Gość: zagwinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:12 Ile powinien zarobic lekarz???? Na pewno wiecej niz ta banda bucow siedzaca na stolkach WOJTOW GMIN i roznych przyglupawych urzedasow. Oni maj po okolo 6- 9 tys.miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toto Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:58 No przecież lekarze tyle zarabiają.Policz ze trzy etaty ,praktyka prywatna +łapówki bez których nie spojrzą na pacjenta . Miesięcznie pewno wyjdzie 6-8tyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuro Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:23 kurczek ale wy bzdury piszecie, jestem lekarzem w trakcie specjalizacji z etatu i pracuję około na jednym etacie z dyżurami w szpitalu na oddziale około 360 godzin mięsiecznie i dostaję na rękę circa 2 tysiące :( to dużo ? etat 1000 zł + 1000 zł dyżury ale wy piszecie głupoty, gdzie te 8 tysięcy ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dradam2 Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 15.04.06, 21:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=40335989&a=40342066 Pozdrawiam dradam1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruford Drogi Neuro IP: 217.153.187.* 16.04.06, 13:48 Młodyś jeszcze zatem na uwagi od starego cynicznego kolegi.Prawdą jest zapewne co o sobie piszesz bom i ja tego dowiadczył , ale zakonotuj sobie , że : 1.polski lekarz zawsze bogaty jest bo : zawsze bierze lapowki zawsze robi na 3-4 etaty zawsze jest na pasku firmy farmac. Ilekroć przyjdzie ci się słuchać "przeciętnego Polaka" spotkasz się z powyższym,rownie to pewne jak podatki i wlasna śmierć."Przeciętny Polak" bowiem: 1.nigdy nie widział biednego lekarza 2.bo "ogólnie wiadomo wszystkim jak jest" 3.bo "przeciętny Polak" na Ciebie płaci Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: Drogi Neuro 16.04.06, 19:20 Tiaaaa, jasne, liczy sie w Polsce zarobki lekarzy i mówi że kupę kasy zarabiają ale dlaczego lekarzom liczy się pensję za 350-450 god. miesięcznie a innym luidziom za 170??? Jak mi ktoś to wytłumaczy to będę wdzięczny. A jak już się wyżalam to zwróciliście uwagę na tok myślenia naszego ministra zdrowia? Nie myśli jak rozwiązać ten problem tylko jak zastraszyć lekarzy żeby nie strajkowali. Chce zmieniać prawo!!!! Śmiać mi się chce. Jak ludzie będą zdesperowani to złożą wymówienia i pan minister będzie mógł im skoczyć (przepraszam za słownictwo ale za bardzo jestem zdenerwowany). Póki co w Plsce nie ma państwa policyjnego (tak mi się wydaje). A sytuacja w służbie zdrowia do tego zmierza. Dlaczego np. nie zastanowi się nad wyjazdami po całym świecie panów urzędników z NFZ. Ale przecież mój głos i tak nic nie da. Życzę wszystkim wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
poloznik-gin Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 16.04.06, 10:11 Ty nie możesz pracować na trzy etaty ?? pewnie zarobisz 9 tyś ,do roboty ... Odpowiedz Link Zgłoś
poloznik-gin Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 16.04.06, 13:24 A to było do tego TOTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 14:27 jak większe łapówki w miesiącu -to może być 9 tyś. Młody stażysto jesteś jeszcze uczciwy , oby udało Ci się w tym wytrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 16.04.06, 15:43 ile powinien zarabiac lekarz(2). paul.a 16.04.06, 01:13 + odpowiedz To powinno byc oczywiste.Lekarz powinien zarabiac tyle, zeby bylo go stac(miesieczna pensja) na nazwijmy to luksusowe wakacje w tradycyjnej Grecii(5 dni z rodzina) bez naruszania konta. Specjalista, to juz jest inna story. • Czesc Paula! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com Gość: Z twojego szpitala 16.04.06, 06:11 + odpowiedz Jedziecie z Jarkiem i dziewczynkami do Grecji, czy tylko marzycie o tym? • Cześć paula n/txt IP: 217.153.187.* Gość: Bruford 16.04.06, 13:54 + odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 20:23 felinecaline napisała: > To powinno byc oczywiste.Lekarz powinien zarabiac tyle, zeby bylo go > stac(miesieczna pensja) na nazwijmy to luksusowe wakacje w tradycyjnej > Grecii(5 dni z rodzina) bez naruszania konta. jak to bez naruszania konta? Odpowiedz Link Zgłoś
