Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wstyd, że jestem Polakiem...

09.03.02, 11:50
    Wiem, że niepowinno się tak mówić, ale po tym co robili polscy "kibice" w
    Harachowie - brakuje słów...
    Mieliśmy nadzieje, że zachowania z polskich stadionów piłkarskich nie przeniosą
    się na szkocznie, ale stało się. Dobrze, że na skoczniach nie ma krzesełek, bo
    one też poleciałyby w Hannawalda. Ciekawe jakie będą komentarze na temat
    polskich "kibiców" w prasie niemiekiej? Nie dziwćie się, jak nazwą nas krajem
    chamów - zasłużyliśmy!
    Obserwuj wątek
      • socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... 09.03.02, 12:11
        I jeszcze się tłumaczymy, że odpowiadamy chamskim zachowaniem na chamskie
        zachowanie...
        Lepiej już nic nie mowmy, i tak się nam oberwie...
        • Gość: Polak To się wynieś na księżyc ,ty nie jesteś Polakiem. IP: 192.168.3.* 15.03.02, 16:07
          Umiarru trochę ,Panowie ,umiaru.
      • Gość: onlina Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.02, 12:16
        przeczytaj sobie moj komentarz do "debil hess". oczywiscie, nie ladnie
        zachowuja sie "polskie masy" ale przy tym co prezentuja "niemieckie elitki" (np
        hess) to naprawde dziecinada. bylam tu dlugo i bywam, dlatego wiem co mowie.
        • Gość: Jos Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 09.03.02, 12:32
          Gość portalu: onlina napisał(a):

> przeczytaj sobie moj komentarz do "debil hess". oczywiscie, nie ladnie
          > zachowuja sie "polskie masy" ale przy tym co prezentuja "niemieckie elitki" (np
          >
          > hess) to naprawde dziecinada. bylam tu dlugo i bywam, dlatego wiem co mowie.

Zglosiles(as) sie juz po odszkodowanie ,za straty moralne?
          • Gość: onlina Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.02, 12:39
            ha ha ha, ale dowcipny
            • boogienights Re: Wstyd, że jestem Polakiem... 10.03.02, 13:25
              Biedaku, ale musisz cierpiec w tym Reichu. Pewnie SS trzyma cie tam sila. Istny z ciebie Chrystus i meczennik narodow - jak i Polska.
          • Gość: Byłam ta Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.telan.pl 11.03.02, 19:55
            Byłam waHarrachovie na MS i uważm że zachowanie NIeKTÓRYCHbyło naprawdę podłe
            ale mówienie że wszyscy kibice dali takie świadectwonaprwdę mnie obraża. Wielu
            z nas biło brawo Haniiemu i Kibicowało mu wię proszę nie generalizujcie.!!!!
            • droch Re: Wstyd, że jestem Polakiem... 12.03.02, 14:33
              A ja powiem to tak.
              Bylem w Harrachovie, ale stalem po drugiej stronie zeskoku, nie tam, gdzie
              przebiegal wyciag.
              Widze wypowiedzi, ze to tylko 30 chuliganow rzucalo. G...o prawda! A co robilo
              te kilkanascie tysiecy Polakow, ktorzy tam stali i patrzyli? Jakos nie
              slyszalem, zeby ktos czynnie przeciwstawil sie pijanemu buractwu. Gardze takimi
              biernymi widzami: to tak, jakby w parku gwalcono dziewczyne, a tlum by to
              ogladal i komentowal "no, nie, gwalt to lekka przesada". I palcem w bucie nie
              kiwnal - jest wiec w gruncie rzeczy taki sam.
              Piszecie, ze Hannavald prowokowal. Wiecie, co? Powinien zdjac gacie i odlac sie
              z gory na glowy. Moze to otrzeziloby niektorych.
              Trzeba byc wielkim twardzielem, zeby rzucac w bezbronnego "wroga", prawda? A
              jesli przez to Adam Malysz kiedys doswiadczy podobnego zachowania? A jesli
              dojdzie kiedys do palowania pod skocznia? Fajna taka zadyma, no nie?
              Gdybym byl pod wyciagiem, to mysle, ze polalaby sie krew: albo ja dostalbym w
              morde, albo tlum roznioslby DEBILI. DEBILI z polskimi flagami. A tak czulem
              sie, jakby rzucano w Malysza.
              Moim skromnym zdaniem, te sniezki to przejaw zwyklego bandytyzmu. Wczoraj
              gwizdy, dzis sniezki, jutro kamienie, a pojutrze pistolety. Przesada? Alez
              skad, precedens juz byl (mecz Wisly Krakow). Proponuje, aby na nastepnych
              zawodach pojawil sie plakat "Placimy za glowe chuligana - cala lub uszkodzona.
              Cena: 4 butelki wodki". Ciekawe, czy ktos wtedy podskoczy...
        • Gość: walbrzyc Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.ae.poznan.pl 11.03.02, 16:23
          Bylem tam w niedziele. Bawilem sie swietnie razem z niemieckimi kibicami. Nie
          slyszalem ani jednego wyzwiska, 2 sniezki, 4 pijanych Polakow i 2 Niemcow.
          Atmosfera na trybunach byla przyjacielska i wspaniala.
          • Gość: rura Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 14:29
            wstyd mi za tego co mu jest wstyd (chociaż nie wiem dlaczego?)
      • Gość: siano Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 12:35
        Racja. Zasłużyliśmy na wszystko co o nas napiszą. Przyjmijmy z pokorą i
        wykorzeńmy to z naszego społeczeństwa! Takie wybryki psują całą radość ze
        skoków.... :(

Pozdrawiam
        siano
      • Gość: Przemek Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 12:44
        Myślałem, że nigdy w życiu czegoś takiego nie powiem i nie napiszę. Ale jak to
        mówią "Nigdy nie mów nigdy więcej.". Też od dzisiaj się wstydzę, że jestem
        Polakiem. Oglądam to w telewizji i brak mi słów. Można kogoś nie lubić, ale są
        pewne granice. Proponuję od dzisiaj przed każdymi zawodami o PŚ w Skokach
        Narciarskich sprawdzać paszporty i poprostu Polaków nie wpuszczać. Wszystkich
        bez wyjątku. Trudno, musimy ponieść konsekwencje tego co się dzisiaj stało i
        dzieje. A o konkursach w Zakopanem zapomnijmy!
        • Gość: kostor WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.03.02, 12:50
          WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE BURAKI, A NIE ZA TO ŻE JESTEŚCIE POLAKAMI. to że paru
          idiotów rzucało w hannavalda śnieżkami jest godne potępienia, ale wstydzić się
          z własnej narodowości, ze wzgledu na paru debili jest żałosne. takimi txtami
          pozwalacie takim prostakom jak hess i hannavald uorólniać zachowania kilku
          idiotów na cały naród. WSTYD!!!!!
          • Gość: socoow Re: WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE... IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 12:53
            to zrobili Polacy, jestem Polakiem i wstydzę się, że zrobili to moi rodacy...
          • Gość: Przemek Re: WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 12:57
            Buraka właśnie poznaje się po takich tekstach.
          • danone Re: WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE... 09.03.02, 13:51
            Gość portalu: kostor napisał(a):

> WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE BURAKI, A NIE ZA TO ŻE JESTEŚCIE POLAKAMI. to że paru
            > idiotów rzucało w hannavalda śnieżkami jest godne potępienia, ale wstydzić się
            > z własnej narodowości, ze wzgledu na paru debili jest żałosne. takimi txtami
            > pozwalacie takim prostakom jak hess i hannavald uorólniać zachowania kilku
            > idiotów na cały naród. WSTYD!!!!!

Wiedz o tym,Buraku,ze zachowanie jednostki wplywa na opinie ogulu.
            Jezeli tego nie rozumiesz,to zle.Pisza o nas tak jak nas widza.
            I mozesz sie oburzac,ale wlasnie zachowanie tych idiotow wyrabia
            opinie o Polakach za granica.A ty nie baw sie w polityke,i nie
            piepsz o narodowosci,gdy chodzi o chamstwo krajanow.
            • Gość: macias Re: WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 15:35
              danone napisał(a):

> Wiedz o tym,Buraku,ze zachowanie jednostki wplywa na opinie ogulu.

Po pierwsze: "ogółu", a po drugie: tylko w mniemaniu - co tu duzo mowic -
              durniow, ktorzy karmia sie steerotypami. Sven i Reinchard pokazali juz
              dostatecznie wiele razy, za jakich smieci nas uwazaja... to ciekawe, ze smiecie
              obrzucaly ich sniegiem - jakies anomalia?

> Jezeli tego nie rozumiesz,to zle.Pisza o nas tak jak nas widza.

Ciekawe, ze nie pisza o swoich pupilach tak, jak ich widza.

> I mozesz sie oburzac,ale wlasnie zachowanie tych idiotow wyrabia
              > opinie o Polakach za granica.

Jak juz pisalem - jesli ktos na podstawie paru kulek snieznych od kilku debili
              wyrobi sobie o mnie jako o Polaku zdanie, to jest dla mnie idiota i nie mam
              zamiaru sie z nim zadawac. Tobie tez polecam, a nie polecam wstydzenia sie
              wlasnej narodowosci, bo to zenujace...
            • Gość: kostor Re: WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.03.02, 22:13
              jeżeli zachowanie jednostki wpływa na opinię ogółu to to właśnie jest źle i
              jeszcze gorzej jeżeli tego nie rozumiesz,
              takie myślenie (uogólnienia) powoduje tworzenie się stereotypów, jednej z
              najgorszych wad ludzkości, stereotypy rodzą nietolerancję, a nietolerancja
              prowadzi do do dyskryminacji(np. kontekscie rasowym, narodowym, czy też
              kulturalnym)
              tak jak napisałem wcześniej zachowanie tych debili jest godne potępienia, ale
              nie jest powodem do wstydu z własnej narodowości. można się wstydzić za nich, a
              nie z tego ze jesteś Polakiem. inaczej mówiąc wstydź się za to że oni są
              Polakami, a nie za to że ty nim jesteś. dlaczego? bo to oni, a nie ty przynoszą
              wstyd twojemu krajowi.
              gdybym się tu bawił w politykę to napewno słowo narodowość nie byłoby
              najistotniejsze...
              • Gość: AVE Re: WSTYDŹCIE SIĘ ZA SIEBIE... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 11:08
                Akurat walka toczy się o co innego. Nie chodzi już o ten czy inny konkurs
                konkretnie .Chodzi o to czy wszyscy nasi kibice są w stanie wyzbyć się pewnych
                barbarzyńskich nawyków.
                Początek w zeszłym roku w Harrachovie.Małysz zaczął odnosić sukcesy, a na
                trybunach skoczni pojawiło się nowe plemię ,zaciekle dopingujące swego idola,
                notabene dotenczas ignorowanego.I właśnie z takim wdziękiem nuworyszów
                (obrazowe Schmitt to parówa) zaczęło objeżdżać skocznie. Światek
                narciarski ,dotychczas w spokoju przeżywający wzloty i upadki raczej nie był
                przygotowany na taką inwazję. Wypadało mieć nadzieję ,że wraz zpopularyzacją
                skoków nie będzie się trzeba tłumaczyć z czyichś grzechów.I co?
                Im dalej od Polski tym rzeczywiście publiczność A.M. jest bardziej cywilizowana.
                Im bliżej granic ojczyzny tym komentatorzy coraz bardziej nerwowo reagują na to
                co dzieje się na trybunach( szczyt ekwilibrystyki red. Szaranowicz przedstawił
                przeciagłe wycie trybun na wielkiej krokwi jako burze braw dla Hannawalda).
                Gwizdy gwizdami(chociaż z rzadka słyszane wcześniej na skoczniach), ale nasi
                dzielni bojownicy poszli dalej-śniegowe kulki pyszna zabawa .
                Nie oszukujmy się, tak naprawdę Hannawald tym podpadł naszym kibicom ,że
                ośmielił się być lepszym od Małysza .Taki sam los spotykał w zeszłym roku
                Schitta,(Assmann chyba poczuł co się święci bo się chowa i nie wygrywa),i taki
                sam los spotka każdego kto z Małyszem powalczy.Ale narciarski światek jest
                cierpliwy: Małysz w końcu przestanie wygrywać, bojówki plemienne wrócą do
                swoich codziennych zajęć ,zostaną polscy kibice którzy ten sport pokochali i
                wszystko potoczy się równie spokojnie jak przed owym pamiętnym 2001 rokiem.
        • Gość: xamel proponuje ze wstydu przestac oddychac IP: *.nowy-targ.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 19:14
          no bo tak - wstyd Wam za paru Polakow ze jestescie Polakami
          ale polacy to europejczycy - wiec powinno byc wam wsty ze jestescie
          europejczykami
          ale zaraz zaraz - europejczyk tez czlowiek - wiec wstydzmy sie ze jestemy
          ludzmi !!!
          ale ludzie to istoty zywe - wiec wstydzmy sie ze jestesmy istotami zywymi - i
          przestanmy oddychac
          a najlepiej zacznijmy sie jeszcze za nich biczowac i nalozmy na siebie kare
          wieksza (ciekawe czy ktos wie o co chodzi:-)

proponuje rowniez zbiorowe samobojstwo wszystkich Polakow bo sa wsrod nas
          mordercy i gwalciciele nie mowiac o zlodziejach i innych wrogich elementach

ja nie mam sie czego wstydzic - bycie Polakiem to nie byle co !
          a kazda nacja ma swoje czarne owce - to nie powod do zbiorowej rozpaczy
      • Gość: socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 12:51
        nawet dobrze, że Hannawald wygrał, bo przynajmniej nie będą mówić, że
        przeszkodzili mu kibice...
        Brawo Hanni!
        a Małysza szkoda... ale się nie martwię, i tak Małysz wygra Puchar Świata!
      • Gość: anzelmo Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.metronet.pl 09.03.02, 13:18
        Ja kiedys rzucilem w kolege sniezka - wstyd mi ze jestem Polakiem.

ps.pierdolnij sie w leb kolego zakladajacy watek
        • Gość: socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 13:37
          szkoda słów
          • Gość: anzelmo Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.metronet.pl 09.03.02, 13:43
            to zamknij chape pajacu - i zmien obywatelstwo
            • socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... 09.03.02, 15:06
              ?
      • marcini Re: Wstyd, że jestem Polakiem... 09.03.02, 13:26
        Przez taką bandę debili Europa kreuje sobie obraz Polski - narodu
        zakompleksieńców i debili. A wszystko przez kilkudziesięciu (kilkuset)
        pijaczków i idiotów. Czy na to naprawdę nie ma lekarstwa? Widzowie RTL-u mieli
        czas napawać się widokiem Hannawalda obrzucanego śniegiem. Też mnie wkurwia ten
        koleś za prowokacyjne gesty, ale nikogo nie uprawnia to do takich reakcji.
      • Gość: Edek Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.lublin.pl 09.03.02, 13:29
        wyjezdzaj z Polski, zmien obywatelsto i ciesz sie zyciem
        • Gość: Kosa Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.acn.waw.pl 09.03.02, 13:35
          Gość portalu: Edek napisał(a):

> wyjezdzaj z Polski, zmien obywatelsto i ciesz sie zyciem

Jak tolerujesz takie zachowanie ,to Ty wyjeżdżaj z Polski najlepiej do Nigerii
          gdzie w imieniu prawa rzuca się kamieniami...ekscytujące???
          • Gość: Edek Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.lublin.pl 09.03.02, 13:40
            stary co Ty bredzisz? Mam sie wstydzic ze jestem polakiem bo ktos tam rzucil w
            niemca sniezka? Idzcie sie wszyscy leczyc
            • Gość: Kosa Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.acn.waw.pl 09.03.02, 20:40
              To co ,dopiero jak dostaniesz w ryj od drugiego rodaka to przejżysz w jakim
              kraju żyjesz? Bawi Cię przemoc uprawiana przez kibiców z rozwiniętymi flagami
              naszego kraju. Świat na to patrzy ,co najmniej 100mln i można się nie
              wstydzić????!
              Pozdrawiam.
              • Gość: kostor Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.03.02, 22:22
                ja dostałem nie raz w ryj za to żę według kogoś (czytaj nazi-skinheadów) jestem
                nieprawidłowym Polakiem i momo to jestem dumny z tego że jestem polakiem. ja
                wstydu Polsce nie przynoszę...
              • Gość: Mi Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.pl 10.03.02, 21:30
                Możesz się wstydzić za ich zachowanie, jeśli za nie czujesz się odpowiedzialny.
                Ale to, że paru kretynów zachowało się idiotycznie, nie jest powodem do
                wyrzekania się swojej narodowości i wstydu za własny Kraj! Jeśli wstydzisz się,
                że jesteś Polakiem, to znaczy, że nie jesteś w ogóle godzien tego miana!!!
                Uważam, że zachowanie pseudokibiców było ohydne, ale nie oni są wyznacznikiem
                kultury naszego Państwa. Jeśli sądzisz inaczej, to uważam, że jesteś
                nienormalny. Od takiego uogólniania do nietolerancji i faszyzmu już tylko jeden
                krok! Zastanów się, co piszesz!!!! Tak właśni rodzą się stereotypy. Skoro
                oceniasz cały naród po zachowaniu grupki pseudokibiców, to co Ty myślisz o
                Niemcach na przykład?? Że to naziści i mordercy?? Trochę zastanowienia
                proponuję!!!
                pozdrawiam!
                • Gość: seth Przepros...... IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 13.03.02, 11:21
                  Jest ci wstyd ze jestes Polakiem????????? Powiedz to durniu milionom ludzi
                  ktorzy zgineli bys mogl nim byc
        • Gość: socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 13:44
          Wiem, ze najprościej jest uciekać, i tak byś pewnie ty zrobił, ale ja bym
          chciał, żeby to "kibice" byli kibicami, a nie chuliganami, tu u nas, w naszej
          Polsce.
          Jestem Polakiem, cieszę sie z tego, ale w tym wypadku jest mi wstyd i nie
          posądzajcie mnie, że nie jestem patryiotą (a z tego to wynika).
          Patryiotyzm to nie ślepe zgadzanie się na wszystko co robią Polacy...

• Gość: Edek Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.lublin.pl 09.03.02, 13:50
            Gość portalu: socoow napisał(a):

> Wiem, ze najprościej jest uciekać, i tak byś pewnie ty zrobił ...
            baa ... nie tylko bym to zrobil ale jak tylko zobaczylem jak tego niemca
            obrzucaja zaczalem pakowac walizki. Jutro wylatuje i nigdy nie wracam ....ha ha ha

> ale ja bym
            > chciał, żeby to "kibice" byli kibicami, a nie chuliganami, tu u nas, w naszej
            > Polsce.

Ja tez bym wolal zeby nie bylo chuliganow ale jest jak jest. Im kraj biedniejszy
            tym dzicz wieksza.

> Jestem Polakiem, cieszę sie z tego, ale w tym wypadku jest mi wstyd i nie
            > posądzajcie mnie, że nie jestem patryiotą (a z tego to wynika).
            > Patryiotyzm to nie ślepe zgadzanie się na wszystko co robią Polacy...
            >

A mi nie wstyd bo niby dlaczego?

• Gość: Vespa Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.02, 13:51
            Po MS w pilce noznej we Francji w 1998 roku nie slyszalam zeby Niemcy wstydzili
            sie, ze sa niemcami. Mozna sie wstydzic za grupe pseudokibicow a nie za
            przynaleznosc do jakiejs nacji.
            • Gość: socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 13:55
              Ta grupa pseudokibiców to Polacy, a postawa taka jak twoja, to dowód na to, że
              pół polski rzuciło by w Hannawalda śnieżką, gdyby tylko miało okazję i tego się
              wstydzę.
              Problem w Polsce polega na tym, że każdy zwala winę na innego. To nie jest wina
              tylko tych pseudokibiców, to wina całej Polski, także moja i twoja...
              • Gość: Edek Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.lublin.pl 09.03.02, 14:00
                > Ta grupa pseudokibiców to Polacy, a postawa taka jak twoja, to dowód na to, że
                > pół polski rzuciło by w Hannawalda śnieżką, gdyby tylko miało okazję i tego się
                > wstydzę.

Typowo polska postawa. Lizac dupsko kazdem, a lizani i tak nas olewaja ...
                > Problem w Polsce polega na tym, że każdy zwala winę na innego. To nie jest wina
                >
                > tylko tych pseudokibiców, to wina całej Polski, także moja i twoja...

Jestem niewinny

• Gość: Kosa Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.acn.waw.pl 09.03.02, 20:52

> Typowo polska postawa. Lizac dupsko kazdem, a lizani i tak nas olewaja ...
                  >
                  Z historii to chyba miałeś słabe stopnie, typowa polska postawa to nie jak
                  powiedziałeś lizać d...,wręcz przeciwnie. Typowa postawa to zadzierać ze
                  wszystkimio co się da i gdzie się da. Bo Polak musi być odważny i widoczny
                  (niektórzy mówią sławny). Dla sławy i głupoty Polak potrafi oddać życie.
                  Tacy jesteśmy!!!!

>
                  > Jestem niewinny
                  >

• Gość: SZWED odpwidzialnosc grupowa! IP: *.telia.com 09.03.02, 22:09
                  Nie wszyscy nimcy byli nazistami,nie wszyscy szwdzi nie lubia polakow a i tak
                  sie mowi "wstydze si ze jestem szwededem po meczu z bialorusia
                • socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... 10.03.02, 14:31
                  powiedziałeś >jestem niewinny
                  ?
              • Gość: Vespa Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.02, 14:03

> Ta grupa pseudokibiców to Polacy, a postawa taka jak twoja, to dowód na to, że
                > pół polski rzuciło by w Hannawalda śnieżką, gdyby tylko miało okazję i tego się
                >
                > wstydzę.
                > Problem w Polsce polega na tym, że każdy zwala winę na innego. To nie jest wina
                >
                > tylko tych pseudokibiców, to wina całej Polski, także moja i twoja...

Nie utozsamiam sie z pseudokibicami i nie mam ochoty rzucac czymkolwiek w
                sportowcow. Nie czuje sie wiec niczemu winna. Na sporcie swiat sie nie konczy i
                nie mozna uogolniac, ze wszyscy polacy to chamy pijaki i brudasy.Sa ludzie i
                ludzie.
              • Gość: Mi Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.pl 10.03.02, 21:39
                To nie jest wina ani moja, ani Twoja (no, chyba że rzucałeś śnieżkami w
                Hannawalda).
                Co Ty faszystą jesteś, czy jak??? Wiesz, kto propagował odpowiedzialność
                zbiorową?? Adolf Hitler!!!! Zastanów się nad tym, co piszesz. Możesz się
                wstydzić, że tak zachowywali się Polacy, ale nie jest to powód do wyrzekania
                się swojego Kraju, narodowości, czy obarczania winą za to wszystkich Polaków.
                Bo nie wszyscy Polacy - ani nawet nie ich większość - się tak zachowywali.
                Niech się wstydzą i przepraszają ci, którzy to robili. Oni ponoszą za to
                odpowiedzialność, nie my! My nie mamy raczej większego wpływu na to, co ci
                ludzie robią, prawda?? Każdy niech zwraca uwagę na to przede wszystkim, jak SAM
                sie zachowuje i czym są JEGO czyny, a potem krytykuje i naprawia innych.
                Nie należy pochwalać takiego zachowania, trzeba je piętnować, ale nie można
                obarczać odpowiedzialnością WSZYSTKICH POLAKÓW! To jest faszyzm!!

pozdrawiam!
                • Gość: karolka Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: 150.254.102.* 21.03.02, 11:38
                  Wiem, że od czasu konkursu na czeskiej skoczni upłynęlo trochę czasu, wszystko
                  wydaje się byćjuż odległą przeszłością, ale postanowiłam wypowiedzieć sie
                  odnośnie zachowania polskich kibiców. Byłam na skokach już od piątku, mimo
                  okropmej aury atmosfera była wspaniała, polscy kibice zachowywali sie naprawdę
                  super. A potem ta feralna sobota, pijani ludzie, wyzwiska pod adresem nie tylko
                  niemieckich zawodników. Byłam naprawdę rozczarowna zachowaniem wielu Polaków.
                  Natomiast rzucanie śniegiem, puszkami, kamieniami w Svena Hannavalda
                  ugruntowało mnie w przekonaniu, żę polacy nie potrafia pić, że alkohol
                  wypijany wtakich ilościach jest zabójczy dla ich komóerk mózgowych! Miałam
                  koazję porozmawiać z niemieckimi kibicami na temat polskich kibiców, widziałam
                  w ich oczach zdegustowanie i rodzaj zniecierpliwienia z powodu wybryków
                  pijanych Polaków! powiem szcerze, wcale im sie nie dziwię, jak ktoś nie umioe
                  przegrywć, niech zrezygnuję z takich imprez!
            • Gość: Jos Re: IP: *.proxy.aol.com 09.03.02, 14:04
              Gość portalu: Vespa napisał(a):

> Po MS w pilce noznej we Francji w 1998 roku nie slyszalam zeby Niemcy wstydzili
              >
              > sie, ze sa niemcami. Mozna sie wstydzic za grupe pseudokibicow a nie za
              > przynaleznosc do jakiejs nacji.

Siedzisz w Niemczech i nic nie wiesz ze z tego powodu chciano Niemcow
              z mistrzostw wycofac.Do dzisiaj obowiazuje zakaz wyjazdu huliganow na
              mecze pilkarskie za granica i odbieranie im paszportow .
              Napewno nie zrobiono tego z powodu narodowej dumy.
              W przyszlosci prosze trzymac sie faktow.
              • Gość: Vespa Re: IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.02, 14:12
                Gość portalu: Jos napisał(a):

> Gość portalu: Vespa napisał(a):
                >
                > > Po MS w pilce noznej we Francji w 1998 roku nie slyszalam zeby Niemcy wsty
                > dzili
                > >
                > > sie, ze sa niemcami. Mozna sie wstydzic za grupe pseudokibicow a nie za
                > > przynaleznosc do jakiejs nacji.
                >
                > Siedzisz w Niemczech i nic nie wiesz ze z tego powodu chciano Niemcow
                > z mistrzostw wycofac.Do dzisiaj obowiazuje zakaz wyjazdu huliganow na
                > mecze pilkarskie za granica i odbieranie im paszportow .
                > Napewno nie zrobiono tego z powodu narodowej dumy.
                > W przyszlosci prosze trzymac sie faktow.

Nie chodzilo mi o zakazy, czy wycofywanie druzyny z mistrzostw, tylko o poczucie
                winy u normalnych ludzi. Takich jak my. Pewnie, ze nie bylo milo, ale nikt z tego
                powodu nie chcial zmieniac obywatelstwa, czy chodzil po ulicy ze spuszczona glowa.
                Jest mi przykro, ze tak sie dzisiaj stalo,ale gdy mnie ktos spyta jakiej jestem
                narodowosci,to nie bede sie wstydzila powiedziec, ze polskiej.
                • Gość: socoow Re: IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 14:18
                  więc nie rozumiem o co Ci chodzi, przecież ja też nie będe ukrywał, że jestem
                  Polakiem, nie będe chodził ze spuszczoną głową, ale nie zmienia to faktu, że
                  jest mi wstyd...
                  Żałuje tego co się stało, bo nie wiem, czy mamy jakiesz szanse na puchar w
                  Zakopanym w przyszłym roku...
                  • Gość: Vespa Re: IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.02, 14:22

> więc nie rozumiem o co Ci chodzi, przecież ja też nie będe ukrywał, że jestem
                    > Polakiem, nie będe chodził ze spuszczoną głową, ale nie zmienia to faktu, że
                    > jest mi wstyd...
                    > Żałuje tego co się stało, bo nie wiem, czy mamy jakiesz szanse na puchar w
                    > Zakopanym w przyszłym roku...

Mnie jest po prostu przykro.
                    A teraz lece robic obiad.

Pozdrawiam i zycze milego dnia.
                    Vespa
          • Gość: anzelmo Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.metronet.pl 09.03.02, 13:51
            nie jestes "patryiota", tylko idyiota
            • Gość: socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 13:56
              skoro tak uważasz to twoja sprawa, ale trochę dziwnie oceniać kogoś, jeśli się
              nawet nie znamy...
      • Gość: socoow Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 14:42
        Na niemieckiej stronie jest już oczywiśćie informacja, że: Sven Hannawald
        został zaatakowany przez polskich kibiców...
        szybko
        nieźle sie zaczyna
      • socoow Co będzie jutro? 09.03.02, 15:22
        Nie zapominajmy. ze jutro też jest konkurs. Mam nadzieję, ze polscy "kibice"
        nie roznisą skoczni, jeżeli Małysz skoczy tak jak dzisiaj.
        Jeżeli piłkarskie obyczaje przeniosą się całkowicie na skocznie, to jutro
        zobaczymy nie tylko latające śnieżki i race, ale polecą kamienie i deski...
        Czy jest jakaś szansa żeby to zatrzymać bez zakazywania wejścia na skocznie
        polskim "kibicom"? Przypomnijcie sobie skoki przed najazdem Polaków, to były
        piękne czasy...
        • Gość: ja do socoow IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 16:04
          ja po prostu uwielbiam ten sport i też ogromnie żałuję, że chyba koniec z tą
          atmosferą. Sport moze być piekny i takie byly jeszcze do niedawna skoki.
          Rzeczywiście- dopóki nie przyszli Polacy. Głupio mi, jako Polce, z powodu tego
          co się dzisiaj stało. Znam masę ludzi w Polsce, którzy kibicują Niemcom, Finom,
          Ausr., etc., więc dlaczego teraz cały naród ma być oceniany negatywnie przez
          jakąś grupkę "kibiców"???
          Możliwe, że Polacy jutro nie przyjdą pod skocznię. Albo przyjdą, żeby jeszcze
          bardziej "pokazać" Hannawaldowi. Swoją drogą-nieźle się dzisiaj wkurzył...Nie
          dziwię mu się.
          • Gość: socoow Re: do socoow IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 16:27
            racja, dzięki
          • kubasa lament 09.03.02, 16:45
            nie wylewajcie już krokodylich łez! Na całym świecie pod sport (głównie piłkę)
            podczepiają się różne męty. Tak samo jest w Polsce. U nas największą otoczką
            medialną cieszą się skoki! By je zobaczyć średniozamożna lub po prostu biedna
            dzicz musi jeździć za granicę. Potem mamy takie wypadki, ale nie mówmy że
            będziemy musieli się wstydzić za granicą, bo skoki to marginalna dyscyplina!
            Niech się wstydzą ci co wychowali tak tych debili. Angielscy czy niemieccy
            kibice cieszą się znacznie gorszą sławą, choć u siebie w domu są potulni jak
            baranki.
            pozdr.
            • socoow Re: lament 09.03.02, 17:20
              mam nadzieję, ze nie chcesz, zeby polscy kibice stali się tak popularni jak
              angielscy.
              Mówisz, że nie ma o czym teraz mówić, bo nie jest tak źle. Będzie źle jak nie
              będziemy mówić i potępiać
              • Gość: kubasa Re: lament IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 17:37
                socoow napisał(a):

> mam nadzieję, ze nie chcesz, zeby polscy kibice stali się tak popularni jak
                > angielscy.
                > Mówisz, że nie ma o czym teraz mówić, bo nie jest tak źle. Będzie źle jak nie
                > będziemy mówić i potępiać

Bardzo się cieszę ze to potępiasz ale nie lamentuj! Dzicz jest wszędzie a u nas
                ujawnia się pod spokojnymi skoczniami. Trudno. A twoje słowa przemiawają do nich
                jak poezja Elliota.
                pzodr.
      • Gość: Penner Mój kolega Skin trafił kulą śnieżną w Hannavalda! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 16:55
        Jestem z niego bardzo dumny! To mój najlepszy przyjaciel. podziwiam go za to co
        zrobił. Dla mnie jest on Idolem wręcz Bogiem!!!
        • socoow Re: Mój kolega Skin trafił kulą śnieżną w Hannavalda! 09.03.02, 16:59
          mam nadzieję, ze zartujesz, a jak nie to...
          szkoda słów
        • boogienights Re: Mój kolega Skin trafił kulą śnieżną w Hannavalda! 10.03.02, 13:39
          > Jestem z niego bardzo dumny! To mój najlepszy przyjaciel. podziwiam go za to co
          > zrobił. Dla mnie jest on Idolem wręcz Bogiem!!!

To świetnie. Teraz w nagrodę idź zrób mu... err, *dobrze*. Tak jak to wy, dzielni męscy skini, robicie zwyczajowo między sobą.
        • Gość: Apasz Re: Mój kolega Skin trafił kulą śnieżną w Hannavalda! IP: 195.205.73.* 11.03.02, 09:24
          No to GIT , pozdrawiam ! Jebac krzyzakow !
        • Gość: AVE Re: Mój kolega Skin trafił kulą śnieżną w Hannavalda! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 11:14
          Powinniście mu przyznać order Śnieżnego Bałwanka ,dla zasłużonych w potyczkach
          na śnieżne kulki.
        • Gość: andrzej Każdy ma takiego boga, na jakiego go stać IP: *.chello.pl 12.03.02, 17:56
          Gość portalu: Penner napisał(a):

> Jestem z niego bardzo dumny! To mój najlepszy przyjaciel. podziwiam go za to co
          >
          > zrobił. Dla mnie jest on Idolem wręcz Bogiem!!!

Zdecyduj się: idolem, czy Bogiem! Te dwa słowa to są antonimy: "idol" znaczy
          tyle, co "bałwan", fałszywe bóstwo. (Jeśli nie wiesz, koniu, co to antonim, to
          zapytaj swego boga - powinien być wszechwiedzący...) W obu przypadkach byłby to
          zresztą kult dość tandetny, no ale każdy ma takiego boga, na jakiego go stać.

Pozdrawiam i życzę dużo smacznego siana.
          andrzej
        • Gość: swerdnik czemu nie trafił buraka w głowe??!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 12:21
          nie nawidze niemieckiej świni w postaci hannawalda. szkoda że mu sie nic nie
          stało
      • Gość: jw Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.acn.waw.pl 09.03.02, 17:32
        Co sie tak przejmujesz reakcją niemieckich mediów. Pamiętasz jak niemieccy
        chuligani pobili francuskiego policjanta? To są prawdziwi bandyci i nikt w
        Europie ich nie lubi. Mam w d... wszystkich Niemców i ich zdanie na temat
        Polski i Polaków. Trochę własnej godności. Kto jak kto,ale oni nie mają prawa
        nas pouczać.
        • Gość: kostor Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.03.02, 22:30
          co to znaczy oni, niemcy??? mają takie same prawo pouczać tych debili jak my
          czy obywatele zimbabwe, nie mają natomiast prawa pouczać nas jako Polaków...
        • danone Re: Wstyd, że jestem Polakiem... 09.03.02, 22:33
          Gość portalu: jw napisał(a):

> Co sie tak przejmujesz reakcją niemieckich mediów. Pamiętasz jak niemieccy
          > chuligani pobili francuskiego policjanta? To są prawdziwi bandyci i nikt w
          > Europie ich nie lubi. Mam w d... wszystkich Niemców i ich zdanie na temat
          > Polski i Polaków. Trochę własnej godności. Kto jak kto,ale oni nie mają prawa
          > nas pouczać.

Gdzie masz Niemcow to twoja prywatna sprawa.
          Ale nie mieszaj godnosci Polakow,ze soim szowinizmem.
      • Gość: Feniks Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.morag.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 17:35
        Widać, że wiekszość z wypowiadających się tutaj osób nagle otrząsnęła się ze
        snu o kulturze i elegancji polskich kibiców bo zobaczyli wreszcie co naprawdę
        dzieje się na obiektach sportowych. Lepiej późno niż wcale - proponuje teraz
        iść na mecz piłki nożnej, do hali sportowej np. na mecz PLK mężczyzn. Boli bo
        poszło w świat! Pewnie że boli, tylko jak do tej pory media mówią, mówią, mówią
        a my słuchamy, słuchamy, słuchamy... i co i nic! Dziadostwo jest dziadostwo i
        tyle możemy.
        • Gość: jw Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.acn.waw.pl 09.03.02, 18:24
          to zmień narodowość, jedz do Niemiec
          • Gość: Feniks Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.morag.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 20:01
            Nie mieszaj proszę spraw kultury osobistej do swoich narodowościowych poglądów.
            A jeśli nie wiesz o czym piszę to sam pewnie jesteś psudokibicem lub
            pasibrzuchem który o sporcie tyle wie ile zje - przed telewizorem lub radiem
            oczywiście.
      • ellivia Re: Wstyd, że jestem Polakiem... 09.03.02, 20:14
        socoow napisał(a):

> Wiem, że niepowinno się tak mówić, ale po tym co robili polscy "kibice" w
        > Harachowie - brakuje słów...

to nie byli kibice to byli debile i tylko przykro,że wszyscy Polacy zostana
        odebrani jako chamy, dzikusy i pijacy. Zreszta i tak nie mamy dobrej opinii :(
        >Nie dziwćie się, jak nazwą nas krajem
        > chamów - zasłużyliśmy!
        tak a jesli zdarzy mi się pojechac do Niemiec to powiem "well, i don't undersand
        i'm from New Zeland ;)
      • Gość: socoow I to jest nasz problem IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 09.03.02, 21:22
        Jeden z uczestników tego forum (nie powiem kto, bo będzie się cieszył) chwali
        się, ze jego kolega trafił Hannawalda kulką. Jest z niego dumny i chce go
        naśladować.
        Kiedyś nikomu nie przyszło do głowy, żeby zabić taksówkarza, kiedy tak się
        stało media nagłośniły całą sprawę, opowiedziały ze szczególami jak do tego
        doszło i zabójstw taksówkarzy było kilkanaście...
        Nie, nie porównuje rzucania kulkami śniegu do zabijania, ale mechanizm jest
        podobny. Media nagłaśniają sprawę, taka osoba, która trafiła kulką czuje się
        sławna i doceniona. Wiem, ze jest to sława zła i raczej chańbiąca, jednak
        sława. Dla takiego chuligana jest to powód do dumy. Później pseudokibice mogą
        się chwalić: byłem na tym stadionie, gdy się palił, rzuciłem krzesełkiem w
        sędziego, albo kopnąłem policjanta... głupie nie? ale prawdziwe.
        Chuligani to przecież ludzie krótko mówiać głupi.
        Jutro radziłbym więc Hannawaldowi, zeby założył ochraniacze, albo w ogóle nie
        wjeżdżał na górę... jutro na skoczni oprócz Mistrzostw Świata będą też drugie
        zawody: kto trafi więcej skoczków. A jak chuliganom znudzi się trafianie do
        wjeżdżających wyciągiem, to będą rzucać do nich podczas lotu...
        Smutne, ale Polacy wymyślili nową konkurencje zimową...
        • ellivia Re: I to jest nasz problem 09.03.02, 22:56

> Kiedyś nikomu nie przyszło do głowy, żeby zabić taksówkarza, kiedy tak się
          > stało media nagłośniły całą sprawę, opowiedziały ze szczególami jak do tego
          > doszło i zabójstw taksówkarzy było kilkanaście...

Ja bym nie zganiała winy na media tylko na glupotę ludzką
          Celem mediów jest informować.Ale jak wiadomo każdy medal ma dwie strony.
          Niektorzy durnie wzoruja sie na tym co ogladaja w tv,zeby własnie zdobyc "sławę"

> Chuligani to przecież ludzie krótko mówiać głupi.

Kiedys widziałam w tv program poswięcony kibicom i pseudokibicom. No i jeden taki
          koles z powybijanymi zębami :" ja za swoj klub mógłbym umrzeć" " bycie kibicem to
          moja religia". Naprawde szok.Glupota co poniektorych ciagle mnie zadziwia :((
          pozdr.
      • Gość: socoow Dobrze, że nie ma konkursu IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 10.03.02, 13:00
        To trochę głupie, ale nawet dobrze, że dzisiejsz konkurs został odwołany.
        Nasi "kibice" odebrali mi całą chęć oglądania skoków...
        • Gość: Crotalus Re: Dobrze, że nie ma konkursu IP: *.pl 10.03.02, 14:59
          Niemcy- faszyści
          Austryjacy- faszyści
          Rosjanie- komuchy i pijacy
          Szwajcarzy- złodzieje pieniędzy żydowskich
          Żydzi- nietolerancyjni nacjonaliści
          Amerykanie- mordercy (najwięcej morderców na świecie, nie licząc Afganistanu)
          Anglicy- aroganckie buraki
          Palestyńczycy- terroryści
          itd.
          • Gość: gregmi No ciekaw jestem IP: 149.99.200.* 10.03.02, 15:42
            ""Kiedys widziałam w tv program poswięcony kibicom i pseudokibicom. No i jeden
            taki koles z powybijanymi zębami :" ja za swoj klub mógłbym umrzeć" " bycie
            kibicem to moja religia". Naprawde szok.Glupota co poniektorych ciagle mnie
            zadziwia""

Jakos nie sadze, by koles tak myslal. I wcale go nie bronie. Raczej smieje sie
            z niego, bo gdyby tak naprawde byc mialo i gdyby kara ostateczna naprawde
            grozila za wybryki chuliganskie, to - zapewniam Was - nikt by tak nie mowil i
            tak sie nie zachowywal. Co wcale nie zaczy, ze do takich kar namawiam. Po
            prostu gowniarz mowi, co slina na jezyk przyniesie. Nie mysli, mozna
            powiedziec. Bralbym to w szerszym kontekscie - a kto go nauczyl myslenia, gdy
            wokol jest, jak jest. Same apele nie pomoga. Trzeba ostro przeciwdzialac. Jak?
            Nie mnie sadzic. Zdaje sie, ze jest w rzadzie i organizacjach kilku facetow, co
            biora za to pieniadze. Do roboty, ludziki. Polskie dusze wymagaja naprawy.

Nic juz nam, Polakom, nie pomoze. Bedzie zapewne tylko gorzej. Szkoda, bo wielu
            Niemcow i nie tylko Niemcow zaczynalo nas, Polakow, lubic. Latwo zepsuc, trudno
            naprawic.
            • Gość: Olek Re: No ciekaw jestem IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 16:29

Faktem jest że kibice nie powinni obrzucać hanię kulkami to było brzydkie.
              Teraz coniektórzy "prawdziwi europejczycy" mają pole do popisu w swoich
              wywodach na temat przypisywnia wszystkim Polakom różnego rodzaju przywar które
              dotyczą ludzi na całym świecie. I nie piszcie że nie należymy do Europy bo od
              dawna w niej jesteśmy. Widziałem tych prawdziwych niemieckich europejczyków na
              majorce tabuny upojonych alkocholem do nieprzytomności, wrzaskliwych na każdym
              kroku zaczepiających ludzi "pełna kultura". Codziennie w Niemczech dochodzi do
              aktów przemocy na emigrantach podpala się ich domy, bije a nawet w niektórych
              przypadkach zabija ale to jest norma przecież to niemieccy europejczycy. W
              każdym kraju znajdują się ludzie którzy uwielbiaja zadymę i nie jest to tylko
              nasza specjalność. Dlatego nie cierpię jak przyklejają naszym wszystkim rodakom
              łatki na każdym kroku a coniektórym z tych "prawdziwych europejczyków" słoma
              z butów wychodzi.
          • Gość: socoow Re: Dobrze, że nie ma konkursu IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 10.03.02, 17:10
            a co to ma do tego?
            • Gość: robrod Polscy fani nie najgorsi. IP: *.swipnet.se 10.03.02, 18:26
              A co wyprawiaja Anglicy. Albo Niemcy na ostanich MS we Francji, jak siali
              postrach MArsylii. Jeden policjant jest inwalida do konca zycia po katowaniu
              przez Niemcow. Ale tego wszystkiego juz nikt nie pamieta. Ja jestem dumny ze
              jestem Polakiem i mam w dupie ze kilkunastu glupkow rzucalo sniezkami.
      • Gość: polonus Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.W1.srv.t-online.de 10.03.02, 18:40
        Oczywiscie że polacy popisali się chamstwem. Chamstwo w Polsce jest na każdym kroku. Zaczyna się w
        rządzie, w urzędach, szkole a kończy w nędzy rodzinnego ogniska. Dlatego w Posce chamstwa się
        nie uniknie i trzeba być chamem żeby móc w Polsce żyć.
        Niemcy (ale ci zachodni) już nie biją. Ale nie dlatego że szanują ludzi. Oni "załatwiają" polaków w
        "rękawiczkach". Wymordowali ponad 50 milionów ludzi i żaden nie powie, że wstydzi się, że jest niemcem. Żyją
        jak pasożyt na plecach całego Świata a amerykanów w szczególnosci a szanują tylko ruskich. Bo niemiec
        szanuje tylko tego kto go leje w morde. I to mają polacy pamiętać.
        • Gość: robrod Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.swipnet.se 10.03.02, 18:46
          Masz racje Polonus w 100%!
      • Gość: Andrzej Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 18:49
        Wyglonda na to ze z braku laku,nie majac nis innego do zaoferowania, Polacy
        chamstwem chca podbic swiat.
        Good luck, kretyni.
        New York City
        • Gość: robrod Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.swipnet.se 10.03.02, 18:53
          Schowaj sie w tym swoim NYC i naucz pisac po polsku, ty amerkanynie.
          • Gość: Andrzej Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 19:01
            Jesli moj polski ci nie odpowiada, moze w innym jezyku chcialbys polemizowac,
            czekam durniu.
            • Gość: polonus Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.W1.srv.t-online.de 10.03.02, 19:07
              pokazujesz własnie NYC, że pochodzosz z dobrochamskiego domu
              wielce szanowny kolego
              • Gość: Andrzej Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 19:13
                Ja nic nie pokazuje, ja komentuje, ale dla ciebie to wcjo jedno.
        • Gość: robrod Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.swipnet.se 10.03.02, 19:04
          Schowaj sie w tym swoim Nowym Jorku i nie wychylaj bo Bin LAden cie zastrzeli.
          • Gość: Andrzej Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 19:20
            Robrod, intelectualista polski.
            • Gość: polonus Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.W1.srv.t-online.de 10.03.02, 19:30
              Panie Boże miej w opiece wszystkich intelectualistów Twojej miary w NYC
              • Gość: Andrzej Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 19:39
                Polonus, to ty Boga musisz angazowac w takie glupie dyskusje ?
                Po pierwsze spruboj uzyc to co masz miedzy uszami, chyba ze to boli, no to nie.
      • Gość: socoow I ZNOWU MI WSTYD ! IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 10.03.02, 19:09
        Chociaż nie, już nawet się tak bardzo nie wstydzę za polskich kibiców, teraz
        jestem na nich wściekły!
        Obejrzałem właśnie materiał w Faktach na TVN: kulkami nie dostał tylko
        Hannawald, ale też Simon Amman, co macie do niego to już zupełnie nie wiem...
        Na kulkach sie nie skończyło... pijani durnie zatrzymywali wyjeżdżające ze
        skoczni samochody, nie było by w tym nic złego, gdyby nie to, ze ci durnie
        nosili biało-czerwone szaliki. Czy to nie jest profanacja barw narodowych?
        Żal mam też do policji czeskiej, która na to wszystko pozwoliła, może ich
        usprawiedliwiac fakt, że nie spotykają się codziennie z Polakami, ale jakiś
        odział z pałami tam by się przydał!
        bez pozdrowień!
      • Gość: jasiu Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.toya.net.pl 10.03.02, 19:20
        Wstydzmy sie ze nie reagujemy na chuliganskie wybryki.Zamiast
        narzekac,nastepnym razem trzeba takich "kibicow" poddac w rece wladz.
        • Gość: Andrzej Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 19:33
          Nie dokladnie Jasiu, to jest odpowiedzialnosc wladz by tacy ludzie poniesli
          finansowe kary, oraz odebranie prwa wyjazdu poza granice panstwa.
          • Gość: Crotalus Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.pl 10.03.02, 19:39
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Nie dokladnie Jasiu, to jest odpowiedzialnosc wladz by tacy ludzie poniesli
            > finansowe kary, oraz odebranie prwa wyjazdu poza granice panstwa.

Za co? Za rzucanie śnieżkami i gwizdanie? Pokażcie mi jakiś paragraf na to. To
            jakaś paranoja. Zaczynacie histeryzować.
            • Gość: Andrzej Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 19:50
              To nie histeria, to jest smunta prawda ktora mozna przeliczyc w wymiernych
              stratach finansowych dla polskiej turystiki, gospodarki i zagranicznych
              inwestycji.
              • Gość: Crotalus Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.pl 10.03.02, 19:56
                Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> To nie histeria, to jest smunta prawda ktora mozna przeliczyc w wymiernych
                > stratach finansowych dla polskiej turystiki, gospodarki i zagranicznych
                > inwestycji.

HAHAHAHA. Jeśli się ma robić interesy to będzie się je z diabłem robiło. Kto ma
                przyjechać do Polski to przyjedzie, a kto nie ma przyjechać to nie przyjedzie.
                Gospodarki osłabnie przez gwizdy...
                • Gość: Andrzej Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 20:11
                  Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> Gość portalu: Andrzej napisał(a):
                  >
                  > > To nie histeria, to jest smunta prawda ktora mozna przeliczyc w wymiernych
                  >
                  > > stratach finansowych dla polskiej turystiki, gospodarki i zagranicznych
                  > > inwestycji.
                  >
                  > HAHAHAHA. Jeśli się ma robić interesy to będzie się je z diabłem robiło. Kto ma
                  >
                  > przyjechać do Polski to przyjedzie, a kto nie ma przyjechać to nie przyjedzie.
                  > Gospodarki osłabnie przez gwizdy...

...nie przes gwizdy, tylko przez idotyzm, szowinizm i brak kultury. To co sie
                  wydazylo w Czechach, przed milionami widzow na calym swiecie, tylko wzmacnia taka
                  opine o Polakach. Smutne ze ty tego nie rozumiesz, ty i nie tylko ty.

• Gość: Olek Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 19:56
                Faktem jest że kibice nie powinni obrzucać hanię kulkami to było nie fair.
                Teraz coniektórzy "prawdziwi europejczycy" mają pole do popisu w swoich
                wywodach na temat przypisywnia wszystkim Polakom różnego rodzaju przywar które
                dotyczą ludzi na całym świecie. I nie piszcie że nie należymy do Europy bo od
                dawna w niej jesteśmy. Widziałem tych prawdziwych niemieckich europejczyków na
                majorce tabuny upojonych alkocholem do nieprzytomności, wrzaskliwych na każdym
                kroku zaczepiających ludzi "pełna kultura". Codziennie w Niemczech dochodzi do
                aktów przemocy na emigrantach podpala się ich domy, bije a nawet w niektórych
                przypadkach zabija ale to jest norma przecież to niemieccy europejczycy. W
                każdym kraju znajdują się ludzie którzy uwielbiaja zadymę i nie jest to tylko
                nasza specjalność. Dlatego nie cierpię jak przyklejają naszym wszystkim rodakom
                łatki na każdym kroku a coniektórym z tych "prawdziwych europejczyków" słoma
                z butów wychodzi.

• socoow nie ma paragrafu 10.03.02, 19:58
              Wiem, ze prawdopodobnie nie ma paragrafu i to jest najgorsze...
              Przecież nam nie chodzi o rzucanie śnieżkami tylko o to kto i kiedy to zrobił.
              I wcale nie chcemy skazywać kogoś za rzucenie śnieżką w kolegę (o co nas
              niektórzy posądzają). Chuligani plamią imię Polski (już i tak złe na świecie)
              owinięci biało-czerwonymi szalikami zachowują się w sposób okropny. Trzeba
              pokazać, ze się od nich odcinamy, że oni nie są Polakami. Polskie władze
              powinny znaleźć na to paragraf.
              • Gość: Crotalus Re: nie ma paragrafu IP: *.pl 10.03.02, 20:04
                socoow napisał(a):

> Wiem, ze prawdopodobnie nie ma paragrafu i to jest najgorsze...
                > Przecież nam nie chodzi o rzucanie śnieżkami tylko o to kto i kiedy to zrobił.
                > I wcale nie chcemy skazywać kogoś za rzucenie śnieżką w kolegę (o co nas
                > niektórzy posądzają). Chuligani plamią imię Polski (już i tak złe na świecie)
                > owinięci biało-czerwonymi szalikami zachowują się w sposób okropny. Trzeba
                > pokazać, ze się od nich odcinamy, że oni nie są Polakami. Polskie władze
                > powinny znaleźć na to paragraf.

Oni są tak samo Polakami jak ci Niemcy, którzy palą domy Turkow są Niemcami.
                • Gość: Andrzej Re: nie ma paragrafu IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 20:25
                  Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> socoow napisał(a):
                  >
                  > > Wiem, ze prawdopodobnie nie ma paragrafu i to jest najgorsze...
                  > > Przecież nam nie chodzi o rzucanie śnieżkami tylko o to kto i kiedy to zro
                  > bił.
                  > > I wcale nie chcemy skazywać kogoś za rzucenie śnieżką w kolegę (o co nas
                  > > niektórzy posądzają). Chuligani plamią imię Polski (już i tak złe na świec
                  > ie)
                  > > owinięci biało-czerwonymi szalikami zachowują się w sposób okropny. Trzeba
                  >
                  > > pokazać, ze się od nich odcinamy, że oni nie są Polakami. Polskie władze
                  > > powinny znaleźć na to paragraf.
                  >
                  >
                  > Oni są tak samo Polakami jak ci Niemcy, którzy palą domy Turkow są Niemcami.

Porownujesz jablka do pomaranczy, Niemcy sa swiatowym mocarstwem finansowym a
                  Polska europejskim biedakiem. Jezeli moze czyms zaipmonowac, np. kultura, to
                  napewno byloby to korzystne.

• Gość: Bart Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.jasna.tarnow.pl 10.03.02, 20:22
        To wy... dalaj z kraju
      • Gość: steryd Może być wam wstyd że tak się stało ale.... IP: *.pl 10.03.02, 20:48
        ... nie dlatego że jesteście Polakami....!!! opanujcie się!!! żaden patriota by
        tak nie powiedział jak WY ....nawet głupi Amerykanie mają poczucie
        przynależności do swojego kraju i nie wstydzą się tego, natomiast w naszym
        kraju coraz więcej jest tych bez czci i wiary dla których liczy się kaska i
        lizanie dupy bogatszemu...nie zdobyli nas siłą...zdobędą sposobem i to nie
        przez takich debili co rzucali w Haniego tylko przez WAS!!! TAK WŁAŚNIE...przez
        tych co "wstydzą się że są POLAKAMI"(ciekawe co byście mówili gduby na gesty
        Haniego odreagowali gestami..podejrzewam że burza była by pobobna..)

smutno mi że doszło do niepotrzebnego ekscesu w Harachowie ale wstyd mi za WAS
        którzy "się wstydzą"...
        • Gość: Andrzej Re: Może być wam wstyd że tak się stało ale.... IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 21:02
          Gość portalu: steryd napisał(a):

> ... nie dlatego że jesteście Polakami....!!! opanujcie się!!! żaden patriota by
          >
          > tak nie powiedział jak WY ....nawet głupi Amerykanie mają poczucie
          > przynależności do swojego kraju i nie wstydzą się tego, natomiast w naszym
          > kraju coraz więcej jest tych bez czci i wiary dla których liczy się kaska i
          > lizanie dupy bogatszemu...nie zdobyli nas siłą...zdobędą sposobem i to nie
          > przez takich debili co rzucali w Haniego tylko przez WAS!!! TAK WŁAŚNIE...przez
          >
          > tych co "wstydzą się że są POLAKAMI"(ciekawe co byście mówili gduby na gesty
          > Haniego odreagowali gestami..podejrzewam że burza była by pobobna..)
          >
          > smutno mi że doszło do niepotrzebnego ekscesu w Harachowie ale wstyd mi za WAS
          > którzy "się wstydzą"...

Sluchaj Steryd, wzniosly patriotyzym czy tez nazywanie amerykanow glupcami nie
          zmienia faktu ze trudno byc dumnym z poczynian naszych rodakow!!!!
          Samokrytika wydaje sie byc bardzo wskazana i na miejscu w takich przypadkach. Tym
          bardziej ze tego rodzaju mentalnosc nie jest rzadkoscia w polskim spoleczenstwie.

• Gość: steryd Re: Może być wam wstyd że tak się stało ale.... IP: *.pl 10.03.02, 22:04
            słuchaj Andrzeju! mieszkasz w Stanach ale jesteś Polakiem(przynajmniej z
            pochodzenia) to powinieneś być bardziej elastyczny od "szarych wchłaniaczy"
            prokuktu barów typu fast food ...patriotyzm z USA to wielka propaganda przez
            wielkie "P" i mimo iż jest to naiwne to jednak piękne (ta tłuszcza gotowa
            jechać i zabić Bin Ladena gdziekolwiek jest, cokolwiek zrobił)

moim zdaniem jest równie prawdopodobne że(tego wielkiego zamachu i nagonki na
            Arabów) ,zniszczenia WTC dokonali Amerykanie pod kierownictwem ignoranta i
            największego obecnie zbrodniarza na świecie B. juniora......
            ..możesz zapytać DLACZEGO? ano dlatego by pomóc gospodarce, a najłatwiej i bez
            zbędnych zabiegów można to zrobić produkując i sprzedając broń, a przy okazji
            opróżniając magazyny z zalegających ton broni...

nie jest żadną tajemnicą że najlepiej zarabia się na broni czego dowód i
            oficjalne potwierdzenie dał Putin który bez ogrudek przyznał że na konfikcie
            zarobił już 20 miliardów dolarów....

w takich okolicznościach wielce prawdopodobne jest że Bin Laden pojmany przez
            SCI nadal przetrzymywany jest gdzieś na świecie... ludzie giną a interes się
            kręci...

bywaj

P.S. na amerykańskich forach takie wywody mi wymazywali...natomiast nie wywala
            się tekstów szkalujących Talibów i ich przywódcę.....ciekawe dlaczego... ?
            • Gość: steryd Co Ty na to Andrzejku PRZECZYTAŁEŚ przynajmniej??? IP: *.pl 10.03.02, 22:43
              Gość portalu: steryd napisał(a):

> słuchaj Andrzeju! mieszkasz w Stanach ale jesteś Polakiem(przynajmniej z
              > pochodzenia) to powinieneś być bardziej elastyczny od "szarych wchłaniaczy"
              > prokuktu barów typu fast food ...patriotyzm z USA to wielka propaganda przez
              > wielkie "P" i mimo iż jest to naiwne to jednak piękne (ta tłuszcza gotowa
              > jechać i zabić Bin Ladena gdziekolwiek jest, cokolwiek zrobił)
              >
              > moim zdaniem jest równie prawdopodobne że(tego wielkiego zamachu i nagonki na
              > Arabów) ,zniszczenia WTC dokonali Amerykanie pod kierownictwem ignoranta i
              > największego obecnie zbrodniarza na świecie B. juniora......
              > ..możesz zapytać DLACZEGO? ano dlatego by pomóc gospodarce, a najłatwiej i bez
              > zbędnych zabiegów można to zrobić produkując i sprzedając broń, a przy okazji
              > opróżniając magazyny z zalegających ton broni...
              >
              > nie jest żadną tajemnicą że najlepiej zarabia się na broni czego dowód i
              > oficjalne potwierdzenie dał Putin który bez ogrudek przyznał że na konfikcie
              > zarobił już 20 miliardów dolarów....
              >
              > w takich okolicznościach wielce prawdopodobne jest że Bin Laden pojmany przez
              > SCI nadal przetrzymywany jest gdzieś na świecie... ludzie giną a interes się
              > kręci...
              >
              > bywaj
              >
              > P.S. na amerykańskich forach takie wywody mi wymazywali...natomiast nie wywala
              > się tekstów szkalujących Talibów i ich przywódcę.....ciekawe dlaczego... ?

• piotr+ Wstyd za tych pajaców 10.03.02, 20:49
        nie jest mi wstyd, że jestem Polakiem. Ale za tych buraków co dali wystep już
        tak
        • Gość: PL My som panie z Europy ! IP: *.tnt6.norwalk.ct.da.uu.net 10.03.02, 21:22
          Jeszcze troche i znowu Polacy beda potrzebowac wizy wjazdowe do WSZYSTKICH
          krajow.Moze i slusznie.Wstyd nic wiecej...
      • Gość: skihool Re: Wstyd, że jestem Polakiem... IP: *.lara.com.pl 10.03.02, 21:49
        Na kolana!Na kolana!
        A wiecie o tym że Adama Niemcy też obrzucili śnieżkami?! Nie?! No tak w RTL
        tego Wam nie powiedzieli... Heh...Wy Polacy! Z Waszym podejściem nie liczcie na
        szacunek w UE! Odrazu na kolana i żądać najniższej kary za to ze w ogóle
        jesteście. Praca w UE Wam sie marzy ale z takiej pozycji to mozecie startować
        tylko do bauera na zbiory szparagi! Angole leją wszystkich podczas meczy na
        kontynencie,pijani leją na głównych deptakach głównych miast i jakoś im to nie
        przeszkadza czuć sie pełną gębą europejczykami a wy co?! Po kilku snieżkach,
        heh...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka