Gość: PoP IP: *.timplus.net 04.03.10, 17:36 Mi Microsoft wystarczy na komputerze , na szczęście nie mam stresu związanego z problemami na X-boxie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: seedman Między słowami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 17:36 To tak, jakbyś pytał np. szefa czy możesz wziąć wolne w poniedziałek, a on odpowiadał Ci, że odpowie Ci w czwartek. Konkretne pytania padły, wymijająca odpowiedź otrzymana. Nie każdy musi umieć czytać między wierszami, ale każdy powinien tak konstruować wypowiedź, aby została zrozumiana. A pismo WWL raczej zostało zrozumiane. Równie dobrze na blogu pana M. mógł znaleźć się wpis o treści: "Nie rozumiem dlaczego się denerwujecie, chcieliście odpowiedzi co z live i dostaliście odpowiedź, że odpowiedź poznacie w czerwcu" Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Między słowami IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 04.03.10, 17:51 Wprowadzić wprowadzą, ale kiedy... MS to owszem korporacja itd itp, niemniej jednak zmieniły się reguły gry. W sytuacjach swobodnej globalnej komunikacji klienci są coraz bardziej uprzedzeni do wciskania im kitu. A zwodzenie, zapowiadanie ogłoszenia, przedłużanie, akcje 'nie kradnę' to właśnie takie kity. I firmy muszą to w końcu zrozumieć. Niedawny przykład Ubisoftu nader znamienny w tym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
aihs Re: Między słowami 04.03.10, 17:51 Według mnie równie dobrze "między słowami" można wyczytać tam, że na E3 M$ ogłosi Xboxa720 wraz z którym rozszerzą usługę Live na nowe kraje dotychczas nią nieobjęte... jak już czytamy między słowami Radku to bierzmy pod uwagę wszelkie scenariusze bo ty wyczytałeś jedynie to co chciałeś Może się mylę ale dla mnie mój scenariusz jest bardziej prawdopodobny bo korporacja pokroju M$ raczej nie będzie się chwalić rozszerzeniem usługi, którą cywilizowany świat ma od kilku lat - to jest informacja bardzo niemarketingowa, zamiast reklamować pokazuje niedociągnięcia. Ponieważ nie życzę nikomu źle mam nadzieję, że się mylę. Ciekawe czy będzie można zmienić lokalizację w profilu Live bez żadnych przykrych konsekwencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robotwithinme Re: Między słowami IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.10, 17:54 A film rzeczywiście niezły. Udowodnił mi że Bill Murray jest naprawdę niezłym aktorem. No i była jeszcze Scarlett Johansson w samej bieliźnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Rysownik Re: Między słowami IP: *.globalconnect.pl 04.03.10, 17:59 Jasne, uwierzyłbym w to, gdyby przesłali taką odpowiedź np. na dwa tygodnie przed zakończeniem wyznaczonego przez Kontrakcję terminu, a nie w 6 godzin po jego upływie i z błędami... Odpowiedz Link Zgłoś
nacho66 Re: Między słowami 04.03.10, 18:04 To dlaczego gosciu wprost nie powie, ze na E3 pokaza xbox live dla Polski? To jest owijanie w bawelne, typowa biznesowa paplanina. Potem sie okaze, ze wcale o Live nie chodzi a o cos innego, co rzekomo mialo ucieszyc uzytkownikow XBOXa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knoi Re: Między słowami IP: *.cenega.pl 04.03.10, 18:07 A nie myślałeś, że to może chodzić o ogłoszenie NAtala? zadna z wypowiedzi nie odnosi sie do polskich xboxowcow, tylko generalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Między słowami IP: *.chello.pl 04.03.10, 18:32 Nie wiem w którym momencie autor tego newsa wyczytał z ww komunikaty ze "Xbox Live w Polsce będzie". Jedyne co tam jest napisane żeby poczekać do czerwca a będzie jakaś informacja o czymś co ucieszyć ma użytkowników. np: konsole będą tańsze, gry jeszcze fajniejsze, xbox live jeszcze w tym stuleciu itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Między słowami IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 04.03.10, 18:34 no i gdzie ten film? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Między słowami 04.03.10, 18:40 @RZ Ja tam konsoli nie mam, wiec w sumie mnie ta cala akcja wali, ale piszesz o szacunku, a gdzie jest szacunek MS dla graczy? Przeciez ta ich odpowiedz to plucie w twarz polskim graczom, kolejne zbywanie w czasie, kolejne obiecywanki, kolejny termin, w dodatku napisane z bledami, bez podpisu. No sorry. Jak widac nie da sie z nimi powaznie rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
lifes_a_bitch Re: Między słowami 04.03.10, 19:14 no widzisz Radek a byłem przekonany ze to jednak ironia byla ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSS Re: Między słowami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 19:28 CZYTAJCIE O DRM OD UBISOFTU www.wykop.pl/ramka/308069/drm-od-ubisoft-zlamane-w-25-godzin Odpowiedz Link Zgłoś
tpiat Re: Między słowami 04.03.10, 19:30 Hrabiego Radosława wciąż się żarty trzymają. Hasło Xbox LIVE pojawia się w "odpowiedzi" Microsoftu jeden raz, i to incydentalnie. Dają do zrozumienia jedynie, że na targach ogłoszą coś, co ucieszy graczy. Może to być milion różnych rzeczy, a najprawdopodobniej fakt, że np. na gwiazdkę 2010 wyjdzie Natal (bo to byłby powód do radości dla graczy na całym świecie). Żeby Radek nie był poważnym i dorosłym człowiekiem, można by domniemywać, że nabrał się na podręcznikowy przykład marketingowej papki. Treści w tym oświadczeniu jest tak mało, że gdyby odrzeć je z całej otoczki marketingowej, zostałoby kilka słów na krzyż, i to na pewno nie mówiących "Xbox LIVE w Polsce w tym roku". Wstyd takiej naiwności, lub co gorsza wyrachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
arachnos83 Re: Między słowami 04.03.10, 19:45 jedyne co powiedzieli to, że znowu mamy czekać aż ogłoszą co dalej... czyli dokładnie to co od wypuszczenia x360 na polskim tynku. Jakoś Sony mogło swoją usługę w każdym kraju gdzie sprzedaje ps3 konsolę wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: Między słowami IP: *.lublin.enterpol.pl 04.03.10, 19:53 Będę mógł grać, będą zyski dla MS, nie będę - w nieśmiertelnych słowach Franza Maurera "Wyp@#%$@!@&!". Żadnego posiadającego mózg konsumenta nie obchodzą akcjonariusze, marketing i korporacyjna demokracja. I nie tyczy się to tylko MS. Odpowiedz Link Zgłoś
mistermozg Re: Między słowami 04.03.10, 19:57 to dlaczego nie powiedzą od razu, że będzie, tylko używają jakiś śmiesznie zawiłych sformułowań i nowomowy marketingowej? nie uważam, żebym teraz miał spojrzeć na tamto oświadczenie inaczej, bo nie było w nim żadnych konkretów. nie interesuje mnie, jako czytelnika czy odbiorcy, to co jest ukryte między słowami. to nie jest lekcja języka polskiego, gdzie trzeba się bawić w interpretację. swoją drogą to ciekawe - działania Microsoftu są na skalę światową ponoć. to ciekawe dlaczego w Rosji i Chinach Live jest, a w takiej Polsce już nie. i dlaczego czekają z ogłoszeniem tego polskiego Live'a do E3, kiedy nikogo w USA polski Xbox Live nie obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BluzgaczZBagien Re: Między słowami IP: *.home.aster.pl 04.03.10, 20:10 Dobre bluzganie zawsze dobre, jak nic innego nie zostaje. Nie demonizowałbym konstruktywnego bluzgania. Za to marketingowa papa to ZŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinderbłenoO Re: Między słowami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 20:29 @ mister - dlaczego nie powiedza wprost? dlatego bo go NIE bedzie. I zadne zaklinanie rzeczywistosci tu nie pomoze. Odp od MS a teraz pana Jacka odnosi sie OGOLNie do spolecznosci graczy, zwroc na to uwage, nie ma odniesien do Polski, Polakow czy xbla. zapewne oglosza premiere natala, ktoiry pewno tez bedzie dostepny w Polsce. Rosja i Chiny maja Xbla. dlaczego? Zobacz na wielkosc tych rynkow i masz odpowiedz pilka jest prosta - bez odpowiedniej sprzedazy pudelek NIE bedzie xbla w Polsce, bo to za kosztowny i zasobochlonny proces i zadne tuapnie nozka (ktore popieram i zazdroszcze enegrii i poswiecania sowjego wolnego czasu, SZACUNEK!) czy polskie machanie szabelka tu nie pomoze...sad but true. Odpowiedz Link Zgłoś
mistermozg Re: Między słowami 04.03.10, 20:51 @kinderbłenoO - właśnie o to mi chodziło ja po prostu wstrzymałbym się z tymi hurraoptymistycznymi artykułami, że już w czerwcu będzie polski XBL, ogłoszą go całemu światu na E3, niech zobaczą polskiego ducha narodowego bla bla bla. ja nie tupię nóżką ani nie macham szabelką - nie mam Xboksa nawet chodzi o sam fakt - Microsoft miał odpowiedzieć na czas, moim zdaniem to nie jest żadna odpowiedź, jeno marketingowy bełkot jak w przypadku całej tej "branży" zresztą. nie padły w tej sprawie żadne konkrety, a "czytanie między wierszami" to można wykonywać nawet podczas lektury papieru toaletowego Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Między słowami 04.03.10, 21:53 @ RZ "Xbox Live w Polsce będzie. Dowiecie się o tym na E3. Jeszcze w tym roku." Na prawdę, w ogóle nie rozumiem, skąd taki optymizm. O tym, ze XBL będzie w Polsce wiemy już od dawna i nie musimy czekać do E3 aby nam znów o tym przypomnieli. Ważne jest, żeby napisać/powiedzieć KIEDY będzie (nie mylić z KIEDY BĘDZIE POWIEDZIANE, że będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Re: Między słowami IP: 212.180.145.* 04.03.10, 23:35 @RZ - aż przykro się czyta te "argumenty". Kto jak kto, ale pan Murawski doskonale wie, że ogłoszenie na oficjalnej i ważnej konferencji, że m.in. MS wprowadza LIVE do Polski zabiłoby śmiechem i niedowierzaniem cały cywilizowany świat, który nie byłby w stanie pojąć jak mogło nie być tej usługi w kraju gdzie równocześnie prowadzona jest normalna działalność biznesowa, a konsole i gry sprzedawane są w pełnej cenie. Fakt, że przymyka się oko na tysiące Polaków zarejestrowanych na inne kraje i mając pełną świadomość łamania regulaminu usługi pobiera się opłaty za korzystanie z LIVE byłoby skandalem na skalę bez mała światową! Gdyby podpadało to pod sądownictwo amerykańskie MS musiałby się liczyć z ogromnymi karami. Mimo, że kary MS nie grożą to wpadka marketingowa byłaby równie kosztowna. Zaś na targach oczywiście będzie zapewne ogłoszony nowy lepszy LIVE (pod X720) który obejmie cały świat bez sztucznych obecnych udziwnień. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Między słowami 04.03.10, 23:42 Microsoft długo i ciężko zapracował na brak zaufania swoich klientów. Nic więc dziwnego, że oświadczenie pełne gładkich zdań a nie zawierające żadnego konkretu nie wzbudziło entuzjazmu i wyrażanie zdziwienia wobec tego faktu graniczy z bezczelnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xblb Re: Między słowami IP: *.chello.pl 05.03.10, 00:05 Nawet po tym jak ostatecznie MS leje moczem graczom na twarz Radeczek nadal broni niczym dzielny wilczur Cywil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleb Re: Między słowami IP: 75.159.69.* 05.03.10, 00:41 Albo pan wie coś więcej od reszty graczy albo jest pan bardzo naiwny panie Radku. Odpowiedz Link Zgłoś