Dodaj do ulubionych

testowanie lekow

IP: *.se.com.pl / 10.0.116.* 09.01.03, 13:20
Moze znacie kogos, kto zdecydowal sie na testowanie lekow. Podobno mozna na
tym zarobic albo zalapac sie na darmowa kuracje. Potrzebujee informacji. Co o
tym myslicie?
tel, 0695121014
lub e-mail: t.baranski@se.com.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ida Re: testowanie lekow IP: *.csk.pl 10.01.03, 15:31
      Gość portalu: tomi napisał(a):

> Moze znacie kogos, kto zdecydowal sie na testowanie lekow. Podobno mozna na
      > tym zarobic albo zalapac sie na darmowa kuracje. Potrzebujee informacji. Co o
      > tym myslicie?

Żeby "załapać sie na darmowa kurację" musisz chorowac na taką chorobę, na
      którą lek dana firma/ firmy badają. Co wiecej, nie wystarczy być chorym na ta
      chorobą, trzeba jeszcze NIE BYĆ chorym na szereg innych, i spełniac czesto mase
      innych mniej lub bardziej "wyrafinowanych" warunków. Raczej trudno Ci będzie
      tak na zyczenie wpaspwac sie w jakis program. Poza tym Polska to nie USA, gdzie
      szereg firm ma wylistowane na swoich stronach programy badawcze i każdy może
      sobie je przeszukać, czy przypadkiem może się do jakiegoś nadaje... U nas
      pacjentów do "testowania" szukają lekarze. Owszem, ostatnio prowadzilismy akcję
      na wzór amerykański, ze to to potencjalni pacjenci zgłaszali się do nas, że
      chcą uczestniczyć w takim badaniu. I wzystko byłoby fajnie gdyby ludzie
      potrafili czytać... Np. ze wiek mim. 55 lat to =wiek min. 55 lat a nie 40
      parę... I na najbliższa przysłość raczej sobie darujemy takie szukanie.
      A jesli chodzi Ci o "zarobienie" to równiez nie liczyłabym na wiele,
      przynajmniej nie w Polsce. Badnai I fazy, z udziałem "zdrowych ochotników" to u
      nas zupełnie "marginalny" margines. Najbliżej takiego "zarobku" możesz szukać
      w Niemczech. Tylko weż pod uwage, że jeśli Ci się cos stanie, możesz mieć cyrk
      z wypłata ubezpieczenia. Ja osobiście odradzam. Słyszałam o niemałych
      przekretach na Polakach testujących się w Niemczech. I to nie jakiś tanich
      sensacji z brukowców, ale od ludzi z branzy "testującej".
      • Gość: agulha Re: testowanie lekow IP: 193.131.10.* 11.01.03, 03:53
        Hej,
        Ja, podobnie jak ida, pracuję też w tej branży. My również pośredniczymy tylko w organizowaniu badań u ludzi
        chorych na daną chorobę. Przed tą fazą badań są zawsze tzw. badania na zdrowych ochotnikach, którym się za ich
        trud, kłopot, poddanie się przykrym badaniom i ryzyko - płaci. ALE, słyszałam kiedyś (nie jestem pewna), że polskie
        prawo zabrania przeprowadzania takich testów firmom zagranicznym. A polskie firmy w zasadzie nie robią nowych
        leków - nowych w sensie uprzednio nieznanych. A wprowadzenie na rynek tańszej kopii znanego leku nie wymaga
        badań na ludziach (jedynie wykazania równoważności obu substancji w testach laboratoryjnych).
        Czasami są też badania prowadzone dla celów ściśle naukowych w jakimś instytucie, i naukowiec szuka ochotników
        do testów (np. stymulacji magnetycznej), ale jest to tak rzadko spotykane, że mała szansa. I płacą też tak sobie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka