twoje pytanie ,"lepiej pokaż co masz w garażu"Poza pracą
                          jest jeszcze życie,jak mnie zaczepi jakiś typ na ulicy "te daj pare złotych na
                          wino" to wale w morde jak każdy.Uważasz że musze dąc bo jak nie to mi da w
                          morde ,albo powie że jestem chamski,nie?
                          • Gość: gosc Re: Do okulisty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:17
                            Daję spokój - jesteś DOSKONAŁY...
    • Gość: karol Re: Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci? IP: 194.168.231.* 24.02.06, 17:37
      Czasem zagladam jeszcze na to forum i jestem coraz bardziej szczesliwy ze
      podjalem jedyna sluszna decyzje i wyjechalem. Bylem i jestem douczony, bylem i
      jestem mily uprzejmy dla pacjentow - tylko ze tutal, w UK pacjenci naprawde
      doceniaja swoich lekarzy i jak mowia mi "dziekuje" to wiem, ze naprawde tak
      mysla. Alw najwazniejsze - tutaj Panstwo docenia prace lekarzy i ja pracujac
      jako Consultant zarabiam takie pieniadze o jakich moi koledzy i przyjaciele w
      Polsce moga tylko marzyc. I dzisiaj juz bez emocji i na zimno moge powiedziec -
      do Polski nie wroce. Pracuje i lecze pacjentow tutaj, bo w Polsce nie ma szans
      na to aby praca lekarza miala sens poza frustracja i zniecheceniem. A pacjentom
      zycze zdrowia i im jezeli dalej bedziecie postrzegac lekarzy jako wrogow i
      darmozjadow to tylko na tym stracicie.
      • Gość: nauczycielka Re: Dlaczego tak nas opluwaja pacjenci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:43
        na naszą ogólną opinię na jakiś temat wpływają prawie w większości negatywne
        doświadczenia, znam jednego wspaniałego lekarza, ale trafiłam na trzech
        nieprofesjonalnych i buduję sobie ogólny negatywny wizerunek :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka