Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal...

23.02.11, 14:07
    Panie Budny dopiero jak Maritka się do tych "oczywistych oczywistości" przyznała to Pan zweryfikował swoje stanowisko w tej sprawie. A z tymi "błedami" Kowalczyk a zwłaszcza Wierietielnego to Pan po raz kolejny dowodzi, że "zazdrość dupsko ściska".
    Obserwuj wątek
      • Gość: sosnadam Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 14:22
        jest dokładnie jak piszesz deus
        dodam jeszcze że to patologiczna zazdrość
        • Gość: qwd Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 14:30
          to co wygaduje budny nadaje się do kabaretu. czytałem cały wywiad i ten pan po prostu stracił kontakt z rzeczywistością. nie wie kto wymyślił tour de ski bo jak stwierdził "ktoś kto nie ma pojęcia o bieganiu". coś majaczył o kroplówkach z witaminami że to niby niesportowe. mówił że jak on dostawał surowego zawodnika to w mig go techniki nauczył a wieretelny nie może tego z kowalczyk zrobić od kilku sezonów... obłęd normalnie.
          gdziec ci zawodnicy panie budny? józek łuszczek skończył karierę prawie jako kaleka. reszta nie istniała albo pogubiła sie życiu bo pan budny zapomniał ze oprócz zalicznia kilometrów w tajdze treba jeszcze młodego chłopaka jakoś pokierować w życiu żeby coś umiał oprócz machania kijkami i zasuwania z nogami w sniegu przy 20st mrozu.
        • Gość: oloros Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 14:34
          niech przeczytaj artykul po norwesku - o 20 procent to sie pogorszyla ale pojemnosc pluc
          Marit jest poza zasiegiem wszystkich
          w sprincie to jest czysta loteria i tu zadna taktyka nie pomaga - Marit tez popelnia blendy - najlepsza jest Randall -
          Kowalczyk ma szanse ale tylko na 30 km - i to jest dystans krolewski - dla mnie kto wygra ten dystans jest Krolowa - reszta to sa substytuty - a najlepij jakby biegaly 50 km - wtedy juz nie byloby watpliwosci
          • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 15:06
            oloros znów nam tu brylujesz niczym rozmazany. Pogorszyła jej się tak? Oj bidulka jedna trzeba jej pomóc, może już jej damy te medale, bo te biegi to zagrażają jej życiu. Jej schorowany organizm może nie sprostać takiemu wysiłkowi. Wszak begi co 2 dni to dla niej morderstwo... A na 50km to sam sobie pobiegaj dookoła bloku ;)
            • oloros Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 17:04
              przebiegles choc 1 km na nartach w zyciu ?
              • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 17:16
                kilkanaście może, choć nie liczyłam... Narty, rower, rolki...i koszykówka to mój patent na czas wolny... zatem ekspercie niech ci się nie wydaje, że wszyscy pośród komentatorów forumowych cierpią na "kanapowe płaskodupie" i można im wodę z mózgu robić, że symbicort to tylko szanse wyrównuje. Marit to znakomita biegaczka o wybornej technice, ale tego co wyczynia za przyzwoleniem władz nie można przemilczeć. I nikt mi nie wmówi, że ta Pani jest czysta...Bez odbioru.
                • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 19:30
                  Możesz sobie kosmata wypisywać co chcesz, ale twoje wypociny to wołanie na puszczy. Nikt cię nie słucha, ani tym bardziej nie weźmie pod uwagę twoich demagogicznych argumentów.
                  FIS i WADA dobrze wiedzą, co robią i gdyby się miały przejmować wywodami troglodytów, to świat by oszalał.
                  Biegaj sobie i graj w koszykówkę, jeźdź na rowerze i na rolkach, ale nie pouczaj innych co mają robić i jak kibicować. Tylko uważaj, żebyś nie nabawiła się astmy...
                  • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 19:50
                    rozmaz znów wypełzłeś, ty, rzeczywiście jako naczelny debil tego forum jesteś słuchany i czytany przez wszystkich, ubaw mają po pachy, zakompleksiony głupku. xD W przeciwieństwie do ciebie nikogo nie pouczam jak i komu ma kibicować. Wyrażam swoją opinię i nawet czułabym się obrażona, gdyby taki intelektualny inwalida jak ty z płaskodupiem od pierdzenia w kanapę w czymkolwiek się ze mną zgodził. Spadaj na drzewo, tam twe miejsce-między małpami!
                    • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:02
                      Uważaj kosmata, bo cię żółć zaleje.
                      Ja mam przynajmniej satysfakcję, że stanowiska FIS i WADA są zgodne z moimi poglądami i przekonaniami, a ty się wściekaj dalej...
                      • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:11
                        ty masz satysfakcję?- buhahaha-dopóki Kowalczyk startuje masz tylko swoje kompleksy które za każdym razem gdy ją widzisz wciskają cię w fotel, a ostatnie 2 lata to twój osobisty dramat.
                        kosmatej poszukaj sobie w burdelu, bo jeśliś taki piękny jak mądry to tylko tam masz szanse na chwilę sympatii okazywanej za pieniądze...
                        • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:28
                          No widzisz? Już wątroba ci pęcznieje.
                          A ten wyjazd z burdelem był dobry, bardzo mi tym schlebiłaś. A może wybierzemy się tam razem?
                          Z kosmatą kojarzy mi się twój nick, podobnie zresztą jak dla ciebie rozmaz z moim. Ale ja nie mam pretensji, spływa to po mnie, jak woda po gęsi...
                          • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:35
                            no właśnie na tym polega twój główny problem, żeś taki inteligentny że ci sie inwektywy z komplementami mylą i wydaje ci się, że mi się chce z tobą gadać, tymczasem zazwyczaj twoje posty omijam jak psie gówna na trawnikach, aby w nie nie wdepnąć...
                            zatem żegnaj żałosny prototypie polskiego kibica...bez odbioru
                            • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:44
                              Wiesz, kto wie, może cię jeszcze polubię?
                              PS. A zaproszenie do burdelu nadal aktualne.
                              Nara...
                • Gość: 34r Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 13:27
                  budny - i co kretynie. Bjoergen ma już 2 złote medale w 3 dni. Głupoty to się wygaduje w wywiadach a w tvp to przy twoich dyrdymałach to homerowe madrości. Żal czytać zale starego pryka któremu kulka skacze na widok tego co robi Kowalczyk z wieretelnym.
                  Szabelką pomacha... A budny pomacha fiutem w garści bo na tym się chyba tylko zna obecnie.
                  • Gość: AdamK Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.ssh.gliwice.pl 26.02.11, 20:48
                    a ty sie cieciu na czym znasz? chyba nawet do machania fiutem nie dorosles jeszcze i nie wiesz do czego sluzy !!!

Akurat w tych konkurencjach mozna sie bylo spodziewac kto zdobedzie zloto. Zobaczymy dalej ....
        • Gość: o w morde Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.c194.msk.pl 24.02.11, 03:56
          Gość portalu: sosnadam napisał(a):

> jest dokładnie jak piszesz deus
          > dodam jeszcze że to patologiczna zazdrość

go...no tam zazdrosc
          ma racje, co wiedza nawet kibice
          zaden, nawet lichy trener a co dopiero taki jak Budny, nie powie czegos co osmieszyloby go w swojej branzy, gdyby to nie bylo oczywiste
      • sceptyk31 Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... 23.02.11, 14:30
        Kowalczyk fizycznie jest świetnie przygotowana, ale technike dałoby sie poprawić. Przecież np. mozna sie nauczyć lepiej zjeżdżać. No i te często fatalne wybory taktyczne - nie ten tor, nie w tym miejscu atak, nie za ta co trzeba zawodniczką. Takie błędy potem musi nadrabiać siłą, co czasem nie daje jej szansy na skuteczny finisz. A w biegach solo nie zawsze odpowiednio potrafi rozlozyć siły, zazwyczaj na ostatniej pętli troche traci, przecież nie zawsze da sie odpowiednio dużo nadrobić wcześniej. Ale generalnie jak na polskiego zawodnika jest i tak świetnie, jakieś medale zdobędzie, nie istotne jakie.
        • Gość: qq Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 14:35
          > ić. Przecież np. mozna sie nauczyć lepiej zjeżdżać. No i te często fatalne w
          > ybory taktyczne - nie ten tor, nie w tym miejscu atak, nie za ta co trzeba zawo
          > dniczką.

taktyki można nauczyć. gorzej z techniką w tym momencie kariery. Przeciez idiotyzmem byłoby ruszać coś co funkcjonuje w miarę dobrze bo można wszystko dokumentnie rozłożyć. Zjeżdżałeś kiedys na nartach biegowych? to naprawdę trochę inna sprawa niż zjeżdżanie na oślej łące na carvingach. a przede wszystkim kiedy Kowalczyk ma ćwiczyć zjazdy skoro ona ma trening w sezonie rozłożony prawie co do godziny?
          owszem - oczy czasem bolą jak widzi się jej łyżwę - zwłaszcza w porównaniu do włoszek czy norweżek ale cóż... biega skutecznie po prostu.
      • olias Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... 23.02.11, 14:50
        uczył Rembranta malarz pokojowy. jak malować obraz. cudne to, tylko w Polsce takie jaja być mogą.
      • Gość: . Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.era.pl 23.02.11, 14:52
        Panie redaktorze. Kim był tym Józef Łuszczyk?
        Łuszczek to wiem, ale tego drugiego to nie znam...
      • Gość: ha..ha..ha... Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.175.185-80.rev.gaoland.net 23.02.11, 15:02
        Budny szykuje sie na "trenera" Justyny..
        to sa polscy "trenerzy....
      • Gość: halo Krakacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 15:09
        Pamiętam, jak pan Budny krytykował treningi Justyny z kroku łyżwowego u pana Kowalczyka (specjalisty od łyżwiarstwa szybkiego). Potem się okazało, że to właśnie dzięki tym treningom Justyna zdobyła medale na olimpiadzie i mistrzostwach świata. I się wtedy zamknął. Teraz też gada głupoty. Jak zwykle.
        • Gość: halo Re: Krakacz IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 17:45
          www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006021716

Wątpliwości trenera Budnego

We Włoszech zapanowała zatem atmosfera wzajemnego pocieszania się, ale Polsce
          nastroje są inne. Zasłabnięcie zasłabnięciem, a sprawa fatalnego smarowania?
          Pierwszy raz w życiu widziałem biegaczkę, która zamiast po torze, próbowała
          biec po śniegu obok! Kto za to ponosi odpowiedzialność? Przyczyny niepowodzenia
          Kowalczyk próbuje znaleźć Edward Budny. „Oglądaliśmy to z żoną i łapaliśmy się
          za głowę - opowiada „TRYBUNIE" trener jedynego polskiego mistrza świata w
          biegach, Józefa Łuszczka. - Zeszły się dwie indywidualności: przeambicjonowany
          trener - chłop który chce zgarnąć całą sławę - i zawodniczka, która chce po

kolei wszystko wygrać. Przecież wysłanie jej tuż przed igrzyskami do Słowenii na
          mistrzostwa świata juniorów (gdzie zdobyła dwa złote medale - przyp. PR) było
          samobójstwem. Po co jej były te medale? Jej brakuje sił, tu już było widać w
          biegu łączonym. Dziewczynie trzeba dać odetchnąć".
          Zdaniem Budnego, winę od początku do końca ponosi trener Wierietielny. „Łuszczek wszystko przeszedł, całą gehennę biegania. I wszystko wie, to. I on komentuje
          biegi w telewizji, a się nie znajduje w składzie ludzi którzy mogliby na
          igrzyskach pomóc. Jadą natomiast chłopcy, którzy w tych ekstremalnie ciężkich
          warunkach nie mają zielonego pojęcia o smarowaniu. Wierietielny sam posuwa się
          na nartach jak turysta, a jako specjalistę od przygotowania technicznego bierzeÉ
          łyżwiarza. Przecież to są jakieś żarty. To po pierwsze. Po drugie: technika
          rosyjska, którą Kazach Wierietielny każe biegać, we współczesnym narciarstwie w
          ogóle nie istnieje! Ta technika jest nieekonomiczna. To jest wspaniałe bieganie
          na trasy gdzie jest minus 30-40 stopni i smarowanie nie ma takiego znaczenia, bo
          i tak się odbijesz. Ale nie na środkowoeuropejską odwilż! Przychodzi taka trasa
          jak teraz, gdzie jeśli nie jest się świetnym technicznie, to się jej nie obleci".

Budny:"Wierietielny sam posuwa się na nartach jak turysta, a jako specjalistę od
          przygotowania technicznego bierze łyżwiarza. Przecież to są jakieś żarty."

www.sport.pl/zimowe/1,64996,6331813,6000_kalorii_dziennie___Justyny_Kowalczyk_droga_po.html?as=2&ias=4&startsz=x

a Justyna na to:

"Nauczył mnie tego pan Wiesław Kmiecik [były trener kadry panczenistów], z
          którym od igrzysk w Salt Lake City współpracowaliśmy przez pięć lat. Wymyślił to
          mój trener, a ja pana Kmiecika wspominam co drugi dzień rano. Wie, że tego nie
          cierpię, ale jak jest przydatne, widać było w drugiej części biegu łączonego,
          kiedy biegłyśmy "łyżwą". Steira już się odpychała kijkami, pracowała rękami i
          traciła siły, a ja jechałam pochylona "łyżwą" na samych nartach i nie tracąc
          dystansu, ciut dłużej odpoczywałam. Treningi na tej desce ratują mnie również w
          sprintach."
          • Gość: halo szkoda zdrowia IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 17:51
            po prostu szkoda słów:

"Osiągnęła ogromny sukces, niejako wbrew związkowi narciarskiemu, który w osobie
            nowego prezesa Apoloniusza Tajnera rzucał jej kłody pod stopy nawet już podczas
            igrzysk. To nasza największa nadzieja w sportach zimowych na najbliższe lata,
            igrzyska w Vancouver i pewnie dalszą przyszłość. O ile oczywiście podjazdowa
            wojna z nią i trenerem Wierietielnym nie zakończy się ich klęską."

i:

"A nie zostałaby ukarana, gdyby fakt brania tego lekarstwa został zgłoszony
            Komisji Lekarskiej FIS. Odpowiedni formularz w tej kwestii leżał jednak sobie w
            szufladzie Apoloniusza Tajnera, dyrektora PZN, który myślał wyłącznie o
            skoczkach. Tak miał zaprzątniętą nimi głowę, że „zapomniał” dać biegaczom
            pieniądze na lekarza, fizykoterapeutę i smary. Na szczęście Polski Komitet
            Olimpijski zaczął walkę w obronie Justyny. Wkrótce Międzynarodowa Federacja
            Narciarska odkryła przewinienia kierownictwa PZN, ukarała je wysoką grzywną i
            skróciła dyskwalifikację Justyny do jednego roku. A Komisja Arbitrażowa MKOl,
            głęboko przekonana o jej niewinności i o nieudolności związku, wręcz niechęci,
            skróciła ją jeszcze o kilka tygodni."

A tutaj jest więcej:

www.kronikasportu.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=40
      • falco2009 I niech te banalne błędy popełnia dalej ... 23.02.11, 15:18
        Wielu ma z tego radość a pana Budnego szlag trafia. Nobody's perfect i o tym wie z pewnością Justyna i jej trener .O , przepraszam perfect jest Edward Budny. Czekamy na jego idelanego zawodnika.
      • Gość: kx Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.02.11, 15:42
        inteligencji najtrudniej nauczyć...
        • Gość: Marat Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.sukcesnet.pl 23.02.11, 16:06
          To, że "nawet" Justyna popełnia błędy to fakt i nikt, kto trochę zna się na narciarstwie biegowym tego nie powinien kwestionować. Przykładowo - widać jaką technikę ma przy zjazdach. Cóż, po prostu robi to najlepiej jak umie i tyle. Inna i ważniejsza kwestia - każdy popełnia błędy, a i nie każdy o tym powinien mówić.
          Komentowanie i krytykowanie "przez media" pracy kolegi trenera jest po prostu nieeleganckie.

Na szczęście w biegach narciarskich (i kilku innych dyscyplinach) liczy się jedno - jak najszybsze pokonanie danego dystansu. I nie wazne jak się to robi, z błędami czy bez. Liczy się by zrobić to zgodnie z przepisami i skutecznie. Czyli najszybciej.
      • Gość: tapel Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 16:05
        Jak można o mistrzu olimpijskim pisać ł.uszczyk.łuszczyk to jest ptaszek,a nasz mistrz nazywa się łuszczek.Panie dziennikarzu szanuj pan człowieka
        • Gość: tadek Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.11, 16:14
          Łuszczek nigdy nie był mistrzem olimpijskim .... zawsze zajmował na Olimpiadzie miejsca w końcowej dziesiątce .
      • Gość: kaka panie Budny aleś z ciebie fachowiec od siedmiu.... IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.11, 16:12
        przecież do pięt nie dosięgasz Wierietelnemu. Trener Wieretelny szkolił nie tylko Justynę najlepszą polską narciarkę wszech czasów ale tak pokierował Justyną, że skończyła akademię i jest magistrem. A to , że siedzisz zaszyty w swoim mieszkaniu to wychodzi na dobre polskiemu sportowi. Zobacz na Łuszczka jak dzisiaj wygląda.... miał w życiu jeden beg udany i potem tylko reszte zycia opijaliście ten sukces.
      • Gość: pajak Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 16:22
        nie wiem czym pan Budny obecnie sie zajmuje ale mam nadzieje ze nie biegami narciarskimi.a Justyna niech dalej biega tak fatalnie technicznie!
      • Gość: Marit Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 23.02.11, 16:39
        Ach, gdzież to, ach gdzie nasz owładnięty pewną obsesją forumowicz maz? Wielka szkoda, bardzo mi brak Jego nawiedzonych wpisów. Ale może aktualnie trenuje pod blokiem i zaraz nadrobi.
      • guru133 Czy ktoś jest w stanie wymienić mi sukcesy 23.02.11, 16:53
        zawodników czy też zawodniczek trenera Budnego w ostatnim dziesięcioleciu? Bo łuszczek, to już prehistoria.
      • janusz19632011 Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... 23.02.11, 17:06
        błedem to jestes sam.
      • Gość: AdamK pelny artykuł IP: *.ssh.gliwice.pl 23.02.11, 17:19
        www.polskatimes.pl/sport/inne/371914,budny-w-oslo-tyle-medali-co-w-vancouver,id,t.html
        • billy.the.kid Re: pelny artykuł 23.02.11, 18:02
          bardzo rozsądnie budny mówi.
          pamietajcioe gampmonie ze oprócz ŁUSZCZKA, miał on jeszcze wychowanka który zdobył brąz na m.św. i to na królewskim dystanise 50km. JAN STASZEL.

FACET WIE CO MÓWI.
          • billy.the.kid Re: pelny artykuł 23.02.11, 18:06
            mój błąd-na 30km.

facet o nartach wie 75 razy więcej niż setka kiboli z forum g.w.
      • Gość: from sweden Budny ma racje. IP: *.tn.glocalnet.net 23.02.11, 18:30
        Justyna biega zle, jej technika poprawila sie lecz w dalszym ciagu jest wyraznie gorsza od m.in. Skandynawek. Golym okiem widac, ze unosi stopy zbyt wysoko, nie radzi sibie na zakretach no i ma problemy z lyzwa. Jej sila i ambicja pozwalaja odnosic sukcesy, ale z technika taka jak np. Kalla bylaby bez porownania lepsza. Z drugiej strony to ze Justyna ma kiepska technike jest zrozumiale, bo niemal kazdy kto nie nauczyl sie jezdzic na nartach w dziecinstwie ma problemy tego typu.
      • Gość: SAS Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 18:33
        Zawsze Ci co nic nie robią mają najwięcej do powiedzenia. Tylko oni są doskonali. Chciałoby się mieć takie sukcesy jak Kowalczyk nie?
      • Gość: art44 Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 18:36
        A co to za biegacz Józef Łuszczyk?
        Jakoś go przegapiłem.. pewnie lepszy niż Kowalczek... .
      • Gość: vvv Czy Budny kogoś trenuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 18:39
        Jeżeli tak to ma lepsze pole do wykazanie się niż takie głodne komentarze.
        A może liczy na to że go do TV wezmą jako gadającą głowe na mistrzostwach?
        • Gość: abrakadabra Re:Budny to dobry trener,realista IP: *.pool.mediaWays.net 23.02.11, 19:06
          Wie co mowi i nie ocenia Kowalczyk z pozycji polackiego chciejstwa.Zrobi ta Norwezka wam wszystkim dobry dowcip ,bedac we wszystkich konkurencjach najlepsza oj zrobi.
          • deus-cosma-deus to masz problem 23.02.11, 19:55
            ze zrozumieniem czytanego tekstu. Bo ten twój ekspert który się tak świetnie zna twierdzi, że Norweżka nie wiele na tych MŚ zdziała. Przeczytaj uważnie z 3 razy to może dotrze do ciebie. Co Budny powiedział...
      • maz-48 Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... 23.02.11, 19:36
        Panu Budnemu najwyraźniej skleroza doskwiera.
        Szkoda słów i klawiatury na komentowanie jego bredni...
        • Gość: AdamK Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.ssh.gliwice.pl 23.02.11, 19:42
          > Panu Budnemu najwyraźniej skleroza doskwiera.

możesz wyjasnić bliżej o co Ci chodzi ? czy tylko tak sobie piszesz byle pisac?

> Szkoda słów i klawiatury na komentowanie jego bredni...

co uważasz za brednie ? i jakie masz kontrargument (merytoryczny oczywiście) ?
          • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 19:57
            Bredniami są wszystkie wywody na temat techniki Justyny i oszczerstwa wobec Bjoergen.
            Budny może i był świetnym trenerem, ale to było w latach 70-tych ub. wieku. Jego czas minął i nie powinien się tak wrogo wypowiadać...
            • Gość: AdamK Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.ssh.gliwice.pl 23.02.11, 20:19
              > Bredniami są wszystkie wywody na temat techniki Justyny i oszczerstwa wobec Bjo
              > ergen.

to że ma słabą technikę w łyżwie to dla Ciebie brednie ? o tym nawet sama Jusytna dobrze wie :) więc stwierdza tylko fakt.
              a odnosnie Bjergen to nie on jeden ma takie zdanie .. tylko że on ma jakąś siłę przebicia żeby o tym mówić otwarcie w mediach - żeby się to odbiło jakimś echem .. a nie szczekać bezsensownie na forum.

> Budny może i był świetnym trenerem, ale to było w latach 70-tych ub. wieku. Jeg
              > o czas minął i nie powinien się tak wrogo wypowiadać...

skoro był świetnym trenerem .. to znaczy że "coś tam" się zna ;) na pewno więcej ma do powiedzenia w tym temacie niż wszyscy tu wypowiadający się. A czy się wrogo wypowiada ? Ja bym tak tego nie odbierał. Wali prosto z mostu co mu leży na sercu i tyle. A nie przytakuje tylko jak statysta. Lepiej jak ktoś jest szczery i mówi wprost (czasem może kontrowersyjnie) niż być obłudnym i fałszywym.
          • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:06
            Budny to zawistny facet, któremu Wierietielny bardzo przeszkadza, stąd ta wieczna krytyka... Ja osobiście chciałabym, żeby nasi wszyscy sportowcy mieli taka słaba technikę i z taką słabą techniką osiągnęli tyle ile Justyna. Jesli chodzi o Marit to zgadzam się z nim tylko wyłącznie w kwestii symbicortu. Jednakże wcześniej ten sam Budny twierdził, że Kowalczyk nie powinna w ogóle w kwestii astmy się wypowiadać i powinna siedzieć cicho. Prognozowanie że Bjoergen niczego wielkiego na tych MŚ nie osiągnie jest skrajnym nonsensem, takim samym jak głoszenie, że wygra wszystko i te MŚ zdominuje. Słusznie ktoś tutaj przypomniał jak Budny wieszczył Małyszowi, że w Vancouver niczego nie zdobędzie. Tego starego piernika nie da się słuchać, jego wiedza na temat biegów dotyczy czasów Łuszczka i kompletnie nie uwzględnia zmian jakie od tej pory w narciarstwie zaszły.
            • billy.the.kid Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:13
              stary-a jakie zmiany zaszły????
              nadal trzeba płuca wypluwać.
              • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:20
                Człowieku kolosalne! Kiedyś były tylko biegi klasykiem indywidualnie. Weszła łyżwa, weszły biegi ze startu wspólnego, wreszcie weszły sprinty.
            • Gość: AdamK Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.ssh.gliwice.pl 23.02.11, 20:36
              > Budny to zawistny facet, któremu Wierietielny bardzo przeszkadza, stąd ta wieczna krytyka...

a w czym takim mu przeszkadza ?

> Ja osobiście chciałabym, żeby nasi wszyscy sportowcy mieli taka słaba technikę i z taką słabą techniką osiągnęli tyle ile Justyna.

mysle ze tu nie chodzi o te "slaba" technike Justyny .. tylko ze moglaby miec lepsza !!! i w zwiazku z tym moglaby jeszcze wiecej osiagnac, a wtedy nawet taka Bjergen nie miala by szans.

> Jesli chodzi o Marit to zgadzam się z nim tylko wyłącznie w kwestii symbicortu. Jednakże wcześniej ten sam Budny twierdził, że Kowalczyk nie powinna w ogóle w kwestii astmy się wypowiadać i powinna siedzieć cicho.

a dlaczego twierdzil zeby sie nie wypowiadala ? moze jak przeczytasz ten art. to zrozumiesz :)
              sport.wp.pl/kat,1832,title,Kowalczyk-nie-jest-od-pyszczenia,wid,12880685,wiadomosc.html

> Prognozowanie że Bjoergen niczego wielkiego na tych MŚ nie osiągnie jest skrajnym nonsensem, takim samym jak głoszenie, że wygra wszystko i te MŚ zdominuje.

nie chodzilo mu za pewne o to ze niczego nie osiagnie .. ale na pewno nie osiagnie tego co tak wszyscy biadola - ze zdobedzie wszystkie zlote medale.
              Na pewno jakis zloty medal - moze kilka - ale na pewno nie wszystkie !!!

>Tego starego piernika nie da się słuchać, jego wiedza na temat biegów dotyczy czasów Łuszczka i kompletnie nie uwzględnia zmian jakie od tej pory w narciarstwie zaszły.

Moze czasem jego wypowiedzi sa kontrowersyjne. I zamiast sie skupic na merytorycznym przeslaniu to od razu odbieraja je jako atak na cos/kogos.
              A moze po prostu w pewnych kwestiach ma racje ? i zamiast cos z tym zrobic ... to tylko krzycza ze to "stary piernik" i nie ma co go sluchac.

np. wypowiedz z dnia 24.11.2010
              "– (...). Za to Justyna jest stworzona do dominacji w PŚ. Żadna zawodniczka nie ma takiej wytrzymałości – mówi trener. – Kowalczyk pokona rywalki przez zamęczenie – dodaje na koniec."

Mamy teraz 23.02.2011 i co ? nie miał racji ? ze w PS Justyna wykonczy wszystkie ? Nie ma drugiej takiej ktora wytrzymalaby tyle startow. I w zwiazku z tym dominacja Justyny jest niepodwarzalna.
              • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 21:02
                Już czytałam ten artykuł, oburza mnie podnoszenie sprawy dopingu Kowalczyk, który jak wszyscy wiemy wcale dopingiem nie był, bo wcale nie pomagał, a zdyskwalifikowana została nie za zastosowanie tylko niepoinformowanie co z kolei leżało w gestii Tajnera.
                W czym mu przeszkadza Wierietielny?
                To proste jak budowa cepa. Osiągnięcia Wierietielnego przeszkadzają mu najbardziej, bo czymże jest jego jednorazowy sukces z Łuszczkiem(jednorazowy bo na jednej imprezie) do 3 już KK, 4 medali olimpijskich i 3 mistrzostw świata?
                Jeśli chodzi o Bjoergen Budny rzekł, że " w Oslo nic wielkiego nie pokaże" i dalej "Nawet jeśli zdobędzie gdzieś złoto", bynajmniej to nie oznacza kilku złotych medali w kategorycznych tezach tego Pana...
                "Kowalczyk pokona rywalki przez zamęczenie " -w tym wg. ciebie tkwi racja Budnego? Co on rozumie przez termin "zamęczenie", bo PŚ nie wszedł jeszcze w decydującą fazę a ona już go ma, a jej rywalki zamiast się zamęczać z nią na trasach wypoczywały z dala od pucharowych zmagań...oczywiście to ich problem, ale bynajmniej mnie "zamęczanie" kojarzy się z czymś innym...a dokładnie z wymęczaniem trofeum poprzez ciułanie drobnych punkcików, a tego o Kowalczyk nie można powiedzieć, gdyż w tym sezonie w większości startów była na podium.
                • Gość: AdamK Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.ssh.gliwice.pl 23.02.11, 21:17
                  > Już czytałam ten artykuł, oburza mnie podnoszenie sprawy dopingu Kowalczyk, któ
                  > ry jak wszyscy wiemy wcale dopingiem nie był, bo wcale nie pomagał, a zdyskwali
                  > fikowana została nie za zastosowanie tylko niepoinformowanie co z kolei leżało
                  > w gestii Tajnera.

i tu sie zgadzam - nie powinien to byc argument odnosnie tego zeby Justyna sie nie wypowiadala o dopingu Bjoergen skoro sama byla zamieszana, gdyz to nie jej wina.
                  Moze mu chodzilo tylko o sam fakt ze byla zamieszana? czy z jej winy czy nie .. czy swiadomie czy nie .. smród zawsze pozostanie.

> W czym mu przeszkadza Wierietielny?
                  > To proste jak budowa cepa. Osiągnięcia Wierietielnego przeszkadzają mu najbardz
                  > iej, bo czymże jest jego jednorazowy sukces z Łuszczkiem(jednorazowy bo na jedn
                  > ej imprezie) do 3 już KK, 4 medali olimpijskich i 3 mistrzostw świata?

No moze tu jest taka roznica ze Justyna jest bardziej zdyscyplinowana niz byl Luszczek :) bo Luszczek mogl jeszcze zdobyc kilka medali, a mial ku temu predyspozycje. No ale coz.....

Odnosnie zmeczenia - to raczej nie o takie "zmeczenie" chodzi jakie Ci sie wydaje. To jest raczej "wymeczenie" :) A Justyna zmeczyla rywalki. Tak ze musialy wlasnie odpoczywac (dluzej/krocej). A Justyna w kazdym biegu byla caly czas w formie. W poprzednim sezonie 2 stary odpuscila na 31. Jedynie Majdic dotrzymywala jej kroku, az do tego nieszczesnego wypadku. Wiec nie ma drugiej takiej, ktora by tyle wytrzymala i moga rywalizowac w PS z Justyna.
                  • deus-cosma-deus Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 21:29
                    "Łuszczek mógł jeszcze zdobyć kilka medali". Wybacz ale nie z tego, co mógł, lecz z tego co zdobył go się rozlicza. A Wierietielny cóż, przecież to nie tylko sukcesy Justyny ale i Sikory. Do Łuszczka z kolei nic nie mam, zawsze szczerze się cieszy z sukcesów Justyny, czego nie mogę powiedzieć o jego trenerze, który wiecznie szuka pretekstów, by ją i jej trenera krytykować. Nie twierdzę, że Justa to ideał, oczywiście, że nie, ale może choć raz Budny skupił by się na tym co jest jej mocną strona a nie wiecznie ją z czymś strofował, w czymś krytykował. Wybacz ale nie zmienię zdania na temat tego pana. :)
                    • Gość: AdamK Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.ssh.gliwice.pl 24.02.11, 16:28
                      > "Łuszczek mógł jeszcze zdobyć kilka medali". Wybacz ale nie z tego, co mógł, lecz z tego co zdobył go się rozlicza. A Wierietielny cóż, przecież to nie tylko sukcesy Justyny ale i Sikory.

Budny to nie tylko sukces Łuszczka. Jest jeszcze Jan Staszel.
                      Zgadza się ze jest się rozliczanym za to co się osiągnęło.

Tak nawiasem mówiąc Wierietelny nie osiągnął żadnego sukcesu z mężczyznami. Nie wiadomo tez jakby Budny sobie poradził z kobietami ?
                      Wiec porównywanie tych panów nie ma sensu. Poza tym sukces Justyny to tez duża zasługa samej Justyny, która podporządkowała swoje Zycie pod biegi (czego nie można powiedzieć o Łuszczku).

> Do Łuszczka z kolei nic nie mam, zawsze szczerze się cieszy z sukcesów Justyny, czego nie mogę powiedzieć o jego trenerze, który wiecznie szuka pretekstów, by ją i jej trenera krytykować. Nie twierdzę, że Justa to ideał, oczywiście, że nie, ale może choć raz Budny skupił by się na tym co jest jej mocną strona a nie wiecznie ją z czymś strofował, w czymś krytykował.

Wiesz… dobra krytyka nie jest zła. Chcesz czy nie chcesz ale to Budny zna się lepiej na nartach (niż Ty czy ja) i skoro widzi jakieś mankamenty to może dobrze by było się skupić na poprawie tych mankamentów a nie obrażać się i stroić fochy ? Nie sądzę żeby ta krytyka była w złym tonie. Raczej Budny chciałby żeby Jusytna była jeszcze lepsza - bo może być jeszcze lepsza. Sama stwierdziłaś że nie jest ideałem.

> Wybacz ale nie zmienię zdania na temat tego pana. :)

A to już Twoja prywatna sprawa. Nie chodzi mi o zmienianie zdania o tym panu, ale o inne (trzeźwe) spojrzenie na temat – bez emocji.
                      Dobrze że jest ktoś kto się zna i może pomóc (nawet przez krytykę – skoro inaczej nie może), niż przyklaskiwać i mówić że wszystko jest OK. – skoro nie jest.
                      Jest dobrze. Nawet bardzo dobrze. Ale może być lepiej.
            • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban 23.02.11, 20:41
              Nie wierzę!
              Zgadzam się niemal ze wszystkim, oprócz oczywiście Bjoergen.
              Jeśli Budny kiedyś powiedział o Justynie, że nie powinna się wypowiadać na temat Bjoergen i jej astmy, to tutaj akurat miał rację.
              Niczego Justyna nie zyskała, a narobiła sobie tylko kłopotów, czego przykładem choćby te dyskwalifikacje na początku sezonu. Przestano ją lubić i teraz musi na każdym kroku uważać, by nie narażać się sędziom i działaczom. Tyle zyskała...
              • Gość: AdamK Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.ssh.gliwice.pl 23.02.11, 20:51
                i tu się zgadzam ;) Justyna jest od walki na trasie .. a nie od wdawania się w dyskusje .. od tego jest trener .. PZN ... PKOl. Rozumiem oczywiście Justyne, że czasem można nie wytrzymać, ale lepiej jest zacisnąć zęby i pokazać w biegach na co ją stać. A na koniec mogłaby (ewentualnie) wykonać gest Kozakiewicza w stronę mafii FIS :) .. po wcześniejszym zdobyciu KK (w PS) i złotego medalu na MS (może nawet kilku).
      • Gość: des Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 20:18
        Łuszczek. Józef Łuszczek. Żaden Łuszczyk. No chyba, że ktoś się nie zna albo ma mocno złuszczoną pamięć lub nie ma prawa pamiętać pana Józefa, bo zwyczajnie jest "smarkiem" i się mądruje, bo Adaś dał mu etat po znajomości z tatusiem./
      • janiuniu1954 Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... 23.02.11, 21:44
        Powinieneś nazywać się Edward Brudny!
        • Gość: blablabla Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: *.org 23.02.11, 22:21
          a ty jebaniuniu
        • Gość: Justyna Re: Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia ban IP: 213.192.73.* 24.02.11, 07:06
          Albo Bundy.
      • Gość: darek183 Szkoda, że Kowalczyk nie może jakimś lekiem popraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 22:36
        poprawić wydolności o 20%. Wtedy pojedynek z Bjoergen byłby sprawiedliwy.
        • maz-48 Re: Szkoda, że Kowalczyk nie może jakimś lekiem p 24.02.11, 00:15
          Oto do czego doprowadza pomyłka (kto wie, czy nie celowa) w tłumaczeniu. Bjoergen w tym wywiadzie nie mówiła, że ten lek poprawia jej wydolność o 20, czy 30%, tylko, że o tyle jej spadła w wyniku astmy!
          Prawie brzmi tak samo, a jaką robi różnicę...
      • Gość: jolka Narciarskie MŚ. Budny: Kowalczyk popełnia banal... IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.11, 10:20
        Z tego Pana aż kipi zazdrością. To nie on ja przygotował. Ponadto wypowiada się (wcześniej )też o jej łyżwie - to bardzo ciekawe zwłaszcza, ze on Łuszczka nigdy łyżwą nie nauczył jeździć. Pan wyraźnie jest napastliwy i mało wiarygodny. A sukcesy z Łuszczkiem to chyba inna epoka w biegach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka