Dodaj do ulubionych

Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wiecej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:12
Ile powinien zarobic lekarz???? Na pewno wiecej niz ta banda bucow siedzaca
na stolkach WOJTOW GMIN i roznych przyglupawych urzedasow. Oni maj po okolo 6-
9 tys.miesiecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Toto Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:58
      No przecież lekarze tyle zarabiają.Policz ze trzy etaty ,praktyka prywatna
      +łapówki bez których nie spojrzą na pacjenta . Miesięcznie pewno wyjdzie 6-8tyś
      • Gość: neuro Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:23
        kurczek ale wy bzdury piszecie,
        jestem lekarzem w trakcie specjalizacji z etatu i pracuję około na jednym
        etacie z dyżurami w szpitalu na oddziale około 360 godzin mięsiecznie i dostaję
        na rękę circa 2 tysiące :( to dużo ?
        etat 1000 zł + 1000 zł dyżury
        ale wy piszecie głupoty, gdzie te 8 tysięcy ?

pozdrawiam
        • dradam2 Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 15.04.06, 21:27
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=40335989&a=40342066
          Pozdrawiam

dradam1
        • Gość: Bruford Drogi Neuro IP: 217.153.187.* 16.04.06, 13:48
          Młodyś jeszcze zatem na uwagi od starego cynicznego kolegi.Prawdą jest zapewne
          co o sobie piszesz bom i ja tego dowiadczył , ale zakonotuj sobie , że :

1.polski lekarz zawsze bogaty jest bo : zawsze bierze lapowki
          zawsze robi na 3-4 etaty
          zawsze jest na pasku firmy farmac.
          Ilekroć przyjdzie ci się słuchać "przeciętnego Polaka" spotkasz się z
          powyższym,rownie to pewne jak podatki i wlasna śmierć."Przeciętny Polak" bowiem:
          1.nigdy nie widział biednego lekarza
          2.bo "ogólnie wiadomo wszystkim jak jest"
          3.bo "przeciętny Polak" na Ciebie płaci
          • nico72 Re: Drogi Neuro 16.04.06, 19:20
            Tiaaaa, jasne, liczy sie w Polsce zarobki lekarzy i mówi że kupę kasy zarabiają
            ale dlaczego lekarzom liczy się pensję za 350-450 god. miesięcznie a innym
            luidziom za 170??? Jak mi ktoś to wytłumaczy to będę wdzięczny. A jak już się
            wyżalam to zwróciliście uwagę na tok myślenia naszego ministra zdrowia? Nie
            myśli jak rozwiązać ten problem tylko jak zastraszyć lekarzy żeby nie
            strajkowali. Chce zmieniać prawo!!!! Śmiać mi się chce. Jak ludzie będą
            zdesperowani to złożą wymówienia i pan minister będzie mógł im skoczyć
            (przepraszam za słownictwo ale za bardzo jestem zdenerwowany). Póki co w Plsce
            nie ma państwa policyjnego (tak mi się wydaje). A sytuacja w służbie zdrowia do
            tego zmierza. Dlaczego np. nie zastanowi się nad wyjazdami po całym świecie
            panów urzędników z NFZ. Ale przecież mój głos i tak nic nie da. Życzę wszystkim
            wesołych Świąt.
      • poloznik-gin Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 16.04.06, 10:11
        Ty nie możesz pracować na trzy etaty ?? pewnie zarobisz 9 tyś ,do roboty ...
        • poloznik-gin Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 16.04.06, 13:24
          A to było do tego TOTO.
          • Gość: Toto Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 14:27
            jak większe łapówki w miesiącu -to może być 9 tyś.
            Młody stażysto jesteś jeszcze uczciwy , oby udało Ci się w tym wytrwać.
            • felinecaline Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 16.04.06, 15:43
              ile powinien zarabiac lekarz(2).
              paul.a 16.04.06, 01:13 + odpowiedz

To powinno byc oczywiste.Lekarz powinien zarabiac tyle, zeby bylo go
              stac(miesieczna pensja) na nazwijmy to luksusowe wakacje w tradycyjnej
              Grecii(5 dni z rodzina) bez naruszania konta. Specjalista, to juz jest inna
              story.

• Czesc Paula! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com
              Gość: Z twojego szpitala 16.04.06, 06:11 + odpowiedz

Jedziecie z Jarkiem i dziewczynkami do Grecji, czy tylko marzycie o tym?

• Cześć paula n/txt IP: 217.153.187.*
              Gość: Bruford 16.04.06, 13:54 + odpowiedz

• Gość: aron Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 20:23
                felinecaline napisała:

> To powinno byc oczywiste.Lekarz powinien zarabiac tyle, zeby bylo go
                > stac(miesieczna pensja) na nazwijmy to luksusowe wakacje w tradycyjnej
                > Grecii(5 dni z rodzina) bez naruszania konta.

jak to bez naruszania konta?
            • p.atryk Tlumaczac z polskiego na polski... 16.04.06, 19:43

Gość portalu: Toto napisał(a):
              > Młody stażysto jesteś jeszcze uczciwy , oby udało Ci się w tym wytrwać.