p.atryk Tlumaczac z polskiego na polski... 16.04.06, 19:43 Gość portalu: Toto napisał(a): > Młody stażysto jesteś jeszcze uczciwy , oby udało Ci się w tym wytrwać. ...czyli: badz dalej uczciwym frajerem,"mlody stazysto" :))). A ja delikatnie sugeruje-p....j to wszystko w diably i wyjedz za granice "mlody stazysto".Jak jestes cierpliwy,to trudno...poczekaj do konca specjalizacji. P.S. "Stazysta" to lekarz na stazu podyplomowym."Rezydent" lub "specjalizant" to lekarz po stazu w trakcie odbywania specjalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: Tlumaczac z polskiego na polski... 16.04.06, 20:01 Słusznie, nie zastanawiaj się. W Polsce będziesz zarabiał mniej niż dozorca i jeszcze wszyscy będą cię uważać za pijaka i łapówkarza bez sumienia. Wiej póki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Tlumaczac z polskiego na polski... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 20:57 ale najpierw zapłać za studia Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Najlepiej zapłać toto 16.04.06, 21:11 Bo to jakiś niedożywiony komuszek-swińtuszek. Musi komuś zabrać, bo dwie lewe (jak u komuszka ) rączki... Odpowiedz Link Zgłoś
p.atryk standartowa odpowiedz 16.04.06, 21:11 Gość portalu: toto napisał(a): > ale najpierw zapłać za studia Z jakiego powodu? Wynika to np.z regulacji prawnych? Mysl zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: standartowa odpowiedz 16.04.06, 21:21 Nudne, nie przypominam sobie że był jakiś aneks do umowy że za studia musdzę np. 10 lat w Polsce przepracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: standartowa odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:33 Masz rację ,nie ma uregulowań prawnych co do zwrotu pieniędzy za studia med. , masowe wyjazdy lekarzy to nowość.Mam nadzieję , że w końcu "coś"z tym zostanie zrobione i młodzi lekarze , którzy po studiach nie podejmą pracy w kraju oddadzą to , co na ich naukę zostało wyłożone. Póki co są bezkarni (dotyczy to również innych grup zawodowych). Odpowiedz Link Zgłoś
p.atryk Re: standartowa odpowiedz 16.04.06, 21:54 Gość portalu: Toto napisał(a): > Masz rację ,nie ma uregulowań prawnych co do zwrotu pieniędzy za studia med. , > masowe wyjazdy lekarzy to nowość. Nie jest to nowosc,to nie spadlo z nieba-mozna sie bylo tego spodziewac,mozna bylo przewidziec,mozna bylo zaradzic. >Mam nadzieję , że w końcu "coś"z tym zostanie zrobione O,ja rowniez ;)... i młodzi lekarze , którzy po studiach nie podejmą pracy w kraju > oddadzą to , co na ich naukę zostało wyłożone. A moze wymysl jakas inna motywacje? Np.co zrobic aby mimo wszystko wspomnieni mlodzi lekarze pozostali w kraju? I nie tylko mlodzi lekarze,ale i doswiadczeni specjalisci w najlepszym momencie kariery zawodowej (35-45 lat)? > Póki co są bezkarni (dotyczy to również innych grup zawodowych). Jesli piszesz w kategoriach "kary" za prawo do poprawy wlasnego losu,to...hmmm...nie porozumiemy sie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: standartowa odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 22:11 nie porozumiemy się bo ja jestem pacjentem. Wchodząc do gabinetu lekarza zniżam sie do pułapu wycieraczki i pytam czy można. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: standartowa odpowiedz 16.04.06, 22:38 Ja jestem lekarzem. Jak wchodzę do automechanika zniżam się dokładnie tak samo- z gotówką w zębach- żeby było nieporozumień. Czy coś z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: standartowa odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 22:52 nie będe cyniczny ,więc odpuszczę sobie odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Ależ odpowiadaj... 16.04.06, 23:19 Nie zasłaniaj się miłosierdziem. Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: Ależ odpowiadaj... 16.04.06, 23:34 cóż, niech cię nie dziwi brak odpowiedzi. Zbyt prawdziwe było to co powiedziałeś. Tylko ludzie przyzwyczaili się w ślad za mediami traktować lekarzy jako służących z powołaniem. A my bezczelnie chcielibyśmy pracować tylko na jednym etacie, mieć czas na naukę i rodzinę. Fanaberie nam w głowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia3021 Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 17.04.06, 18:08 Moja przyjaciółka jest onkologiem i miesięcznie zarabia ok 4 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś