Gość: jbz Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 11:47 Spot reklamowy jest zabawny a prawdziwy sportowiec - znający swoją wartość - jakim jest napewno Schmidt nie powinien się obrażać. Nawet gdyby w filmie podano, że jest to Schmidt, to przecież nic mu nie odbiera jego klasy. W tej awanturze wcale nie chodzi o Małysza czy Schmidta - jest to wymyślona przez dziennikarzy pożywka na kolejny nośny temat, bo przecież z czegoś trzeba żyć. Niechaj dziennikarze zajmą się tematami, które wymagają nie tylko komentarza, ale piętnowania np. głuputy czy bezduszności polskich urzędników państwowych, idiotyczntych przepisów prawnych itd. Tymi tematami nie będą się zajmować, ponieważ są zbyt niebezpieczne (gwarantowane narażenie się komuś ważnemu). Dlatego najprościej znaleźć dziurę w całym. Szanowni dyskutanci: To nie Małysz w tej reklamówce frapuje dziennikarzy, lecz jego zarobki! Przecież za spot odpowiada nie skoczek, lecz firma wytwarzająca zarówno ten film jak też i zupki. Zwróćcie uwagę na fakt, że dotąd żaden z dziennikarzy nie zapytał twórców spotów reklamowych ani firm tam wystepujących: jakie to "zwykłe" proszki mają na myśli, które nie piorą plam ! Małyszowi życzę nie tylko skakania na wysokim poziomie jeszcze przez kilka najbliższych lat, ale również jeszcze lepszych i lepiej płatnych spotów reklamowych. JBZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 192.200.190.* 17.05.01, 12:02 Małysz dał sie wrobić, i to brzydko. Liczą sie skutki a te swiadczą źle o Małyszu. Myślę, że jedynym wyjsciem dla Małysza jest odzyskanie wiarygodności tego, co mówi (że to menadżer). Może to w jakimś stopniu zrobić wyrzucając na zbity pusk swojego menadżera. Im szybciej to zrobi, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 194.139.172.* 17.05.01, 12:03 Nie wierzę, że Małysz nie wiedział co kręcą, ale z drugiej strony nie ma się też co podniecać. Kiedy Niemcy w milionowym Bildzie opisywali, jak Małysz przed i po każdym konkursie łoi gorzałę, a domu rozrabia po pijaku, to było dobrze? Jakoś niemieckie media nie zachłysnęły się z tego powodu oburzeniem. Mnie reklamówka śmieszy. Ale nasza prasa zaraz uderza w ton przeprosin. Zaraz będą potępienia, ekspiacje, żal za grzechy i prośby o wybaczenie. Ludzie, trochę luzu!! Trochę humoru!! Jak tak dalej pójdzie, to za chwilę będziemy mieli polityczną debatę o tym, jak bardzo postępek Adama M. opóźnił nasze wejście do Uni Europejskiej. Ludzie!!? A tak, mamy przynajmniej okazję odegrać się trochę za niemieckie (bardzo tam popularne) dowcipy o Polakach. I bardzo dobrze - przynajmniej taka mała radocha. Poza tym przypominam, że reklamówka "Dania w 5 minut" (bo chyba tylko tyle to papu jest w stanie utrzymać się w zdrowym organiźmie) jest przeznaczona na rynek polski a nie niemiecki. A każdy każdy śmieje się z tego, co go śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeli Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.elektro.uni-wuppertal.de 17.05.01, 12:05 Cala ta zadyme rozpetaly media i jak widac po ilosci postow tutaj oplacilo sie. Winiary tez ma teraz niezla reklame. A prawda jest taka, ze normalnemu Niemcowi to wisi. Nawet sie smieje z tej reklamy i mowi ze fajna. Zrobili niby na oficjalnej stronie skisportu afere, ale juz wpisy normalnych Niemcow na forum pokazuja za to wszystko to tylko przewrazliwienie co niektorych. Sami pisza, ze skoro oni smieja sie z Polakow w kawalach, to dlaczego Polacy mieliby sie nie smiac z Niemcow. Zalecaja mniej nerwow a wiecej poczucia humoru i usmiechu. Wbrew pozorom narod ten nie jest wcale ponury a jak widac weselszy od naszego. A ze media nie maja pewnie co pisac to znalezli sobie problem. Jak zartowali na temat Malysza w TV to nikt nie robil nic zlosliwie tylko z humorem. Jesli wiec tak zwana ürzyjazn Malysza ze Schmittem oslabnie, to tylko przez media bo na pewno nie przez nich samych. Zreszta ta przyjazn tez jest dziwna skoro Malysz kuma tylko po Polsku a Schmitt naszego jezyka nie zna... ale moze rozumieja sie bez slow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam O. Schmitt to palant IP: 212.244.255.* 17.05.01, 13:35 Uważam, ze reklama Winiary oddaje w 100% rzeczywistość. Przypomnijmy sobie jak było gdy Myłysz zaczął odnosić sukcesy- zaczęło się naśladownictwo (słynna bułka z bananem), próby wydostania tajemnic szkoleniowych od polskiej ekipy, a także absencja niemieckich skoczków (z Schmittem na czele) podczas konkursów PŚ w USA, kiedy to ćwiczyli skoki a'la Małysz- co dla M.S. skończyło się kontuzją dłoni. Poza tym kto mówi, że ten nadęty bufon Schmitt jest sympatyczny?????? Adam Ossowski Gdynia aossowski@ct.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 145.237.1.* 17.05.01, 13:45 Reklamówka jest głupia, chamska i może śmieszyć jedynie ludzi pozbawionych smaku i kulutry (prymitywnych, mówiąc wprost). Szkoda, że taki sympatyczny człowiek jak Małysz wziął w czymś takim udział. Zrobił sobie krzywdę. Co oczywiście nie znaczy, że Niemcy to niewinne baranki. Sprawa zbyt dużych kombinezów dla polskiej ekipy, które szyła (co za przypadek!) niemiecka firma, czy też popularność dowcipów o Polakach na pewno nie lepszych od reklamy, o której mowa - przykładów można by podać sporo. Dlaczego jednak Małysz ma się zniżać do tego poziomu? Zwłaszcza, że akurat Schmitt odnosił się do niego fair. Na stronie, o której pisze Gazeta, niektórzy bronią Małysza (np. używając argumentu, że potrzebował pieniędzy, ale także, że żart to żart i nie należy się przejmować). Niewybredne dowcipy Haralda Schmida z niemieckiej TV spotykały się z negatywną reakcją części ludzi, nawet, jeżeli większość nie widziała w nich nic złego albo nawet identyfikowała się z wyrażaną poprzez nie opinią o Polakach. Szkoda sobie zrażać przyjaznych lub neutralnie nastawionych Niemców przez, nazywając rzecz po imieniu, własną głupotę. Przy tym wszystkim na częśc negatywnych opinii zasłużyliśmy sobie jako naród, a Schmitt sobie nie zasłużył. Trzeba było robić raban na cały świat sportowy po tej aferze z kombinezami (zacząć od konferencji prasowej, dramatycznie prezentować, jak kombinezony nie pasują, dać sfilmować naszych zawodników szyjących je w rękach itd.) - a nie schodzić na poziom ulicznej bijatyki. A przy tym, Winiary to obecnie firma tak polska, jak Deutsche Bank. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roko Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.radom.leased.ids.pl 17.05.01, 14:14 No właśnie Polak zawsze to takie cielątko. Należało zrobić reklamę tym kombinezonom. Mam nadzieję, że Niemcy juz nie szyją kombinezonów dla Polaków. Bardzo inteligentna musi być przedstawicielka Nestle Polska i przedstawiciel agencji reklamowej mówiąc, że nie było zamiarem pokazywania Niemców (co mają powiedzieć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaelRR Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 17:01 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > (...) Przy tym wszystkim na częśc > negatywnych opinii zasłużyliśmy sobie jako naród (...) Andrzeju ... ty na to zasłużyłeś, albo ja? Nienawidzę generalizowania i stereotypów, ale raczej to temat na inne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srsehtae Jesli reklama ta to ma byc chumor to ja nie mam poczucia chumoru... IP: *.penetrator.com.pl 17.05.01, 14:12 Uważam, że reklama Winiary jest nie fair! Każdy głupi domylsli się kogo chcieli osmieszyć twórcy. A tłumaczenie się ich, że w kilku krajach mówi sie po niemiecku jest smieszne. Może i fakt, że się mówi ale czerwone włosy wsród skoczków niemieckojęzycznych nosi Schmitt. Twórcy powinni przeprosić i wycofać reklamę. I naprawde chcę wierzyć, że Adam Małysz nie widział jej przed emisją w telewizji bo jesli widział i zgodził sie na cos takiego to naprawdę stracił bardzo wiele! Tego mu nie zwrócą nawet te pieniądze, które wziął za ta reklamę. Przecież w sporcie najważniejsze jest być fair nie tylko podczas zawodów ale także i po nich. Zresztą w reklamie bardzo ważna jest etyka! Twórcy reklamy winiary chyba o niej nigdy nie słyszeli! No i nieźle nabruzdzili Małyszowi! Naprawde mu współczuję i nie zdziwie sie jesli usłyszymy gwizdy podczas jego skoków w tegorocznym sezonie narciarskim. Przypuszczam też, że byc może Shmitt nie obraził sie zbytnio ale fani skoków dadzą o sobie znać! To widać zresztą na stronie skispringen.com. Winiary tylko skorzystaja na takim rozgłosie ale Adam bardzo wiele będzie musiał przejsć zanim to wszystko się uspokoi. Wyrazy współczucia dla naszego Mistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Bojkot Winiar IP: *.radom.leased.ids.pl 17.05.01, 14:21 Za takie zagrywki proponuję bojkot produktów Winiar. Ponadto mieli wcześniej salmonellę. A w dodatku to Nestle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeli Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.elektro.uni-wuppertal.de 17.05.01, 15:16 Tak sie sklada ze pracuje w Niemczech. Polecilem koledze z pracy (Niemiec) strone skispringen.com. Czyli skrot reklamy wraz z krytykujacym opisem. Najpierw sie zaczal smiac i powiedzial, ze fajna reklama, pomysl oryginalny i normalny czlowiek nie wzialby sobie tego do banki. Potem potwierdzil, ze teraz to firma ma dopiero reklame, a na koniec jak poczytal forum, to zapytal, dlaczego my Polacy pierwsze co robimy to zawsze za wszystko przepraszamy. I ze Harald Schmidt w swoim programie musialby chyba wszystkie narody po kolei przepraszac. A na koniec stwierdzil, ze tak w ogole to ludzie maja wieksze problemy niz robienie afery z reklamy jakiejs zupki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeli Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.elektro.uni-wuppertal.de 17.05.01, 15:19 I jeszcze cos, nikt tam sie nie obraza, ale widocznie Niemcy doszli do wniosku ze mozna na tym troche pieniedzy zrobic, jakies odszkodowanie i tak dalej, bo inaczej by w ogole o tym nie mowili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.01, 15:23 Ta dyskusja kojarzy mi sie z filmem "Mis" i debatą nad skradzionymi parowkami . Wiekszosc ludzi ktora sie tu wpisala jest po prostu smieszna i mentalnoscia pasuje do tamtych czasow . Jakos przed interwencja Niemcow w tej sprawie wszystko bylo OK i reklama byla bardzo zabawna !! Banda hipokrytow sie tu wpisala ! Niemcy zezloszczeni na Malysza za to ze niszczyl Schmitta na skoczni , probuja teraz cos wymyslic zeby jakos umniejszyc jego sukcesy . Ot i wymyslili !! Brawo ! I brawo dla wszystkich hipokrytow wpisujacych sie tu , ktorzy " Parowkowym skrytozercom mowia stanowcze NIE " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.*.*.* 17.05.01, 15:47 Hollow: trafiłeś dokładnie w 10. banda hipokrytów. reklama weszła na antenę jeszcze zimą a dopiero z początkiem lata podnoszą się głosy protestu (jak to możliwe?). skoro jest taka niepoprawna, zła i beznadziejna, dlaczego nikt nie podniósł alarmu? tylko niech mi jeden ćwok z drugim nie mówią, że nie widzieli tej reklamy wcześniej. apeluję: więcej humoru i mniej przepraszania za to że żyjecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetman WSTYD PANIE MAŁYSZ!!! IP: *.abcsys.com.pl 17.05.01, 15:38 Do Pana Małysza! Jeśli nazywa Pan Schmitt'a swoim przyjacielem, to dlaczego Pan zezwolił sobie na takie potraktowanie swojego przyjaciela. Wstyd mi za Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczop Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 17:32 Uważam, że Martin Shmitt ma większe poczucie humoru niż niemieccy fani i nie ma nic za złe Adamowi. Ponadto trzeba się umieć śmiać ze wszystkiego. Jaśli ktoś chce (jak to wyczytałem na łamach gazety) poczynać jakieś kroki prawne to powinien się zastanowić czy nie będzie gorszy od twórców reklamówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boderr Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 213.76.88.* 17.05.01, 18:07 Po mojemu każdy powinien normalnie umieć śmiać się z siebie, a zwłaszcza jak jest to taka głupia historyjka,która (chyba;)) nigdy się nie wydarzyła , tak głupia, że aż śmieszna. Fakt, że nimieccy fani są sztywni jak koci ogon jest w tym momencie nie zaprzeczalny. A reklama jest naprawdę ŚMIESZNA i nie uwłacza godności takiemu doskonałemu skoczkowi jak Martin Schmidt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrozek Bojkot Winiar IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 18:09 Żadnych zupek z tej faszystowskiej firmy. Do Małysza nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś BOJKOT WINIAR - POPIERAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 19:40 Malysz ma przechlapane u Niemcow i slusznie a winiary u mnie, namawiam do bojkotu tej f-my produkujacej salmonelle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miqusia Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 213.77.182.* 17.05.01, 18:11 IMO reklama jest mocno nietrafiona i zupelnie mnie nie rozbawila. Nie chodzi tu o zarty z Niemcow, tylko o przedstawienie Martina S. [no ale to przeciez nie jest on, prawda? ;>] jako zupelnego idiote [podobnie jak i reszty ekpiy niemieckiej]. Reklama jest zbyt personalna. Malysz powinien dokladnie przyjrzec sie swoim "ludziom" i dokonac pewnych zmian kadrowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBL Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 18:23 Co sądzę o reklamie? Dno! Na pierwszy rzyt oka widać o co chodzi. Prawdziwy kibic ma takie samo odczucie co niemieccy fani. Byłoby nam miło gdybyśmy zobaczyli Małysza lub np. Golloba ośmieszonych? Żal mi Małysza, bo to prosty chłopak i nawet nie zdaje sobie sprawy z tego kim się otacza! Gratuluję Nestle- Polska fachowej szefowej Public Relations. Spadki sprzedaży gwarantowane. "Prawdziwie Polska Firma" dołozyła się do wizerunku Polaków na zachodzie jako prostaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lt Brad Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 19:55 To dosc smutne. Reklama jest bardzo niesmaczna (jak i produkty reklamowanej wytworni), a ze strony Malysza wystapienie w niej bylo faktycznie raczej nieuczciwe. Tyle ze... coz, prosty chlopak rzucony nagle na szerokie wody... e'shay ayay icenay oybay utbay illstay otnay ootay ightbray, IYKWIM :) Najgorsze, ze teraz bez watpienia stado polmozgich nacjonalistow spod znaku Ligi, ojca dyrektora, Bubla i innych pralatow Henrykow od Brygidy bedzie probowalo uczynic Malysza swoim bohaterem... Podniosa sie wrzaski typu: "Adamie, prowadz nas na boj ze Szwabami i Unia Europejska!". Mam nadzieje, ze nie da sie w to wciagnac...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: *.tele2.pl 17.05.01, 22:00 Tylko Małysz może reklamować tak podłej jakości produkty Winiar. PAMIĘTAJ jedząc produkty Winiar będziesz wyglądał jak Małysz. Jedno jest pewne Knorr jest lepszy i nie potrzbuje reklamy skoczków. Czekolada też jest przesr... do Milki. Tylko tak trzymać dalej! Czekam na reklamę z Małyszem i wspaniałymi samochodami z fabryki w Warszawy. A co z reklamą kółek do nosa dla byków, które niektórzy używają wyważania pustych głów w reklamach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: MAŁYSZ - JAK MOGŁEŚ!!!??? IP: 195.216.121.* 18.05.01, 15:20 niech wszyscy, którzy zaciekle krytykują reklamę winiar i wynoszą ją do rangi narodowej dyskusji, uzmysłowią sobie, że właśnie potęgują skuteczność kampanii reklamowej zupki. państwo od reklamy zacierają ręce i biorą potrójne premie za ten spot. Odpowiedz Link Zgłoś