...czyli: badz dalej uczciwym frajerem,"mlody stazysto" :))).
              A ja delikatnie sugeruje-p....j to wszystko w diably i wyjedz za granice "mlody
              stazysto".Jak jestes cierpliwy,to trudno...poczekaj do konca specjalizacji.
              P.S.
              "Stazysta" to lekarz na stazu podyplomowym."Rezydent" lub "specjalizant" to
              lekarz po stazu w trakcie odbywania specjalizacji

• nico72 Re: Tlumaczac z polskiego na polski... 16.04.06, 20:01
                Słusznie, nie zastanawiaj się. W Polsce będziesz zarabiał mniej niż dozorca i
                jeszcze wszyscy będą cię uważać za pijaka i łapówkarza bez sumienia. Wiej póki
                czas.
                • Gość: toto Re: Tlumaczac z polskiego na polski... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 20:57
                  ale najpierw zapłać za studia
                  • malkontent_jeden Najlepiej zapłać toto 16.04.06, 21:11
                    Bo to jakiś niedożywiony komuszek-swińtuszek. Musi komuś zabrać, bo dwie lewe
                    (jak u komuszka ) rączki...
                  • p.atryk standartowa odpowiedz 16.04.06, 21:11
                    Gość portalu: toto napisał(a):

> ale najpierw zapłać za studia

Z jakiego powodu? Wynika to np.z regulacji prawnych? Mysl zanim cos napiszesz.
                    • nico72 Re: standartowa odpowiedz 16.04.06, 21:21
                      Nudne, nie przypominam sobie że był jakiś aneks do umowy że za studia musdzę
                      np. 10 lat w Polsce przepracować.
                      • Gość: Toto Re: standartowa odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:33
                        Masz rację ,nie ma uregulowań prawnych co do zwrotu pieniędzy za studia med. ,
                        masowe wyjazdy lekarzy to nowość.Mam nadzieję , że w końcu "coś"z tym zostanie
                        zrobione i młodzi lekarze , którzy po studiach nie podejmą pracy w kraju
                        oddadzą to , co na ich naukę zostało wyłożone.
                        Póki co są bezkarni (dotyczy to również innych grup zawodowych).
                        • p.atryk Re: standartowa odpowiedz 16.04.06, 21:54
                          Gość portalu: Toto napisał(a):

> Masz rację ,nie ma uregulowań prawnych co do zwrotu pieniędzy za studia med. ,
                          > masowe wyjazdy lekarzy to nowość.

Nie jest to nowosc,to nie spadlo z nieba-mozna sie bylo tego spodziewac,mozna
                          bylo przewidziec,mozna bylo zaradzic.

>Mam nadzieję , że w końcu "coś"z tym zostanie zrobione

O,ja rowniez ;)...

i młodzi lekarze , którzy po studiach nie podejmą pracy w kraju
                          > oddadzą to , co na ich naukę zostało wyłożone.

A moze wymysl jakas inna motywacje? Np.co zrobic aby mimo wszystko wspomnieni
                          mlodzi lekarze pozostali w kraju? I nie tylko mlodzi lekarze,ale i doswiadczeni
                          specjalisci w najlepszym momencie kariery zawodowej (35-45 lat)?

> Póki co są bezkarni (dotyczy to również innych grup zawodowych).

Jesli piszesz w kategoriach "kary" za prawo do poprawy wlasnego
                          losu,to...hmmm...nie porozumiemy sie.Pozdrawiam.
                          • Gość: toto Re: standartowa odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 22:11
                            nie porozumiemy się bo ja jestem pacjentem. Wchodząc do gabinetu lekarza zniżam
                            sie do pułapu wycieraczki i pytam czy można.
                            • malkontent_jeden Re: standartowa odpowiedz 16.04.06, 22:38
                              Ja jestem lekarzem. Jak wchodzę do automechanika zniżam się dokładnie tak samo-
                              z gotówką w zębach- żeby było nieporozumień. Czy coś z tego wynika?
                              • Gość: toto Re: standartowa odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 22:52
                                nie będe cyniczny ,więc odpuszczę sobie odpowiedź
                                • malkontent_jeden Ależ odpowiadaj... 16.04.06, 23:19
                                  Nie zasłaniaj się miłosierdziem.
                                  • nico72 Re: Ależ odpowiadaj... 16.04.06, 23:34
                                    cóż, niech cię nie dziwi brak odpowiedzi. Zbyt prawdziwe było to co
                                    powiedziałeś. Tylko ludzie przyzwyczaili się w ślad za mediami traktować
                                    lekarzy jako służących z powołaniem. A my bezczelnie chcielibyśmy pracować
                                    tylko na jednym etacie, mieć czas na naukę i rodzinę. Fanaberie nam w głowie!!!
    • asia3021 Re: Ile powinien zarobic lekarz????? Na pewno wie 17.04.06, 18:08
      Moja przyjaciółka jest onkologiem i miesięcznie zarabia ok 4 tys. zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka