j_uk_dev Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 22:02 A czy zwrócił ktoś uwagę, że nasz żołnierz nie ma ciała? Ma cień, ale ciała jakby się nie obracać nie widać. Trochę mnie to zaskoczyło, że nóg nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
evil-vir Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 22:30 To chyba jako-taka norma co? W ilu FPS'ach widzisz nogi swojej postaci? Ja kojarze Halo, F.E.A.R., Call Of Juarez, The Darkness i to chyba wsio. Reszta albo w ogole brak albo czesciowo w okreslonych miejscach gry (lustra, jazda samochodem). CoD 4,5 ma? Bo juz nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomykacz_pl Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 22:42 @j_uk_dev: Dzieki za wyklad Rozumiem, ze analog rzadzi sie swoimi prawami i myszka to to nie jest. Nie mniej jednak takie opoznienia wykraczaja moim zdaniem poza ogolnie przyjete normy "ulomnosci" tego urzadzenia. Dla zainteresowanych wypowiedz devsow w tym temacie: boardsus.playstation.com/playstation/board/message?board.id=killzone2&thread.id=143456 Odpowiedz Link Zgłoś
froniupl Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 22:45 Seb Downie pisał o tym że nóg widać nie będzie Evil co do tego sterowania to trzeba się przyzwyczaić bo jest inaczej niż w reszcie fpsów ! Ja przy pierwszym zetknięciu z demem tez nie moglem za dobrze wycelować , parę zmian w ustawieniach i teraz headshoty wchodzą idealnie Może to tez tego wina ze niema auto aima i trzeba dobrze grac a nie tylko skierować w przeciwnika i celownik leci sam w głowę.. Odpowiedz Link Zgłoś
brutetzki Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 22:50 pomykacz "So at this moment we are not considering it a bug, or anything that needs to be patched. " Czyli to nie jest błąd tak najwyraźniej ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
brutetzki Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 22:58 opóźnienie 0,2s. W Turoku na PS3 też jest chyba takie. Odpowiedz Link Zgłoś
pomykacz_pl Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 23:01 Wlasnie caly w tym problem, ze tak ma byc Odpowiedz Link Zgłoś
team-cod4-prl Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 23:18 Przecież wiadomo ze to nie błąd tylko to jes ttkaie sterowanie ale dziciaki muszą sie do czegoś przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
brutetzki Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 23:25 team-cod4-prl Dzięki za oświecenie dzieciaku Odpowiedz Link Zgłoś
team-cod4-prl Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 23:31 Dla dzieci to proponuje klocki lego ,a nie gry od 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
evil-vir Re: Recenzja: Killzone 2 07.02.09, 23:39 Takie jest sterowanie i jest ono niewygodne dla niektorych, proste. Pewnie nawet jakby ci konsola w ogniu stanela, to bys stwierdzil "to tak mialo byc, fajny efekt ognia zrobili, to taki zamierzony realizm". Nie musisz isc gdzies na jakies klanowe spotkanie czy cos? Odpowiedz Link Zgłoś
kapral_hicks Re: Recenzja: Killzone 2 08.02.09, 02:28 www.youtube.com/watch?v=t21uEh8AJ4g&eurl=http Nic więcej dodawać nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
team-cod4-prl Re: Recenzja: Killzone 2 08.02.09, 08:39 evil-vir konsola w ogniu?? Za duzo filmów sie naoglądałeś Odpowiedz Link Zgłoś
brutetzki Re: Recenzja: Killzone 2 08.02.09, 10:13 kapral hicks dobre "at 2007 i don't wanna touch cod5 again" o tym samym pomyślałem gdy przeszedłem demo. Odpowiedz Link Zgłoś
brutetzki Re: Recenzja: Killzone 2 08.02.09, 10:27 z tym "at 2007" się rozpędziłem,tego tam nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
beniamin.durski Re: Recenzja: Killzone 2 08.02.09, 10:30 Sprawdziłem to demo i nie wygląda, żeby znacząco się różniło od pełnej wersji. Na pewno kod jest nowszy niż wersja preview, więc w najgorszym wypadku musi być to coś z pogranicza review. Odpowiedz Link Zgłoś
programmer-known-as-patrys Re: Recenzja: Killzone 2 08.02.09, 19:18 pomykacz_pl: Przestań palić to krzyżackie ścierwo. Gdyby którakolwiek gra potrzebowała 0.2 sekundy na odrysowanie sceny w buforze, to kwalifikowałaby się tylko jako karcianka albo planszówka. Miałbyś dokładnie 5 FPS, a to za mało nawet na "Barbie i jej zajebiste kucyki", gdzie nikt do ciebie nie strzela. Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Recenzja: Killzone 2 08.02.09, 21:55 @beniamin.durski, małe pytanko, myślę, że na nie możesz odpowiedzieć. W demie jest kilka schmatów sterowania. Natknąłem się w sieci na informację, że pełna wersja ma supportować możliwość przemapowania przycisków w dowolny sposób. Jest tam coś takiego w "Controls"? Odpowiedz Link Zgłoś
beniamin.durski Re: Recenzja: Killzone 2 08.02.09, 22:15 Jest 6 ustawień i nic więcej. Nie można definiować własnych, a w mojej opinii Alternative 2 jest zdecydowanie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
raffyxxx Re: Recenzja: Killzone 2 09.02.09, 10:50 heh, ciężko podjąć temat po rzecze mądrych słów powyżej, niemniej CHCE SIĘ STRZELAĆ, szczęka na dół i ślinotok, prawda, że chłopaki mówią po harcersku, ale gdyby zaczęli rzucać mięsem to raczej by nie przeszło. Graficznie 10 ! dźwięk 10 ! co do trybu co-op nie każdy to chce. Mieszkam pod miastem i mam tylko internet radiowy, który czasami pada a jakiekolwiek znośne działanie odnotowuję po 22:00 więc zmuszony jestem do singla. czekam na całość i kupię BO TAK ! controli jeszcze nie dotykałem w końcu to tylko demo... zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Recenzja: Killzone 2 09.02.09, 16:52 gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6252230,Killzone_2___zle_emocje.html Odpowiedz Link Zgłoś
ico72 Re: Recenzja: Killzone 2 09.02.09, 16:54 zgadam sie z Beniaminem alternatywne 2 to najlepsze obłożenie pada Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Recenzja: Killzone 2 09.02.09, 17:03 "alternative 2" też nie jest pozbawione wad. Generalnie zom i crouch są na L1 i L2, co powoduje, że np. gdy chcemy wychylić się zza bariery i strzelić z zoomem, to trzeba jednocześnie trzymać L1, L2. L2 i R2 mają taki kształt, że łatwo palec z nich zjeżdza przy takim ułożeniu, nie jest to zbyt wygodne, ale fakt - idzie się przyzwyczaić. Pozostaje jeszcze lockowanie celowania. Osobiście nie lubię lockować, wolę przytrzymać i puścić, bo jest to po prostu szybsze. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Recenzja: Killzone 2 09.02.09, 17:41 dobra... proszę fanboyów Sony PS3 na podanie TRZECH argumentów w postaci świetnych gier na ps3 POZA KILLZONE2 dla których powinienem dokupić ps3 do swojego xboxa360 - zaznaczam że gram tylko w gry fpp/tpp (doceniam killzone2 ale to ZA MAŁO żebym wywalił 1,3 k na kolejną konsolę) 1- podpowiem wam - MGS4 a reszta? Ressistance jest słaby, SOCOM średni... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Recenzja: Killzone 2 09.02.09, 17:53 dodam żeby było jaśniej - strzelanki fpp/tpp - Uncharted mnie nie jara Odpowiedz Link Zgłoś