violin7 09.11.06, 17:32 Jestem lekarka po tegorocznym LEPie. Szukam pracy na tym stanowisku. Czy ktoś podzieli się informacją jak zaczać i skutecznie zakończyć poszukiwanie pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twilight.pl Re: Asystent badań klinicznych 09.11.06, 17:45 Mam znajomych ktorzy zaczynali jako asystenci a teraz sa monitorami,ale oni sa w wiekszosci po farmacji i biologii...i dla nich jest to szczyt marzen,Ty jestes po medycynie.. Tez myslalem o tym i tez jestem po tegorocznym LEP-ie ale raczej dam sobie spokoj,5 lat specki jakos przeboleje, ucze sie jezyka i mnie tutaj nie ma a kasa w monitoringu juz nie jest tak duza i nie jest tak latwo jaki 2-3 lata temu. Probuj w mniejszych firmach,gdyz tam generalnie latwiej o prace,nie tak dawno bez doswiadczenia przyjmowalo PPD. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krolubu Re: Asystent badań klinicznych 09.11.06, 21:47 To dobra rada. Szkoda marnować bagaż wiadomości, chyba, że zdążyłaś się już zorientować, że leczenie w Polsce wymaga albo dużej dozy altruizmu albo krańcowej obojętności i ta praca po latach cięzkiej nauki nie jest tym co chciałabyś robić do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
kate0809 Re: Asystent badań klinicznych 09.11.06, 23:24 Tutaj może coś znajdziesz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=34318694. Odpowiedz Link Zgłoś
kate0809 Re: Asystent badań klinicznych 09.11.06, 23:29 phi, nie działa.Szukaj na forum Warszawa, szkolenie i praca jako monitor badań klinicznych , post z 3 stycznia 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
violin7 Re: Asystent badań klinicznych 10.11.06, 10:38 Dziękuję za informację. Po przeczytaniu tego wszystkiego trochę się zniechęciłam. Zarobki nie są takie rewelacyjne jak myślałam. Szkoda zostawiać taki zawód jaki mam... Odpowiedz Link Zgłoś
krolubu Re: Asystent badań klinicznych 10.11.06, 21:53 No i dobrze. To ciężka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
grix Re: Asystent badań klinicznych 11.11.06, 00:25 > Zarobki nie są takie rewelacyjne jak myślałam. Szkoda zostawiać > taki zawód jaki mam... No, brawo! Jeśli problmem sa dla ciebie zarobki, to może zamiast myslec o badaniach klinicznych - pomysl o pracy jako lekarz w kraju gdzie placa najlepiej na swiecie: odrobinka ciezkiej pracy i jestes w elicie finansowej naszej pieknej planety, nie tracac przy tym nic ze swojego wyksztalcnia i marzen... Mysle tu o szkoleniu w USA... (a przy okazji - co mnie zawsze zaskakuje, to info ilu szefow roznych tam klinik w Polsce ma za soba specjalizacje w USA:) Odpowiedz Link Zgłoś
kate0809 Re: Asystent badań klinicznych 11.11.06, 10:52 Oczywiście, że szkoda. Nie jestem monitorem, ale pracuję od kilku lat w firmie farmaceutycznej i już podjęłam decyzję o powrocie do zawodu.Na kilkaset osób pracujących jest tylko kilku lekarzy, oczywiście kiedyś lekarze stanowili ok.90% przedstawicieli, ale skutecznie ich usunięto z mojej firmy, zastępując osobami z wykształceniem bynajmniej nie mającym nic wspólnego z naukami medycznymi, ale jak to stwierdzono bardziej zorientowanymi na wyniki.W takiej czy innej firmie nikt nie liczy sie z Twoim wykształceniem, Twoje sukcesy czy zasługi (przysługi) są doceniane tylko chwilowo i szybko o nich zapominają.Pomyśl-Pacjent za przywrócenie mu zdrowia będzie Ci wdzięczny bardzo długo.A zarobki, cóż nikt tam za darmo nic nie daje.Jestem bardzo zniechęcona do tej pracy, szczególnie przez obecny jej charakter i ludzi z którymi przyszło mi pracować.A przez to straciłam kilka lat pracy w zawodzie, dzięki którym miałabym już ugruntowaną pozycję,a tak będę teraz zaczynać jak młody lekarz po stażu.Mój mąż również jest lekarzem, od zawsze pracował w zawodzie i zrobił już dawno specjalizację, ma swoich pacjentów i zarabia niewiele mniej niż ja jako rep.Przemyśl sobie jeszcze raz, porozmawiaj ze znajomymi lekarzami którzy pracowali w tego typu firmach.Według mnie jest to praca, tak jak wspomniał już wcześniej jeden z forumowiczów, dla osób po innych studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
phase2 Re: Asystent badań klinicznych 11.11.06, 11:33 Wybacz, ale nieporównujmy pracy repa z pracą w badaniach klinicznych,w których potrzebna jest spora wiedza merytoryczna. Ludzie, którzy ją posiadają przy pewnych zdolnościach menagerskich bardzo szybko idą w górę. Autorka wątku powinna siępo prostu zastanowić,co jej bardziej odpowiada-pomaganie ludziom czy też rozwój zdolności managerskich. Badania kliniczne stwarzają bardzo duże mozliwosci wyjazdu i rozwoju w centralach R&D firm farmaceutycznych (nie jako monitor, bo to za granica robią ludzie po kierunkach przyrodniczych, a nie po medycynie, tylko jako szefowie projektow,itp). Az miło popatrzec, że Polaków w centralach jest coraz więcej ::-) Odpowiedz Link Zgłoś
kate0809 Re: Asystent badań klinicznych 11.11.06, 11:44 Fakt do pracy repa nie jest już potrzebna wiedza merytoryczna, ale umiejętność "pajacowania", o czym dowiedziałam się na jednym ze szkoleń.A ja pajacować nie umiem... Odpowiedz Link Zgłoś