Gość: vincent IP: *.chello.pl 09.04.06, 17:25 Jako ksiegowy nie moge uwierzyc ze lekarzom sie zle powodzi, moze swiezo po studiach czy panie pielegniarki. Natomiast dobre zarobki lekarzy to chyba jakas tajemnica poliszynela tego srodowiska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zubr_zalogowany Re: Zeznania podatkowe lekarzy i ich zarobki 09.04.06, 17:28 twoimi klientami sa ci, ktorzy dobrze zarabiaja (prywatnie) tu chodzi o to, aby wieksosc lekarzy, ktorzy pracuja w ramach NFZ dostawala za te 7,35+dyzury godziwe wynagrodzenie jednoczesnie przypominam ze ujawnianie dochodow twoich klientow jest zlamaniem prawa Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Żubrze, poczekaj 09.04.06, 17:50 Niech księgowy zadenuncjuje tych którzy ukrywają dochody. Oczyści nam środowisko. Chyba, że za odpłatnością pomaga je ukrywać- w takim razie kwalifikuje się na świadka koronnego. Na razie wygląda mi na to, że odpisałeś trollowi. P.S. zapomniałem dodać, że od wczoraj jestem matką Teresą z Kalkuty i jeżdżę na osiołku. W końcu w wirtualnym świecie forum mogę się przedstawić jak chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasibrod Re: malkontencie jeden mam 09.04.06, 17:58 kilka pytań: 1-które to związki zawodowe nie chciały finansowania służby zdrowia z budżetu tylko ze składek? 2- który rząd wam to zagwarantował? 3-nie chcieliście socjalizmu,kapitalizm wam się nie podoba to co chcecie? 4 -kto ma złamać prawo i dofinansować z budżetu ? Odpowiedz Link Zgłoś
lealuc Kapitalizm, konkurencja, prywatyzacja, 3xtak 09.04.06, 18:14 Lekarze chcą tego. Nie chcą - politycy - boszybko się okaże, że król jest nagi (jak w znanej bajce). Nie chą również nie-lekarze działacze związkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: Żubrze, poczekaj 09.04.06, 17:59 no, pewnie tak ale dzis jestem mniej sarkastyczny, za to pracuje u podstaw przy calym naszym protescie niebezpieczna jest opinia, ze wyzszych zarobkow domagaja sie ludzie zamozni a rzeczywiscie - po kilkunastu latach pracy wielu lekarzy dzieki maksymalnemu ograniczeniu swojej dzialalnosci w ramach NFZ i na przyklad praktyce prywalnej moze zaczac zarabiac przyzwoicie w strajku wg mnie chodzi przede wszystkim o to, aby zlikwidowac niewatpliwie korupcjogenny system i stworzyc cos co bedzie mozna nazwac normalnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad Re: Zeznania podatkowe lekarzy i ich zarobki IP: *.netpower.pl 09.04.06, 19:59 No to może napisz ile ci lekarze zarabaiają w placówkach publicznych. Nie prywatnych a publicznych. Ile dostaja za 7.35 godz. pracy w przychodni czy szpitalu PUBLICZNYM. Odpowiedz Link Zgłoś
jozica Re: Zeznania podatkowe lekarzy i ich zarobki 09.04.06, 21:17 Bardzo dobrze zarabiają. Pod warunkiem wszak, ze: a. pracują w firmie farmaceutycznej b. mają dobrze prosperującą praktykę prywatną ( w którą trzeba zainwestować) c. wyjechali z Polski Ja myślę, ze większość ludzi o tym dobrze wie, używają argumentów o tych majątkach bo...innych nie mają. A w polskim piekiełku przecież nie można dopuścić, zeby inni (a już zwłaszcza ci, co skończyli trudnie i prestiżowe studia) mieli lepiej. Czy to aby tu nie jest pies pogrzebany? Gość portalu: vincent napisał(a): > Jako ksiegowy nie moge uwierzyc ze lekarzom sie zle powodzi, moze swiezo po > studiach czy panie pielegniarki. > > Natomiast dobre zarobki lekarzy to chyba jakas tajemnica poliszynela tego > srodowiska? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Zeznania podatkowe lekarzy i ich zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:52 Wydaje mi sie , że tak naprawdę nie chodzi o to ile zarabia lekarz. Większość pacjentów ma do lekarzy pretensje o to że biorą łapówki, że w szpitalach(i nie tylko)prawie żaden zabieg nie może być wykonany jężeli "nie porozmawiamy "z lekarzem.Na tym forum większość z nas daje poprostu upust swojej złośći za nie odpowiednie traktowanie przez pracownoków sł.zdrowia. Pieniądze to tylko pretekst. Większość prawników też dobrze zarabia( i to z urzędu)a nikt sie ich nie czepia, oni liczą sie ze swoimi klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: Zeznania podatkowe lekarzy i ich zarobki 10.04.06, 13:42 >Większość prawników też dobrze zarabia( i to z urzędu)a nikt sie ich nie czepia, >oni liczą sie ze swoimi klientami. No własnie o to chodzi. Z urzędu. I nikt nie ma do nich pretensji. Może jesli lekarze będą więcej zarabiać to też będą sie bardziej liczyć ze swoimi klientami ? Bo chyba klient za którego lekarz dostanie 1000 zł jest pważniejszym klientem niż ten za ktorego dostanie się 5 zł ? Może jeśli leaglnie lekarz dostanie za operację jakąś rozsądne honorarium to nie będzie chciał "rozmawiać z pacjentem" ? Wydaje się że to całkiem możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś