Dodaj do ulubionych

Batman: Arkham Asylum

30.01.09, 12:30
Ta gra kojarzy mi się z nowym Wolfem - niby dużo polygonów i tekstury w rozdziałce milion na milion, ale i tak jest po prostu brzydko. Graficy stworzyli odrzucająco wyglądające wnętrza i postaci. Głosy brzmią jakby były "oderwane" od bohaterów. I to w końcu jest kopanina...?! Ostatnia rzecz - Batman powinien dążyć w kierunku realizmu, a nie fantasy w stylu Tima Burtona.
------------------------------
kultturystyka.blox.pl/html - przyszłość według 80's
Obserwuj wątek
    • Gość: kevin lomax Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:06
      Nie zgadzam sie z moim przedmówcą , moim zdaniem grafika prezentuje się okazale .. Jednak najwazniejsza jest atmosfera gry i żeby oprócz kopaniny były jakieś zagadki oraz super muzyka smile
    • Gość: pfe Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.prokom.pl 30.01.09, 13:08
      @eszuran

I tu się z Tobą nie zgodzę. Wreszcie Batman w starym dobrym Batmanowym klimacie! O to chodzi.

Jakoś nie przemawia do mnie nowe oblicze Batmana (Bale) i to jego urealnienie. O ile "The Begining" mogłem jakoś znieść to już "Dark Knight" to kompletna katastrofa!!! Początkowe sceny z "Dark Knighta" przyprawiają szczękanie zębami - w tym wydaniu Batman wygląda jak jakiś kretyn biegający po normalnym parkingu przebrany w gumowe wdzianko. Nie ten styl, nie ten klimat. Ma być stare dobre Gotham City, w starym dobrym stylu fantasy. Dokładnie takie jak w starych Batmanach i komiksach DC.

Ulepszaniu przez urealnianie mówimy stanowcze NIE!!! smile
    • Gość: wstrętne żulisko Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.chello.pl 30.01.09, 13:09
      przeciwnie! Batman powinien się spowrotem uburtonić wink
      oby nie wyszło z tego coś na kształt batman begins. ktoś potrafi wymienić dobre gry z batmanem? Nie mówię tu o grach w które mógłbym pograć jedynie na emulatorach starodawnych konsol, choć pamiętam swój epizod z batmanem i skręcaniem za pomocą batrope'ów wystrzelanych w gothamskie latarniewink nowy mortal jest czaderski ale to chyba nie wystarczy wink mam nadzieję, że ta będzie super.
    • ratheal Re: Batman: Arkham Asylum 30.01.09, 13:10
      czy ja wiem? fantasy w stylu Tima Burtona był wspaniały, i dodawał wielu smaczków temu uniwersum. Fantasy w stylu Schumachera czy innych przed Nolan'owych był strasznie przejaskrawiony i głupkowaty, ale tym sposobem zgodny z klasycznymi serialami o Batmanie z lat bodaj 70'tych. No i ostatnie Batmany, te 'realistyczne' też są fajne, ale czy znów takie lepsze, by cała seria szła w tym kierunku? Ja generalnie realizmowi mowie nie, nudzą mnie simsy, realizm mam na codzień w życiu smile
    • eszuran Re: Batman: Arkham Asylum 30.01.09, 13:16
      Ujmę to następująco: film o skrzywionym psychicznie gościu, który przez kilkanaście lat mści się za śmierć rodziców, w tym poprzez walkę z innym skrzywionym psychicznie gościem, nie powinna wyglądać jak kreskówka. To tak jakby robić komedię o holokauście.
      ---------------------
      kultturystyka.blox.pl/html - chcesz tam zajrzeć.
    • ratheal Re: Batman: Arkham Asylum 30.01.09, 13:21
      @eszuran "Życie jest Piękne" ci się nie podobało?
      Musisz zrozumieć konwencję kreskówek i Batmana. Jest miliard filmów o kolesiach którzy mszczą się o to samo w strasznie urealnionych filmach, Batman jest tylko jeden, i za to co z sobą reprezentuje go kochamy. Bez tego, jest tylko kolejnym gościem jakich wielu.
    • Gość: wstrętne żulisko Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.chello.pl 30.01.09, 13:27
      Dark Knight był na rapie, ale gorszy od Batman Returns. Nowy Joker był zupełnie inny i wg mnie lepszy od Nicholsonowego ale film jako całość uważam za trochę gorszy. Moim zdaniem jedna z niewielu rzeczy jakie nie wyszła Burtonowi w Batmanach to odtwórca głównej roli. Bale pasuje zdecydowanie lepiej niż mały i słaby Keaton. ps. Nowy batsymbol to jakieś ścierwo wink
    • Gość: pfe Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.prokom.pl 30.01.09, 13:31
      @eszuram Po obejrzeniu filmu, to co zostaje w głowie to wrażnie - klimat, atmosfera. Generalnie nie pamiętasz kwestii, po jakimś czasie zaczynasz zapominać różne wątki itd. To co zostaje w Tobie to właśnie, atmosfera filmu (przynajmniej ja tak mam). Batman to właśnie ten specyficzny klimat. Może nierealny i kiczowaty, ale jednak klimat. Ograniczanie tego jedynie do fabuły i czepianie się czy czubek, czy nie, czy mściciel czy bohater jest mało ważne. Ważne aby był klimat!! totalnie spartolony w nowych Batmanach.
    • Gość: d Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:43
      Lol, wysyp nerdów-fanbojów starych batmanów. big_grin Akurat DK to jedyny film o superherosach który serio mi się podobał, wreszcie porządny film akcji a nie kreskówka dla pryszczatych nastolatków podniecających facetami w obcisłych lateksach. ;P A B: AA IMO zapowiada się raczej średnio - i to nie przez brak/nadmiar "klimatu" a poprzez wstawki z samej gry - toż to wygląda jak nędzna naparzanka. tongue_out
    • eszuran Re: Batman: Arkham Asylum 30.01.09, 13:55
      Mnie też się batmany Burtona nie podobają. Są zwyczajnie nudne... i sztuczne. Rozumiem konwencję, ale ona pasuje do Gnijącej panny młodej, a nie takiego filmu. Batman, który nie potrafi spojrzeć na boki, albo używa maskującego stroju z WIELKIM ŻÓŁTYM LOGIEM NA KLACIE jest po prostu bez sensu. W bajkach ujdzie - to bajki, nie muszą być zbyt logiczne. Ale w poważnych filmach\grach głupota powinna być dozowana bardzo ostrożnie.
      ----------------
      kultturystyka.blox.pl/html - 80's.
    • Gość: Batmobil Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:02
      Ufff wgniata tongue_out Dawno mnie żaden trailer nie zaciekawił tak jak ten smile
      Zapowiada się dobra muzyka i ciekawa fabuła tongue_out
    • Gość: V Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 30.01.09, 14:24
      Batman wraz z Nolanem stracił swój surrealizm a ostatni film ratuje tylko Joker. Ostatnio czytałem coś że może nareszcie zostanie zekranizowany "Powrót Mrocznego Rycerza" Franka Millera historia która wyznaczyła drogę dla komiksów ostatnich lat. Poważny mroczny komiks, "The Killing Joke" Alana Moore'a z doskonała dychotomią miedzy Jokerem i nietoperzem. Nie odróżnia sie szaleństwa jednego od drugiego. "Arkham Asylum" z genialnymi resunkami Dave'a McKana w którym znów scierają sie szaleństwo i mrok. Jedno powiem, z tego Batmna to kawał świra i jego miejsce jest właśnie tam w Arkham
    • Gość: p Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.chello.pl 30.01.09, 14:46
      no glosy rzeczywiscie z rzyci.
    • Gość: V Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.chello.pl 30.01.09, 17:08
      dopiero obejzałem bo w pracy nie moge. Świetne, szykuje się dobra gra, nie rewelacyjna ale mnei sie bardzo podoba. Głosy? Ten głos przypomina mi głos Batmana z genialnej kreskówki z poczatku lat '90 Dla mnie bomba.
    • Gość: Gość Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 17:10
      Widzę, że z komiksowym pierwowzorem gra będzie miała wspólnego tylko trochę. Zamiast surrealistycznej, niepokojącej rozgrywki psychologicznej miedzy Batmanem, a Jokerem, dostaniemy zwykłą jatkę. Ale bardziej niż scenariusza, który jest po prostu ok, będzie brakować genialnych ilustracji McKeana. Szkoda, że nikt nie spróbował przenieść na ekran jego wizji zakładu w Arkham, bo to ona uczyniła z tego komiksu legendę. Choć pewnie wtedy gra nie sprzedałaby się za dobrze.
    • Gość: V Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.chello.pl 30.01.09, 20:45
      tej wizji nie da się przenieść, musiałby to robić same McKean a to niewykonalne. Bardziej od gry chciałbym obejzeć ekranizacje, prawdziwego nietoperza i jego szaleństwo a nie faceta w gumowym wdzianku.
    • Gość: to się ucz! Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.chello.pl 03.06.09, 11:01
      Joker jest naprawdę fajny, głos podkłada mu Mark Hamill smile Też z dnia na dzień bardziej się napalam na Arkham
    • Gość: strasznicki Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.chello.pl 10.06.09, 09:13
      Będzie fantastyczna gra...
    • Gość: pomocnik batmana Re: Batman: Arkham Asylum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:46
      Joker inny niż w filmie ale bardzo straszny. Komiczno-szalony...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka